Rick FM Twitter feed
Zondag 7 maart 10.00 -11.00 uur de 22e uitzending van #UitdeKunst, kunst en cultuur programma met @naomiheidinga;… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag de 21e uitzending van #UitdeKunst gemist? Luister morgen, 18-19 u naar de herhaling met; @Borisham,… twitter.com/i/web/status/1…
maandagochtend 8 maart zijn we rond 10.00 uur even niet via de ether te beluisteren. De uitzending is wel te volgen… twitter.com/i/web/status/1…
#andrevanduin was gisteren de speciale gast bij Rob de Jonge in z’n programma #RoodWitBlauw. In het interview o.a.… twitter.com/i/web/status/1…
#andrevanduin is vanmiddag speciale gast bij Rob de Jonge in z’n programma #RoodWitBlauw. Rob heeft een telefonisch… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 28 februari 10.00 -11.00 uur de 21e uitzending van #UitdeKunst, kunst en cultuur programma met; @Borisham,… twitter.com/i/web/status/1…
#andrevanduin is zondag 28 februari speciale gast bij Rob de Jonge in z’n programma #RoodWitBlauw. Rob heeft een te… twitter.com/i/web/status/1…
Afgelopen zondag, 10.00 -11.00 uur was de 20e uitzending van #UitdeKunst, kunst en cultuur programma met… twitter.com/i/web/status/1…
Gisteren had Rob de Jonge in z’n programma #RoodWitBlauw (13.00-14.00 uur) ‘n telefonisch interview met… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 21 februari 10.00 -11.00 uur de 20e uitzending van #UitdeKunst, kunst en cultuur programma met… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 21 februari heeft Rob de Jonge in zijn programma #RoodWitBlauw (13.00-14.00 uur) een telefonisch interview m… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag was de 19e uitzending van #UitdeKunst, kunst en cultuur programma @Gem_Uithoorn. Interviews o.a.;… twitter.com/i/web/status/1…

RickFM nieuws

Sport & Co op zondag 7 maart

05 maart 2021


Tussen 11.00 en 13.00 uur is er weer een nieuwe aflevering van Sport & Co. De presentatie wordt verzorgd door Jan Tilburgs en de techniek en muziekkeuze zijn in handen van Verena Ratterman.

In het eerste uur zijn er gesprekken met:
- Hans van Kasteren en Wim van Zwieten. Zij zijn allebei praktijkbegeleiders bij de jongste jeugd van RKDES. Dit is de derde van een serie wekelijkse interviews, met tips voor iedereen die met jeugdsport te maken heeft.
- Henk de Vries van de wandelafdeling van AKU. Om contact met hun leden te onderhouden, maakt AKU elke week een nieuwsbrief met tips over wandelen. Vroeger liepen mensen wel vijftien kilometer per dag, nu nog maar twee kilometer. Dat heeft gevolgen voor je gezondheid.
- Linda van Rekum van honk- en softbalvereniging Thamen. Zij hielden in de voorjaarsvakantie een Baseball5 toernooi. Wat is dat precies en wordt het een nieuwe tak van sport bij Thamen?

In het tweede uur zijn er interviews met:
- René Oudshoorn van UWTC. Hij begon op zijn elfde met fietsen en rijdt nog steeds wedstrijden. Maar hij is ook lid van de wielercommissie van UWTC en van daaruit betrokken bij tal van wedstrijden. Het verhaal van een vrijwilliger in de sport.
- José de Robles. Presentator van het RICK FM programma De Draaitafel van de raad. Hij was tot afgelopen donderdag gemeenteraadslid voor DUS!, maar tegenwoordig wethouder na het vertrek van Ria Zijlstra. Een nadere kennismaking.

Dus stem af op Rick FM, dan blijft u volledig op het hoogte van het (sportieve) nieuws.

Heeft u nog actuele info, uitgaantips, een verzoeknummer of vragen dan kunt u tijdens de uitzending bellen met 0297 540970, een mail sturen naar sport@rickfm.nl of twitteren op @RadioRickFM. Via de sociale media kunt u ons volgen op Facebook en Twitter.

De uitzendingen van Rick FM zijn overal te beluisteren via www.rickfm.nl en lokaal, 106.3 op FM en 99.0 op de kabel. Op de Rick FM-website kan de uitzending vanaf maandag ook teruggeluisterd worden via uitzending gemist.

Lees verder

Uit de kunst op zondag 7 maart. Herhaling op woensdag 10 maart

04 maart 2021


“Uit de Kunst” op zondagmorgen 7 maart van 10.00 tot 11.00 uur met weer een gevarieerd programma, vol met kunst en cultuur uit de gemeente Uithoorn en de regio.

We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maken de presentatoren Naomi Heidinga en Bob Berkemeier een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

In de 22e uitzending is de presentatie in handen van Naomi Heidinga. “Uit de Kunst” met gevarieerde onderwerpen, interviews en muziek.

