RickFM nieuws

Rick FM Nederpoptip voor duo Sanchez en Heesters

24 juni 2024

Vijf jaar na de megahit 'Pa Olvidarte' hebben Emma Heesters en Rolf Sanchez weer een nummer opgenomen die de zomer van 2024 moet gaan kleuren. 

Met de Spaans / Nederlandstalige track 'Contigo ' proberen ze dit kunstje te herhalen en wij steunen hun hiermee door hem veelvuldig te draaien als Rick FM Nederpop Tip.

Op zondagmiddag maakt Rob de Jonge in zijn programma 'Rood Wit Blauw' (13.00-14.00 uur) iedere week de Rick FM Nederpop Tip bekend. Je hoort hem in veel programma’s en de hele week.

Lees verder...

Rick FM zoekt sportieve collega’s voor het redactieteam

23 juni 2024

In het weekend zenden wij ruim 6 uur sport uit o.a. 'Sport & Co'. 

Sport & Co
Wekelijks op zondag, 11.00 tot 13.00 uur. Een live programma uit onze radiostudio in De Kwakel. Met de voor- en nabeschouwingen van voetbal-, hockey-, honk- en softbal- en handbal wedstrijden.

Ook aandacht voor andere sportieve activiteiten; atletiek, wielrennen, roeien, kanoën, basketbal, midgetgolf, boogschieten, schaatsen, wandelen, triatlon, etc. 

Afgelopen periode hadden we regelmatig topsporters uit onze regio in het programma. Zoals; Lorena Wiebes (wielrennen), Felice Alberts (hockey), Ron Tabeling (badminton), Nils Eekhoff (wielrennen) Jetze Plat (para-atleet), Menno Koolhaas (triatlon), Teus Stam (autorally), Enzo  Leijnse (wielrennen), Mike Groen (honkbal),Simon Duiveboode (voetbal) en Owen Gelijnse (wielrennen).

Redactieteam
Dit is allemaal mogelijk door het werk van ons sport redactieteam, waar we collega’s voor zoeken. Er is van alles mogelijk in ons sport redactieteam. Je kunt bijvoorbeeld meewerken aan de voorbereidingen, afspraken maken met de gasten en het verzorgen van achtergrondinformatie voor de presentator.

Zelf presenteren of doordeweeks interviews met gasten opnemen. Ook zoeken we collega’s om de techniek tijdens de uitzending in de radiostudio te doen, of interviews van de uitzending monteren en op onze website te plaatsen. 

Het inwerken en begeleiden is door ervaren collega’s. Alle functies zijn op vrijwillige basis.

Interesse, of ken je iemand?
Heb je interesse in één of misschien wel meer van deze functies of wil je eerst wat meer informatie? Mail dan naar; vacature@rickfm.nl

Ook als je gewoon iets met radio wil doen, maar nog niet precies weet wat, of je denkt op een andere wijze een nuttige bijdrage aan ons team te kunnen leveren, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Rick FM is dé lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel. Met rond de zestig enthousiaste vrijwilligers zenden wij 24/7 uit in de ether, op de kabel en internet. Er is veel aandacht voor lokaal nieuws, sport, cultuur, lokale politiek en kerkelijke gebeurtenissen. Daarnaast bieden wij een variëteit aan muziekprogramma’s.

Meer informatie over Rick FM; www.rickfm.nl

Lees verder...

Woensdag 26 juni is er een nieuwe Jeugdcarrousel

19 juni 2024

Foto: Rick FM

Woensdag 26 juni is er weer een nieuwe uitzending van Jeugdcarrousel. Een programma met leuke onderwerpen en interviews met gasten.

Het kinder-radioprogramma, voor en door kinderen op Rick FM, is er een keer per maand van 17.00 tot 18.00 uur.

De presentatie is deze keer door; Anna, Thijs, Iefke, Valerie en Kiki.

Wat komt er in het programma?
Op de Kunstroute Zijdelveld sprak Ria met Natascha over de Kunstlab de Bende. Een ontzettend leuk kinderactiviteiten centrum in Nieuwkoop. Ze maakten met 150 kinderen een uil.

Michel Rahn heeft als hobby het Repair Café Uithoorn, waar hij als vrijwilliger werkt. Waarom is dat leuk en wat repareren ze allemaal?

Harry Bakker is de gast om te vertellen over zijn beroep vrachtwagenchauffeur.

Astrid heeft weer een nieuwe knutseltip over een dromenvanger Eugenie de Bruijn is er ook weer met leuke Kinderactiviteiten en Kinderuitjes in Uithoorn en omstreken.

Er is ook tijd voor moppen en een leuk recept met aardbeien en balsamico azijn.

Meedoen en eerdere uitzendingen terugluisteren
Wil je een keer meedoen en iets te vertellen over je hobby, weet je een lekker bak of kookrecept? Of wil je meer weten over een bepaald beroep. Heb je ideeën? Stuur dan een mailtje (of vraag het je ouders), naar: carrousel.rickfm@gmail.com

Vermeld je naam, leeftijd en wat je zou willen doen in dit kinder-radioprogramma. Dan nodigen wij je uit om naar onze radiostudio in De Kwakel te komen. Volg jij de Facebookpagina Jeugdcarrousel Rickfm al?

Wil je vorige uitzendingen terugluisteren? Check dan onze Podcastpagina

Dit programma, ook voor volwassenen, is vanaf groep 6. Ze worden vanuit de huiskamer- radiostudio begeleid door Ria Tammer en Astrid van Zelst. Kees Hoogervorst doet de techniek.

Lees verder...

Meer RickFM nieuws