Rick FM Twitter feed
Gisteren was de 31e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, @Gem_Uithoorn. Er komen nog 2 uitz… twitter.com/i/web/status/1…
Onze Nederpop Tip van deze week is “de Grootste Lach op jouw gezicht” van de Frogerboys; Danny, Maxim en Didier Fro… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 20 september het 31e programma Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, @Gem_Uithoorn Na deze uitzendi… twitter.com/i/web/status/1…
Gisteren had Rob de Jonge in z’n programma Rood Wit Blauw ‘n telefonisch interview met @yvesberendsetwitter.com/i/web/status/1…
Gisteren was de 30e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, @Gem_Uithoorn. Iedere week een nie… twitter.com/i/web/status/1…
De Nederpop Tip van deze week is “Vier Het Leven” voor Stichting @ALSnederland Nederland van @thomasacda & René Fro… twitter.com/i/web/status/1…
Aanstaande zondag, 13 september, heeft Rob de Jonge in zijn programma Rood Wit Blauw (13.00-14.00 uur) een telefoni… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 13 september het 30e programma Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, @Gem_Uithoorn Wekelijkse uitzen… twitter.com/i/web/status/1…
Gisteren was de 29e uitzending van Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen, @Gem_Uithoorn. Iedere week een nie… twitter.com/i/web/status/1…
Gisteren had Rob de Jonge in z’n programma Rood Wit Blauw ‘n telefonisch interview met @FrankvanEtten. Hij vertelde… twitter.com/i/web/status/1…
Aanstaande zondag, 6 september, heeft Rob de Jonge in zijn programma Rood Wit Blauw (13.00-14.00 uur) een telefonis… twitter.com/i/web/status/1…
Gisteren was er 'n technische probleem met de uitzending van het speciale 200 jaar programma en hierdoor 'n herhali… twitter.com/i/web/status/1…
De Rick FM Nederpop Tip van deze week is; Doe Het Voor Jou van Nafthaly Ramona & Cané (feat. Gio, Keizer & Lauwtje)… twitter.com/i/web/status/1…
Morgen van 11.00 tot 13.00 uur weer een nieuw programma van Sport & Co. info over de onderwerpen en interviews;… twitter.com/i/web/status/1…

Agenda

Taalhuis Uithoorn zoekt vrijwilligers

18 september 2020


UITHOORN - Er komen dit najaar alweer veel aanmeldingen binnen bij het Taalhuis. Deze mensen hebben ondersteuning nodig bij het verwerven/verbeteren van de Nederlands taal. Zo kunnen zij veel beter meedoen en voelen ze zich zelfredzamer. Het gaat hier om Nederlands geboren laaggeletterden en anderstaligen.

Heb je affiniteit met taal, kun je goed omgaan met culturele diversiteit, ben je geduldig en wil je graag het verschil kunnen maken? Dan is het Taalhuis op zoek naar jou om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan. Wij zorgen voor de juiste methodes en instructie. Natuurlijk houden wij rekening met de Corona maatregelen. Interesse? Neem snel contact op met Nici Sonderman via 0297-230280, mailen mag ook naar taalhuis@stdb.nl.

Lees verder

gemeenteraadsvergadering

18 september 2020


UITHOORN - Donderdag 24 september is vanaf 19.30 uur de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad. Er zal o.a. gesproken worden over de aanpak van de jaarwisseling en de jeugdoverlast, de actuele stand van zaken rond het coronavirus en de jaarrekening 2019 van de gemeente Uithoorn.

Deze vergadering is beperkt toegankelijk voor het publiek. Maximaal 10 personen kunnen de vergadering bijwonen. Aanmelding vooraf bij de griffie (griffie@uithoorn.nl) is daarvoor vereist.

De vergadering is ook te volgen via stream.rickfm.nl gemeente

Lees verder

Donorregistratie oefenochtend - Uithoorn

18 september 2020


UITHOORN - Voor het invullen van uw donorregistratie kan u terecht op 1 oktober van 11.00 uur tot 12.30 terecht in de Bibliotheek Uithoorn.

