Rick FM Twitter feed
Uit de kunst Gemist? zondag 1 augustus 10.00 - 11.00 uur, 43e uitzending #UitdeKunst @Gem_Uithoorn Luister morgen… twitter.com/i/web/status/1…
Dinsdagavond 3 augustus van 18.00-21.00 uur een speciale uitzending van Reggae Festival! Met de jaren 1977 en 1978;… twitter.com/i/web/status/1…
#YvesBerendse was zondagmiddag bij Rob de Jonge in zijn programma #RoodWitBlauw met een telefonisch interview 🇳🇱📻🎤… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 1 augustus 10.00 - 11.00 uur, 43e uitzending #UitdeKunst @Gem_Uithoorn met @naomiheidinga O.a. Interview met… twitter.com/i/web/status/1…
#YvesBerendse zondagmiddag bij Rob de Jonge in zijn programma #RoodWitBlauw (13.00-14.00 uur) een telefonisch inter… twitter.com/i/web/status/1…
Uitzending gemist? Zondag 25 juli, 10.00 - 11.00 uur, was de speciale 42e uitzending #UitdeKunst @naomiheidinga en… twitter.com/i/web/status/1…
#ChannahHewitt was zondagmiddag bij Rob de Jonge in zijn programma #RoodWitBlauw met een telefonisch interview 🇳🇱📻… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 25 juli, 10.00 - 11.00 uur, een speciale 42e uitzending #UitdeKunst @naomiheidinga neemt je met… twitter.com/i/web/status/1…
#ChannahHewitt zondagmiddag bij Rob de Jonge in zijn programma #RoodWitBlauw (13.00-14.00 uur) een telefonisch inte… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 18 juli, 10.00 - 11.00 uur, 41e uitzending #UitdeKunst met @naomiheidinga gemist? Luister morgenavond 18-19u… twitter.com/i/web/status/1…
#MartHoogkamer was zondagmiddag bij Rob de Jonge in zijn programma #RoodWitBlauw met een telefonisch interview 🇳🇱📻… twitter.com/i/web/status/1…
#MartHoogkamer zondag-middag bij Rob de Jonge in zijn programma #RoodWitBlauw (13.00-14.00 uur) een telefonisch int… twitter.com/i/web/status/1…

Agenda

Fotowedstrijd voor niet-leden bij Fotokring Uithoorn

29 juli 2021


Fotokring Uithoorn bestaat in september 50 jaar! Ooit ontstaan vanuit een groepje Cindumedewerkers die in fotografie geïnteresseerd waren, groeide de vereniging al vrij snel uit tot een zelfstandige fotokring voor mensen binnen en buiten de Cindu, en ook binnen en buiten Uithoorn.

 

Normaal gesproken heeft de fotokring meerdere kringwedstrijden per jaar, waarbij leden hun foto’s aan elkaar tonen, met elkaar bespreken, en ook punten geven zodat een ‘foto van de maand’ kan worden verkozen. Soms vrij onderwerp, soms een thema.

Nu organiseert de Fotokring Uithoorn een wedstrijd voor niet-leden, waaraan ook u kunt deelnemen! Daarbij kunnen de drie best gewaardeerde inzenders een dipondprint van een foto naar keuze winnen. De winnaar krijgt tevens een jaarlidmaatschap van de Fotokring (oktober tot zomer 2022). Of de foto is gemaakt met een dure camera, een eenvoudig mobieltje, een drone, gopro of iets anders, dat maakt niet uit! Wel is de wedstrijd themagebonden: DE WERELD GAAT WEER OPEN, OPEN UP. De jurering zal eind september plaatsvinden door de leden van de fotokring, waarbij gelet zal worden op creativiteit, in hoeverre de foto de kijker raakt, of er enige story telling aanwezig is, of er aan het thema voldaan is en tot slot de technische afwerking. De beste 3 inzendingen krijgen een keuringsrapportje en worden uitgenodigd om de kringavond waarbij de winnaar bekend wordt gemaakt (12 oktober), bij te wonen.

