RICK FM Kerstdiner 2020 de recepten en de wijnsuggesties

12 december 2020

RICK FM Kerstdiner 2020 de recepten en de wijnsuggesties

RICK FM VIJF GANGEN KERSTDINER 2020 MET WIJN SUGGESTIES VAN VINOCERF WIJN-GENOOTSCHAP

We hebben vijf chef-koks uit Uithoorn en De Kwakel gevraagd om samen een kerstdiner samen te stellen voor Uithoorn en De Kwakel. Het is een vijfgangendiner geworden met een voorgerecht, twee tussengerechten, een hoofdgerecht en een nagerecht. We hebben geloot welke chef welk gerecht mag maken. Vanaf 15 november hebben we elke week in onze uitzending "Uit de Kunst" op de zondagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur een chef aan het woord gehad die vertelde hoe zijn gerecht gemaakt wordt. De wijnsuggesties van Vinocerf Wijn-genootschap uit Uithoorn maken het menu compleet.

U kunt de interviews over het complete menu, alle recepten en de wijnsuggesties terugluisteren in onze Podcast Kerstdiner 2020. Klik dan op Kerstdiner 2020


Het vijf gangendiner bestaat uit:

1.   Voorgerecht; Gegrilde coquilles met paddenstoelen en een schuim van kalfsbouillon van Albert Huls & Iris Kolkmeijer van restaurant Hertog Jan op het Water

2.   1e Tussengerecht; Fazantenborst volgens het recept van Ad Bocxe, ex-chef-kok van voormalige restaurants Jaspers, Bistro 9 en Leenders partycentrum & catering in De Kwakel.

3.   2e Tussengerecht; Champagne-Cranberry Spoom zoals Hans Tieken van Hotel/Restaurant Het Rechthuis aan de Amstel ze maakt.

4.   Hoofdgerecht; Sous vide gegaarde hertenrackfilet met zoete stoofpeer, peterseliewortel, tartelette van la ratte aardappel met zuurkool en Iberico spek, krokante framboos en jus van goji bessen en is het recept van Pascal van der Beek van restaurant Sjiek aan de Amstel.

5.   Nagerecht; Kersttaart zoals die gemaakt door Wouter Bläser en Eelco Meerman van Pop-up Restaurant De Stelling.

Aperitief

Een aperitief hoort uiteraard ook bij een Kerstdiner. Vinocerf geeft de suggestie voor een Champagne Brut en die te laten vergezellen van canapés met Hollandse garnalen, zalm of paling en een luxe notenmelange.
Champagne Pascal Devilliers Brut 1e Cru

De volledige recepten kunt u downloaden door te klikken op de bijlage.