RickFM nieuws

Drie dagen sport tijdens pinksterweekeinde

26 mei 2023

Het sportweekeinde bij Rick FM beslaat dit weekeinde drie dagen, omdat het zondagvoetbal op maandag (Tweede Pinksterdag) wordt afgewerkt.

HET TUSSENDOORTJE LIVE SPORT ZATERDAG

De aftrap van de serie sportuitzendingen is traditiegetrouw op zaterdag, met Het Tussendoortje Live Sport. De presentatie wordt gedaan door Peter Brouwer. In deze uitzending de nabeschouwingen van de voetbalwedstrijden van de zaterdagteams. Legmeervogels speelde in Reeuwijk tegen het al gedegradeerde RVC'33 en moest winnen om niet rechtstreeks te degraderen. Of dat gelukt is vertelt trainer Alain Hijman (die zaterdagmiddag hopelijk voor de Uithoornse club nog niet voor het laatst als trainer op de bank zat). FC Aalsmeer, vorige week kampioen geworden, speelde de laatste competitiewedstrijd thuis tegen EMM'21 uit Roelofarendsveen. Trainer Ted Verdonkschot blikt terug op deze wedstrijd en RKDES sloot de competitie af met een duel op eigen veld tegen Sporting Leiden. Trainer Raymond de Jong doet de nabeschouwing. Verder in deze uitzending de uitslagen en eindstanden van de tweede klasse D en de derde klasse A en het voetbalprogramma voor pinkstermaandag.

SPORT & CO

Zondag is er tussen 11.00 en 13.00 uur een nieuwe aflevering van Sport & Co. De presentatie wordt verzorgd door Peter Brouwer en de techniek en muziekkeuze is in handen van Jelmer Liesveld.

In het eerste uur:
- Johan Stange van KDO, met de voorbeschouwing op de wedstrijd SCPB'22 - KDO, morgenmiddag in Badhoevedorp. KDO moet winnen, want bij een gelijkspel of verlies is degradatie een feit voor de Kwakelse ploeg.
- Wilco van de Laarse van FC Aalsmeer, met een vooruitblik op het duel in Rotterdam, aan de Kralingse Plas, tussen HOV/DJSCR en FC Aalsmeer. FC Aalsmeer moet winnen om kans te blijven houden op deelname aan de nacompetitie.
- Linda van Rekum - De Beij, over de gespeelde honk- en softbalwedstrijden en het programma van de teams van Thamen en over de NL Little League.

In het tweede uur (ook op radio Aalsmeer te horen vanaf 19.00 uur):
- Mark van der Mast, van de BMX afdeling van UWTC, over de Noord Holland Cup, die zaterdag op het complex van UWTC werd verreden.
- Martin van Wiltenburg van de Lionsclub, over de Ladies Rally die ze binnenkort organiseren.
- Wim van Scheppingen van de Rotaryclub Aalsmeer, over het jaarlijkse Amsterdamse Bos Golftoernooi. .

In deze uitzending ook de uitslagen van het pandoeren en de sportagenda. Wat staat er allemaal op het programma op het veld en in de zaal?

HET TUSSENDOORTJE LIVE SPORT MAANDAG

Op Tweede Pinksterdag is er tussen 14.00 en 17.00 uur een aflevering van Het Tussendoortje Live Sport, gepresenteerd door Jeroen Könst. Met de live verslagen van de wedstrijden SCPB'22 - KDO (door Jordan Smits) en HOV/DJSCR - FC Aalsmeer (door Rob Springintveld). Na afloop de nabeschouwingen met de trainers Edwin Reder (KDO) en Bas Groenveld (FC Aalsmeer). Verder in deze uitzending de sportagenda en veel muziek.

Dus stem af op Rick FM, dan blijft u volledig op de hoogte van het sportieve nieuws.

Heeft u nog actuele info, uitgaantips, een verzoeknummer of vragen dan kunt u tijdens de uitzending bellen met 0297 540970, een mail sturen naar sport@rickfm.nl of twitteren op @RadioRickFM. Via de sociale media kunt u ons volgen op Facebook en Twitter.

Lees verder...

Tweede pinksterdag Jeugd Carrousel

22 mei 2023

Op maandag 29 mei van 17.00 tot 18.00 uur, 2e Pinksterdag is de 2e uitzending van Jeugd Carrousel. Het nieuwe kinder-radioprogramma op Rick FM, voor en door kinderen. De presentatie is in handen van Iefke, 13 jaar van het Alkwin College en Valerie, 11 jaar van Basisschool De Springschans Uithoorn. Dit programma, ook voor volwassenen, is vanaf groep 6. Ze worden begeleid door Ria Tammer en Astrid van Zelst. Kees Hoogervorst doet de techniek.

