Droomachtige start Marktpleinfestival Uithoorn

Op vrijdagavond 5 juli ging het langverwachte Marktpleinfestival in Uithoorn van start, en ondanks de regen was de sfeer allesbehalve somber. Met optredens van het Nederlands Douane Orkest en de veelgeprezen actrice en zangeres Brigitte Heitzer, werd het publiek getrakteerd op een avond vol muzikale hoogtepunten en onvergetelijke momenten. Een van de organisatoren van het festival, Ferdinand Beuse, beschreef de avond treffend als "een droomachtige start."

Het Nederlands Douane Orkest: Een muzikale verrukking
Het Nederlands Douane Orkest, dat opgericht werd in 1955, opende het festival met een indrukwekkende reeks nummers. Onder leiding van dirigent Björn Bus, brachten zij een breed scala aan muziekstijlen ten gehore.

Het orkest, dat voornamelijk bestaat uit muzikanten die werkzaam zijn bij de Douane en andere onderdelen van het ministerie van Financiën, toonde zijn veelzijdigheid met uitvoeringen van beroemde stukken zoals "We Are the Champions," "Oblivion," "El Camino Real," en "A Tribute to George Orwell."

De uitvoeringen werden enorm gewaardeerd door het publiek en dat was te merken aan het enthousiaste applaus.

Brigitte Heitzer: Een stralende ster op het podium
Brigitte Heitzer, een bekende actrice en zangeres, bracht extra glans aan de avond. Ze is vooral beroemd door haar rol in musicals als "Evita”, "Goodbye, Norma Jeane" en "Diana & Zonen".

Tijdens haar optreden met het Nederlands Douane Orkest, bezorgde Brigitte Heitzer het publiek kippenvel met krachtige uitvoeringen van nummers zoals "Mamma Mia" en het emotionele "Huil Niet voor Mij Argentinië."

De Betoverende Klanken van de Steelband
Naast de indrukwekkende optredens van het orkest en Brigitte Heitzer, konden de bezoekers ook genieten van de levendige ritmes van de steelband, samengesteld uit leden van het Nederlands Douane Orkest. Zowel voor de start van het festival als tijdens de pauze bracht de steelband een tropische sfeer naar het druilerige Uithoorn.

Een onvergetelijke Avond
Het publiek kan terugkijken op een onvergetelijke eerste avond van het Marktpleinfestival. Ondanks het weer bracht de combinatie van klassieke en hedendaagse muziek, en de fantastische optredens van Brigitte Heitzer, een bijzondere magie naar het festivalplein.

 

Door redacteur Jolanda Koppenol en fotograaf Ron Koppenol