 

Tot 20 september kan iedereen buiten de Fotokring Uithoorn deelnemen, waarbij we verwachten dat de ingezonden foto ergens tussen maart 2020 en inzenddatum is gemaakt. Eén inzending per persoon, in jpeg, formaat en kleur of zwart-wit naar keuze. Nabewerken  is toegestaan.

Deze fotowedstrijd is mede mogelijk gemaakt dankzij sponsorgeld van het Burgemeester Kootfonds. Het is de eerste activiteit van het jubileumjaar van de Fotokring Uithoorn.

 

Stuur jij ook je foto in naar fotokringfotowedstrijd2021@gmail.com?

Voor meer informatie, zie www.fotokringuithoorn.nl

 

Foto: Mieke van ‘t Schip

Lees verder

Speel Mee 2021

29 juli 2021


Speel Mee wordt dit jaar voor de 49e keer georganiseerd, dit jaar vindt de Speel Mee week plaats in de week van 16 augustus van maandag tot en met vrijdag voor kinderen van 6 t/m 14 jaar! Voor een klein bijdrage kunnen kinderen uit de gemeente Uithoorn de hele dag genieten van uiteenlopende activiteiten die zich als het weer het toestaat bijna altijd lekker buiten plaatsvinden.

Meer informatie over het programma en inschrijving op de website https://www.speelmeeuithoorn.nl/nieuws.php

Lees verder

Op weg naar Atelierroute KRV 2021

29 juli 2021


Ondanks alle onzekerheden rond geldende beperkingen in verband met de corona-pandemie is kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen volop bezig met de organisatie van de Atelier Route 2021. Deze staat gepland voor het weekend van 28 en 29 augustus. Als de Atelier Route doorgaat, zal er verspreid over diverse locaties in De Ronde Venen werk van meer dan vijftig kunstenaars zijn te zien. Vooruitlopend op dit evenement organiseert KunstRondeVenen de komende weken in haar galerie in winkelcentrum De Lindeboom 7 in Mijdrecht een expositie met werk van deelnemers aan de Atelier Route.

Veelzijdig werk

Er zullen schilderijen, tekeningen, beelden, werken op het gebied van keramiek, fotografie en glaskunst zijn te zien. De meeste kunstwerken zijn ook te koop. De expositie zal, met inachtneming van de dan geldende corona-maatregelen, zijn te bezoeken op vrijdagen en zaterdagen op 23, 24 en 30 april, 1 , 7, 8, 14 en 15 mei. De galerie is op die dagen geopend van 12 tot 16 uur. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn de tentoonstelling op andere dagen, op afspraak, te bezoeken.

Voor het laatste nieuws over de kunstenaarsvereniging, de Atelier Route en de expositie kun je terecht op www.kunstrondevenen.nl en op de Facebook-pagina van KunstRondeVenen.

Lees verder

Activiteiten in Bilderdijkhof

29 juli 2021


In Wijkcentrum Bilderdijkhof is deze zomer van alles te doen en te beleven.

Iedere woensdagochtend vanaf 10.30u start de wandelgroep voor een wandeling van ongeveer een uur in een rustig tempo; deelname is gratis.

Op 3 augustus worden dikke dames geschilderd vanaf 14.00u en op 12 augustus is het genieten van een high tea (vanaf 14.00u).

19 augustus is er de zomerbingoom 14.00u en een week later, 26 augustus om 14.00u, een spelletjesmiddag met soep.

Kosten voor deelname, het wandelen uitgezonderd, bedragen 5 euro.

Opgeven kan via www.uithoornvoorelkaar.nu onder het kopje “Nieuws”; daar vindt u ook alle informatie over de activiteiten.

Lees verder

Kunsttroute 2021 Ronde Venen

28 juli 2021


RONDE VENEN - De vijfde editie van atelierroute KunstRondeVenen vindt plaats in het laatste weekend van augustus 2021: zaterdag 28 en zondag 29 augustus. De organisatie is nog in volle gang. 

Volgens de planning zullen er dit jaar 64 kunstenaars over verschillende locaties binnen de kernen van gemeente De Ronde Venen meedoen. Als startlocatie werken ze dit jaar samen met Kerkelijk gemeente De Rank in Mijdrecht. 

