Amstelland Nieuws

Het (T)rommelt weer in De Kwakel

24 september 2023

Zo ongeveer 2 jaar geleden is TAVENU weer begonnen met een slagwerkgroep. Langzaam maar zeker begint deze vorm te krijgen. Onder leiding van Rein Maassen trommelen de leerlingen er iedere week op los op de dinsdagmiddag of -avond in het dorpshuis in De Kwakel.

TAVENU wil vragen aan ervaren, voormalig slagwerkers of deze weer mee willen gaan doen. Het is de bedoeling, dat deze “nieuwe” starters 1x per 2 weken mee komen trommelen en zo hun oude hobby weer nieuw leven in blazen.

Wil je mee gaan doen, geef je dan op via slagwerkgroep@tavenu-dekwakel.nl of bel of app naar 06-23211138. Beginnende trommelaars kunnen zich natuurlijk opgeven.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Cursus Rouwmantel voor ex-mantelzorgers start 4 oktober

24 september 2023

Op woensdag 4 oktober start bij Uithoorn voor Elkaar een cursus voor mensen die rouwen om het verlies van hun dierbare voor wie zij langere tijd hebben gezorgd.

Opnieuw inhoud geven aan je leven na het overlijden van een naaste valt niet mee en zeker niet na een lange periode van zorg. De cursus ‘Rouwmantel’ maakt mantelzorgers bewust van wat het zorgen met ze heeft gedaan en kan ook helpen om het rouwproces beter te begrijpen.

Inhoud van de cursus: In de cursus halen deelnemers samen mooie – en minder mooie – herinneringen op en krijgen ze de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De cursus geeft informatie en is gericht op het doorbreken van isolement en het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en zinloosheid. Daarnaast (her)ontdekken en vergroten deelnemers hun eigen kracht en regie.

Data en locatie: De cursus bestaat uit 8 woensdagochtenden op 4,11,25 oktober en 1,8,15,22 en 29 november van 10.00 – 12.00 uur.
De cursus wordt gegeven in het kantoor van Mantelzorg & Meer, Dr. Willem Dreesweg 2, Amstelveen (2e etage). Naast een ervaren rouwtherapeut is er een medewerker van Mantelzorg & Meer aanwezig.

De cursus is voor ex-mantelzorgers die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

Meer informatie opvragen en aanmelden kan via de website mantelzorgenmeer.nl, info@mantelzorgenmeer.nl of 020-512725.

 
Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

8 verenigingen uit Uithoorn vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie

21 september 2023

De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het 4e jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er weer zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar. Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel.”

Lokale steun voor het verenigingsleven
Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.

Van klop-klop naar WhatsApp en TikTok
Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan! Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.

Hoogst uitkerende loterij
De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van € 100.000,-. De trekking vindt plaats op 28 november 2023.

Dit jaar doen in de gemeente Uithoorn de volgende clubs mee:


Uithoorn:

Atletiek Klub Uithoorn

A.K.U.

Chung Do Kwan

LEGMEERVOGELS

UWTC BMX

Scouting Admiralengroep Uithoorn


De Kwakel:

Sportvereniging KDO

UHC Qui Vive

H.S.V. Thamen

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Meer Amstelland Nieuws