Interviews in het programma

Zangeres Nina Lynn
Nina komt uit Uithoorn en muziek is de rode draad in haar leven.
Ze is een Americana singer-songwriter geïnspireerd door Emmylou Harris en Ilse DeLange en l betovert luisteraars met haar hartverwarmende en opbeurende melodieën, met een stem die diep in je ziel doordringt. Haar eerste studioalbum “Hummingbird” is net uitgekomen.
https://www.ninalynn.nl/

Kunstenares Karin Daan.
Karin heeft het naast het stiltemonument in Uithoorn ook o.a. “Het Homomonument” in Amsterdam ontworpen. De “Stilteplek” in Uithoorn is een maan witte schijf van natuursteen in de Amstel pal voor de Thamerkerk in een bocht van de Amstel. Een plek ter herdenking, een stilteplek. Op een van de treden staat “IK BEN WEER WATER EN WOLKEN”. 
http://www.karindaan.nl/projecten/stilteplek-uithoorn/

Louise Prins, accordeoniste en dirigente van Huisvrouwenkoor De Dekselse Meiden.
Het Huisvrouwenkoor De Dekselse Meiden is een brutaal koor uit Uithoorn en omgeving. Ze zingen Nederlandstalige liedjes met een humoristische knipoog naar het dagelijkse leven. Ze zingen in zorgcentra maar ook bij privé feesten of andere gelegenheden.
http://www.dekselsemeiden.nl/   https://www.louiseprins.nl/

Quirine Muntz, van Schouwburg Amstelveen over de voorstelling Wit Konijn Rood Konijn.
Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt in meer dan 30 landen op 13 maart 2021 de voorstelling “Wit Konijn Rood Konijn” gespeeld om hierbij stil te staan. In 25 Nederlandse theaters én 30 theaters over de hele wereld, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. In Schouwburg Amstelveen wordt de voorstelling gespeeld door Pierre Bokma. Vanwege de corona maatregelen is “Wit Konijn Rood Konijn” te zien via een livestream.

https://schouwburgamstelveen.nl/seizoen-20-21/wit-konijn-rood-konijn/?ypeventid=2212077825-1611741517)

Daarnaast natuurlijk de culturele agenda en veel fijne muziek. De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm


 
 
 

Lees verder

Eventjes uit de ether

01 maart 2021


UITHOORN - Op maandag 8 maart zijn we vanaf ongeveer 10 uur even niet via de ether te beluisteren. De uitzending is wel te volgen via de stream op internet. Dit heeft te maken met wrrkzaamheden aan onze zendmast. 

Lees verder

Vacature Voorzitter Rick FM

04 februari 2021


Rick FM is een veelzijdige lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel met vele taken en mediadisciplines. Met ruim zestig enthousiaste vrijwilligers zenden wij 24/7 radio uit in de ether, op de kabel en via het internet. Er is veel aandacht voor lokaal nieuws, sport, cultuur, lokale politiek en kerkelijke gebeurtenissen. Daarnaast bieden wij een variëteit aan muziekprogramma’s.
Onze huidige voorzitter bekleed sinds 2013 deze functie. De eerste jaren stonden in het teken van het opzetten van een goed georganiseerd bestuur en de verhuizing naar de nieuwe studio in het Dorpshuis in De Kwakel. Naast zijn functie als voorzitter heeft hij altijd met enthousiasme ook veel tijd besteed aan het presenteren en maken van actualiteitsprogramma's. Hij heeft zich nu voorgenomen om terug te treden als voorzitter en zich helemaal te richten op de actualiteitsprogramma’s.
Nu zijn we dus op zoek naar een nieuwe voorzitter. We zoeken vooral iemand die bekend is met de lokale situatie en de rol die we als Rick FM daarin hebben.


De voorzitter is in samenspraak met de overige bestuursleden verantwoordelijk voor het totale Rick FM beleid.
HOOFDTAKEN:
• Beleid voeren d.m.v. het doen van voorstellen hiertoe, in overleg met het
bestuur en het besturen van de Rick FM organisatie.
• Het laten uitschrijven van bestuursvergaderingen + bepalen van de agenda.
• Onderhouden contacten en bijwonen vergaderingen van de Programmaraad.
• Samenspraak met collega’s van de regionale radio omroepen, vertegenwoordigd in de ROAM (Radio omroepen Amstelland Meerlanden) om elkaar te ondersteunen d.m.v. regionale samenwerking.
• Opstellen van het beleidsplan.
• Contacten met de belangenorganisatie NPLO.
PROFIEL:
• Bij voorkeur woonachtig in Uithoorn/De Kwakel.
• Goed op de hoogte zijn van Uithoornse en Kwakelse organisaties, zoals het verenigingsleven en het gemeentelijke bestuur.
• Goede contactuele eigenschappen in woord en presentatie.
BENODIGDE TIJD:
• 9 x per jaar bestuursvergadering. (indien noodzakelijk)
• 4 x per jaar Programmaraadvergadering.
• 0,5 tot 1.0 dagdeel per week.Meer informatie over de lokale radiozender van Uithoorn/De Kwakel is te lezen op de website van Rick FM. Maar u kan ook contact opnemen met onze huidige voorzitter Jan Tilburgs (06-51242511) of een mail sturen naar jan.tilburgs@rickfm.nl