Lees verder

Good old-fashioned rock van Voltage

28 juli 2021


Haarlemmereeer - Op vrijdag 27 augustus om 20:00 uur speelt de band Voltage een good old-fashioned rockshow in poppodium Duycker.

Voltage is een Nederlandse band uit Brabant en werd opgericht in 2011. De band startte als coverband maar speelde al snel eigen nummers me americana en country invloeden.

Op hun debuutalbum ‘Travellin’ Men’ vormden bands als Status Quo en ZZ Top de muzikale basis. Voor het tweede album ‘Around The Bend’ liet de band zich juist inspireren door
acts als Blackberry Smoke, Allman Brothers en Chris Stapleton. Het laatste album van Dave Vermeulen en zijn mannen van Voltage heet ‘It’s About Time’ en is een onvervalste southern-rock.

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.duycker.nl

 

Lees verder

Herbeleef Nirvana MTV Unplugged in Duycker

28 juli 2021


Haarlemmermeer - Op zaterdag 28 augustus om 20:00 uur speelt de tributeband Captain Albatross het bekende MTV Unplugged concert van Nirvana uit 1993 exact na in Poppodium Duycker. De band speelt alle nummer van dit concert volgens de originele setlist en, net als bij Nirvana in ’93, wordt de band uitgebreid met een cellist en zal de aankleding bestaan uit vergelijkbare kaarsen en bloemen. Koop nu nog tickets voor dit concert en waan je even terug in de tijd.

Het concept van MTV Unplugged ontstond om akoestische optredens ten gehore te brengen. Dit was een uitgelezen kans voor Kurt Cobain en zijn bandleden om te laten zien dat ze niet alleen een harde grungeband waren. Dat akoestisch optreden niet hun dagelijkse bezigheid was bleek en mede daarom ging dit concert de boeken in als een legendarisch Nirvana concert. Zeven maanden na de dood van Cobain bracht Nirvana het gelijknamig album uit.

Tickets voor deze integrale uitvoering van Captain Albatross Nirvana Tribute in poppodium Duycker zijn verkrijgbaar via www.duycker.nl

 

Lees verder

Lezing: De Spitfire, een iconisch vliegtuig

27 juli 2021


De Spitfire is een iconisch vliegtuig die o.a. een belangrijke rol heeft gespeeld in de Battle of Britain. Rick Franke vertelt in zijn lezing over de ontwikkeling, de bouw en de belangrijke acties van dit mooie vliegtuig tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij behandelt de verschillende versies van dit vliegtuig en vertelt ook over de motor, de eveneens iconische Rolls Royce Merlin en later de Griffon. De Spitfire is in veel verschillende uitvoeringen gebouwd. Een van die uitvoeringen is gereconstrueerd en staat in de Spitfire hal van het museum te pronken.

De lezing zal zowel zaterdag 7 als zondag 8 augustus twee keer worden gegeven, de eerste om 10:30 uur en de tweede om 12:30 uur.

 

Lees verder

Digitale prijsvraag winkelcentrum Zijdelwaard

27 juli 2021


Kids, opgelet! Doe mee de gratis zomervakantie digitale speurtocht op winkelcentrum Zijdelwaard en win een fantastische prijs.

Yes, zomervakantie! Tijd om een heleboel leuke dingen te doen! Naar winkelcentrum Zijdelwaard gaan bijvoorbeeld. Saai?! Echt niet!

Tim en Lisa hebben op winkelcentrum Zijdelwaard een digitale speurtocht uitgezet voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Meedoen is gratis en je kunt het spel heel makkelijk op je mobiel spelen. Je beantwoordt vragen, lost puzzels en rebussen op en je moet goed uit je ogen kijken! De speurtocht duurt ongeveer een uur en slimme speurders kunnen mooie prijzen winnen!

Zo werkt het:
Ga naar een van de posters met START DIGITALE SPEURTOCHT en scan de QR-code, of surf naar https://zijdelwaard.webadventure.app/ en gebruik de key zijdelwaard. Je avontuur gaat nu vanzelf van start. Je kunt de speurtocht de hele zomervakantie doen.

Bij sommige vragen mag je om een aanwijzing vragen, maar let op, dat kost wel punten! De tien kinderen met de meeste goede antwoorden krijgen eind augustus een geweldige prijs. Bij een gelijke eindstand wordt er geloot en als je hebt gewonnen, ontvang je een e-mail.

