RickFM nieuws

'Joost' van Nielson is Rick FM Nederpoptip

27 mei 2024


De diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival heeft Nielson geïnspireerd tot het maken van nieuwe muziek.

Zijn nieuwe single Joost is dan ook een eerbetoon aan de Europapa-zanger. Nielson deelde zijn nummer eerder al op TikTok en zegt erover: "Ik hoop dat jullie net zo gaan genieten van het luisteren als ik heb genoten van het maken."

Op zondagmiddag maakt Rob de Jonge in zijn programma 'Rood Wit Blauw' iedere week de Rick FM Nederpop Tip bekend. Je hoort hem in veel programma’s en de hele week.

'Rood Wit Blauw' is er elke zondagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur mett alleen maar Nederlandstalige muziek, een 'Hollandse Nieuwe' en de nummer één uit de Nederlandstalige top 10. Regelmatig komen er gasten in het programma.

Lees verder

Rick FM zoekt sportieve collega’s voor het redactieteam

02 mei 2024


In het weekend zenden wij ruim 6 uur sport uit o.a. 'Sport & Co'. 

Sport & Co
Wekelijks op zondag, 11.00 tot 13.00 uur. Een live programma uit onze radiostudio in De Kwakel. Met de voor- en nabeschouwingen van voetbal-, hockey-, honk- en softbal- en handbal wedstrijden.

Ook aandacht voor andere sportieve activiteiten; atletiek, wielrennen, roeien, kanoën, basketbal, midgetgolf, boogschieten, schaatsen, wandelen, triatlon, etc. 

Afgelopen periode hadden we regelmatig topsporters uit onze regio in het programma. Zoals; Lorena Wiebes (wielrennen), Felice Alberts (hockey), Ron Tabeling (badminton), Nils Eekhoff (wielrennen) Jetze Plat (para-atleet), Menno Koolhaas (triatlon), Teus Stam (autorally), Enzo  Leijnse (wielrennen), Mike Groen (honkbal),Simon Duiveboode (voetbal) en Owen Gelijnse (wielrennen).

Redactieteam
Dit is allemaal mogelijk door het werk van ons sport redactieteam, waar we collega’s voor zoeken. Er is van alles mogelijk in ons sport redactieteam. Je kunt bijvoorbeeld meewerken aan de voorbereidingen, afspraken maken met de gasten en het verzorgen van achtergrondinformatie voor de presentator.

Zelf presenteren of doordeweeks interviews met gasten opnemen. Ook zoeken we collega’s om de techniek tijdens de uitzending in de radiostudio te doen, of interviews van de uitzending monteren en op onze website te plaatsen. 

Het inwerken en begeleiden is door ervaren collega’s. Alle functies zijn op vrijwillige basis.

Interesse, of ken je iemand?
Heb je interesse in één of misschien wel meer van deze functies of wil je eerst wat meer informatie? Mail dan naar; vacature@rickfm.nl

Ook als je gewoon iets met radio wil doen, maar nog niet precies weet wat, of je denkt op een andere wijze een nuttige bijdrage aan ons team te kunnen leveren, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Rick FM is dé lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel. Met rond de zestig enthousiaste vrijwilligers zenden wij 24/7 uit in de ether, op de kabel en internet. Er is veel aandacht voor lokaal nieuws, sport, cultuur, lokale politiek en kerkelijke gebeurtenissen. Daarnaast bieden wij een variëteit aan muziekprogramma’s.

Meer informatie over Rick FM; www.rickfm.nl

Lees verder

Gouwe Ouwe Club terug op Rick FM

29 april 2024


Vanaf komende vrijdag is Nico van der Linden terug op Rick FM met 'De Gouwe Ouwe Club'. Nico presenteerde jarenlang programma's op de Gouden Zaterdag, ook dit programma. Verder was hij een tijd programmaleider.

'De Gouwe Ouwe Club' heeft wel een transformatie ondergaan. Het programma heeft nu zogenoemde Forgotten 45’s uit de 60s-70s-80s. 45-toerenplaten die in Nederland niet eens de Tipparade, laat staan de Top 40, hebben gehaald. Maar die bijvoorbeeld wel in Engeland en/of Amerika de hitlijsten hebben bereikt.

Ook hoor je de oude Veronica Alarmschijven, Mi Amigo's Lievelingen, Radio Noordzee Treiterschijven, Radio Monique Satellietschijven, Hilversum 3 Troetelschijven en Radio Luxembourg 208 Powerplays.

