RickFM nieuws

Sportuitzendingen 2 en 3 december

30 november 2023

Het sportweekeinde bij Rick FM start zaterdag, tussen 17.00 en 18.00 uur met Het Tussendoortje Live Sport, gepresenteerd door Peter Brouwer. In deze uitzending de nabeschouwingen van de voetbalwedstrijden Hoofddorp - Legmeervogels (met Jack Honsbeek), SVL - FC Aalsmeer (met Ted Verdonkschot) en ASC - RKDES (met Raymond de Jong). Verder in deze uitzending de uitslagen en standen van de zaterdagcompetities en een vooruitblik op het voetbalprogramma van zondag.

Sport & Co

Zondag is er tussen 11.00 en 13.00 uur een nieuwe aflevering van Sport & Co, verzorgd door Monique Musch.

In het eerste uur zijn er gesprekken met:
- Johan Stange van KDO, met de voorbeschouwing op de uitwedstrijd in Utrecht tegen koploper Sporting'70. De Utrechters hebben tot dusver alle acht gespeelde wedstrijden gewonnen.
- Robin Kruijsman van FC Aalsmeer, met een vooruitblik op de wedstrijd tussen FC Aalsmeer en het Amsterdamse Swift, die zondagmiddag aan de Beethovenlaan in Aalsmeer wordt gespeeld. Swift staat achter Sporting'70 op de tweede plaats in 3C.
- Rob Straathof, teammanager van HV Aalsmeer. Vorige week zondag wonnen de Aalsmeerse handballers met 38-34 van Volendam en zaterdagavond stond de uitwedstrijd in het Drentse Zwartemeer tegen Hurry Up op het programma.

Verder in dit uur de sportieve agenda. Wat staat er allemaal op het programma op het veld en in de zaal?

In het tweede uur (tussen 19.00 en 20.00 uur ook te horen op Radio Aalsmeer):
- Peter Zijerveld, de vaste wielerspecialist. Nu de winterstop van de diverse competities nadert, kijkt Peter de komende weken naar de prestaties van individuele sporters uit de regio. Vandaag spreekt Peter met Enzo Leijnse, een jonge wielrenner uit de opleidingsploeg van DMS-firmenisch, over zijn ontwikkeling als professioneel wielrenner en zijn plannen voor het komend seizoen.

Het Tussendoortje Live Sport Zondag

Van 14.00 tot 17.00 uur is er de zondagse editie van Het Tussendoortje Live Sport, gepresenteerd door Jeroen Könst. In deze uitzending de live verslagen van de wedstrijden Sporting'70 - KDO (met Harry Hogerwerf) en FC Aalsmeer - Swift (met Rob Springintveld). Trainers Lex van der Horst (KDO) en Bas Groenveld (FC Aalsmeer) doen aansluitend de nabeschouwingen. Ook in deze uitzending de uitslagen, standen en het programma van het zondagvoetbal en een terugblik op het voetbal van zaterdag.

Dus stem af op Rick FM, dan blijft u volledig op de hoogte van het sportieve nieuws.

Heeft u nog actuele info, uitgaantips, een verzoeknummer of vragen dan kunt u tijdens de uitzending bellen met 0297 540970, een mail sturen naar sport@rickfm.nl of twitteren op @RadioRickFM. Via de sociale media kunt u ons volgen op Facebook en X.

Lees verder...

RICK FM zoekt vrijwilligers

16 november 2023

Bij Rick FM, dé lokale omroep, is er altijd plaats voor gemotiveerde en enthousiaste medewerkers. Interesse om mee te werken aan onze werkzaamheden en activiteiten? Neem dan contact met ons op! Rick FM werkt uitsluitend met vrijwillige medewerkers en heeft geen betaalde functies.
Ruim 60 vrijwilligers maken met elkaar onze lokale omroep. Ze presenteren programma’s, doen de techniek en onderhouden de apparatuur en systemen. Er is een nieuwsredactie team en medewerkers die social media en de promotie en evenementen en activiteiten verzorgen. 