 

 

 

     

 

Lees verder

Vacature Penningmeester Rick FM

03 februari 2021


Rick FM is de lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel. Met onze ruim zestig medewerkers, die op vrijwillige basis actief zijn, zenden wij 24/7 uit en besteden, naast een grote variëteit aan muziekprogramma’s, aandacht aan lokale gebeurtenissen op het gebied van cultuur, sport, lokale politiek, kerkelijk leven en buurtgebeurtenissen. Kortom alles wat interessant kan zijn om met elkaar te delen. We doen dat via radio, website, Facebook en Twitter.

Voor de invulling van de vacature bestuurslid penningmeester zijn wij op zoek naar iemand met financieel administratieve ervaring, die zowel de administratie kan voeren als ook ons financieel beleid voor de komende jaren kan vormgeven. De penningmeester werkt nauw samen met het bestuurslid commerciële zaken bij het verwerven van subsidies en fondsen, adverteerders, sponsoren en donateurs. Er wordt gewerkt met het boekhoudprogramma E-Boekhouden.

De werkzaamheden zullen ongeveer 2 uur per week tijd in beslag nemen. Het bestuurslid penningmeester onderhoud ook externe contacten, zoals met het Commissariaat voor de Media, de gemeente Uithoorn en met onze accountant. Kandidaten kunnen de eerste periode rekenen op een deskundige begeleiding.

Meer informatie over de lokale radiozender van Uithoorn/De Kwakel is te lezen op de website van Rick FM. Maar u kan ook contact opnemen met onze huidige penningmeester Bertus Taekema (06-83777332) of een mail sturen naar bertus.taekema@rickfm.nl

 

 

 

 

Lees verder

Rick FM zoekt presentatoren en/of bureauredacteur voor de Sportprogramma's.

06 januari 2021


Kom jij ons Sportteam versterken, of ken je iemand?

Rick FM is een veelzijdige lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel met vele taken en mediadisciplines. Met ruim zestig enthousiaste vrijwilligers zenden wij 24/7 radio uit in de ether, op de kabel en via het internet. Er is veel aandacht voor lokaal nieuws, sport, cultuur, lokale politiek en kerkelijke gebeurtenissen. Daarnaast bieden wij een variëteit aan muziekprogramma’s.

Op Zondag houden we luisteraars op de hoogte van sportgebeurtenissen in en rond Uithoorn, De Kwakel en omliggende gemeentes. Het betreft hier zowel voor- en nabeschouwingen van sportactiviteiten die op het moment van uitzenden actueel zijn.

Voor het populaire en veel beluisterde Sport & Co “live” programma dat we wekelijks uitzenden van 11.00 tot 13.00 uur zijn we op zoek naar enkele enthousiaste presentatoren.
Elke zondag tussen 11.00 en 13.00 uur verzorgen wij een programma met daarin de voorbeschouwingen van de wedstrijden van onze lokale sportclubs. De aankondiging van sportevenementen en andere sportnieuws. De bureauredactie bereidt de uitzendingen voor en maakt een draaiboek voor het productieteam. Het productieteam bestaat uit een presentator en een geluidstechnicus.

De presentator interviewt de sportgasten. De interviews vinden meestal live plaats. Momenteel zijn ze i.v.m. de corona maatregelen allemaal telefonisch, maar in normale tijden vinden ongeveer de helft van de interviews plaats in de studio.

Ben je geïnteresseerd om als presentator en/of bureauredacteur op vrijwillige basis inwoners te informeren op sportief gebied of wil je hiervoor worden opgeleid? Volg je mogelijk een opleiding in Communicatie/Journalistiek en zoek je een plek waar je ervaring op kunt doen?

Ook als je maar eens in de 3 of 4 weken aan het programma kunt meewerken ben je welkom in ons presentatieteam van Sport & Co en is Rick FM op zoek naar jou!

We zijn op zoek naar mensen die:

Affiniteit hebben met de sport in onze regio.
De Nederlandse taal uitstekend beheersen.
Een creatieve inslag hebben.
Leergierig zijn en goed kunnen omgaan met feedback.
Zowel zelfstandig, als in een team kunnen werken.