Oké, waar wacht je nog op, let’s go! Ga gauw naar winkelcentrum Zijdelwaard en start je speurtocht!

Lees verder

Atletiek Klub Uithoorn / AKU 40 jaar: Feest op 28 en 29 augustus 2021!

26 juli 2021


UITHOORN - AKU bestaat 40 Jaar, en het 't KLOKHUIS is fantastisch verbouwd.
Dit gaan wij groots vieren op 28 augustus en 29 augustus 2021 bij Atletiek Klub Uithoorn.

Zaterdag 28 augustus 12.00-15.00 uur
Een superleuke Zeskamp voor alle jeugdleden tot en met 14 jaar en de Specials met een lekkere verrassing om half 3.  Opgeven voor 9 augustus via email aku40jaar@gmail.com
onder vermelding van: Naam + Geboortedatum + Wel/niet hulpouder bij Zeskamp

Zaterdag 28 augustus 18.00-……….uur
Vrijwilligersavond (hiervoor ontvangen de vrijwilligers een aparte uitnodiging)

Zondag 29 augustus
Wandeltocht 5 en 15 km, ook niet-leden zijn welkom om mee te wandelen.
Start 5 km tussen 12.30 - 13.00 uur
Start 15 km tussen 11.00 - 12.00 uur

Opgeven bij voorkeur voor 9 augustus via email aku40jaar@gmail.com
onder vermelding van: Wandeltocht + Afstand + Naam

Zondag 29 augustus 14.00-15.45 uur
Horde clinic door special guest Gregory Sedoc en een sprintclinic door onze eigen Tim Verlaan. Voor de jeugd Vanaf de B-pup tot en met A-jun. Opgeven voor 9 augustus 2021 via email aku40jaar@gmail.com
onder vermelding van Clinic + Naam + Geboortedatum

Zondag 29 augustus 15.10-15.50 uur
40 minuten loop over de wielerbaan en atletiekbaan.

Dit kan je alleen doen maar ook met meerdere personen in estafettevorm.
Opgeven voor 9 augustus 2021 via email aku40jaar@gmail.com
onder vermelding van: 40 min loop + Naam + Geboortedatum + Alleen/Groep

Zondag 29 augustus 16.00 uur
Uitnodiging voor leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers

Officiële opening van ons geheel vernieuwde 't KLOKHUIS door Gregory Sedoc en Pieter Heiliegers, burgemeester van Uithoorn.

Dit in aanwezigheid van onze sponsoren en onder het genot van een hapje en een drankje.
Tot dan!!!

Uiteraard zijn alle aktiviteiten met in achtneming van de geldende corona maatregelen!
https://www.aku-uithoorn.nl/

 

Lees verder

Gedichtenwedstrijd kinderen Uithoorn en De Kwakel

26 juli 2021


UITHOORN -  Op zonnige dagen in de zomervakantie worden op verschillende plekken in Uithoorn met krijtverf woorden aangebracht op de stoepen. Het zijn de woorden die op het kunstwerk op de nieuwe rotonde komen te staan ter ere van het 200-jarig bestaan van Uithoorn. De dorpsdichter heeft met deze worden een mooi gedicht gemaakt. Dat hangt aan de gevel van het gemeentehuis.

Maar alle kinderen en jongeren in de gemeente Uithoorn kunnen dat vast ook!

 In de zomervakantie dagen we alle kinderen en jongeren (6 t/m 18 jaar) uit Uithoorn en De Kwakel uit om op zoek te gaan naar de woorden, en met de gevonden woorden zelf een gedicht te maken. Uit alle inzendingen kiest de jury – bestaande uit de burgemeester, de dorpsdichter en jurylid Floor Römer – drie winnaars. Zij krijgen met hun gezin een etentje aangeboden.

Hoe kan je meedoen?

Vind of zoek tijdens de zomervakantie een aantal woorden, maak er een foto van en verwerk de woorden in een gedicht. Stuur je gedicht voor 29 augustus naar 200jaar@uithoorn.nl. De jury kiest in week 36 de winnaars. 

