Podcasts Dit Zijn Wij Uithoorn!

07 november 2023

Podcasts Dit Zijn Wij Uithoorn!

UITHOORN - In de studio van Rick FM hebben vier ontmoetingen plaatsgevonden in het kader van Dit Zijn Wij Uithoorn! Het heeft vier podcasts opgeleverd, die hier te beluisteren zijn. 

Dit Zijn Wij Uithoorn! is een project bedoeld om de sociale cohesie of verbondenheid in de gemeente Uithoorn te vergroten. Onbekend maakt onbemind, daarom worden ontmoetingen tussen inwoners georganiseerd. Deze ontmoetingen vinden op verschillende manieren plaats, waaronder in de studio van Rick FM.
Acht inwoners deden mee aan deze podcasts. Ze gingen in tweetallen met elkaar in gesprek. Ze stelden elkaar vragen en lieten elkaar twee favoriete nummers horen. Het leverde persoonlijke gesprekken op, over belangrijke levensgebeurtenissen, hun visie op de gemeente of maatschappelijke problemen en toekomstdromen.

Podcast 1. Frans Hakkemars en Jacqueline Loogman Pruijsen

Poppenspeler Frans gaat in gesprek met Jacqueline, een medewerker van het Rijksmuseum. 

Frans vertelt over het kind in hem en Jacqueline is trots op waar ze nu staat. 

 

Podcast 2. Joeri Veul en Simone van Dam

Joeri heeft zijn eigen kookbook en Simone is net voor zichzelf begonnen met Studio Zijdel. Wat zijn de bepalende momenten in je leven en hoe vind je je eigen weg? 

 

Podcast 3. Sander Bauer en Jan Bruning

De klimaatburgemeester van Uithoorn in gesprek met de man achter het Repair Café. Duurzaamheid is een belangrijk thema van dit gesprek. 

 

Podcast 4. Frans Boonman en Annemarie Kooijman 

Oud-raadlid praat met vrijwilliger van het Feestcomité De Kwakel, onder meer over het verenigingsleven in De Kwakel en de verschillen tussen Uithoorn en De Kwakel. 

Meedoen?

Lijkt het je leuk om mee te doen met dit project, en in de studio van Rick FM in gesprek te gaan met een onbekende? Geef je dan op via ditzijnwijuithoorn@gmail.com.

Meer informatie over het project vind je op www.ditzijnwijuithoorn.nl.