Rick FM Twitter feed
De top 3 van deze week. Met een nieuwe nummer 1! Tot volgende week! #amstellandtop30#joulijst#uithoorn#dekwakel#ri… twitter.com/i/web/status/1…
Nu nog nummer 18, straks een nieuwe nummer 1!!!! #amstellandtop30#rickfm#joulijst#uithoorn#dekwakel#lokaal
#Sport&CO van 11 tot 13 uur. We starten met Sabriena stam Stam over de belevenissen van #TeunStam in de… twitter.com/i/web/status/1…
We zitten in het midden! Van de Amstelland top 30.
Zondag 19 januari in Sport & Co Teun Stam in de Dakar Rally en de mannen van de Golfvereniging Uithoorn.
Wie staat er deze week op 1 in de Amstelland top 30? Je hoort het straks rond de klok van 21.00 uur. #amstelland #rickfm #joueigenlijst
Er is veel te doen over de mogelijke verhuizing van de sportparken van @sv_KDO en @uhcquivive, in de studio krijgen… twitter.com/i/web/status/1…
Straks in ons programma Sport & Co Johan Stange van @sv_KDO, o.a. over het niet verlengen van het contract van de l… twitter.com/i/web/status/1…
Straks in onze uitzending Theo Lelieveld over de aanstaande VoetbalQuiz bij @sv_KDO, hoop een vraag van hem te ontf… twitter.com/i/web/status/1…
Rick FM doet mee aan de Rabo ClubSupport actie! Bankier jij bij de @Rabobank ? Stem dan deze week op ons! Meer inf… twitter.com/i/web/status/1…
Mike Peterson - Geloof Me is de Rick FM Nederpop Tip. @MikePetersonMp Videoclip; youtube.com/watch?v=Dp16fD…twitter.com/i/web/status/1…
Rick FM doet mee aan de Rabo ClubSupport actie! Je kan ons steunen door op ons te stemmen, tot en met 11 oktober 20… twitter.com/i/web/status/1…
Luister morgen vanaf 11.00 naar Sport&Co, met live in de studio Raymond de Jong, de langst zittende trainer van… twitter.com/i/web/status/1…
Quincy “Elke Nacht” is de Nederpop Tip van Rick FM. Videoclip; youtube.com/watch?v=8cFeUU… rickfm.nl
Zondag tussen 11 - 13 uur de eerste uitzending van Sport & Co van het nieuwe seizoen! Met o.a. alles over @sv_KDO,… twitter.com/i/web/status/1…

Agenda

Wiskundige patronen in de natuur

23 januari 2020


Op dinsdag 4 februari vindt in NME centrum Wilnis een lezing plaats over de wiskundige patronen in de natuur.

 

De manier waarop de zaadjes in de zonnebloem georganiseerd zijn is opvallend.

De spiraalvormige structuur is duidelijk herkenbaar. Zou daar een soort ordeningsprincipe achter zitten. Het antwoord is simpelweg Ja! Tijdens de lezing wordt ingegaan op de herkomst van deze structuren en het wiskundige verband en waar je dit allemaal tegen kunt komen. Het begrip gouden hoek speelt een belangrijke rol in deze merkwaardige fenomenen.

Verder besteden we aandacht aan de symmetrie in de natuur. In honingraten is duidelijk een zeskantige vorm te herkennen, net zoals overigens bij basaltblokken en de huidschubben van reptielen. We gaan in op de merkwaardige tekeningen die je op de huid van verschillende dieren aan kunt treffen en gaan op zoek naar een verklaring daarvoor. Hier komen we de briljante Britse wetenschapper Alan Turing tegen, die in de jaren 50 een aanzet gaf voor het begrijpen van al deze ingewikkelde patronen. Kortom, een avond om niet te missen.

 

De lezing begint om 20.00 uur in het NME-centrum De Woudreus, Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis.

