Amstelland Nieuws

Poppenkast bij kinderboerderij Boerenvreugd

24 maart 2024

AALSMEER - Zondag 24 maart komt poppentheater Zelen weer naar kinderboerderij Boerenvreugd met een vrolijke voorstelling. De voorstelling gaat over vrienden maken, vriendschap én over Wiebeltje.

'Kabouter Wiebeltje voelt zich alleen op de wereld. Niemand wil met hem spelen. Plots ziet hij een vlinder in de lucht. Onze kabouter wil ook leren vliegen, maar dat mislukt. Gelukkig merkt hij dat hij niet alleen meer is. Het avontuur begint. De mol, de eekhoorn en de vlinder worden zijn nieuwe vriendjes. Kom kijken en wordt ook vriendje van kabouter Wiebel!!

Er is een voorstelling om 11 uur, 13 uur en 15 uur.

Er zijn geen kosten verbonden aan het bezoeken van de voorstelling maar varken Beer staat zoals altijd klaar om donaties in ontvangst te nemen. Het bezoekadres van de kinderboerderij is Beethovenlaan 118 in Aalsmeer.

 

Redacteur Jan Tilburgs

Lees verder...

Historische Tuin staat dit jaar in het teken van de hortensia

18 maart 2024

AALSMEER - Museum Historische Tuin in Aalsmeer besteedt in 2024 speciale aandacht aan de hortensia. Van april tot het einde van het jaar wordt deze veelzijdige plant op allerlei manieren belicht, van de boeiende geschiedenis tot hedendaagse toepassingen.

De kweek van hortensia’s is de laatste decennia flink toegenomen in Nederland en met name in de regio Aalsmeer. De plant met de kenmerkende ‘bolle’ bloeiwijze is populair in tuinen maar ook als kamerplant en als snijbloem in boeketten. In de regio Aalsmeer is de ‘Hydrangea’, zoals de Latijnse benaming luidt, bij veel kwekers de opvolger geworden van de roos, die tegenwoordig veelal in warmere landen wordt gekweekt. Deze ontwikkeling is een belangrijk stukje moderne tuinbouwgeschiedenis.

Museum Historische Tuin besteedde vorig jaar op succesvolle wijze aandacht aan de voor Aalsmeer kenmerkende seringenteelt door het Jaar van de Sering te organiseren. Vanuit dit themajaar ontstond het enthousiasme om ook in 2024 een specifiek gewas uit te lichten. De keuze was snel gemaakt; de hortensia biedt veel interessante invalshoeken die het museum komend jaar op verschillende manieren naar voren brengt.

Hoogtepunt
Een van de hoogtepunten in het Hortensiajaar wordt het assortiment dat bij het museum te zien is. Naast de eigen collectie met enkele historische soorten is samen met kwekers en veredelaars een eenmalige collectie bijeengebracht van kamer-, tuin- en snijhortensia’s. Deze zijn zowel in de kassen van het museum als buiten in het open veld te zien. Dit prachtige assortiment wordt zeker in de bloeitijd vanaf juni een lust voor het oog. Alleen al het assortiment tuinhortensia’s telt meer dan 180 verschillende soorten.

 

Lees verder...

Kom in de Kas Aalsmeer, zaterdag 6 april

06 april 2024

AALSMEEER -  Op zoek naar een mooie mix van bedrijven om te bezoeken tijdens Kom in de Kas? Kies voor Aalsmeer. Bekijk cactussen en succulenten in de kas bij Ubink Cactus & Succulent.

Ontdek hoe Hedera, Dahlia en andere potplanten groeien bij Quakelplant. > Ben je gek van Bromelia, Vriesea en Ananas? Ga kijken bij Bunnik Bromelia. Bewonder de mooiste Chryanten bij Arcadia chrysanten. Voor veredeling, vermeerdering en opkweek van Hortensia ben je bij Van Klaveren Plant aan het juiste adres

Kortom, genoeg keuze om jouw zaterdag 6 april mee te vullen! Plan nu jouw bezoek via de website: komindekas.nl/locaties/aalsmeer

 

Redactie Jan Tilburgs & Hans Busscher

Lees verder...

Meer Amstelland Nieuws