Sport

Jade Linthorst voetbaltalent uit Uithoorn wil naar Oranje

20 juni 2024


De 18-jarige Jade Linthorst uit Uithoorn blijft nog een jaar voetballen bij Sparta. Dat zei ze in Sport&Co op Rick FM.

Jade speelt haar hele voetballeven al als spits en was dit seizoen bij Sparta goed voor 20 goals en 8 assists. Dat is niet onopgemerkt gebleven.

Er was wel veel belangstelling van andere clubs, onder meer uit België en Spanje, maar in overleg met haar zaakwaarnemer heeft ze toch besloten om nog een jaar bij Sparta door te gaan.

Doorgroeien
"Ik heb daar veel speeltijd en kan verder doorgroeien dan wanneer ik bij een hogere club vooral op de bank komt te zitten."

Jade begon haar sportieve carriëre bij de ateltiekvereniging AKU, maar maakte op haar 10e jaar de overstap om te gaan voetballen bij Legmeervogels.

Daar maakte ze deel uit van het 0-generation project. Via Aalsmeer, TOG, Buitenveldert en ADO kwam ze in het seizoen 23/24 terecht bij Sparta.

Eredivisie
Ze speelden dit seizoen in de B-poule van de Eerste Divisie en werden er tweede. Hiermee promoveerden ze naar de A-poule en ze hopen volgend seizoen de overstap naar de Eredivisie te kunnen maken. Haar doel is een plek bij de Oranjeleeuwinnen.

Wil je het interview uit ons sportprgramma Sport & Co met haar terugluisteren klik dan hier. Jade Linthorst

 

Door redacteur Jan Tilburgs, foto: Sparta/Jade Linthorst

Lees verder

Guido Smit de eerste backyard ultraloper in De Kwakel

17 juni 2024


De Kwakel heeft voor het eerst ook een backyard ultraloper. Het is Guido Smit. Backyard ultralopen is een extreme sport, waarbij je zoveel mogelijk rondjes van 6,7 kilometer rent. Dat zei hij in Sport & Co op Rick FM.

"Het is een afvalrace, je loopt 6,7 kilometer binnen een uur. Haal je dat niet dan val je af. Lukt het wel, dan ga je het volgende uur weer voor 6,7 kilometer, totdat er nog maar 1 loper over is.

Oude man
Onlangs heeft hij gelopen in België. Die race ging twee dagen door en in totaal liep hij bijna 215 kilometer.

"De dag erna liep ik als een oude man te strompelen. Na tien dagen kon ik weer een beetje hardlopen."

Als voorbereiding op een wedstrijd probeert hij zoveel mogelijk te hardlopen. Maar de ene week is het iets meer dan de andere week. Dat ligt eraan of zijn lichaam pijntjes heeft. Gemiddeld loopt Guido honderd kilometer per week.

Verder werkt hij als video-editor bij de veiling in Aalsmeer en wil hij volgend jaar gaan studeren.

Op zichzelf
Guido is pas dit jaar begonnen als backyard ultraloper en wil er nog lang mee doorgaan. "Ik probeer nu nog alles op mezelf te doen, maar mogelijk sluit ik me later aan bij een club. Ik wil wel prestaties neerzetten."

Vroeger heeft hij ook gevoetbald bij KDO en bij FC Aalsmeer, maar dit gaat hem beter af, zei hij. Wil je meer weten over Guido luister naar het interview dat we met hem hadden in ons programma Sport & Co


Door redacteur Jan Tilburgs, foto: Guido Smit

Lees verder

Femke van Roij te gast in Sport & Co

10 februari 2024


De 16-jarige Kwakelaarse Femke van Roij was bij ons te gast om te spreken over haar sport Eventing. Deze scholiere zit in het talentenplan van de KNHB, de paardensportbond. Ze is vrijwel elke dag in de manage te vinden om één van haar drie paarden te trainen. Haar hoogtepunt moet dit seizoen het EK voor junioren in juni gaan worden. Zoals ze veel meisjes begon Femke in een manage als waar ze reed en verzorgpony's had. Toen ze eenmaal haar eigen pony Blue Moon had nam ze in 2020 uit nieuwsgierigheid ook deel aan een crossclinic en dat beviel goed. zowel voor het paard als voor Femke. Inmiddels heeft Femke drie paarden een zit ze in het talentenprogramma van de KNHS. Wil je het interview met Femke terugluisteren klik dan op Femke van Roij.

 

Lees verder

Rens Grömmel te gast bij Sport & Co

14 januari 2024


De 18-jarige Rens Grömmel uit Uithoorn won goud en zilver op het NK Baanwielrennen 2023.

