Agenda

Zomerexpositie bij KunstRondeVenen

04 juli 2024

Kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen zal in haar galerie aan De Lindeboom in Mijdrecht van 4 juli tot en met 31 augustus een overzichtsexpositie inrichten waar ongeveer twintig lokale kunstenaars aan zullen deelnemen. Bijna alle vormen van beeldende kunst zullen er te bewonderen zijn. De deelnemende kunstenaars zullen zelf regelmatig als gastvrouw of -heer aanwezig zijn. Enkelen zullen ook een workshop aanbieden of een demonstratie geven. De galerie zal zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 16 uur. Voor een workshop kunnen afwijkende tijden gelden.

Breed aanbod

De expositie toont een breed beeld van wat er zoal op het gebied van beeldende kunst in De Ronde Venen wordt gecreëerd. Er zullen tekeningen, schilderijen, mixed media werken, foto’s en collages worden geëxposeerd, maar ook driedimensionale kunst in de vorm van glasobjecten, keramiek en beelden. Zoals vermeld, kun je kunstenaars soms actief aan het werk zien of er wordt een workshop georganiseerd. Zo zullen Marian Blokker en Gerarda Demarteau je de gelegenheid bieden om zelf te experimenteren met de gelliplate. Dat is een druktechniek, waarbij zonder gebruik van een pers, monoprints kunnen worden gemaakt. Laat je uitdagen om je eigen creativiteit te ontwikkelen!


Informatie over demonstraties of workshops, zoals data en tijden, zullen in de etalage van de galerie, op www.kunstrondevenen.nl en op Facebook.com/KunstRondeVenen worden aangekondigd. Op de website vind je ook alle informatie over de vereniging en de aangesloten kunstenaars.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Filmladder Gerrit voor de maand juli

15 juli 2024



 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Annulering lezingen CRASH in juli en augustus 2024

20 juli 2024

Zoals u wellicht weet, zijn wij binnen CRASH bezig met de herinrichting van het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 binnen het gerenoveerde Fort bij Aalsmeer. Dat kost veel inzet van onze vrijwilligers. Daarom worden de lezingen en evenementen tot en met 24 augustus geannuleerd. Bezoekers zijn uiteraard welkom tenzij wij het weekend nodig hebben om objecten te verhuizen.
Wij zullen dat uiteraard tijdig melden. U kunt dat natuurlijk ook altijd in onze agenda zien op: www.crash40-45.nl/ agenda

De geannuleerde lezingen zijn:

20 juli 13:00 Lezing: Doelwit de Fokker Fabriek in A’dam Noord
27 juli 13:00 Lezing: Mosquito, The Wooden Wonder
10 augustus 13:00 Lezing: Battle of Britain
17 augustus 13:00 Lezing: Auschwitz
24 augustus 13:00 Lezing: Red Ball Express '80 jaar RBE'


De herinrichting van het museum
Na meer dan anderhalf jaar bouwen, verbouwen, restaureren en renoveren aan het fort gebouw heeft de aannemer het stokje overgedragen aan CRASH. Het is nu aan ons en onze vrijwilligers om de opgeknapte ruimte weer het aanzien van een museum te geven. Omdat de ruimten nu nog leeg zijn, geeft ons dat de gelegenheid om vloerbedekking te leggen te schilderen, nieuwe vitrines te bouwen en dan de zalen in te richten. Dat kan niet op een ‘achternamiddag’. Daarom staan wij ook open voor hulp van u als lezer van dit bericht. Heeft in interesse en tijd om ons te helpen? Reageer dan s.v.p. op dit bericht. Ik verzamel de aanmeldingen en geef ze door aan de collega’s die de coördinatie in handen hebben.

Wij zien er naar uit om onze bezoekers op zo kort mogelijke termijn in het nieuwe museum te kunnen begroeten.

Museum informatie
Openingstijden
De toegang tot het CRASH museum bedraagt gedurende de renovatie van het fortgebouw € 5,00 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder, € 2,50 voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar.
Kinderen jonger dan 6 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.
Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.
Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10:30 tot 16:30 uur.

Toegang reserveren
Als u reserveert bent u zeker van toegang tot het museum
Reserveren kan via de website op www.crash40-45.nl/toegang-reserveren/.
Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt u de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Meer Agenda