Veel zoek- en dichtplezier!

Lees verder

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners Uithoorn en De Kwakel

25 juli 2021


UITHOORN - “Jouw gemeente, jouw zaak”;

onder dat motto biedt gemeente Uithoorn ook in 2021 de gratis cursus Politiek Actief aan.

“Je ziet dat het er toe doet wat er in het gemeentehuis gebeurt. En je leert debatteren en efficiënt invloed uitoefenen op de lokale politiek. Diverse inwoners die de cursus volgden, zijn nu actief bij een lokale politieke partij. Of zijn zelfs raadslid geworden!”, zegt burgemeester Pieter Heiliegers, voorzitter van de gemeenteraad. De cursus is erg populair; eerdere edities zaten snel vol.

Aanmelden kan tot en met 15 oktober.

 

 

Lees verder

Uithoorn Beachmasters

17 juli 2021


Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus vindt het eerste Uithoorn Beachmasters beachvolleybaltoernooi plaats. Dit zomerse spektakel speelt zich af op de parkeerplaats van Amstelhof Sport & Health Club in De Kwakel, dat tijdelijk verandert in een strand met twee heuse zandvelden.

Er kunnen in totaal 40 teams deelnemen, 20 teams op zaterdag en 20 teams op zondag. Op beide dagen wordt  één team uitgeroepen tot winnaar van Uithoorn Beachmasters 2021.

Trommel dus je vrienden, familie, buren, collega’s, verenigings- of teamgenoten op en stort je in dit sportieve avontuur. Lekker buitenspelen met de voeten in het zand!
TEAMINDELING
Om het speelplezier en de spanning te verhogen, moet een team voldoen aan een aantal eisen. Een team bestaat uit 6 tot 8 spelers. Er wordt gespeeld met 6 veldspelers, waarvan minimaal 2 dames. Je kunt 2 spelers laten indraaien, als er maar altijd 2 dames in het veld te staan. Per team mogen maximaal 2 competitiespelende volleyballers tegelijk actief aan het spel deelnemen.

De kosten voor deelname bedragen € 20,- per team.

Lees verder

Meideninloop

14 juli 2021


UITHOORN - Soms is het fijn om even alleen met meiden onder elkaar te zijn. Daarom zijn er wekelijks inloopavonden voor meiden van 10 t/m 13 jaar. Kom langs en ontmoet elkaar, ontdek je talenten en doe mee aan activiteiten zoals kookworkshops, sport, acteerlessen en creatieve workshops. Zij luisteren naar je ideeën
en proberen deze samen met jou en de andere meiden waar te maken.

Deze inloopavonden blijven ook na de vakantie doorgaan. Iedere donderdag van 17.00 tot 18.30 uur (voor meiden van 10 tot 13 jr.). De meideninloop is in Buurtnest Europarei Uithoorn. Aanmelding is niet nodig, kom
gewoon langs!
Lees verder

Sportinstuif en fit met je kid

14 juli 2021


UITHOORN - Kom jij ook lekker buiten spelen met Uithoorn voor Elkaar? Tijdens de sportinstuif zijn zij iedere woensdag op het evenementen terrein aanwezig met hun sport en spel bakfiets zodat iedereen lekker kan gaan, spelen, alleen of met elkaar.

Woensdag 21, 28 juli en 4, 11 en 18 augustus, van 14.00-16.00 uur op Evenementen terrein Legmeer West
Aanmelding is niet nodig, kom gewoon langs

Lees verder

Girlpower

14 juli 2021


UITHOORN - Zit je in groep 7 of 8 en heb je zin in leuke meidenactiviteiten deze zomervakantie? Dan is Girlpower écht iets voor jou. Zes weken lang kun je meedoen aan verschillende activiteiten zoals een
workshop acteren, knutselen, een beautymiddag etc.

We gaan ook met elkaar in gesprek over thema’s als vriendschap, vertrouwen en Social media. Op 19 augustus sluiten we af met een gezellige high tea! Geef je snel op VOL=VOL.