We bieden:

Leuk Sportteam met enthousiaste collega’s en lekkere koffie.
Een klein team waarin zelfstandigheid, enthousiasme, initiatief worden gewaardeerd en een goede sfeer belangrijk is.
Een professionele radiostudio met collega’s met veel kennis en ervaring.
Eeuwige roem.

Interesse?
Stuur een e-mail naar vacature@rickfm.nl en vertel ons waarom jij ons sportteam komt versterken. Je ontvangt altijd antwoord.

 

 

 

Lees verder

Kom jij onze nieuwsredactie versterken?

23 december 2020


Rick FM informeert & verbindt mensen.

Rick FM is de lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel. Met rond de zestig enthousiaste
vrijwilligers zenden wij 24/7 uit in de ether, op de kabel en internet. Er is veel aandacht voor lokaal
nieuws, sport, cultuur, lokale politiek en kerkelijke gebeurtenissen. Daarnaast bieden
wij een variëteit aan muziekprogramma’s.

Lees verder

Feestdagen boodschap

15 december 2020


De medewerkers van Rick FM wensen iedereen hele fijne

feestdagen, een voorspoedig 2021 en heel veel luisterplezier.

Ook in het nieuwe jaar is Rick FM, dé lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel, weer volop actief.

Met ruim zestig enthousiaste vrijwilligers zenden wij 24 uur per dag, de hele week uit.

Er is veel aandacht voor lokaal nieuws, sport, kunst, cultuur, evenementen en lokale politiek.

Daarnaast natuurlijk een variëteit aan muziekprogramma’s.

Meer informatie op onze website, Facebook, Twitter en Instagram. www.rickfm.nl

Lees verder

Tussendoortje weer live van start

14 september 2020


Vanaf Zondag 20 september start de voetbalcompetitie weer en dus ook het sportprogramma “Tussendoortje Live Sport”op Rick FM.

Tussen 14:00 en 17:00 uur doen we verslag van de wedstrijden van Legmeervogels met Chris Vermeij, bij KDO Cor Onderwater en RKDES Eppo Buskermolen. Aansluitend zijn nabeschouwingen met de trainers. 

Het Tussendoortje Live wordt gepresenteerd door Jeroen Könst en Peter Brouwer.

Lees verder

Adverteren bij Rick FM

26 september 2018


DE KRACHT VAN HERHALING

Versterk uw merk met de kracht van Rick FM en bereik uw doelgroep via onze mediakanalen - Radio - Website - Social Media

Rick FM is dé lokale omroep van de gemeente Uithoorn. Met onze mediakanalen voorzien wij Uithoorn en De Kwakel en omgeving (Amstelveen en Aalsmeer), ruim 75.000 regiogenoten, van het laatste regionieuws en bieden een gevarieerd programma-aanbod.

Danny Noorlander, commerciële zaken, komt graag bij u langs om u verder te helpen met uw communicatie en om onze werkwijze uit te leggen. Samen met u bedenken wij een effectieve en creatieve campagne en produceren wij commercials, passend bij uw budget. Door onze ervaring heeft Rick FM voor elk media vraagstuk een creatieve oplossing.

Meer weten? Bel Danny Noorlander - 06-22993753 of stuur een email naar danny.noorlander@rickfm.nl
 
DE MOGELIJKHEDEN

Weekactie
De weekactie is een korte actie op radio en internet. Meerdere aanbiedingen van Uithoornse- en Kwakelse ondernemers worden op radio gebundeld tot één pakkende commercial. Op internet zijn de aanbiedingen te vinden op de speciale pagina: www.rickfm.nl/weekaanbiedingen

Banner
Een banner op de homepage van www.rickfm.nl met een directe link naar uw eigen website of andere uiting.
 
Radioreclame
Een eigen commercial op Rick FM. De commercials worden uitgezonden tussen 7.00 en 22.00 uur rond de verscheidene landelijke en lokale nieuws uitzendingen.

Sponsoring Radio
Een of meerdere radioprogramma’s, aangeboden door uw bedrijf. Een prima manier om uw naamsbekendheid te vergroten eventueel rondom een thema.

Met een hartelijke groet,

Danny Noorlander - 0622993753

Commerciële zaken Rick FM
 

Lees verder

1982 de 'roots' van RICK FM

16 maart 2017


Op ons YouTube kanaal staan opnieuw gedigitaliseerde filmbeelden, gecombineerd met een geluid-compilatie van de 'ROTO Show' uit 1982.
Van de familie van der Weijden kregen wij filmmateriaal in handen wat toen gemaakt is in de radiostudio.

Cyclus, wat toen nog een illegale zender was, is de basis geweest van het huidige RICK FM.
De studio van Radio Cyclus was gevestigd aan de Drechtdijk te de Kwakel in de boerderij van de familie Kooyman.

                                                                                                                                          Bekijk  hieronder het filmpje.                
 
 

Lees verder