Vanaf komende vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur.

Lees verder

Rutger van Barneveld in Rood Wit Blauw

28 april 2024


Zondag 28 april was Rutger van Barneveld telefonisch te gast in Rood Wit Blauw, 13.00 - 14.00 uur. Rutger timmert lekker aan de weg als volkszanger.

Er is weer een nieuwe single uit: Wie drinkt er één met mij. We praten bij met Rutger en draaien natuurlijk deze nieuwe single. Videoclip:

'Rood Wit Blauw' met Rob de Jonge is er elke zondagmiddag van 13.00 met alleen maar Nederlandstalige muziek. Elke week de nieuwe Rick FM Nederpop Tip, een 'Hollandse Nieuwe' en de nummer één uit de Nederlandstalige top 10. Regelmatig komen er gasten in het programma.


Luisteren naar Rick FM.
Uithoorn en De Kwakel:
Caiway 99.0 FM
Ether 106.3 FM
Digitaal Caiway 867
Digitaal Delta 800
Aalsmeer:
Caiway 93.1 FM
Digitaal Caiway 867
Digitaal Delta 800
DAB+ 5a 174,9 mhz
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

Lees verder

De Gouden Zaterdag is veranderd

08 april 2024


 
De 'Gouden Zaterdag' op Rick FM ziet er sinds zaterdag 6 april anders uit. Door het afscheid van Nico Prins met zijn programma 'Goedemorgen Amstelland' en de komende veranderingen in het regiovoetbal zijn er wijzigingen in de programmering op zaterdag.

Om 09.00 uur start Sjors Hogendoorn met 'Goedemorgen Amstelland'. Daarna van 11.00 tot 13.00 uur Kees Hoogervorst met 'Het Hitmuseum'. Stephan de Ruijter presenteert nu drie uur lang zijn programma 'Terugblikken' tot 16.00 uur, in het laatste uur hoor je alleen maar NR.1 Hits.

Vanaf 16.00 uur verandert er voorlopig nog niets. Tot het einde van het voetbalseizoen zullen Jeroen Könst en Peter Brouwer je op de hoogte houden over het zaterdagvoetbal in hun programma 'Het Tussendoortje Live Sport'.

De avond blijft hetzelfde
Frank van Agtmaal draait zijn 60’s & 70’s tot 20.00 uur. Jack Redeker brengt daarna in 'The Connection I Feel Free' de pareltjes uit meer dan 50 jaar popmuziek en Jaap van der Leij sluit de Gouden Zaterdag af met 'Tracks'.

De Gouden Zaterdag bij Rick FM is altijd in beweging. Het complete programma overzicht:
https://www.rickfm.nl/radiogids/programmering

 

Lees verder

Samantha Steenwijk neemt op in Amstelhoek

27 maart 2024


Zangeres Samantha Steenwijk is een nieuwe weg ingeslagen, zei ze in het programma Rood Wit Blauw op RickFM. Ze was lang zoekende naar een stijl die goed bij haar past. Uiteindendelijk is ze uitgekomen op kroegmuziek, zei ze.

Daarom is ze overgestapt naar Cornelis Music in Amstelhoek dat zich op deze stijl richt. Ook onder anderen Wolter Kroes, Mike Peterson en John West zitten daarbij.

De overstap heeft ook geleid tot een nieuwe single, die net uit is. Die heet "Wij zijn twee vrienden". Dat is het oude nummer van Dennie Christian. Samantha heeft warme gevoelens bij dit liedje, want ze zong het vroeger voor haar nichtjes.

Rappen
Het liedje klinkt nu wel heel anders dan de oorspronkelijke versie. "Het is veel meer van nu", zegt Steenwijk. In de plaat zit ook een rapstukje. Daar is geen rapper voor ingehuurd, maar Samantha doet het gewoon zelf.

Rood Wit Blauw is een programma van Rob de Jonge en is iedere zondag van 13.00 tot 14.00 te horen op RickFM, vol Nederlandstalige muziek en ook wordt elke week daar de nieuwe Nederpoptip gekozen. 

Lees verder

Zanger Yves Berendse is nu gevestigde orde

22 maart 2024


De 30-jarige zanger Yves Berendse werd jarenlang gezien als het grote talent, maar dat stadium is hij gepasseerd, zei hij in het programma Rood Wit Blauw op RickFM.