U kunt daarvoor gratis gebruik maken van de computer. In de Bibliotheek vindt u alle informatie die u nodig hebt voor het invullen van het formulier.

U kunt ook eerst oefenen met invullen. De bibliotheekmedewerkers helpen u op weg. Tijdens deze oefenochtend kijken ze samen met u hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn.

U moet zich van tevoren aanmelden door te bellen naar 020-6414126.

Lees verder

Dementheek

18 september 2020


AMSTELLAND - Elke maandag en vrijdag is van 14.00 tot 16.00 uur is de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen het spreekuur van de Dementheek. U maakt daar kennis met thuistechnologie die het leven met dementie makkelijker maakt.

Voor mensen met dementie is het van belang om zolang mogelijk zelf de regie te houden. Zij hebben daarbij behoefte aan de juiste ondersteuning. Er komen gelukkig steeds meer producten op de markt die het leven met dementiële problemen makkelijker maken.

Apparaten uitproberen via de Dementheek
De Dementheek is een uitleenservice van technische ondersteuningsproducten voor mensen met dementiële problematiek en hun naasten. De Dementheek biedt u de mogelijkheid om deze apparaten te lenen, zodat u ze thuis kunt proberen.

Waar kan thuistechnologie bij helpen?
Er zijn technologische producten of apparaten op de markt die helpen in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld speciale telefoons, GPS-systemen, een dagritme-klok, tablets, tinybot robot, maar ook een eenvoudige radio of afstandsbediening. In de Dementheek laten we de producten graag aan u zien.

 

Lees verder

Terug in de tijd met de Bieb

18 september 2020


AMSTELLAND  – En toen… De Kinderboekenweek (30 september – 11 oktober) staat dit jaar in het teken van geschiedenis, met sfeervolle voorstellingen en creatieve workshops in alle vestigingen van de Bibliotheek Amstelland.

Boeken en verhalen brengen geschiedenis tot leven. Zo wordt de wereld van vroeger tastbaar en begrijp je de wereld van nu beter. De Bibliotheek nodigt kinderen uit om actief met geschiedenis aan de slag te gaan. Zo maak je nieuwe herinneringen voor het leven!

Voorstelling Lampje van Annet Schaap

Creatief met geschiedenis

Op vrijdag 2 oktober gaan we om 15.30 uur in Stadsplein aan de slag met vinyl en poëzie. Laat je inspireren door de cover van een ouderwetse langspeelplaat. Met speelse schrijfoefeningen schrijf jij je tekst op een vinylplaat! Ook zijn er vier workshops van de Maakplaats in Stadsplein, Westwijk of Uithoorn. Je gaat terug in de tijd en maak je een stopmotion video over vroeger (7 – 9 jaar) of bouwt een verhaal over ridders en prinsessen met Duplo (4 – 6 jaar).

Ridders in Aalsmeer

Joes Bonen sluit de Kinderboekenweek af op zaterdag 10 oktober om 10.30 uur in de Bibliotheek Aalsmeer. Ze voert de grappige, muzikale theatervoorstelling ‘Deze ridder zegt nee’ op voor kinderen van 3+. Over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap.

Informatie en tickets

Beleef de Kinderboekenweek in de Bibliotheek en kijk voor alle informatie en kaartverkoop op www.debibliotheekamstelland.nl/kinderboekenweek2020.

Lees verder

7 verenigingen uit Uithoorn gaan loten verkopen via de landelijke Grote Clubactie

17 september 2020


Vanaf 19 september gaan 7 verenigingen uit Uithoorn loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

 

Verantwoord loten verkopen
Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

 

80% van de opbrengst gaat naar de club
Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

 

Steun een vereniging en maak kans
Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10!