De zaal is open vanaf 19.45 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd van 2.50 euro. Voor meer informatie: Tinok van Hattum, 0297-534562.

Wil je lezingen en excursies in en over de natuur in je buurt steunen wordt dan lid of donateur van je plaatselijke IVN afdeling. Zie ook www.ivn.nl/ afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.

Lees verder

Bewonersbijeenkomst Centrum Uithoorn

22 januari 2020


UITHOORN - Op dinsdag 4 februari is er vanaf 19.30 uur in de Thamerkerk een bewonersbijeenkomst voor de bewoners van het centrum van Uithoorn. Er wordt o.a. gesproken over de nieuwbouwplannen in het centrum en de veiligheid in het centrum.

Ook de activiteiten en evenementen in 2020 komen aan de orde en is ruimte om ook eigen ideeën in te brengen. 

Alle bezoekers aan de bewonersbijeenkomst ontvangen een gratis mezenkastje, zodat in het centrum op een natuurlijke wijze de processierups kan worden bestreden.

Lees verder

Gemeenteraadsvergadering

22 januari 2020


UITHOORN - Op donderdag 30 januari om 19.30 is de vergadering van de gemeenteraad van Uithoorn. Op de agenda staat o.a. het politieke debat over de verkoop van de Eneco aandelen, die de gemeente Uithoorn ongeveer 27 miljoen opleveren. Maar ook de stemming over het krediet voor de nieuwbouw van kinderboederij De Oooivaar en de verstiging van het voorkeursrecht tot koop op grond in de ruilverkaveling. De gemeente Uithoorn onderzoekt momenteel de mogelijkheid de sportcomplexen uit De Kwakel daarnaar toe te verplaatsen, zodat op de huidige complexen woningen gebouwd kunnen worden.

De vergadering van de gemeenteraad is vrij toegankleijk voor het publiek. Burgers mogen ook inspreken maar moet zich daarvoor van tevoren aanmelden. 

 

Lees verder

Weergaloze bomen en kleurrijk mozaïek in Flower Art Museum

21 januari 2020


 

AALSMEER - Vanaf 26 januari zijn in het Flower Art Museum in Aalsmeer twee nieuwe tentoonstellingen te zien. In ‘Bomen in Beeld’ brengen kunstenaars op verschillende manieren de schoonheid en kracht van bomen tot uitdrukking. Daarnaast biedt ‘Bloem, de natuurlijke verleider’ een verrassend kijkje in de kleurrijke wereld van de mozaïekkunst. Beide exposities zijn tot en met 5 april elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken.

Bomen zijn niet alleen de ‘longen van de aarde’, ze staan ook voor rust, tijdloosheid en bezitten een grote esthetische waarde. Bomen staan symbool voor kracht en wijsheid, maar ook voor mysterie, kwetsbaarheid en verbinding. Elk seizoen bieden ze een andere, boeiende aanblik. Daarmee zijn bomen niet alleen een bron van leven, maar ook een eindeloze inspiratiebron voor de verbeelding van de mens.

In de tentoonstelling ‘Bomen in Beeld’ zetten kunstenaars de boom op een voetstuk. Van driedimensionale bomen van draad tot indrukwekkende installaties van vilt en leem, en van sfeervolle fotografie tot een echte boom om in weg te dromen. Aan deze tentoonstelling wordt deelgenomen door Iris Hartman, Gerard Heijmen, Zsuzsanna Györgyövics, Jacqueline van Kester, Edward Otten, Anna J. van Stuijvenberg en Anne-Riet Vugts.

Het museum vraagt bij deze tentoonstelling aandacht voor het werk van Trees for All. Deze stichting draagt bij aan een gezond klimaat door het planten van bomen en het beschermen van bossen. En dat is, met de recente bosbranden in de Amazone en Australië op het netvlies, belangrijker dan ooit.