"Ik heb al wat grote optredens gehad, zoals in Afas Live, en ook treed ik heel veel op, vooral vorig jaar was het een gekkenhuis. Dus je kunt wel zeggen dat ik nu behoor tot de gevestigde orde."

Ook zegt Berendse het tegenwoordig allemaal veel serieuzer aan te pakken dan in het begin van zijn carrière. "De tijd dat ik elf optredens in de week deed en daarna nog ging stappen is voorbij. Ik moet nu elk optreden leveren."

Theaters
Dit jaar gaat Yves Berendse, die tegenwoordig in Amsterdam woont, ook een theatertour doen. Hij doet dertien theaters aan, onder meer in Hoorn. 

Verder wil hij volgend jaar graag een optreden in een heel grote zaal. Het is nog niet duidelijk welke zaal dat moet worden. Wel heeft hij nog de droom om op te treden in de Ziggo Dome.

In Rood Wit Blauw was er ook een telefonisch interview met Wolter Kroes.

Het Nederlandstalige programma van RickFM wordt elke zondag uitgezonden van 13.00 tot 14.00 uur en gepresenteerd door Rob de Jonge.

 

Lees verder

RickFM zoekt commercieel talent

15 maart 2024


Wil jij scoren voor een grote groep enthousiaste vrijwilligers? Solliciteer dan nu op onze vacature, vrijwilliger commerciële zaken. Want wij zoeken een commercieel talent.

Wij zijn op zoek naar een commerciële man/vrouw die ons radiostation wil vertegenwoordigen en zorg draagt voor extra inkomsten. Heb jij ervaring met het werven van adverteerders, sponsors en donateurs, dan willen wij jou graag ontmoeten.

Het is een belangrijke functie die inkomsten oplevert. Deze inkomsten komen o.a. uit; Radio commercials, website banners en programma sponsoring. 

Vrijwillige basis
De vrijwilliger commerciële zaken werkt nauw samen met de penningmeester en zal de eerste periode kunnen rekenen op een deskundige begeleiding. De functie is op vrijwillige basis. 

Kandidaten kunnen reageren via een e-mail naar: vacature@rickfm.nl

Rick FM is de lokale omroep voor de gemeente Uithoorn en de regio. Met ruim zestig enthousiaste vrijwilligers zenden wij 24/7 uit in de ether, op de kabel en internet.

Er is veel aandacht voor lokaal nieuws-weerbericht, sport, kunst, cultuur en lokale politiek. Daarnaast bieden wij een variëteit aan muziekprogramma’s en informatie over lokale activiteiten/ evenementen.

Lees verder

Peter de Wit is eerste erelid RickFM

18 februari 2024


Op een speciale medewerkersbijeenkomst van RickFM is Mark van Bemmelen, bekend onder zijn radionaam Peter de Wit, postuum benoemd tot eerste erelid.

Broers en andere familieleden kregen een korte toespraak met beeld en geluidsfragmenten. Peter de wit was een enthousiaste programmamaker bekend van zijn programma's "De weekdoorzaagshow" en op zaterdagmiddag "Terugblikken", jouw vriendje van de zaterdagmiddag.

Peter begon in de piratentijd met uitzendingen maken en stond bekend om zijn enthousiasme, lange verhalen en jinglegebruik. Vooral het kopen van professionele jingles bij bedrijven als Topformat en Ziaja en Dorst vond hij heel belangrijk. Het programma en het hele radiostation moest een professionele uitstraling hebben. Ook na zijn dood heeft hij RickFM een professioneel custom made pakket van stationjingles geschonken.

Peter overleed in 2012 op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Van secretaris Trudy Hogenboom ontvingen zijn familieleden bloemen en in de studio werd het erelidbord opgehangen.

Lees verder

RICK FM zoekt vrijwilligers

16 november 2023


Bij Rick FM, dé lokale omroep, is er altijd plaats voor gemotiveerde en enthousiaste medewerkers. Interesse om mee te werken aan onze werkzaamheden en activiteiten? Neem dan contact met ons op! Rick FM werkt uitsluitend met vrijwillige medewerkers en heeft geen betaalde functies.
Ruim 60 vrijwilligers maken met elkaar onze lokale omroep. Ze presenteren programma’s, doen de techniek en onderhouden de apparatuur en systemen. Er is een nieuwsredactie team en medewerkers die social media en de promotie en evenementen en activiteiten verzorgen. 

