Rick FM Twitter feed
Deze week is 'Ik Laat Je Vrij' van Frans Duijts de Rick FM Nederpop Tip! Haal die zakdoekjes maar boven, want Fran… twitter.com/i/web/status/1…
Het sportweekend bij Rick FM start zaterdagmiddag, 17.00 en 18.00 uur, Het Tussendoortje Live Sport. Zondag van 11… twitter.com/i/web/status/1…
Deze week is de nieuw single van Sandy Kandau 'Genoeg Is Genoeg' de Rick FM Nederpop Tip! Sandy is zondagmiddag 9 o… twitter.com/i/web/status/1…
Het sportweekend bij Rick FM start zaterdagmiddag, 17.00 en 18.00 uur, Het Tussendoortje Live Sport. Zondag van 11… twitter.com/i/web/status/1…
Vanaf 24 september start het sportweekend op Rick FM op zaterdag, 17.00 en 18.00 uur met 'Tussendoortje live sport'… twitter.com/i/web/status/1…
Deze week is Blijven Rijden van MEAU, de Rick FM Nederpop Tip! 🇳🇱📻🎤🎧🎼 Videoclip; m.youtube.com/watch?v=8jjVRT… #MEAUtwitter.com/i/web/status/1…
Rick FM heeft morgen een stand op de 2e editie van de #CultuurmarktUithoornDeKwakel 11-16 uur #DeSchutse Medewerker… twitter.com/i/web/status/1…

Agenda

Online Cursus voor kinderen van een ouder met dementie

04 oktober 2022

 

Mantelzorg & Meer organiseert een online training ‘Omgaan met dementie’. Deze training is voor kinderen (die wonen in de gemeente Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, en Ouderkerk aan de Amstel) van een ouder met dementie. 

 

Als je vader of moeder dementie heeft wil je waarschijnlijk graag weten hoe je hier het beste mee kunt omgaan en wat je beter niet kunt doen. ‘

 

Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, is van groot belang. De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met je vader of moeder. 

 

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn:

·         Vormen van dementie

·         Werking van het geheugen

·         De belevingsgerichte benadering

·         Wat betekent dit voor jou

·         Hulpmogelijkheden

 

Aanmelding

De training bestaat uit twee delen en vindt plaats op donderdag 10 en 17 november van 19.30 tot 21.30. Na aanmelding ontvang je via de mail een link voor de online bijeenkomst.

 

Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

Lees verder...

Kleurrijke foto-expositie in Gemeentehuis.

04 oktober 2022

Geniet jij ook zo van een mooie foto? Dan is de tentoonstelling die de Fotokring Uithoorn heeft georganiseerd in het Gemeentehuis van Uithoorn een absolute aanrader!

De Fotokring had vorig jaar een groots jubileum te vieren: we bestonden 50 jaar! Er was dan ook een feestelijk thema bedacht voor de tentoonstelling: kleurrijk. De 30 leden hebben fraaie foto’s uitgezocht voor deze gelegenheid, die  voor november 2021 gepland stond.

De afbeeldingen zijn heel divers. En juist dat maakt de tentoonstelling de moeite waard. Met hetzelfde uitgangspunt kiezen verschillende mensen verschillende invalshoeken en verschillende onderwerpen, waardoor er verrassende foto’s hangen.

Tijdens de tweewekelijkse kringavonden bekijken en bespreken de leden elkaars foto’s. Vaak themagebonden, soms vrij motief. Hoewel er geen verplichting is om een foto mee te nemen, doet de overgrote meerderheid van de leden dit wel. Een mooi resultaat tonen aan geïnteresseerden is immers heel leuk,  goede feedback krijgen op je foto is daarnaast heel leerzaam.

De jaarlijkse fototentoonstelling in het Gemeentehuis is een traditie geworden, waarvoor een eigen thema wordt bedacht en de meeste leden speciaal een foto maken om te tonen aan de bewoners van Uithoorn.

Eind zomer 2021 organiseerde de Fotokring een fotowedstrijd voor niet-leden: Open up, de wereld gaat weer op! De 3 winnende foto’s van deze jubileumwedstrijd zijn ook te zien in het Gemeentehuis. Kom je even kijken als je toch in de buurt bent?

 De kleurrijke  foto-expositie is t/m 28 oktober te bezichtigen tijdens reguliere openingstijden van het Gemeentehuis te Uithoorn.

Lees verder...

Voor alle amateurzangers uit de Gemeente Uithoorn.

03 oktober 2022

UITHOORN - Vocal Company muziekproducties nodigt amateurzangers uit Amsterdam en omgeving ​uit om mee te zingen met het leukste kerstkoor van Nederland - het Groot Amsterdams Kerstkoor! Op zondagmiddag 18 december laten we aan vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden horen wat we in 9 repetities voor elkaar gekregen hebben!

Op maandagavond 17 oktober 2022 is de eerste repetitie van het Groot Amsterdams Kerstkoor. Deze repetitie vind plaats in Vrijburg, aan de Diepenbrockstraat 46 in Amsterdam. Meer informatie over de repetitielocatie https://www.grootamsterdamskerstkoor.nl/vrijburg.html

Vervolgens zullen we nog 8 keer repeteren op de maandagavond tussen 20 uur en 22 uur.
De muzikale leiding van dit kerstkoorproject is in handen van dirigent Ferdinand Beuse en pianist Kees van Zantwijk. Ferdinand en Kees werken al meer dan 25 jaar samen en hebben in deze periode talloze koorprojecten, zangdagen en sing-a-longs gerealiseerd.

Met onderbreking van de afgelopen 2 jaar hebben zij in Uithoorn 7 jaar achter elkaar het Groot Uithoorns kerstkoor geleid en willen dit jaar hun vleugels uitslaan naar de hoofdstad. Voor jou de uitgelezen kans om deel te nemen aan dit mooie kerstprojectkoor, geleid door 2 ervaren rotten in het vak.

Op zondagmiddag 18 december zullen we de kerststerren van de hemel zingen. Tijdens dit concert zullen we begeleid worden door de Kees van Zantwijkband en nodigen we ook nog een solist uit om met ons mee te zingen. Wie dat is dat hoor je later. Dat is ook het geval voor de locatie van het concert.
​Het hangt nl. ook enigszins af van de uiteindelijke grootte van het koor.

Kosten voor deelname zijn € 95,- Daarvoor krijg je een boek met alle bladmuziek en een link naar de ingezongen partijen (per stemgroep) van de kerstsongs uit het repertoire. Je kunt op verzoek ook een CD ontvangen met de ingezongen partijen van jouw stemgroep. Er zijn 4 stemgroepen, t.w. sopraan, alt, tenor en bas. Sommige stukken zijn 3 stemmig gearrangeerd. De bassen en tenoren zingen in dat geval samen één partij.
https://www.grootamsterdamskerstkoor.nl/

Lees verder...

Meer Agenda