Agenda

Activiteitenoverzicht Uithoorn voor Elkaar Juni

16 juni 2024

Elkaar ontmoeten, leren kennen, meedoen, plezier maken en elkaar – indien nodig - ondersteunen. Dat is het doel van de activiteiten van Uithoorn voor Elkaar. Er zijn veel wekelijks terugkerende activiteiten, voor jong en oud, op verschillende locaties in Uithoorn: De Kuyper, Wijkcentrum Bilderdijkhof, ’t Buurtnest en De Scheg. Een overzicht is te vinden op uithoornvoorelkaar.nu/agenda.

Uitgelicht in juni:


Zomerbingo Bilderdijkhof, vrijdag 21 juni 14.00-16.30 uur
De kosten bedragen € 4,00, inclusief een kopje koffie/thee en een pauzehapje.
Bingokaartjes kosten € 0,50. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Aan Tafel met… Het Oventje, dinsdag 25 juni 18.00 uur
Eet je mee? Op het menu: een voorgerecht, kipstoofschotel met een frisse salade en een toetje. Kosten € 10. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Aanmelden? bilderdijkhof@participe.nu of in het wijkcentrum (uiterlijk vrijdag 21 juni 12.00 uur).

Turks Burenontbijt, zaterdag 29 juni 10.00-11.30 uur
Gezamenlijk ontbijt in Wijkcentrum Bilderdijkhof. Samen eten en elkaar beter leren kennen. De kosten bedragen € 2,50 p.p. Aanmelden? bilderdijkhof@participe.nu of in het wijkcentrum.

Kijk op de website voor meer informatie en eventuele wijzigingen in het programma: www.uithoornvoorelkaar.nu/agenda

 

Door redacteur Monique Musch

Lees verder...

Keti Koti Tafel in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

04 juni 2024

Bibliotheek Amstelland en de Gemeente Amstelveen organiseren op dinsdag 4 juni de Keti Koti Tafel. De tafel is een ontmoeting tussen 100 witte en zwarte mensen en alle kleuren daar tussenin. Tafelgenoten gaan met elkaar in gesprek en staan stil bij de hedendaagse gevolgen van het slavernijverleden.

Ook is er zang en een rituele maaltijd die herinneren aan het koloniale slavernijverleden. De dialoogtafel vindt plaats in het kader van het landelijke Herdenkingsjaar Slavernijverleden en in samenwerking met stichting Keti Koti Tafel. Deelname is gratis, aanmelden kan via bibliotheekamstelland.nl

Wederzijds begrip
“Bibliotheek Amstelland is een plek waar iedereen welkom is en waar verbinding en ontmoeting een belangrijke rol spelen. En ook voor de gemeente is dit essentieel, niet in de minste plaats vanwege de vele nationaliteiten die hier wonen.

Met het organiseren van de Keti Koti Tafel, waarbij alle aanwezigen alle ruimte krijgen naar elkaar te luisteren en hun gedachten te delen, hopen de bibliotheek en de gemeente mensen dichter bij elkaar te brengen,” aldus Hiske Deinema, programmamaker bij de Bibliotheek Amstelland.


Door redacteur Jan Tilburgs

Lees verder...

Nieuw! Inloopspreekuur voor vrijwillige inzet

17 juni 2024

, Foto Jan Edwin Geertsema

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Uithoorn voor Elkaar organiseert op donderdag 13 juni tussen 10.00 en 11.00 uur in De Kuyper, Kuyperlaan 50 in Uithoorn een inloopspreekuur: Wat te doen na je pensioen? Het spreekuur is bedoeld voor gepensioneerden of mensen die bijna met pensioen gaan.

Misschien ben je aan het nadenken hoe je na je pensioen een zinvolle dagbesteding kunt hebben en hoe je een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij. In Uithoorn zijn er veel mogelijkheden om je vrijwillig in te zetten. Samen met de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk kun je vrijblijvend in gesprek. Je vrijwillig inzetten is waardevol voor jezelf, een ander en de maatschappij.

Verschillende doelgroepen
Voor verschillende doelgroepen komt er een inloopspreekuur om te kijken naar mogelijkheden voor vrijwillige inzet. Hier hoef je geen afspraak voor te maken. Zo is er ook een inloopspreekuur voor jongeren/studenten en voor iedereen in het algemeen.

De daaropvolgende inloopspreekuren zijn:

Voor iedereen op woensdag 3 juli tussen 15:30 en 16:30.

Locatie: De Kuyper, Kuyperlaan 50

Neem contact op voor meer informatie: vrijwilligerswerk@stdb.nl, 0297-230 280 of kijk op www.steunpuntvrijwilligerswerkuithoorn.nl of uithoornvoorelkaar.nu

 

Door Jolanda Koppenol en Jan Tilburgs

Lees verder...

Meer Agenda