Nieuwsredactie.
- Redacteur voor het verwerken van de persberichten voor de website en voor radio nieuwsberichten(1xp.w.)
- Redacteur voor social media berichten; Facebook,  Twitter (X) en Instagram.
  (Dit werk wordt meestal thuis gedaan). 

Presentatoren en redactieteam voor div. programma’s.
- Uit de Kunst, wekelijks programma op zondagmorgen 10.00-11.00 uur. Kunst en Cultuur, met   onderwerpen en gasten uit Uithoorn, De Kwakel en de regio.

- Info Direct, dagelijks programma, 17.00 – 18.00 uur. Nieuws, actualiteiten en evenementen uit de gemeente Uithoorn.

- Sport & Co, het wekelijkse zondagochtend programma, 11.00 – 13.00 uur. Informatie en interviews over sport in de gemeente Uithoorn. 

Verslaggevers.
Verslaggever om interviews op te nemen en reportages te maken bij evenementen en activiteiten.

Technici.
Voor de montage van interviews en opnames maken met presentatoren. Ook voor de eindmontage van items en complete programma’s.

Ben je geïnteresseerd om op vrijwillige basis ons team te versterken? Volg je mogelijk een opleiding in Communicatie/Journalistiek en zoek je een plek waar je ervaring op kunt doen?

We zijn op zoek naar radio collega’s.
Die de Nederlandse taal uitstekend beheersen.
Met een creatieve inslag.
Die leergierig zijn, goed kunnen omgaan met feedback, zelfstandig en ook in een team kunnen werken.

Het inwerken en begeleiden is door ervaren collega’s. 

Met het Rick FM team ben je onderdeel van de dagelijkse activiteiten om de inwoners van Uithoorn, De Kwakel en de regio te informeren met nieuws en afwisselende muziekprogramma’s.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden om als vrijwilliger bij Rick FM aan de slag te gaan. Stuur een mail naar; vacature@rickfm.nl  en vertel ons waarom jij ons team komt versterken.

Informatie over Rick FM.
Rick FM is dé lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel, met dagelijks en 24 uur per dag gevarieerde programma’s.

Lees verder...

Programmaraad Rick FM zoekt nieuwe leden.

15 november 2023

Door vertrek van diverse leden zijn er enkele vacatures voor de programmaraad.

Wij zoeken mensen die op de hoogte zijn van hoe het reilt en zeilt in diverse sectoren.Zie hieronder/

De leden van deze raad zijn personen die als vertegenwoordigers van een aantal maatschappelijke, culturele en geestelijke stromingen van de samenleving opereren.  Ze zijn goed thuis in een van deze sociaal/culturele sectoren die samen onze samenleving vormen. Deze raad draagt onderwerpen en thema’s aan waaraan de programmamakers van Rick FM in een van haar uitzendingen aandacht zouden kunnen geven. Zaken die onder de inwoners leven of waar ze mee te maken kunnen hebben of krijgen. De raad kan fungeren als een soort doorgeefluik van de burgers, van problemen waar men tegen aanloopt in die burgerlijke samenleving.
De Programmaraad vergadert over het algemeen 4x per jaar.

Bent u geïnteresseerd en wilt u deel uitmaken van de programmaraad of wilt u meer weten over het functioneren van de programmaraad? Dan kunt contact opnemen met een van de hieronder genoemde programmaraadsleden. Misschien kent u wel mensen voor wie onze programmaraad wat zou kunnen zijn en kunt u namen van eventuele belangstellenden aan ons doorgeven, opdat wij hen kunnen benaderen.

 Voor meer informatie over de werkwijze van de Programmaraad van Rick FM kunt u terecht bij:

Voorzitter dhr. Albert Borghouts, 0297-561957

Secretaris mw. Joop Crum-Haverman, 06-22175319

Lid sectie onderwijs mw. Manuella Calis, 06-14407420

 

Vacatures zijn er voor vertegenwoordigers uit
gezondheidszorg
kerkgenootschappen
agrarische sector
etnische en culturele minderheden
werkgeverskringen
werknemerskringen


Bron: Programmaraad, verwerkt voor Rick FM door Marga Kouw
 

 

Lees verder...

Meer RickFM nieuws