Amstelland Nieuws

“Uithoorn denkt mee” in nieuw jasje

20 februari 2024

Uithoorn denkt mee, de website voor inwoners die willen meedenken en meepraten over het beleid en de plannen van de gemeente Uithoorn, is vernieuwd. De site ziet er fris en aantrekkelijk uit en de informatie is beter vindbaar.

 

Wethouder Ferry Hoekstra: “Participatie, de inbreng van inwoners, komt op verschillende momenten terug in het gemeentelijke proces van besluitvorming en uitvoering. Ik denk dan aan thema’s als mobiliteit, afval en de energietransitie. Maar ook aan concrete bouw- en inrichtingsprojecten, zoals de planning en aanleg van nieuwe woongebieden, aanpassingen aan de verkeersstructuur, de zorg voor voldoende parkeerplekken. Aan plekken voor groen en kunst in de openbare ruimte, en faciliteiten voor sport, cultuur, zorg en ontspanning. Kortom, participatie komt overal terug waar de gemeente afwegingen maakt voor de keuzes die Uithoorn en De Kwakel prettig, veilig en duurzaam maken voor wie er woont en werkt.”

 

Platform

Om de inwoners te informeren en te betrekken bij die ontwikkelingen is een aantal jaren geleden het participatieplatform Uithoorn denkt mee opgezet. Inwoners kunnen zich aanmelden als “meedenker” om hun mening en hun ideeën te delen met de gemeente en met elkaar. Ze kunnen de plannen bekijken, zien wanneer er bijeenkomsten zijn en de verslagen teruglezen. Zo blijft iedereen op de hoogte van de besluiten en de uiteindelijke uitvoering.

 

Meedenken

Uithoorn denkt mee is nu dus in een nieuw jasje gestoken. De website heeft een fris nieuw uiterlijk gekregen en is zo ingericht dat de informatie gemakkelijker is te vinden en te volgen. In de komende jaren wordt Uithoorn denkt mee verder ontwikkeld als de plek waar inwoners en de gemeente samen kunnen werken aan de dienstverlening van de gemeente. En daarmee aan de toekomst van hun eigen leefomgeving. Neem een kijkje op www.uithoorndenktmee.nl en meld u aan als meedenker bij de plannen van gemeente Uithoorn.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

20 februari 2024

De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

 

Frequentie

Er wordt gereden met dubbele tramstellen, die overdag iedere 10 minuten vertrekken. In de vroege ochtend (06:00 tot 07:00 uur) en de avond (na 19:00 uur) vertrekt de tram ieder kwartier. Tussen 05:00 en 06:00 uur in de ochtend rijden enkele vroege ritten ongeveer op de tijden van de huidige busverbinding.

 

Busverbinding naar Amsterdam

Al bij de start van het project is afgesproken dat concurrerende busverbindingen tussen Amsterdam en Uithoorn  worden opgeheven. Dit zijn de lijnen 347, 348 en 358. Lijn 357 van Aalsmeer busstation naar de Elandsgracht in Amsterdam blijft wel rijden en gaat van 4 naar 8 keer per uur overdag. Een deel van de bussen van lijn 357 gaat bovendien doorrijden naar Kudelstaart, in ieder geval 4 keer per uur. Dat is twee keer zoveel als nu.

 

Lijn 174 van Uithoorn Amstelplein – Amstelveen rijdt niet meer via de wijk Legmeer maar via de wijk Zijdelwaard naar het ziekenhuis en busstation in Amstelveen. Deze lijn zal altijd 2x per uur rijden v.v.

In de spits wordt een extra bus ingezet om de 174 te versterken: dat is de 274.

Reizigers met tram 25 uit Uithoorn richting Amstelveen Centrum kunnen straks op drie plekken overstappen op een bus: Sacharovlaan, Poortwachter en Ouderkerkerlaan.

 

Samengevat: 

•                          De lijnen 347, 348 en 358 worden opgeheven;

•                          Lijn 357 rijdt vaker, soms naar Kudelstaart;

•                          Lijn 174 rijdt via Zijdelwaard in plaats van Legmeer en

•                          Lijn 274 gaat in de spits bus 174 versterken.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over de Uithoornlijn? Op de website www.uithoornlijn.nl vindt u meer informatie over het project. U kunt ook mailen naar info@uithoornlijn.nl. Voor meer informatie over de dienstregeling van lijn 25 kunt u terecht bij het GVB. Voor informatie over de bussen kunt u zich tot Connexxion wenden.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Lorna (De Kajuit) wint kleurwedstrijd jarige gemeente

20 februari 2024

Op woensdag 14 februari riep burgemeester Heiliegers de winnaar uit van de kleurwedstrijd die was georganiseerd om de 204e verjaardag van de gemeente Uithoorn te vieren. Leerlingen uit groep 6 van de basisscholen in Uithoorn en De Kwakel streden om de prijs voor het mooist ingekleurde gemeentewapen. In totaal werden bijna 70 kleurplaten ingezonden.

 

Het was een spannende ochtend voor de 54 groep zessers die zich hadden verzameld in het gemeentehuis. Voordat de winnaar werd bekendgemaakt, brachten de kinderen een bezoek aan de werkplek van de burgemeester; ze kregen ze een rondleiding door de raadzaal en aten een taartje in het restaurant.

 

Daarna was het zover: de burgemeester noemde de kleurplaten die de vakjury, bestaande uit dorpsdichter Peter Borghaerts, dichteres Floor Römer en wethouder José de Robles, het mooist vonden. Lorna van basisschool De Kajuit kreeg de eerste prijs, Salina van De Dolfijn werd tweede en Liam (De Toermalijn) nam de derde prijs in ontvangst. De drie winnende kleurplaten worden een jaar lang tentoongesteld in het gemeentehuis. 

Foto: Patrick Hesse/VisionQuest.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Meer Amstelland Nieuws