 

Dit jaar doen in de gemeente Uithoorn de volgende clubs mee:

Uithoorn
 
Uithoornse Wieler Trainings Club, LEGMEERVOGELS, Atletiek Klub Uithoorn A.K.U., Zaalvoetbalvereniging Libertas


De Kwakel
 
UHC Qui Vive, H.S.V. Thamen, Sportvereniging KDO
 

Voor meer informatie, kijk op clubactie.nl

 

Lees verder

Webinar afvalinzameling in Uithoorn en De Kwakel

16 september 2020


Zo min mogelijk afval en dat wát we aanleveren goed scheiden. Dat is de uitdaging die we met elkaar in Nederland aangaan. Ook de gemeente Uithoorn wil de hoeveelheid restafval verminderen. Dat is beter voor het milieu én voor de portemonnee. Het verwerken van gescheiden afval is goedkoper dan het verbranden van het restafval. Bovendien worden de gescheiden ingezamelde stoffen grotendeels verwerkt als grondstof voor nieuwe producten.


Beter scheiden en minder restafval
Gemiddeld biedt een inwoner van Uithoorn en De Kwakel jaarlijks via de containers voor restafval en het scheidingsdepot nog ruim 225 kilo restafval aan. De gemeente wil de hoeveelheid restafval van huishoudens flink verminderen en de afvalscheiding verder te verbeteren, om milieu en kosten te besparen. Daarom werken we aan een nieuw afvalbeleid voor Uithoorn. Daarin bepalen we welke tussendoelen voor Uithoorn gewenst en haalbaar zijn en hoe de inzameling verbeterd kan worden. 

 

Lees verder

Ladies/Girls day bij Thamen

15 september 2020


Altijd al willen softballen? Nieuwsgierig of softbal iets voor jou is? Of ben je op zoek naar een nieuwe teamsport? 

Op zaterdag 3 oktober organiseert Thamen een speciale middag voor meisjes en (jonge)dames om kennis te maken met softbal. Softbal kan je al spelen vanaf 9 jaar oud, maar kan je ook op veel latere leeftijd prima leren spelen en wij hebben op diverse niveaus mogelijkheden voor nieuwe leden. Lijkt het je leuk of ben je misschien altijd enthousiast als je op school gaat softballen?

 

Van 13.00 tot 15.00 uur laten onze trainers en speelsters van onze damesteams je kennis maken met de basisbeginselen van het softbal, waarna er nog ruimte is om een echt wedstrijdje te spelen. Vanaf 15.00 uur kunnen dan alle vragen gesteld worden en kan er verder kennis gemaakt worden met onze dames en vereniging onder het genot van een hapje en drankje. Mocht je minder tijd beschikbaar hebben kom dan gewoon langs en dan doen wij een verkorte kennismaking.

De vereniging zorgt voor spelmateriaal en je hoeft dus zelf alleen maar een joggingbroek en een paar sportschoenen aan te trekken.

 

Ben je nu een meisje dat jonger is dan 9 jaar, kom dan ook zeker kijken. Voor die leeftijdsgroep hebben wij beeball (5 tot 9 jaar) en ons beeball team is er ook, want die spelen om 14.00 uur een wedstrijd.

 

Wat is softbal nu precies? Bij softbal bestaat een team uit (tenminste) 9 speelsters. Tijdens een wedstrijd zijn de teams wisselend aan slag (de aanval) of in het veld (de verdediging). Om een punt te scoren moet je alle honken weten te raken en natuurlijk de thuisplaat bereiken. De verdedigende partij zal er alles aan doen om dit te voorkomen, door te proberen de slagvrouw “uit” te maken. Een “uit” maken kan op verschillende manieren, maar dat vertellen we je zaterdag 3 oktober allemaal. En natuurlijk is het bij drie “uit” wisselen. Softbal lijkt heel veel op honkbal maar het speelveld is een stuk kleiner, de bal is geel en iets groter en de pitcher gooit de bal onderhands.

 

Honk- en softbalvereniging Thamen heeft 17 teams die in de competitie uitkomen en je kunt ons vinden aan de Vuurlijn 24 in De Kwakel.

 

Wil je meer informatie neem dan even contact op met Linda via info@thamen.info of via whatsapp op 06-51679394 en anders zien wij je graag verschijnen op zaterdag 3 oktober!