Nieuwsredactie.
- Redacteur voor het verwerken van de persberichten voor de website en voor radio nieuwsberichten(1xp.w.)
- Redacteur voor social media berichten; Facebook,  Twitter (X) en Instagram.
  (Dit werk wordt meestal thuis gedaan). 

Presentatoren en redactieteam voor div. programma’s.
- Uit de Kunst, wekelijks programma op zondagmorgen 10.00-11.00 uur. Kunst en Cultuur, met   onderwerpen en gasten uit Uithoorn, De Kwakel en de regio.

- Info Direct, dagelijks programma, 17.00 – 18.00 uur. Nieuws, actualiteiten en evenementen uit de gemeente Uithoorn.

- Sport & Co, het wekelijkse zondagochtend programma, 11.00 – 13.00 uur. Informatie en interviews over sport in de gemeente Uithoorn. 

Verslaggevers.
Verslaggever om interviews op te nemen en reportages te maken bij evenementen en activiteiten.

Technici.
Voor de montage van interviews en opnames maken met presentatoren. Ook voor de eindmontage van items en complete programma’s.

Ben je geïnteresseerd om op vrijwillige basis ons team te versterken? Volg je mogelijk een opleiding in Communicatie/Journalistiek en zoek je een plek waar je ervaring op kunt doen?

We zijn op zoek naar radio collega’s.
Die de Nederlandse taal uitstekend beheersen.
Met een creatieve inslag.
Die leergierig zijn, goed kunnen omgaan met feedback, zelfstandig en ook in een team kunnen werken.

Het inwerken en begeleiden is door ervaren collega’s. 

Met het Rick FM team ben je onderdeel van de dagelijkse activiteiten om de inwoners van Uithoorn, De Kwakel en de regio te informeren met nieuws en afwisselende muziekprogramma’s.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden om als vrijwilliger bij Rick FM aan de slag te gaan. Stuur een mail naar; vacature@rickfm.nl  en vertel ons waarom jij ons team komt versterken.

Informatie over Rick FM.
Rick FM is dé lokale omroep voor Uithoorn en De Kwakel, met dagelijks en 24 uur per dag gevarieerde programma’s.

Lees verder

Programmaraad Rick FM zoekt nieuwe leden.

15 november 2023


Door vertrek van diverse leden zijn er enkele vacatures voor de programmaraad.

Wij zoeken mensen die op de hoogte zijn van hoe het reilt en zeilt in diverse sectoren.Zie hieronder/

De leden van deze raad zijn personen die als vertegenwoordigers van een aantal maatschappelijke, culturele en geestelijke stromingen van de samenleving opereren.  Ze zijn goed thuis in een van deze sociaal/culturele sectoren die samen onze samenleving vormen. Deze raad draagt onderwerpen en thema’s aan waaraan de programmamakers van Rick FM in een van haar uitzendingen aandacht zouden kunnen geven. Zaken die onder de inwoners leven of waar ze mee te maken kunnen hebben of krijgen. De raad kan fungeren als een soort doorgeefluik van de burgers, van problemen waar men tegen aanloopt in die burgerlijke samenleving.
De Programmaraad vergadert over het algemeen 4x per jaar.

Bent u geïnteresseerd en wilt u deel uitmaken van de programmaraad of wilt u meer weten over het functioneren van de programmaraad? Dan kunt contact opnemen met een van de hieronder genoemde programmaraadsleden. Misschien kent u wel mensen voor wie onze programmaraad wat zou kunnen zijn en kunt u namen van eventuele belangstellenden aan ons doorgeven, opdat wij hen kunnen benaderen.

 Voor meer informatie over de werkwijze van de Programmaraad van Rick FM kunt u terecht bij:

Voorzitter dhr. Albert Borghouts, 0297-561957

Secretaris mw. Joop Crum-Haverman, 06-22175319

Lid sectie onderwijs mw. Manuella Calis, 06-14407420

 

Vacatures zijn er voor vertegenwoordigers uit
gezondheidszorg
kerkgenootschappen
agrarische sector
etnische en culturele minderheden
werkgeverskringen
werknemerskringen


Bron: Programmaraad, verwerkt voor Rick FM door Marga Kouw
 

 

Lees verder

Historische Top 40

02 november 2021


De historische top 40 vanaf 5 november iedere vrijdag van 11 tot 12 uur.