Rens begon acht jaar geleden zijn wielerloopbaan op de BMX. Het springen schrok hem toch wat af en hij besloot in de voetsporen van zijn opa te treden, die ook gewielrend heeft. Afgelopen jaar reed hij voor WPGA uit Amsterdam, een samenwerkingsverband van wielerclubs uit de regio, waaronder het Uithoornse UWTC, waar Rens lid van is. Hij rijdt vooral wegwedstrijden. Daar bleek hij het goed te doen als het op sprinten aan kwam. Daar werd ook het idee geboren dat hij het maar eens moest proberen op de wielerbaan. Ter voorbereiding deed hij ook een aantal trainingen bij de nationale baanselectie en dat beviel hem goed.

Gezien zijn resultaten bij het NK Baanwielrennen moet hij komende tijd een keuze gaan maken, want Rens wil bij de besten gaan horen. Het wielrennen op de baan en op de weg kan hij niet met elkaar combineren.

Zondag 14 januari tussen 12.00 en 13.00 uur sprak Peter Zijerveld, de wielerspecialist van Rick FM en voorzitter van de wielerafdeling van UWTC, met Rens over de opbouw van zijn wielrencarrière in het programma Sport & Co van Rick FM (www.rickfm.nl) Het interview is terug te luisteren via deze link Rens Grömmel

Ook te beluisteren bij Radio Aalsmeer tussen 19.00 en 20.00 uur.

 Lees verder

Rob Straathof teammanager bij Greenpark Handbal Aalsmeer

07 januari 2024


Op 7 januari 2024 hadden we een handbal special met Rob Straathof. Rob is al vele jaren actief bij Greenpark Handbal Aalsmeer. Zo is hij ruim 7,5 jaar jeugdvoorzitter bij de Bloemendorpers geweest. En sinds deze zomer is hij zowel secretaris van het bestuur van GPA, als teammanager van de Heren 1. Zij spelen op het hoogste niveau in de Beneleague en zijn vol in de slag om  de Final Four te halen. We hebbem hem dit uur uitgebreid aan de tand gevoeld.

Wilt u dit interview terugluisteren klik dan op Rob Straathof

Lees verder

Nils Eekhoff te gast bij Rick FM-Sport & Co

02 januari 2024


De in Rijssenhout geboren Nils Eekhoff is één van de beloftevolle wielrenners uit de regio. Nils rijdt nu al een aantal jaren voor de DSM World tourploeg.

Dit jaar ging hij voor het derde achtereenvolgende jaar mee naar de Tour de France. Hij kwam daar onder andere in beeld bij een tussensprint waarin hij Wout van Aert wist te kloppen, die daar niet blij mee was. Hij reed dit jaar ook mee in de tours van; Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Reden voor Rick FM om hem uit te nodigen voor een gesprek met Peter Zijerveld, de wielerdeskundige van Rick FM. Peter is zelf oud-profwielrenner en tot voor een paar jaar de talentcoach van de KNWU (De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Hij heeft in die tijd ook Nils gewerkt. Peter en Nils hebben het over zijn ontwikkeling van jeugdrenner, tot nu renner in de topcompetitie.

Het gesprek met Nils is de vierde in een reeks die Rick FM deze maand uitzendt over beloftevolle sporters in de regio. Enzo Leijnse, wielrenner bij DSM, Mike Groen, honkbal international en Owen Gelijn, wielrenner bij Jumbo-Visma gingen hem voor. Hun interviews zijn terug te luisteren via de website van Rick FM https://www.rickfm.nl/sport/content/page?4174

Het interview met Nils Eekhoff is op zondag 31 december  uitgezonden op Rick FM en Radio Aalsmeer in het programma Sport & Co. Je kunt het terugluisteren via deze link Nils Eekhoff


Foto: Team dsm-firmenich

 

Bron: eigen bericht Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Owen Geleijn was te gast bij Rick FM op zondag 17 december

12 december 2023


AMSTELLAND - Owen Geleijn is één van de beloftevolle wielrenners uit de regio. De afgelopen jaren fietste hij in de opleidingsploeg van Jumbo- Visma. Owen was daar de afgelopen twee jaar de wegkapitein. Zijn favoriete parkoersen zijn die met veel kleine heuvels achter elkaar. Zo werd hij in oktober 5e in de wedstrijd Parijs – Tours voor de Espoirs. Per 1 januari maakt Owen de overstap naar Prof Racting team van Tour de Tietema – Unibet. Een nog jonge ploeg die op een heel andere leest is geschoeid dan de bekende teams.  De planning is dat hij ook bij deze ploeg vooral een rol gaat krijgen als wegkapitein.