Wat komt er allemaal in het programma?
Valerie heeft het met kinderen en haar klasgenoten over dagelijkse dingen, hobby‘s en ideeën. In deze uitzending praat ze met Thijs over zijn hobby haken. Daarna een knutseltip van Astrid, die kun je ook vinden op onze Facebookpagina. Anna, het zusje van Thijs, praat over haar konijntjes.
Iefke en Valerie hebben een recept om koekjes te bakken voor je kat en ze hebben het over het dragen van een beugel, die ze nu zelf ook hebben. Tess, van basisschool De Kwikstaart, met haar vaste item, het Amsterdamse Bos. Met haar moeder Claudia, boswachter in het bos, praat ze over het beleefpad.

In het tweede half uur heeft Iefke een gesprek met Ecoloog Rosan van Halsema over wat haar beroep inhoudt en ze hebben het dan meteen over de oproep om watermonsters nemen.

Natuurlijk draaien ze ook leuke muziek die ze zelf uitzoeken, vertellen moppen en hebben het over de komende evenementen en activiteiten.

De volgende uitzendingen zijn in de zomervakantie, op woensdag van 18.00-19.00 uur. De start is op 26 juli en dan iedere week tot en met 30 augustus.

Doe je mee?
Misschien wil je meedoen en iets te vertellen over je hobby, weet je een lekker bak of kookrecept? Of wil je meer weten over een bepaald beroep, heb je ideeën? Stuur dan een mailtje (of vraag het je ouders), naar: redactie@rickfm.nl. Vermeld je naam, leeftijd en wat je zou willen doen in dit nieuwe kinder-radioprogramma. Dan nodigen wij je uit om naar onze radiostudio in De Kwakel te komen.
www.rickfm.nl

 Bron: Hans Busscher, verwerkt voor Rick FM door Marga Kouw

Lees verder...

Radio Rick FM mediarol en ambitie

20 mei 2023

Naam Instelling: Stichting Radio Rik
Roepnaam: Rick FM
Postadres: Postbus 135, 1420AC Uithoorn
Bezoekadres: Kerklaan 16, 1424BK De Kwakel


De mediarol van de Stichting is het verzorgen van lokaal nieuws bestemd voor de inwoners van de gemeente Uithoorn. Ze maakt daarbij gebruik van de radio (via de ether, de kabel en internet), een nieuwswebsite, facebook en twitter. Mogelijk is op termijn ook sprake van het verzorgen van tv uitzendingen.

De ambitie van Rick FM is om op een professionele wijze, inwoners van de regio helder te informeren door middel van het:

*       verzorgen van lokaal en diepgaand objectief nieuws,

*       leveren van bijdragen aan een lokale identiteit en gemeenschapsgevoel,

*       helpen van mensen om actief deel te nemen aan de samenleving,

*       bereiken en verbinden van mensen en organisaties,

*       ontwikkelen van talenten binnen de omroep,

*       fungeren als communicatiekanaal voor de gemeente

*       ervoor zorgen dat informatie laagdrempelig en toegankelijk is zodat mensen ingewikkelde gebeurtenissen begrijpen.

Als lokale publieke omroep informeert RickFM de bewoners van de Gemeente Uithoorn over hun leefomgeving. Rick FM vormt daardoor de verbinding tussen gemeente en burgers. Dan gaat het om pluriforme informatie voor de bewoners in al hun diversiteit. In een tijd waarin maatschappelijke instituties onder druk staan, zorgt Rick FM voor betrokkenheid en een gemeenschapsgevoel. Zij brengt informatie vanuit de gemeente en omgekeerd ook ‘van de straat naar de raad’. Zodoende weet de gemeente wat er leeft onder de bewoners en hoe haar beleid landt in de praktijk.

 Rick FM activeert ook mensen. Uitzendingen en/of publicaties zorgen ervoor dat mensen de lokale politiek actiever volgen of deelnemen aan sociale projecten in hun wijk. 

Naast het nieuws over de leefomgeving zorgt Rick FM ook voor verstrooiende programma’s met muziek en actualiteiten.

Er worden programma’s gepresenteerd waarbinnen inhoudelijke thema’s en muziek belangrijke rollen spelen.

Naast de radio-uitzendingen verzorgt Rick FM ook informatie door gebruik te maken van de website, maar ook met facebook, met Podcasts en via Instagram en Twitter.

 

Lees verder...

Meer RickFM nieuws