Mozaïek
De tweede tentoonstelling, getiteld ‘Bloem, de natuurlijke verleider’, stelt een kunstvorm centraal met een lange traditie: mozaïek. Bij mozaïeken wordt een afbeelding opgebouwd uit grote aantallen gekleurde steentjes of glas. Bloemen en de natuur lenen zich bij uitstek als onderwerp voor dit kleurrijke werk. In het Flower Art Museum is werk te zien van (gast)leden van het Mozaïekgilde, een vereniging van professionele kunstenaars uit heel Nederland.

Aan de hand van verschillende technieken tonen zij dat mozaïek als kunstvorm ook in deze tijd volop in beweging is en talloze mogelijkheden biedt qua vorm en expressie. De deelnemende kunstenaars zijn Monique Boncz, Henny Borra, Elsbeth Fokker, Jeanine Gerlofsma, Lily van Nunen, Nanne Wilders en Diklah Zohar.

Naast de groepstentoonstellingen presenteert het museum twee (bloem)kunstenaars met een groeiende reputatie. De fotocollages van Aleksander Willemse knallen van de muur en hebben een hoog ‘feel good’ gehalte. Van Joris Kuipers worden wandreliëfs en installaties getoond; zijn opbollende wolken, mineralen en bloeiende bloemen weerspiegelen de vitaliteit van de natuur. Ook het werk van kunstenaarscollectief Tropisme is in het museum te bekijken.

De tentoonstellingen beginnen zondag 26 januari en duren tot en met 5 april. Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor groepen ook op afspraak. Entree is € 6,- euro p.p., kinderen t/m 14 jaar gratis. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

 

Lees verder

Zaterdag 25 en zondag 26 januari  Vogelbeurs in de Baccara

21 januari 2020


AALSMEER - Vogelbeurs Aalsmeer is uitgebreid een grotere ruimte meer vogelliefhebbers meer vogels een groter assortiment aan vogels en benodigdheden.

De grootse vogelbeurs wordt georganiseerd door Vogelvereniging Aalsmeer en Omstreken in de Baccara   Baccarastraat  1.1431 RN  te Aalsmeer op zondag 26  januari  2020 van 10.00 tot 12.30 uur.

De vogelvrienden van Aalsmeer bezitten het keurmerk van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers, voor het diervriendelijk behandelen van onze vogels met in acht neming van de milieu eisen die tot heden van kracht zijn.

Een hele eer om dit keurmerk van diervriendelijkheid te mogen voeren.

Iedere vogelliefhebber is welkom om vogels te kopen, verkopen te ruilen of rond te kijken en vragen te stellen over hun hobby betreffende vogels, voedsel en huisvesting.

De entree bedraagt   €   1,00  voor iedereen die komt kijken of kopen.

Tevens maakt u kans, op een leuke attentie,  met uw entree bewijs.

Verkoop van uw eigen vogels is gratis, zowel voor leden als bezoekers.

Aanwezig zijn diverse soorten vogels zoals; tropische vogels, kanaries en kromsnavels.

Ook diverse soorten voer zoals zaden en zaadmengsels en vogelkooien.

Voor inlichtingen 06- 10666878

 

G.N.M. Goeijenbier, kontaktpersoon vogelbeurs

Tel. 06- 10666878

 

Lees verder

Meepraten over Regionale Energie Strategie

18 januari 2020


UITHOORN - De Gemeente Uithoorn werkt mee aan het nationaal programma RES (Regionale Energie Strategie). Samen met de Amstelland gemeenten denken we na over mogelijkheden voor grootschalige opwek van elektriciteit met wind en zon in onze regio.

Waar en tijdstip
Voor onze regio zijn drie denkrichtingen (energiescenario’s) uitgewerkt. Deze denkrichtingen gaan we bespreken en verrijken met lokale kennis. Dat doen we op 6 februari van 19.30 – 22.00 uur in het gemeentehuis van Uithoorn.