Donderdag 15, 22, 29 juli, 5, 12 en 19 augustus, 13:00 – 15:00 uur in De Kuyper Thamerdal
Meld je aan via noordhollandactief.nl

Lees verder

Jan Akkerman komt naar P60

30 juni 2021


Amstelveen - Op vrijdag 10 september komt Jan Akkerman naar Poppodium P60. Vorig jaar stond hij nog op het podium van de Amstelveense popzaal met zijn trio. Ditmaal keert hij terug met zijn band. Jan Akkerman is bekend van onder ander succesvolle bands Brainbox en Focus en zijn samenwerkingen met nationale en internationale artiesten.

Jan Akkerman behoort al 55 jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Hij speelde niet alleen in Brainbox en Focus maar ook met nationale en internationale artiesten. Vanaf 1976 treedt Jan Akkerman op onder zijn eigen naam, dan wel met zijn eigen Jan Akkerman Band waar door de jaren heen een keur aan nationale musici deel van uitmaakt en waarmee hij veelvuldig op internationale podia te zien is. Zo geeft Jan meerdere malen concerten tijdens het Montreux Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival, maakt hij talloze tournees langs de Nederlandse theaters en andere podia in Europa en Amerika en brengen concerten hem ook naar landen als Rusland, Syrië, Indonesië en Japan.

In 2005 wordt Jan door de stichting Conamus onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. En in 2012 wordt hij zelfs benoemd tot Ridder van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten in de Nederlandse muziek. Hij weet op zijn eigen manier rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Jan Akkerman Band
Vrijdag 10 september 2021
Aanvang: 21:00

Kaarten zijn beschikbaar via: https://www.p60.nl/10-09-2021/jan-akkerman-band

 

Lees verder

Nederlandse zanger Hans de Booij naar Amstelveen

19 juni 2021


 Nederlandse zanger Hans de Booij naar Amstelveen

Amstelveen - Op vrijdag 11 februari 2022 komt de Nederlandse zanger Hans de Booij naar Poppodium P60. De Booij beklom in de jaren ’80 de hitparades met zijn debuutalbum ‘Hans de Booij’. Met de hits ‘Een vrouw zoals jij’, ‘Thuis ben’ en vooral het kwikzilveren ‘Annabel’, genoot hij de status van een heus popidool.

Hans de Booij
De jaren 80 waren de gloriedagen van de Nederlandstalige pop. De dagen van bands als Doe Maar, Toontje Lager, Frank Boeijen, Het Goede Doel, De Dijk en natuurlijk Hans de Booij zelf. Met zijn debuutalbum ‘Hans de Booij’ stond hij 65 weken in de LP Top 100 en met de hits ‘Een vrouw zoals jij’, ‘Thuis ben’ en vooral het kwikzilveren ‘Annabel’, genoot hij de status van een heus popidool. De muziek van Hans is tot op de dag van vandaag niet weg te denken van de vaderlandse radio.

Nieuw werk
Op deze avond speelt hij ook nieuw werk. In november van 2020 bracht Hans de Booij zijn nieuwste plaat ‘Hoe had ik het anders moeten doen?’ uit. Volgens de zanger geen comeback! ,Ik ben nooit gestopt met muziek maken. Ik zing zolang ik lucht heb.”

Kaarten voor de show kosten €21 (incl. servicekosten) en zijn beschikbaar via: www.p60.nl/11-02-2022/hans-de-booij

Lees verder

33e Kooyman Polderloop verplaatst naar 12 september

07 juni 2021


DE KWAKEL- Al bijna anderhalf jaar moeten hardlopers wachten op hun eerste wedstrijdloop. Maar in de Kwakel kan er op DONDERDAG 12 SEPTEMBER weer in wedstrijdverband worden hard gelopen. Atletiek Klub Uithoorn / AKU en Feestcomité De Kwakel zijn blij dat de Kooyman Polderloop weer door kan gaan.

Vanaf vorig jaar maart zijn er door de coronamaatregelen geen loopevenementen in groepsverband meer gehouden en was het ook niet altijd makkelijk om georganiseerd te trainen. De laatste maanden is het door de versoepelingen steeds meer mogelijk om in groepsverband te trainen en AKU is ook weer gestart met een clinic, o.a. als voorbereiding op de 33e Kooyman Polderloop.
Wat er precies mogelijk is op12 SEPTEMBER is nu nog onduidelijk, maar, waarschijnlijk in enigszins aangepaste vorm, het gaat door!!