1 januari 1965 startte radio Veronica een nieuw wekelijks fenomeen op de radio. De Veronica Top 40. Tot op de dag van vandaag bestaat deze Top 40 nog steeds als de Nederlandse Top 40.

Om ook wekelijks eens terug te bladeren in al die Top 40’s start op vrijdag 5 november bij Rick FM om 11 uur het nieuwe radioprogramma De Historische Top 40.

Een uur lang de pareltjes uit een Top 40 uit dezelfde week van één van de voorgaande jaren. Met ook de alarmschijf van die week en de Top 3 nonstop achter elkaar. Ook kijken we in dit uur terug op de gebeurtenissen in dat jaar en welke films draaiden er in de bioscoop en welke programma’s werden er op TV gekeken.

De Historische Top 40 vanaf 5 november elke vrijdag van 11 tot 12 uur.

Lees verder

Rolling Stones op Rick FM gemist. Luister hier terug

19 mei 2021


Zaterdag 15 mei stond de Gouden zaterdag op Rick FM in z’n geheel in het teken van de Rolling Stones, van s’morgens 8 uur tot middernacht. Met de hele geschiedenis en alle grote hits. Alle hoogte, en dieptepunten. Alles kwam voorbij. Ook alle albums kwamen aan bod.

Deze dag is samengesteld door Arne Rekelhof. En werd gepresenteerd door Nico Prins, Kees Hoogervorst, Stephan de Ruijter, Sjors Hogendoorn, Frank van Agtmaal, Jeroen Könst en Arne Rekelhof.

Heeft u de uitzending gemist of wilt u hem nog eens terugluisteren klik dan op één van onderstaande links. In de bijlage vindt de nummers die in elk uur gedraaid werden.  Wij hebben het met plezier gemaakt en wensen u veel luistergenot.
 

Rolling Stones 8-9 uur

Rolling Stones 9-10 uur

Rolling Stones 10-11 uur

Rolling Stones 11-12 uur

Rolling Stones 12-13 uur

Rolling Stones 13-14 uur

Rolling Stones 14-15 uur

Rolling Stones 15-16 uur

Rolling Stones 16-17 uur

Rolling Stones 17-18 uur

Rolling Stones 18-19 uur

Rolling Stones 19-20 uur

Rolling Stones 20-21 uur

Rolling Stones 21-22 uur

Rolling Stones 22-23 uur

Rolling Stones 23-24 uur
 


 

 
Lees verder

Adverteren bij Rick FM

26 september 2018


DE KRACHT VAN HERHALING

Versterk uw merk met de kracht van Rick FM en bereik uw doelgroep via onze mediakanalen - Radio - Website - Social Media

Rick FM is dé lokale omroep van de gemeente Uithoorn. Met onze mediakanalen voorzien wij Uithoorn en De Kwakel en omgeving (Amstelveen en Aalsmeer), ruim 75.000 regiogenoten, van het laatste regionieuws en bieden een gevarieerd programma-aanbod.

Danny Noorlander, commerciële zaken, komt graag bij u langs om u verder te helpen met uw communicatie en om onze werkwijze uit te leggen. Samen met u bedenken wij een effectieve en creatieve campagne en produceren wij commercials, passend bij uw budget. Door onze ervaring heeft Rick FM voor elk media vraagstuk een creatieve oplossing.

Meer weten? Bel Danny Noorlander - 06-22993753 of stuur een email naar danny.noorlander@rickfm.nl
 
DE MOGELIJKHEDEN

Weekactie
De weekactie is een korte actie op radio en internet. Meerdere aanbiedingen van Uithoornse- en Kwakelse ondernemers worden op radio gebundeld tot één pakkende commercial. Op internet zijn de aanbiedingen te vinden op de speciale pagina: www.rickfm.nl/weekaanbiedingen

Banner
Een banner op de homepage van www.rickfm.nl met een directe link naar uw eigen website of andere uiting.
 
Radioreclame
Een eigen commercial op Rick FM. De commercials worden uitgezonden tussen 7.00 en 22.00 uur rond de verscheidene landelijke en lokale nieuws uitzendingen.

Sponsoring Radio
Een of meerdere radioprogramma’s, aangeboden door uw bedrijf. Een prima manier om uw naamsbekendheid te vergroten eventueel rondom een thema.

Met een hartelijke groet,

Danny Noorlander - 0622993753

Commerciële zaken Rick FM
 

Lees verder