Lees verder

26 september Lezing Duitse bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940  

14 september 2020


Aalsmeerderbrug - Zaterdag 26 september de Lezing: Het Duitse bombardement op Rotterdam.
Het Duitse bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940 is een van de meest bekende en tragische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Het bombardement en de daaropvolgende brand verwoestten het complete stadscentrum. Daarbij kwamen ruim 850 mensen om het leven en raakten duizenden gewond en werden 79.600 mensen dakloos. Dit alles gebeurde in ruim 10 minuten tijd. In deze lezing gaan we in op de achtergronden die geleid hebben tot dit bombardement en de onderhandelingen tussen de Nederlandse en Duitse strijdkrachten. De lezing bevat uniek foto en filmmateriaal en geeft een indrukwekkend beeld van wat zich op 14 mei 1940 in Rotterdam heeft afgespeeld. `

 Peter de Raaf houdt deze lezing twee keer, de eerste om 11:00 uur en de tweede om 13:00 uur.

 Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen verzoeken wij bezoekers 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers van het museum, de Fortboerderij en de activiteiten moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/.

 Deze lezing is uitstekend te combineren met een bezoek aan het museum.
Toegang tot de lezing is gratis voor bezoekers aan het museum.

 Het museum is op zaterdag en tweede zondag van de maand geopend van 11:00 tot 16:00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

 Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

 

Lees verder

Uitreiking boekje Uithoorns mooiste aan burgemeester

14 september 2020


UITHOORN - AKU Wandelcentrum heeft een mooi boekwerk gemaakt met wandelingen langs de highlights uit de historie van Uithoorn en De Kwakel. Een handzaam boek vol historische foto's, verhalen en anecdotes, en kaarten met de bijbehorende wandelroutes. 

Het boekje is overhandigd aan burgemeester Heiliegers en zal van 23 tot en met 27 september te koop worden aangeboden bij Brouwerij de Schans.

Het boekje was gemaakt voor de wandeling Uithoorns mooiste in april 2020 ter ere van de viering van Uithoorn 200. Deze is verplaatst naar 11 april 2021 en met de aanschaf van het boekje bent u tegelijkertijd ingeschreven voor, en van harte welkom bij Uithoorns Mooiste de Wandeling 2021.

Lees verder

mboelabyrintHalloween in het Ban

12 september 2020


DE KWAKRL - Het Bamboelabyrint is 30 en 31 oktober en 1 november angstaanjagend. Een heftige vorm van Halloween teistert dan het normaal al benauwende labyrint! Mail info@bamboelabyrint.nl en meldt u aan voor  de nieuwsbrief. 

Boek nu voor Halloween in het Bamboelabyrint via info@bamboelabyrint.nl.alleen op 30 en 31 oktober en 1 november (vrijdag t/m zondag)! Tijden die gemeld worden zijn de starttijden: om de vijftien minuten mag er een groepje starten, onderverdelen in kleine groepjes mag ook. Dan bijvoorbeeld (binnen de 15 minuten starttijd) om de drie minuten starten. Is je groep groter dan 10 personen? Neem dan svp even contact op via de mail.

Het Bamboelabyrint vindt je aan Steenwycklaan 16, 1424 NL De Kwakel

Lees verder

Knock Out Comedy Crew met Arie Koomen in Duycker

12 september 2020


AMSTELLAND - Op woensdag 23 september om 20:00 uur staat de Knock Out Comedy Crew klaar in Poppodium Duycker om het publiek buikpijn van het lachen te bezorgen tijdens deze terugkerende stand-up comedy avond. De mannen van de Knock Out Comedy Crew ontmoetten elkaar backstage tijdens comedyshows en raakten bevriend. Nu zijn gaan ze als crew het land in. Iedere show een andere line-up, andere mc’s en opkomend talent. Op 23 september brengt de crew in ieder geval Jean van Seventer en Arie Koomen mee. Informatie over de avond en ticketverkoop via www.duycker.nl

 

Lees verder

De Maakplaats ‘Maak je eigen popart strip’ bij Museum JAN

11 september 2020


AMESTELLAND - Op woensdag 23 september komt de Maakplaats langs bij Museum JAN. Laat je inspireren door de werken van popart kunstenaar Roy Lichtenstein en maak dan zelf een digitale strip in dezelfde stijl.