Elk energiescenario is een hulpmiddel voor het gesprek. Zo wordt in het scenario ’infrastructuur’ maximaal ingezet op duurzame opwek nabij bestaande energie-infrastructuur. In het scenario ’energiestad’ is gekeken hoeveel duurzame energie we zouden kunnen opwekken als we de natuur sparen en we alleen in de bebouwde omgeving duurzame energie opwekken. En scenario ’lokale kracht’ gaat uit van maximaal draagvlak onder de bevolking.

We hoeven niet te kiezen uit één van deze energiescenario’s. Het gaat er om dat we met elkaar bespreken welke bouwstenen uit de scenario’s ons aanspreken en welke niet. De opbrengst van de avond wordt gebruikt bij het opstellen van de concept-RES voor onze regio.

Aanmelden
Wilt u meepraten? Dan bent u van harte welkom op 6 februari 2020. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar duurzaamheid@uithoorn.nl, o.v.v. aanmelding RES Uithoorn.

Lees verder

 Rollator Wandelclub

15 januari 2020


UITHOORN - Vanaf 3 maart start de Rollatorwandelclub in Uithoorn. Elke dinsdag van 10.30 - 11.30 uur kan je voor € 2,- per keer mee wandelen. Aan het eind van de wandeling staat er koffie en thee klaar. Het start- en eindpunt is bij Wijkcentrum Bilderdijkhof. Op dinsdag 11 februari is er een informatieochtend van 10.30 - 11.30 op bij het Wijkcentrum. Bel voor meer informatie naar 0652770494. 

Lees verder

UITNODIGING van Platform Uithoorn Schiphol Hinderbeperking (PUSH)

14 januari 2020


Op woensdagavond 29 januari organiseert PUSH (Platform Uithoorn Schiphol Hinderbeperking) een informatiebijeenkomst voor bewoners over de impact van Schiphol op het leefklimaat in Uithoorn en De Kwakel. U bent daar uiteraard van harte welkom.
De avond start om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en staat onder leiding van radio/tv-journaliste Frederique de Jong. Op het programma staan o.a. presentaties van PUSH (actviteiten) en feiten en cijfers over Schiphol.

 

Lees verder

Opening Expositie 8th Air Force (Achtste Luchtmacht) 25 januari 12:00 uur

14 januari 2020


Aalsmeerderbrug -  De 8th Air Force van de USAAF (United States Army Air Force) heeft een belangrijke rol gespeeld in het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Deze luchtmacht, bijgenaamd “Mighty Eighth” heeft vanuit Zuidoost Engeland vanaf een groot aantal bases vele missies uitgevoerd. Een van die missies was het grootste bombardement op doelen in Duitsland uitgevoerd met meer dan 2.000 vliegtuigen.

In een van de hallen in het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45 wordt een overzicht gegeven van de 8th Air Force. Daarbij worden alle aspecten belicht: o.a. het ontstaan van deze Luchtmacht, de organisatie ervan, de missies, het leven op en rond de bases, de fabricage van de bommenwerpers en de vliegtuigen zelf. Zo staat er centraal een pedestal, een pilotenstoel en een voetenstuur. Ook wordt de krukas van een van de motoren van een B-17 getoond. Deze objecten zijn alle afkomstig uit de Boeing B-17G "Lonesome Polecat" die in het meer van Zug, Zwitserland, een noodlanding heeft gemaakt. Twee motoren van dit vliegtuig staat bij ons museum in de “Spitfire Hal”.

De expositie zal op 25 januari om 12:00 uur officieel worden geopend door Joost de Raaf. Joost heeft een uitgebreide studie gedaan naar bovengenoemde grootste missie van de 8th Air Force.

Bezoekers van het museum zijn van harte uitgenodigd om deze opening bij te wonen en aansluitend het museum te bezoeken. Het museum is geopend op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur, op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, en elke 2e zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur.

 De toegang bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Donateurs van de stichting CRASH en veteranen hebben gratis toegang.
Ook hebben donateurs van onze “zusterstichting” ARG in Heemskerk gratis toegang tot ons museum.

