Amstelland Nieuws

Grote brand op de Poelweg in De Kwakel

24 juni 2024

Foto: Rick FM

De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een brand aan de Poelweg in De Kwakel. Meerdere brandweervoertuigen zijn uitgerukt.

De brand is bij kwekerij De Noordpoel. Volgens een fotograaf ter plaatse zou er mogelijk asbest betrokken zijn bij de brand en wordt het publiek door de politie op ruime afstand gehouden.

De brand woedt in een grote loods/schuur. Bij de brand komt veel rook vrij. De brandweer adviseert mensen die last hebben van de rook ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatiesystemen uit te schakelen.

Schade
Over eventuele gewonden, de exacte omvang en schade is nog niets bekend. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is.

De brand brak rond half vijf uit. Twaalf minuten later werd opgeschaald naar 'zeer grote brand'.

De brandweer rukte uit met vijf tankautospuiten en twee hoogwerkers. Uit onder meer Hoofddorp zijn brandweerlieden opgeroepen om te helpen.

 

Door redacteur Jeroen Könst

 

Lees verder...

Amstelring hijst op 4 juli de pridevlag

24 juni 2024

Foto: Rick FM/ Ron Koppenol

Amstelring, de organisatie met verpleeghuizen, Dagbesteding, Wijkzorg en Thuisbegeleiding, gaat op 4 juli de Pridevlag hijsen. Dat gebeurt ook bij het Hoge Heem in Uithoorn.

"We hijsen de Pride vlag om te laten zien dat we een diverse en inclusieve organisatie zijn. Maar ook vooral om solidair te zijn met onze bewoners, bezoekers, medewerkers en ook buurtbewoners."

Amstelring zegt niet alleen aan de buitenwereld te willen laten zien dat ze een diverse en inclusieve organisatie is, maar vooral voor onze kwetsbare bewoners en bezoekers en aan medewerkers.

Roze koffer
Vanaf 4 juli gaat er langs bijna twintig Amstelring locaties een roze koffer rond om zo de locaties met elkaar te verbinden en om op deze manier aandacht te geven aan inclusiviteit en het vieren van (seksuele en gender) diversiteit.

In de koffer zitten informatieve boeken en flyers over seksuele en genderdiversiteit, een podcast, roze films, een quiz, pride versiering en bootjes.


Door redacteur Marco Koeleman

Lees verder...

Overvaren man Westeinderplassen is overleden

24 juni 2024

Foto: Rick FM/ Ron Koppenol

De man die gisteren werd overvaren op de Westeinderplassen in Kudelstaart, is later in het ziekenhuis overleden. Het slachtoffer is een man van 20 uit De Lier in het Westland. Hij zou aan het wakeboarden zijn geweest.

Op het moment dat hij even in het water lag, zou de verdachte hem niet hebben gezien en over hem heen zijn gevaren. De politie wil niet dat niet bevestigen.

Agenten deden na het ongeluk uren onderzoek. Het slachtoffer werd met zeer ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht 

De 21-jarige bestuurder van de boot is aangehouden. Het gaat om een man uit Aalsmeer, hij zit nog vast.

 

Door redacteur Marco Koeleman

Lees verder...

Meer Amstelland Nieuws