Je bedenkt een verhaal, maakt een foto en bewerkt hem. Daarna maak je er met een speciale app een popart strip van. Dit is een uitdagende rondleiding en workshop voor kinderen van 8-12 jaar in Museum JAN in samenwerking met de Bibliotheek Amstelland. Reserveer snel je kaartje en word een echte stripboek kunstenaar!

Neem gezellig je ouders mee naar Museum JAN, zij kunnen tijdens de workshop rondkijken in het museum (het toegangskaartje voor ouders is niet inbegrepen bij de workshopprijs).

Voor kaartverkoop en een compleet overzicht van de Maakplaats activiteiten in alle vestigingen ga je naar www.debibliotheekamstelland.nl

 Praktische informatie:
-Museum JAN: Dorpsstraat 50, Amstelveen
-Woensdag 23 september, 15.30 – 17.00 uur
-Kosten: €7,50 leden €15,00 niet-leden

 

Lees verder

Huiswerkclub

04 september 2020


UITHOORN - Zit jij in groep 7 of 8 van de basisschool of op de middelbare school? Dan is dit misschien wel iets voor jou! De Huiswerkclub is een plek waar kinderen en jongeren vanaf 11 jaar samen kunnen komen om huiswerk te maken onder begeleiding van jongerenwerkers.

De huiswerklcub is elke donderdag van 15.00 tot 17.00 m.u.v. schoolvakanties bij Videt op de Arthur van Schendellaan 59, Uithoorn.

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@videt-uithoorn.nl of stuur een Whatsapp naar 06 527 704 94.

Lees verder

OPENING MEIDENINLOOP MET SUSHI WORKSHOP

04 september 2020


UITHOORN - Op donderdag 24 september is de feestelijke opening van de wekelijkse meideninloop. Vanaf 17.00 kun je meedoen met een Sushi workshop waarna we gezellig samen gaan eten. De meideninloop is een avond waar meiden van 12 t/m 18 jaar kunnen samenkomen. Je kunt langskomen om te chillen, spelletjes te doen of een gezellig praatje te maken. Er zijn altijd twee jongerenwerkers aanwezig die de avond begeleiden. 

Lees verder

Nieuwe training Lichter Leven

31 augustus 2020


UITHOORN - Mensen voelen zich weleens ‘vast’ zitten. Na tegenslag, in een conflict met anderen of na ziekte kan dat gevoel blijven bestaan. Deze training is voor (jong)volwassenen en ouderen die last hebben van somberheid en ‘nergens meer zin in hebben’. Maatschappelijk Werk Participe Amstelland en AmstelveenSport starten in het najaar een nieuwe training Lichter Leven om te leren hiermee om te gaan.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur.  In het 1e uur bespreken de maatschappelijk werkers over omgaan met somberheid en negatieve gevoelens. Via tips, het bespreken van de thema’s en door het doen van oefeningen leert u omgaan met de situatie. Het laatste uur is een beweegactiviteit. Deze wordt verzorgd door beweegcoaches van AmstelveenSport. Dit onderdeel bewegen vindt buiten plaats. Bewegen is goed voor de fysieke gezondheid, maar ook heel goed voor je mentale gezondheid. Tijdens het beweeggedeelte worden er oefeningen gedaan die je helpen om beter te ontspannen, beter te kunnen concentreren en waardoor je beter in je vel komt te zitten. Het zijn rustige oefeningen en we passen elke oefening op niveau aan. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen helpt om je beter te voelen.

De training bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten die op donderdag 22 oktober starten. De laatste bijeenkomst is op 26 november. Na deze 6 weken, is er een vervolg op het beweeggedeelte door AmstelveenSport mogelijk. Dit zal dan ook op de donderdagochtend zijn en gaat in overleg met de beweegcoach.

Aanmelden voor de training is verplicht. Meer informatie of aanmelden kan via:

Maatschappelijk Werk, 020 5430440 of team.amstelveen@participe.nu. Deelname aan de training is kosteloos.

Voorafgaand aan de training wordt een kennismakingsbijeenkomst gehouden. Deze vindt plaats op donderdag 15 oktober. Zowel de training als de kennismakingsbijeenkomst zijn op de donderdagochtenden van 09.30-12.00 uur en vinden plaats bij Wijkcentrum de Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen.