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in 1436 BM Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

 Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Lees verder

Afscheidsreceptie Cor Floor

14 januari 2020


UITHOORN  -  Buurthuis Ponderosa organiseert in verband met het vertrek Cor Floor een grote receptie. Zij heeft per 1 januari haar functie als voorzitter bij het buurthuis neergelegd.

Tijdens deze receptie kunnen (oud) vrijwilligers, genodigden, kennissen en andere belangstellenden haar de hand schudden en oude verhalen ophalen.

Cor Floor heeft buurthuis Ponderosa tot een begrip gemaakt in Uithoorn.

Onder haar bezielende leiding heeft zij o.a. de Polenacties opgezet en organiseerde zij de opzet voor de deelname aan het NCRV programma Zeskamp. Ook nu staat Ponderosa er voor de buurt en Uithoorn met activiteiten, zoals Weight Watchers, biljarten, kaarten, surprisekienen, Yoga en vergaderingen.

De receptie voor Cor Floor is op 8 februari a.s. tussen half 3 en 5 uur in buurthuis Ponderosa, Plesmanlaan 27 in Uithoorn. Tijdens de receptie is het voltallige bestuur aanwezig om kennis te maken. Belangstellenden en kennissen zijn van harte welkom.  

Lees verder

Warme klanken bij Jazz aan de Amstel

14 januari 2020


UITHOORN - Zondag 26 januari zijn zanger/saxofonist Jonny Boston en zangeres/gitarist Astrid Akse speciaal te gast bij de januari editie van Jazz aan de Amstel. U kunt genieten van een muzikale middag bij Sjiek, met een bijzondere mix van jazz, country, soul en popmuziek. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet kunt u luisteren naar bekende Jazz standards, eigen songs en nieuwe versies van bekende liedjes.

Laat u meeslepen door de prachtige zang- en saxnoten van Britse Jonny Boston, die zijn sporen al meer dan verdiend heeft in binnen- en buitenland. Hij trad op met bekende artiesten en bands zoals de Pasadena Roof Orchestra, Roy Hargrove, Jamie Cullum en won de Yorkshire TV Young Jazz Player of the year award. Daarnaast speelt hij met zijn jazz gospel band Jonny & the Jazzuits en zijn Jonny Boston Quartet.

Daarnaast kunt u luisteren naar de warme klanken van de Groningse gitarist-zangeres Astrid Akse. Zij zong als achtergrondzangeres en speelde op vele podia met onder andere, Leonie Jansen, Do, Kasper van Koten, Xander de Buisonje, Freek de Jonge en heeft haar eigen trio McChicks met Phaedra Kwant en Tessa Boonkamp. Zij brachten samen de gelijknamige cd ‘McChicks’ uit.

Uw gastvrouw, presentatrice en zangeres Shyla Zoet, onder andere te horen in commercials op radio en televisie, werkte met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album ‘Come Listen to me’ uit en onder de naam Sweet & Co, de EP ‘Listen 2 me’. Aan de EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen. Van Leeuwen zal ook dit seizoen weer een aantal keren te beluisteren zijn op de piano en is daarnaast bekend als producer en toetsenist van vele artiesten en tv- programma’s, zoals Het Mooiste Liedje van Nederland, It Takes Two, Dancing on Ice, The Passion, Thank You for the Music en vele andere. 

Tijdens het 8e seizoen van Jazz aan de Amstel, nodigt Shyla vanaf november tot en met maart elke 4e zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren. 

Jazz aan de Amstel is een initiatief van Shyla Zoet en Sjiek aan de Amstel. Door de variatie van artiesten, muziekkeuze en prettige sfeer is het elke keer weer verrassend en zeer toegankelijk voor een breed publiek. 