Reden voor Rick FM om hem uit te nodigen voor een gesprek met de wielerdeskundige van Rick FM, Peter Zijerveld. Peter is zelf oud-profwielrenner en tot voor een paar jaar de talentcoach van de KNWU. Hij heeft in die tijd ook met Owen gewerkt. Owen en Peter hebben het over zijn ontwikkeling van jeugdrenner tot nu renner in de topcompetitie. Het gesprek met Owen  is de derde in een reeks die Rick FM deze maand komende weken uitzend over beloftevolle sporters in de regio. Enzo Leijnse, wielrenner bij DSM, en Mike Groen, honkbal international, gingen hem voor. Hun interviews zijn terug te luisteren via de website van Rick FM onder de knop postcasts/sport

Het interview met Owen Geleijn wordt op zondag 17 december tussen 12 en 13 uur uitgezonden op Rick FM en tussen 19 en 20 uur op Radio Aalsmeer. Het is terug te luisteren via deze link Owen Geleijn

Bijgaande foto is een eigen foto van Rick FM. Links  Peter Zijerveld en rechts Owen Geleijn

 

Eigen bericht

 

Lees verder

Enzo Leijnse te gast bij Rick FM

08 december 2023


Enzo Leijnse is één van de beloftevolle wielrenners uit de regio. De afgelopen jaren fietste hij in de opleidingsploeg van DSM-firmenich. Enzo is een goede tijdrijder, maar ook een renner die urenlang aan de kop van het peloton kan sleuren om de gaten naar een kopgroep dicht te rijden.

De laatste tijd ontwikkelt hij zich steeds meer tot de startrenner in het treintje voor de sprinters. Per 1 januari maakt Enzo de overstap naar het World Tour team van DSM-firmenich. De planning is dat hij vooral een rol gaat krijgen on de voorjaarsklassiekers.


Reden voor Rick FM om hem uit te nodigen voor een gesprek met de wielerdeskundige van Rick FM, Peter Zijerveld. Peter is zelf oud-profwielrenner en tot voor een paar jaar de talentcoach van de KNWU (De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Hij heeft in die tijd ook met Enzo gewerkt. Enzo en Peter hebben het over zijn ontwikkeling van jeugdrenner tot nu renner in de topcompetitie.


Het gesprek met Enzo is de eerste in een reeks die Rick FM in de competitieloze periode van 2023/2024 uitzendt met beloftevolle sporters in de regio. Zo staan er ook gesprekken in de planning met, de jonge wielrenner Owen Geleijn, die dit jaar de overstap maakt van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek, honkbal international Mike Groen en wielrenner Nils Eekhoff.

Het interview met Enzo is op zondag 3 december uitgezonden op Rick FM in het programma Sport & Co van 11.00 tot 13.00  uur en tussen 19.00-20.00 uur op Radio Aalsmeer. Het interview is terug te luisteren via deze link Enzo Leijnse
 

Lees verder

Honkbal international Mike Groen te gast bij Rick FM.

05 december 2023


De 27-jarige Mike Groen speelt sinds 2022 voor het Rotterdamse Neptunes Curaçao. Hij startte zijn honkbal carrière bij de Kwakelse honk- en softbalvereniging Thamen. Mike is in de loop der jaren uitgegroeid tot een closer. Dat is een werper die pas laat in de wedstrijd in actie komt om een voorsprong in de veilige haven te loodsen. Hij is ook international en speelde dit jaar mee in het EK in Tsjechië, waar voor het eerst sinds jaren Oranje niet de finale haalde en met brons naar huis ging.


Mike gaat bij Rick FM op zondag 10 december tussen 12.00 en 13.00 uur in het programma Sport & Co in gesprek met Linda van Rekum - de Beij, voorzitter van honk- en softbal verenging Thamen. Een gesprek over zijn ontwikkeling als honkballer, die Mike begon bij Thamen. In 2014 verkaste hij naar de Amsterdam Pirates, die 2 keer landskampioen werd. In 2022 maakte hij de overstap naar het Rotterdamse Neptunes.


Het gesprek met Mike Groen is het tweede gesprek in een reeks die Rick FM de komende weken gaat uitzenden met veelbelovende sporters in de regio. Vorige week was wielrenner Enzo Leijnse te gast. Er staan er ook gesprekken in de planning met wielrenster Lorena Wiebes, Nederlands beste sprintster van dit moment en de jonge wielrenner Sam Oomen, die dit jaar de overstap maakt van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek.

Het gesprek tussen Linda en Mike is terug te luisteren via deze link Mike Groen

Lees verder

In gesprek met Linda de Beij

09 maart 2022


UITHOORN - Zondag 6 maart spraken we met de voorzitter van de honk- en softbalvereniging Thamen, Linda van Reekum - De Beij. Ze begon als 7 jarige bij Thamen met softbal en speelt er nu nog steeds. Ze begon haar vrijwlligerswerk bij Thamen met activiteiten voor de jeugd. Op haar 22e werd ze bestuurslid en na tal van bestuurswerkzaamheden is ze nu al weer 7 jaar voorzitter van Thamen. Wilt u het hele interview horen klik dan op Linda van Reekum - De Beij.