 

Lees verder

Start met Sporten

28 augustus 2020


UITHOORN -In samenwerking met Stichting Brijder biedt Uithoorn voor Elkaar de activiteit ‘Start met Sporten’ aan. Dit is een sportmoment voor volwassenen die laagdrempelig willen beginnen met sporten onder begeleiding in klein groepsverband. Er zijn deelnemers die lange tijd niet hebben gesport door omstandigheden en nu weer rustig aan willen beginnen. Daarnaast zijn er deelnemers die het structureel sociaal contact erg fijn vinden. Bij Start met Sporten wordt gekeken naar jou als persoon zodat jij kan ontdekken wat het beste bij je past waarbij plezier in bewegen voorop staat! Onze vaste begeleiders Dennis, Liesbet en Carolien staan elke week voor jou klaar. 

 

Start met Sporten vindt elke dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 14.30 uur plaats in het  Videtgebouw, Arthur van Schendellaan 57, Uithoorn. De kosten bedragen € 10,- voor 10 keer sporten, ze werken met een strippenkaart.

Kom gerust een keertje langs, aanmelden is niet nodig.

Lees verder

Juridisch Spreekuur Uithoorn weer van start

28 augustus 2020


Heeft u juridische hulp nodig? U bent weer van harte welkom op het Juridisch Spreekuur in Uithoorn. Hier kunt u gratis en vrijblijvend terecht met vragen over bijvoorbeeld contracten, scheiden, werk, ontslag, bewindvoering, familiekwesties en wet- en regelgeving. Een roulerende poule van advocaten geeft advies, kijkt of u een zaak heeft of verwijst u naar een expert die u kan helpen.

 

Er worden geen gegevens vastgelegd; uw privacy is dus gewaarborgd. Het Juridisch Spreekuur is op de oneven weken* op woensdag van 9:00 tot 9.45 uur. U kunt zichzelf aanmelden tot 9:30 uur. Locatie: Uithoorn voor Elkaar, Gezondheidscentrum De Waterlinie, Koningin Maximalaan 30j in Uithoorn. Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Inloop is vanwege de coronacrisis nog niet mogelijk: we vragen u een afspraak te maken via:

06-30352962

 

* De data voor 2020 zijn: 15 en 29 juli, 12 en 26 augustus, 9 en 23 september, 7 en 21 oktober,  4 en 18 november en 2, 16  en 30 december.

Lees verder

Expositie ‘Waar kijk jij naar uit?’

21 augustus 2020


AMSTELLAND - Vanaf 28 augustus is de Expositie ‘Waar kijk jij naar uit’ te zien in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, Museum JAN, Amstelveens Poppentheater en Schouwburg Amstelveen.

Tijdens de lockdown van dit voorjaar hebben de culturele instellingen van Amstelveen bezoekers gevraagd wat zij het meeste misten. Velen stuurden hiervoor mooie foto’s, gedichten, tekeningen en schilderijen in die invulling gaven aan het thema ‘Waar kijk jij naar uit’.

De inzendingen gaan over elkaar ontmoeten, aanraken, zingen in een koor of naar het museum gaan. Wat mensen hebben gemist of nog moeten missen. Alle creaties zijn voorzien van een geïllustreerd kozijntje om het ‘ergens naar uitkijken’ te omlijsten.

Tot 30 september kunnen bezoekers in de Bibliotheek Amstelveen, Museum JAN, Amstelveens Poppentheater en de Schouwburg Amstelveen de teksten en beelden van de deelnemers lezen en bekijken. In het Amstelveens Poppentheater hangen de inzendingen van de kinderen.

Kijk voor de openingstijden van de deelnemende organisaties op hun website:

www.debibliotheekamstelland.nl

www.museumjan.nl

www.amstelveenspoppentheater.nl

www.schouwburgamstelveen.nl

 

 

Lees verder

Jongereninloop

19 augustus 2020


UITHOORN - Iedere dinsdagavond van 17 tot 20 uur is er een inloop is voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Je kan meedoen aan verschillende activiteiten. Deze inloop zal buiten plaatsvinden op het plein plaatsbinden bij Johan de Wittlaan 83 en zal uiteraard worden georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het weten aan Videt en het Streetcorneewerk Zij denken graag met je mee over de mogelijkheden die er zijn binnen de richtlijnen van het RIVM. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Heb je nog vragen? Stuur dan een Whatsapp naar 06 52 77 04 94.

