Zanger Yves Berendse is nu gevestigde orde

Yves Berendse bij RickFM

De 30-jarige zanger Yves Berendse werd jarenlang gezien als het grote talent, maar dat stadium is hij gepasseerd, zei hij in het programma Rood Wit Blauw op RickFM.

"Ik heb al wat grote optredens gehad, zoals in Afas Live, en ook treed ik heel veel op, vooral vorig jaar was het een gekkenhuis. Dus je kunt wel zeggen dat ik nu behoor tot de gevestigde orde."

Ook zegt Berendse het tegenwoordig allemaal veel serieuzer aan te pakken dan in het begin van zijn carrière. "De tijd dat ik elf optredens in de week deed en daarna nog ging stappen is voorbij. Ik moet nu elk optreden leveren."

Theaters
Dit jaar gaat Yves Berendse, die tegenwoordig in Amsterdam woont, ook een theatertour doen. Hij doet dertien theaters aan, onder meer in Hoorn. 

Verder wil hij volgend jaar graag een optreden in een heel grote zaal. Het is nog niet duidelijk welke zaal dat moet worden. Wel heeft hij nog de droom om op te treden in de Ziggo Dome.

In Rood Wit Blauw was er ook een telefonisch interview met Wolter Kroes.

Het Nederlandstalige programma van RickFM wordt elke zondag uitgezonden van 13.00 tot 14.00 uur en gepresenteerd door Rob de Jonge.