Neem ook eens een kijkje op de website van Jazz aan de Amstel. Hier vindt u nog meer informatie over dit seizoen, foto- en videomateriaal en geeft de website een impressie van de sfeer. www.jazzaandeamstel.nl

 
Locatie: Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11 Uithoorn tussen 15.30-18.00 uur. Entree 5 euro. Zaal opent om 15.15u!

Let op: Deze keer geen tickets via de website. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij binnenkomst.

 

Lees verder

Oud van nu: Dreefexpositie over herbestemming

07 januari 2020


In Paviljoen Welgelegen in Haarlem is vanaf vrijdag 17 januari een expositie te zien over historische Noord-Hollandse panden met een nieuwe bestemming. Fotograaf Lars van den Brink laat zien hoe deze gebouwen door menselijke inventiviteit nieuw leven en bestaansrecht hebben gekregen. Zoals restaurant de DAKKAS op een parkeergarage in Haarlem en Fort Markenbinnen als opleidingslocatie.

 

Lees verder

Poppenkastvoorstellingen op Boerenvreugd

07 januari 2020


Sinds 2018 verzorgt poppentheater Zelen leuke voorstellingen op kinderboerderij Boerenvreugd in Aalsmeer. Veel kinderen hebben deze voorstellingen al bezocht.

Ook in 2020 staan er weer poppenkastvoorstellingen op de agenda.

De voorstellingen vertellen allemaal een uniek verhaal waar de kinderen actief bij betrokken worden. Er is leuke muziek en er worden vrolijke liedjes gezongen.

De voorstellingen zijn iedere 1e zondag van de oneven maand en starten op zondag 1 maart 2020.

Er is een voorstelling om 11.00 uur en een voorstelling om 15.00 uur. Het bezoeken van de voorstellingen is gratis maar varken Beer staat klaar om donaties in ontvangst te nemen.

 

Kinderboerderij Boerenvreugd is te vinden aan de Beethovenlaan 118 in Aalsmeer.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.30-16.30u, zaterdag en zondag van 10.00-16.30u.

Op maandag is de kinderboerderij gesloten.

Lees verder

Uithoorns Mooiste op zondag 26 januari

06 januari 2020


UITHOORN - Het jaarlijkse sportevenement Uithoorns Mooiste, de loop, vindt dit jaar plaats op zondag 26 januari. Wethouder (Sport) Jan Hazen verricht het startschot.

Uithoorns Mooiste maakt onderdeel uit van het Z en Z-circuit. Omdat er dit jaar veel extra circuitlopers zich hebben ingeschreven, verwacht de organisatie (AKU) in Uithoorn meer dan 1500 deelnemers. Er kan dit jaar over 3 afstanden gelopen worden, de 5 en 10 kilometer en 10 Engelse mijlen.

De spits wordt afgebeten om 10.15 uur door de deelnemers van de Specials G-run. De AH Jos van de Berg GeZZinsloop over 1 kilometer voor kinderen tot en met 11 jaar start om 10.30 uur.

De deelnemers aan de Van Schie 5 kilometer worden om 11.00 uur weggeschoten. Van Schie zorgt er weer voor dat er een loopbrug bij de Noorddammerlaan over het water wordt gelegd zodat de lopers vanaf hun parkeerplaats rechtstreeks naar de kantine van Legmeervogels kunnen lopen.

Takii Europe b.v. is de trouwe sponsor van de 10 kilometer, de start daarvan is 11.05 uur.

Vakantiemakelaar is niet alleen sponsor van de 10 Engelse mijlen, maar biedt ook een verblijf in het resort Qurios in Zandvoort aan dat verloot wordt onder de lopers van de 5 kilometer, 10 kilometer en 10 E.M. De start van de 10 E.M. is 11.05 uur.

Alle kinderern aan de GeZZinsloop ontvangen een medaille en nog een extra verrassing. Voor de    deelnemers van de G-run ligt een medaille en een shirt klaar. De deelnemers aan de drie lange afstanden ontvangen in verband met het jubileumjaar ‘200 jaar Uithoorn’ een speciale herinnering, een grote handdoek met daarop het logo van ‘200 jaar Uithoorn’. Dit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Uithoorn en stichting SPUK.