In verband met de nog geldende coronamaatregelen zal de organisatie van de loop op een aantal punten worden aangepast.

Programma
18.30 uur: 1.6 km. Specials G-run
19.00 uur: 1 km kidsrun t/m 11 jaar
19.15 uur: 4 km
20.00 uur: 10 km

De deelnemers lopen met een startnummer met aan de achterzijde een tijdregistratie chip, zodat alle tijden direct worden opgenomen en verwerkt.
I.v.m. coronamaatregelen kan uitsluitend worden vooringeschreven via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven is helaas NIET mogelijk. Startnummers worden van te voren opgestuurd aan iedereen die zich heeft vooringeschreven.

Op de 10 kilometer zijn er prijzen voor de eerste 10 heren en de eerste 10 dames. Er zal geen officiele prijsuitreiking op een podium zijn, de prijzen worden nagestuurd.

Vooralsnog zullen er geen toeschouwes bij de start en op het evenemententerrein toegelaten worden.

Meer informatie; https://www.aku-uithoorn.nl/nieuws/33e-kooyman-polderloop-gaat-door/288/

 

Lees verder

Fietsen langs een ring van forten tijdens de Ronde van de Stelling van Amsterdam

31 mei 2021


Vanuit Uitgeest en Uithoorn kunnen fietsliefhebbers op zondag 22 augustus 2021 genieten van een prachtige zomerse tocht langs de Stelling van Amsterdam. Tijdens een rit van 25, 65, 120 óf 170 km ontdekken zij (een deel van) de oude verdedigingslinie rondom Amsterdam, welke werd aangelegd om de hoofdstad in tijden van oorlog te beschermen. Met een ingenieus systeem kon het land rondom de linie onder water worden gezet, wat een vijandelijke invasie van de hoofdstad onmogelijk zou maken. Een staaltje Hollands waterbouwkundig vernuft, welke in 2021 al 25 jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt.

 

Lees verder

Run for KiKa Marathon zoekt de prachtige Veluwe op

20 mei 2021


Run for KiKa Marathon voegt een gloednieuwe editie toe aan haar marathonkalender. Op 2 oktober 2021 vindt de allereerste Run for KiKa Marathon Veluwe plaats. Deelnemers gaan back-to-nature en rennen door het unieke landschap die de Veluwe kenmerkt. Dichterbij dan ooit krijgen KiKa-runners de kans om een (halve) marathon te rennen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). 

 

 

Lees verder

Financieel Café

12 mei 2021


UITHOORN - Wilt u financieel (weer) in balans zijn? Weet u waar u recht op hebt? Weet u hoe u geld kunt besparen? Voor alle vragen over geldzaken en administratie kunt u terecht bij het Financieel Café.

Elke dinsdag tussen 9:00 en 11:00 uur staan medewerkers en getrainde vrijwilligers van Uithoorn voor Elkaar klaar voor al uw vragen over geldzaken en administratie. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig met het invullen van papieren, het sorteren van de post of wilt u advies bij schulden? Bezoeklocatie is verplaats naar de Molenlaan 63 in Uithoorn.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is een afspraak maken nu verplicht. U kunt dit doen via Info@uithoornvoorelkaar.nu of bel  0297 562955

Er zijn geen kosten aan verbonden. En een kopje koffie of thee staat voor u klaar. Ze leggen geen gegevens vast; uw privacy is dus gewaarborgd.

Lees verder

Automaatje gaat weer gezellig op stap met u

30 april 2021


UITHOORN * Vanaf eind april gaat Automaatje weer de gezelligheids ritjes uitvoeren.
De ritjes duren ongeveer 2 uur en gaan door leuke dorpjes en langs mooie routes.
Wil je je opgeven of weet je iemand die er nodig even uit moet ? Bel gerust 06 5343 7949

Natuurlijk is alles 100% corona proef je zit op 1 ½ meter uit elkaar ....met een mondkapje op en we rijden nu nog met maar met 2 deelnemers.

Maar gezellig is het zeker... 

 

Lees verder