 

Lees verder

Flower Art Museum toont films over verborgen nachtleven van flora

17 augustus 2020


AALSMEER - Vanaf donderdag 20 augustus toont het Flower Art Museum het werk van de Rotterdamse videokunstenaar Elsbeth van Noppen. Onder de titel Nocturnal Garden zijn verschillende korte films te zien waarin het nachtleven van flora op kunstzinnige wijze in beeld wordt gebracht.

Nocturnal Garden is een audiovisueel project dat bestaat uit films, stills, workshops en live VJ-performances. De filmmaker verkent de intieme relatie tussen de nacht, de mens en de natuur. Zo maakt zij de toeschouwer deelgenoot van het verborgen nachtleven van bloemen en planten. De expositie is de eerste presentatie van Nocturnal Garden in een Nederlands museum. Eerder waren films te zien tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR), op social media en als live VJ performance bij Trompenburg Tuinen & Arboretum. Elsbeth van Noppen is in haar werk sterk beïnvloed door haar jeugd in Brazilië (Rio de Janeiro) en haar werk als VJ in de bekende Rotterdamse dansclub Now&Wow.

Tijdens de tentoonstelling in het Flower Art Museum in Aalsmeer is onder andere de film ‘A Midsummernight’s Dream’ te zien, die tijdens de corona-lockdown werd opgenomen in de Hortus botanicus Leiden. In de periode dat museale tuinen voor het publiek waren afgesloten, kreeg Van Noppen exclusief toegang tot de oudste botanische tuin van Nederland. Diep in de nacht, terwijl kakkerlakken, padden en wandelende bladeren het rijk voor zich alleen waanden, struinde de filmmaker tussen flora en fauna uit alle hoeken van de wereld. Planten en bloemen werden spectaculair uitgelicht en vastgelegd in een zwoele korte film.


In het museum wordt de toeschouwer eveneens deelgenoot van de nachtelijke bloei van de Hylocereus Undatus, een cactus die ook wel ‘Princess of the Night’ wordt genoemd. De bloemen van de Zuid-Mexicaanse plant werden door Van Noppen gefilmd in het Rotterdamse arboretum Trompenburg. Bijzonder is dat de bloemen van deze cactus maar één nacht per jaar uitkomen, om daarna bij het eerste ochtendlicht weer te verwelken. In de herfst van 2019 wachtte Van Noppen nachtenlang om de opening van deze nachtbloemen vast te leggen.

Naast films toont het museum ook stills, dit zijn uit het filmmateriaal gedestilleerde kunstwerken. Voor een optimale beleving is een mini-filmzaal geïnstalleerd, waar de films op groot formaat worden geprojecteerd.

Videokunstenaar Elsbeth van Noppen studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Haar werk is te zien geweest op filmfestivals, tentoonstellingen en in clubs en musea in binnen- en buitenland. Zij is tevens actief als VJ, documentairemaker en filmdocent.

Het Flower Art Museum is elke donderdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Nocturnal Garden is te zien t/m zondag 4 oktober. Naast de films zijn o.a. de tentoonstelling Bomen in Beeld, de Tropisme-ruimte en de daktuin te bekijken. Meer info: www.flowerartmuseum.nl.

Lees verder

Ontmoeten en bewegen in de wijk (senioren)

04 augustus 2020


UITHOORN - Elke dinsdag kunnen senioren van 11.00 tot 11.30 uur meedoen met een gevarieerde beweeg les. De les vindt plaats in de wijk Thamerdal, naast de Ponderosa, Plesmanlaan 27, 

Hierbij worden de volgende richtlijnen gehanteerd:


Zorg voor een veilige beweegomgeving
Beweeg mee op uw eigen niveau
Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM
Zorg voor goede hygiënemaatregelen

Lees verder