Inschrijven
Voorinschrijven voor de loop kan via www.inschrijven.nl. Informatie over de loop is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl en www.aku-uithoorn.nl.

 

 

 

Lees verder

Repair Café

03 januari 2020


UITHOORN - Een aantal bewoners van Uithoorn zitten elke woensdag klaar met koffie en thee(cafe sfeer) om met bezoekers, ook inwoners van Uithoorn e.o., uit te zoeken of en hoe een reparatiepoging kan worden ondernomen. Bezoeker en vrijwilliger leren hierbij veel over reparatie, vinden van onderdelen, en ontdekken dat vaker dan je denkt dit geldt :  "Weggooien , mooi niet".

Het Repair Café is op 12 februari in:

Repair Cafe Uithoorn Oude Raadhuis
Vergaderuimte restaurant
Marktplein 2
1421AC Uithoorn

En op 22 januari en  2 februari in

Repair Cafe Uithoorn
locatie Buurtnest
Buurtlokatie
Arthur van Schendellaan 59
1422LB Uithoorn

Weten wat er nog meer te doen is in Uithoorn ga dan naar

https://www.uithoornhelpt.nl/is/agenda?query=&c1=month

 

Lees verder

Financieel Café

03 januari 2020


UITHOORN - Wilt u financieel (weer) in balans zijn? Weet u waar u recht op hebt? Weet u hoe u geld kunt besparen? Voor alle vragen over geldzaken en administratie kunt u terecht bij het Financieel Café.

Elke dinsdag tussen 9:00 en 11:00 uur staan medewerkers en getrainde vrijwilligers van Uithoorn voor Elkaar klaar voor al uw vragen over geldzaken en administratie. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig met het invullen van papieren, het sorteren van de post of wilt u advies bij schulden? Kom langs in Gezondheidscentrum De Waterlinie aan de Koningin Máximalaan 30. Een afspraak maken is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. En een kopje koffie of thee staat voor u klaar. Wij leggen geen gegevens vast; uw privacy is dus gewaarborgd. U kunt gratis gebruik maken van telefoon, internet, kopieerapparaat en printer.

  

 Weten wat er nog meer te doen is in Uithoorn ga dan naar:

 https://www.uithoornhelpt.nl/is/agenda?query=&c1=month

 

Lees verder

Harry Slinger met Drukwerk naar Poppodium P60

02 januari 2020


Op vrijdag 15 mei komt Drukwerk² naar P60 met de 40 jaar Drukwerk- tour! De band, bekend van hits als 'Je Loog Tegen Mij' en 'Hee Amsterdam', is nieuw leven ingeblazen door Bram Slinger. Na een succesvolle comeback komt de band ook richting Amstelveen!

 

Lees verder

Provincie zoekt rolmodel voor vrouwen in de politiek

19 december 2019


De provincie Noord-Holland zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning: Welke vrouw verdient deze onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek?

De penning is vernoemd naar de eerste vrouwelijke Noord-Hollandse gedeputeerde Liesbeth Ribbius Peletier, die in 1946 aantrad en daarmee de eerste vrouwelijk bestuurder in de provincie werd. Provinciale Staten hebben de onderscheiding vorig jaar ingesteld vanwege 100 jaar vrouwenkiesrecht. Iedereen kan kandidaten aanmelden. Een jury onder leiding van Sybilla Dekker, minister van Staat, reikt de Ribbius Peletier-penning vrijdag 6 maart 2020 uit. Dekker: “We zoeken een vrouw die zich onderscheidt, een vrouw die een rolmodel is voor andere vrouwen.” Vorig jaar won Devika Partiman, oprichter van de Stichting Stem op een Vrouw, de penning.

 

Lees verder