Amstelland Nieuws

Thamen jeugdspelers doen mee met NL Little League

25 mei 2023

UITHOORN - Maar liefst acht jeugdspelers en speelsters van Thamen zijn geselecteerd om tijdens het Pinksterweekend deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Little League.

Little League Baseball en Softball (officieel Little League International) is een non-profit organisatie in South Williamsport, Pennsylvania, Verenigde Staten, die lokale jeugd honkbal- en softbalcompetities organiseert in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Er zijn verschillende soorten leagues (leeftijden) in honkbal en softbal voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar.

In Nederland doen wij het net iets anders dan in Amerika. Hier organiseren wij naast onze reguliere competitie voor verenigingsteams een regionaal trainingsprogramma waarvoor je je individueel kunt inschrijven. In Nederland strijden de regio’s om het Nederlands Kampioenschap Little League. Er zijn 10 officiële regio’s (leagues).

Na winst op het NK verspreiden de winnaars zich in Europa begin juli om daar verder te spelen. Mocht je het Europese toernooi winnen dan mag je het hoofdtoernooi spelen in Amerika.

Voor team Amsterdam komen uit de honkballers Ralph Roosendaal en Romein Jongsma, zij spelen hun toernooi in de Senior League in Hoofddorp net als Liam Milburn die meedoet bij de Intermediate League. Jesper Hilgen (Junior League) en Levi Sluyk (Littles) spelen hun toernooi in Rotterdam.

Isabelle Dekker, Tess van Tol en Noa van Rekum spelen mee in de softbal competitie bij de Juniors en gaan met dit team hun toernooi spelen in Almere, zij spelen in een combi-team Noord-Holland/Amsterdam onder de naam Northern Lights.

Bron: persbericht beerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs
 

 

Lees verder...

Gemeenteraadsvergadering

01 juni 2023

UITHOORN - Op donderdag 1 juni vergadert vanaf 19.30 de Uithoornse gemeenteraad in het gemeentehuis. Er zal o.a. worden gesproken over de kadernota 2024, klimaatadaptatie, datacentra en het bestemmingsplan Legmeerbos.

De vergadering is openbaar en ook te volgen via de website van de gemeente. Insprekers dienen zich vooraf te melden bij griffie@uithoorn.nl.

Lees verder...

SCAU PRESENTEERT… HET NIEUWE CULTURELE SEIZOEN 2023-2024

25 mei 2023

UITHOORN - In februari 2023 bestond de SCAU (Stichting Culturele Activiteiten Uithoorn) dertig jaar. Na de corona-uitbraak zijn veel kleine podia ter ziele gegaan. Gelukkig floreert de SCAU nog steeds, mede dankzij een zeer trouw publiek, waarvoor hulde. De SCAU hoopt dat cultuurliefhebbers ook in het komende seizoen weer in groten getale naar De Schutse komen om de schoonheid en de troost van de podiumkunsten te beleven. Iedereen is van  harte welkom bij het afwisselende seizoen 2023-2024. De aanvangstijd is steeds 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open.

SEIZOENSOVERZICHT
 

- 17 september 2023: Openingsconcert door Beatrice en Vera van der Poel, met Patrick van Herrickhuyzen op piano: ‘ABBA XS’. (XS=Extra Small).

De zussen Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA op een bijzondere manier, zoals de liedjes geschreven zijn: bij de piano. Ze zingen en vertellen het verhaal van ABBA, het succes, de roddels, het drama . Geniet van een loepzuivere Dancing Queen, een smooth The Winner Takes It All en Knowing Me Knowing You. Luister naar Voulez Vous, SOS en Mamma Mia.

- 15 oktober 2023: Cellosonates van Debussy, Poulenc en Vermeulen door Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom.

Celliste Lidy Blijdorp won in 2020 twee Edisons Klassiek: de Debuutprijs en de Publieksprijs. Samen met pianist Tobias Borsboom speelt zij de cellosonates van de Franse componisten Debussy en Poulenc en de meeslepende, eerste Cellosonate van de Nederlandse componist Matthijs Vermeulen (1888 – 1967), die zich liet inspireren door diezelfde Debussy en Poulenc! Verder orkeststukken van Ravel, door Lidy Blijdorp bewerkt voor cello en piano. Zij is een oerkracht op de cello, de energie spat er vanaf. ‘Fasten your seatbelts’.

- 19 november 2023: Andries Tunru met ‘Marmer’.

Toen Michelangelo zijn 5,5 meter hoge blok marmer kreeg – en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben-, wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is. Zo ook cabaretier Andries Tunru. Blijmoedig beitelt hij weg tot niets anders dan de kern overblijft. Een programma met messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

 

 

 

Lees verder...

Meer Amstelland Nieuws