Agenda

Het (T)rommelt weer in De Kwakel

20 september 2023

Zo ongeveer 2 jaar geleden is TAVENU weer begonnen met een slagwerkgroep. Langzaam maar zeker begint deze vorm te krijgen. Onder leiding van Rein Maassen trommelen de leerlingen er iedere week op los op de dinsdagmiddag of -avond in het dorpshuis in De Kwakel.

TAVENU wil vragen aan ervaren, voormalig slagwerkers of deze weer mee willen gaan doen. Het is de bedoeling, dat deze “nieuwe” starters 1x per 2 weken mee komen trommelen en zo hun oude hobby weer nieuw leven in blazen.

Wil je mee gaan doen, geef je dan op via slagwerkgroep@tavenu-dekwakel.nl of bel of app naar 06-23211138. Beginnende trommelaars kunnen zich natuurlijk opgeven.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Start training ‘In je kracht’ bij huiselijk geweld

20 september 2023

Voel jij je veilig thuis? Of heb je te maken (gehad) met huiselijk geweld?


Op donderdag 12 oktober a.s. start de (gratis) training 'In je kracht'. Het doel van de training is het stoppen van huiselijk geweld, herhaling voorkomen en het herkennen van patronen in relaties. De training is bedoeld voor mannen en vrouwen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Dit kan zowel om lichamelijk als geestelijk geweld gaan en recent of langer geleden gebeurd zijn.


De training bestaat uit 8 bijeenkomsten op donderdagavonden van 19.00-21.00 uur in De Kuyper, Kuyperlaan 50 in Uithoorn. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden kan tot 27 september a.s. via info@uithoornvoorelkaar.nu of 0297 303044, o.v.v. In je kracht.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Cursus Rouwmantel voor ex-mantelzorgers start 4 oktober

11 september 2023

Op woensdag 4 oktober start bij Uithoorn voor Elkaar een cursus voor mensen die rouwen om het verlies van hun dierbare voor wie zij langere tijd hebben gezorgd.

Opnieuw inhoud geven aan je leven na het overlijden van een naaste valt niet mee en zeker niet na een lange periode van zorg. De cursus ‘Rouwmantel’ maakt mantelzorgers bewust van wat het zorgen met ze heeft gedaan en kan ook helpen om het rouwproces beter te begrijpen.

Inhoud van de cursus: In de cursus halen deelnemers samen mooie – en minder mooie – herinneringen op en krijgen ze de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De cursus geeft informatie en is gericht op het doorbreken van isolement en het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en zinloosheid. Daarnaast (her)ontdekken en vergroten deelnemers hun eigen kracht en regie.

Data en locatie: De cursus bestaat uit 8 woensdagochtenden op 4,11,25 oktober en 1,8,15,22 en 29 november van 10.00 – 12.00 uur.
De cursus wordt gegeven in het kantoor van Mantelzorg & Meer, Dr. Willem Dreesweg 2, Amstelveen (2e etage). Naast een ervaren rouwtherapeut is er een medewerker van Mantelzorg & Meer aanwezig.

De cursus is voor ex-mantelzorgers die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

Meer informatie opvragen en aanmelden kan via de website mantelzorgenmeer.nl, info@mantelzorgenmeer.nl of 020-512725.

 
Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder...

Meer Agenda