Amstelland Nieuws

Uithoorn en De Kwakel kleuren oranje

27 april 2024

Op deze Koningsdag is het ook in Uithoorn en De Kwakel groot feest. Gisteravond begon dat al in Uithoorn bij verschillende cafés, zoals De Gevel, Café Drinken en Zo en ook bij Gerrit. Daar was er een speciale editie van DANSEN.

Vandaag zijn er op veel plekken vrijmarkten. In Uithoorn op het Amstelplein, niet in het winkelcentrum. Verder in het dorpscentrum, Dorpsstraat, Marktplein en de Wilhelminakade.

In De Kwakel is er ook een vrijmarkt. Verder kunnen kleuters hun fiets versieren en een rond je door het dorp rijden. Ook is er een kleuterprogramma vanaf 11.00 uur. Op dezelfde tijd begint beginnen de kinderspelen voor groep 3 t/m 5.

Zeskamp
Voor de iets oudere kinderen is er een Zeskamp. En in de middag een Panna Voetbaltoernooi, horizontaal bierkratten stapelen. 

Ook is er voor iedereen voor het Dorpshuis in De Kwakel livemuziek. 

Ook in Uithoorn treden er artiesten op. Van 14.00 tot 20.00 uur op het Marktplein, een samenwerking van verschillende horecabedrijven. Er zijn optredens van: Robert Leroy, Edo Barends, Tim van Leijenhorst, Kelsey Verbrugge, Marciano Metz, Ray Benjamin en de DJ’s Berry Zarzamora en Maarten Verhoef.

Heb je leuke foto's van Koningsdag, stuur ze dan naar ons.


Door redacteur Marco Koeleman

Lees verder...

De lat gaat omhoog bij KDO

26 april 2024

Foto: RickFM/Ron Koppenol

De winst van KDO op de koploper Sporting '70 (2-1) laat volgens trainer Lex van der Horst zien dat de lat omhoog kan. Er komen volgens hem nog een paar mooie wedstrijden aan. 

De wedstrijd was donderdagavond vanwege Koningsdag. En dat pakte goed uit. "We hebben het beste KDO gezien van het seizoen", zei Van der Horst op Rick FM.

"Sporting '70 begon positief agressief, het is een mooie ploeg. Het was echt een mooi voetbalgevecht."

Gelijkmaker
Vlak voor rust scoorde KDO de 1-0. Na rust hadden de Kwakelaars het even moeilijk. Er waren kansen voor Sporting '70, die gingen er in eerste instantie niet in, maar uiteindelijk viel toch de gelijkmaker.

"Maar we kwamen terug", zei Van der Horst. Het werd 2-1 en volgens hem was het vanaf dat moment een gelopen race.

"Iedereen is nu voetbalfit, ook de jongeren pikken aan, waardoor er een andere groepsdynamiek komt en dat is mooi om te zien."

Van der Horst wil de komende wedstrijden nog wat laten zien en misschien zit er nog meer in dan de zesde plaats op de ranglijst.

Nieuwe seizoen
Ook kijkt de trainer al naar het komende seizoen met een paar nieuwe spelers. Onder anderen Jeroen Ezink. Die komt van FC Aalsmeer naar KDO.

"Ik ken Jeroen nog van het Alkwin Kollege", zei Van der Horst. "ik heb eerder een balletje opgegooid en daarna keurig afgewacht." Volgens de trainer van KDO was het beklonken toen FC Aalsmeer besloot om niet meer op zondag te gaan voetballen.


Door de redacteuren Jeroen Könst en Marco Koeleman

Lees verder...

Gewonden bij aanrijding Legmeerdijk

26 april 2024

Foto: Kazerne Aalsmeer/Marco Carells

Vrijdagmiddag werden de brandweerkazerne van Aalsmeer en Amstelveen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Legmeerdijk, bij Westwijk.

De bestuurder van een personenauto kwam in aanrijding met een bestelbus. Daarbij ontstond er brand in het motorblok van de auto. De brand werd geblust door een buurtbewoner.

Beide bestuurders zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Ook was er een traumahelikopter gekomen.



Door redacteur Marco Koeleman

Lees verder...

Meer Amstelland Nieuws