Indien u het bericht krijgt: Google Drive kan dit bestand niet scannen op virussen.Thamen 220306 Linda van Reekum De Beij.mp3(107M) is te groot voor Google om te scannen op virussen. Wil je dit bestand toch downloaden? Klik dan op toch downloaden.

Lees verder

In gesprek met Frank den Butter

01 februari 2022


Op zondag 30 januari, midden in de winter- en de coronastop, spraken wij met Frank den Butter. In het najaar van 2021 werd hij de nieuwe voorzitter van Legmeervogels. Wij vonden dat een goede reden om eens nader met hem kennis te maken met deze geboren Uithoornaar.

Hij begon zijn sportieve carrière in de pupillen van VVU en doorliep daar alle jeugdelftallen tot en met de B. Toen moest hij wel naar VDO, want daar hadden ze wel A-junioren. Hij is dus één van de Legmeervogelaars die het DNA van beide bloedgroepen in zich heeft. Mooier kan je het toch niet hebben bij een fusievereniging. Dat en nog veel meer kwam aan de orde. U kunt het gesprek terugluisteren via deze link. Frank den Butter

Lees verder

In gesprek met Hans van Kasteren

27 januari 2022


We spraken in 2021 veertien keer met Hans van Kasteren en zijn collega Wim van Zwieten over de manier waarop ze het jeugdvoetbal bij RKDES een nieuw gezicht willen geven. Niet het spelletje, maar de ontwikkeling van het kind staat daarin centraal. U kunt al deze interviews terugluisteren via de knop podcasts op de website van Rick FM.

Zondag 23 januari, het is weer een sportloze zondag in weer een lockdown, we spraken weer eens met Hans. Waar komt zijn liefde voor de sport vandaan. Hoe is hij tot het trainerschap gekomen en wat stak hij op van grote voorbeelden als Joop Brand en Louis van Gaal, waar hij nauw mee samenwerkte. Waren er naast het voetbal nog andere dingen in zijn leven.


U kunt het allemaal terugluisten via deze link Hans van Kasteren 

Lees verder

In gesprek met Wim Verlaan

20 januari 2022


Sport & Co, interview met met Wim Verlaan.

Wim Verlaan is vooral bekend als de voorzitter van de Atletiek Klub Uithoorn / AKU, maar hij heeft heel wat meer gedaan. Hij begon zijn sportieve carrière bij KDO, zoals menig Kwakelaar. Hij wist het daar te schoppen tot de linker centrumverdediger, van wat ze in De Kwakel noemen, het beste elftal dat ze ooit gehad hebben.

Toen zijn kinderen aan de atletiek gingen ging papa Wim mee en aangezien hij uit een dynastie van sportbestuurders komt, zijn vader was bijna 25 jaar de voorzitter van KDO. Wim kwam daar via allerlei klusjes en commissies uiteindelijk op de positie van voorzitter terecht.

In zijn werkzame leven heeft hij altijd in de gehandicaptenzorg gewerkt. Het is dus niet zo vreemd dat er bij de AKU veel aandacht is voor de sporter met beperkingen. En nu is hij één van de stuwende krachten achter het Uithoorn Sportakkoord.

In onze uitzending van 16 januari 2022 spraken wij uitgebreid met Wim en liet hij ons zijn lievelingsmuziek horen.

Via de onderstaande link kun je het interview met Wim Verlaan terug luisteren.
https://drive.google.com/file/d/14T0r85GFYAFfVXLqARP1k9NOkW03W2xp/view

 

Lees verder

Peter Zijerveld, wielrenner, triatleet, talentontwikkelaar

10 januari 2022


Op zondag 9 januari spraken we met Peter Zijerveld. Kwakelaar van geboorte. Hij was 3 jaar profwielrenner en 9 jaar triatlonatleet. Met als hoogte punt het Europees kampioenschap. Na zijn actieve sportcarrière werd hij sportverslaggever zowel op de radio als op de TV. De afgelopen 20 jaar was Peter talentcoach bij de KNWU. Nu is hij gepensioneerd, maar nog wel voorzitter van de Wielrenafdeling UWTC in Uithoorn.

We keken terug op zijn sportieve loopbaan. Maar ook vooruit, want Peter was niet voor niets de afgelopen jaren talentcoach bij de KNWU. Met hem namen we de ontwikkeling van onze regionale talenten. Peter schetst de kansen voor Lorena Wiebes, Nils Eekhoff, Owen Geleijn, Enzo Leijnse en Riejanne Markus. Er fietst best veel talent in onze regio.

 Via deze link Peter Zijerveld kun je het interview met Peter terug luisteren.

Lees verder