Agenda

Tour de Kwakel: inschrijving nog open tot 1 juni

21 mei 2023

DE KWAKEL - De Tour de France start dit jaar in het onherbergzame Noorden van Spanje. De Tour de Kwakel vindt dit jaar weer plaats in Dorpshuis de Quakel, gelegen in het onherbergzame centrum van De Kwakel.

Het zal voor de deelnemers van Tour de Kwakel dit jaar een hele opgave worden hun “gouden lappen” in te leveren. De komende maanden zal er hard worden gewerkt het dorpscentrum een nieuw aangezicht te geven, wat de bereikbaarheid van het Dorpshuis beperkt. Toch roept de Tourdirectie een ieder op zich weer aan te melden voor het Tourspel. Het nieuwe bestuurslid Jim Voorn heeft de oplossing voor elke (quiz)vraagstuk immers altijd paraat. Jim neemt vanaf dit jaar de plaats van Jan van Alen in het bestuur in. Jan bij deze bedankt voor je jarenlange inzet voor de Tour de Kwakel!

De loting voor je ploeg zal dit jaar wat minder gunstig voor je uitpakken, maar daar lach jij om. Op de foto overigens 4 van 5 deelnemers uit de winnende ploeg van vorig jaar.

Wil jij dit jaar ook met een gekleurde trui of pet door het dorp lopen? Hou je van wielrennen, de Tour de France en/of gezelligheid? Geef je dan zo snel mogelijk op voor de Tour de Kwakel 2023!

Vanaf 15 mei tot 1 juni kunnen nieuwe deelnemers zich aanmelden.

Opgeven voor de Tour de Kwakel kan via Whatsapp, Facebook, Twitter, e-mail (tourdekwakel@gmail.com) of telefoon (0637322476). Schroom ook niet via deze kanalen contact op te nemen met vragen over het spel. De Tourdirectie rekent op een sportieve maand Tourplezier in juli.


Bron: ingezonden bericht -  Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Atelier kunstroute de Ronde Venen

27 mei 2023

MIJDRECHT - In het Pinksterweekend, op zaterdag 27 en zondag 28 mei organiseert kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen voor de zesde keer haar atelierroute. Op negenendertig locaties in De Ronde Venen wordt van 11 tot 17 uur werk getoond van negenenzestig kunstenaars. De centrale expositie, waar van elke kunstenaar een werk te zien zal zijn, is ingericht in ’t Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152 in Mijdrecht. Dit is de startlocatie. Bij elk werk zal er een verwijzing zijn naar het atelier of de groepslocatie waar het werk van die kunstenaar is te bewonderen.

In Abcoude, De Hoef, Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen en Waverveen wonen talentvolle, creatieve kunstenaars. Veel van dat talent zie je normaal gesproken niet, want ze werken thuis of in een atelier, vaak met de deuren gesloten.
De Atelierroute door De Ronde Venen biedt u een bijzondere inkijk in de werkruimte en het werk van deze creatieve bewoners van De Ronde Venen. Elke stopplek aan de route staat garant voor een unieke beleving! Het is natuurlijk al interessant om de werkplekken van lokale kunstenaars te bekijken.
In totaal zullen zestig leden van de vereniging KunstRondeVenen en negen gast-exposanten op negenendertig locaties hun creatieve, gevarieerde werk laten zien en toelichten.
De verschillende locaties zijn onderweg goed herkenbaar aan de groenblauwe vlaggen met het KunstRondeVenen-logo.
Rijdend of lopend van atelier naar atelier wordt u langs prachtige plekjes geleid. Slingerend langs de Kromme Mijdrecht in De Hoef, tussen de weilanden door richting Mijdrecht, langs de molen van Wilnis, de Vinkeveense Plassen, het Gein en het Fort in Abcoude. Ondertussen geniet u volop van een zeer gevarieerd aanbod aan kunst. Schilderijen, beelden, fotografie, keramiek en glaskunst. De atelierroute zult u als een inspirerende beleving ervaren.
Meer informatie over de route, de kunstenaars en de locaties kunt u vinden op www.kunstrondevenen.nl en in de brochure die op elke locatie kan worden meegenomen.

In de aanloop naar de Atelierroute is er ook een Etalageroute in de dorpskern van Mijdrecht georganiseerd. In twintig etalages is er van één van de deelnemers aan de Atelierroute een kunstwerk tentoongesteld. Daarbij staat op het bijgeplaatste kaartje vermeld op welke locatie de betreffende kunstenaar in de Atelierroute zijn werk presenteert.

Bron: ingezonden bericht bewerkt voor Rick Fm door Marga Kouw

 

Lees verder...

Openingstijden financieel café

30 mei 2023

UITHOORN - Het financieel café is een plek waar iedereen terecht kan met vragen rondom geldzaken,
administratie en brieven. Getrainde vrijwilligers en medewerkers van Uithoorn voor
Elkaar zitten klaar om inwoners van Uithoorn en de Kwakel te helpen.

Voor informatie of het maken van een afspraak: info@uithoornvoorelkaar.nu, 0297-303044.

Zonder afspraak kunt u terecht tijdens het open spreekuur van het Financieel Café 

- iedere dinsdagochtend van 9.00-11.00 uur op de Kuyper (Kuyperlaan 50).

- in de even weken op donderdag van 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek Uithoorn (Marktplein 65)
 


Bron: Uithoorn voor elkaar
Bewerkt door: Marga Kouw

Lees verder...

Meer Agenda