Agenda

Overzichtstentoonstelling Ans Bakker-Van der Pluijm

22 juni 2024


DeNieuweGalerie in Amstelveen presenteert ter ere van de 90ste verjaardag van Ans Bakker-van der Pluijm een grote overzichtstentoonstelling van haar werk.

De tentoonstelling vindt plaats van 28 juni tot en met 14 juli 2024 en wordt geopend op donderdag 27 juni van 17.00 – 19.00 uur. De opening wordt verricht door Rien Alink, voormalig wethouder van Cultuur in Amstelveen en auteur van ‘Tot eer en Vermeer’. 

Ans Bakker-van der Pluijm staat bekend om haar schilderijen die gekenmerkt worden door het gebruik van kleur, vormen en compositie. Haar werk straalt harmonie en evenwicht uit en laat voorwerpen en objecten zien die lijken te bestaan in een andere wereld.

Spanning van onzekerheid
Voor Ans is ieder schilderij een zoektocht waarbij ze zich laat leiden door haar intuïtie en de spanning van haar onzekerheid tijdens het schilderen. 

Na haar afstuderen aan de Gerrit Rietveld Academie in 1985 heeft Ans geëxposeerd in binnen- en buitenland, waaronder in museum Jan, het Provinciehuis Noord-Holland, en diverse galeries in onder andere Chicago, Milaan en Zurich.

In DeNieuweGalerie is tijdens de tentoonstelling ook de monografie ‘Verscholen herkenbaarheid’ verkrijgbaar. 

Winkelcentrum
De tentoonstelling vindt plaats in Winkelcentrum Stadshart Amstelveen, winkel 109, entree 8, vlakbij tram 5. De openingstijden van de tentoonstelling zijn op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 12 tot 18 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met DeNieuweGalerie via de mail.

 

Door kunstredacteur Dolly Pieterson 

Lees verder

Fietstocht langs kwekerijen

21 juni 2024


LTO Noord nodigt u van harte uit voor een heerlijke fietstocht langs de mooiste kwekerijen in de omgeving! Op zaterdag 13 juli 2024 gaan we op pad en genieten we van het frisse buitenleven, prachtige bloemen en planten, en natuurlijk het gezelschap van andere enthousiaste fietsers.
U bezoekt Vollebregt Cyclamen, Blom Kentia Palmen, Morning Glory en Schouten Opti-Fleurs Gerbera kwekerij.


Vertrekpunt: Vollebregt Cyclamen Legmeerdijk 207 Aalsmeer. Hier kunt u eventueel uw auto parkeren en u ontvangt de route.
Starttijd: tussen 10.00 – 13.00 uur (starttijd kunt u zelf bepalen).
Route: We fietsen langs verschillende kwekerijen, via een bosrijke omgeving, waar u een kijkje kunt nemen achter de schermen en ontdek hoe de mooiste bloemen en planten worden gekweekt en laat u inspireren door de passie van de kwekers. De fietstocht is ongeveer 20 km.

Breng uw eigen fiets mee en vergeet niet een flesje water voor onderweg en een goed humeur! U komt een gezellig terras tegen onderweg voor een versnapering voor eigen rekening. Of u nu een doorgewinterde fietser bent of gewoon van de natuur houdt, deze tocht is voor iedereen geschikt.

Aanmelden gewenst via emailadres: desireevandervoet@gmail.com.
We kijken ernaar uit om samen met u deze prachtige fietstocht te beleven!

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Kunst met koffie in Amstelveen

19 juni 2024


Geniet van kunst onder het genot van een kopje koffie of thee tijdens “KunstKoffie”. DeNieuweGalerie, een pop-up galerie van AmstellandKunst, is sinds 2022 gevestigd in het winkelcentrum van Amstelveen.

Iedere maand kunnen bezoekers zich laten verrassen door een nieuwe expositie, met werk van diverse kunstenaars van AmstellandKunst.

Onlangs zijn zij gestart met “KunstKoffie”. Iedere 1e zondag van de maand, tussen 12.15 en 13.15 uur, worden bezoekers getrakteerd op een kopje koffie of thee.

In gesprek
Dit is een gelegenheid om de nieuwe tentoonstelling te bekijken en in gesprek te gaan met de aanwezige kunstenaars.

DeNieuweGalerie is geopend van vrijdag t/m zondag tijdens de reguliere openingstijden van het winkelcentrum.

U vindt de galerie in Stadshart Amstelveen, ingang 8, vlakbij lijn 5. Kom langs en laat u inspireren door de prachtige kunstwerken die Amstelveen te bieden heeft.

 

Door redactrice Kunst - Dolly Pieterson 

Lees verder

Swingende Seventies met René Meijer

19 juni 2024


Datum: Dinsdag 2 juli, 15.00 uur
Locatie: Poppodium P60, Stadsplein 100a, Amstelveen
Toegang: Gratis

Geniet van een middag vol nostalgie met René Meijer, die je meeneemt naar de jaren '70 met hits zoals ‘Una Paloma Blanca’ van de George Baker Selection en ‘Be My Day’ van de Cats. Ook klassiekers zoals ‘Ik krijg een heel apart gevoel vanbinnen’ van Corry Konings komen voorbij.

Rene Meijer
René Meijer is een veelzijdige artiest uit Amsterdam. Vanaf zijn jeugd houdt hij zich bezig met muziek, geïnspireerd door artiesten als Elvis Presley en Ramses Shaffy.

Hij speelt momenteel in de succesvolle band The Bluegrass Bandits en blijft actief als componist en schrijver. Zijn optredens staan bekend om de energieke sfeer en het plezier dat hij zijn publiek biedt.

My Generation
De organisatie is in handen van My Generation: Een initiatief van zorgorganisatie Amstelring en Poppodium P60, met als doel ouderen te inspireren en te laten genieten van het leven. Naast muziekmiddagen zijn er ook koren en bands die laten zien dat leeftijd geen rol speelt in het beleven van nieuwe avonturen.

 

Door redacteur Jolanda Koppenol, foto My Generation van Amstelring.

Lees verder

Bierproeverij in ’t Fort De Kwakel

19 juni 2024


Onder het motto van samen proeven, smaken ontdekken en veel plezier komt biersommelier Sander Voorn op vrijdagavond 5 juli weer een bierproeverij houden in ’t Fort in De Kwakel

Ontdek een scala aan bieren, van lokale ambachtelijke brouwsels tot internationale favorieten, allemaal in een historische setting.

Wat kunt u verwachten?
Bieren proeven: Onder leiding van Sander Voorn, proef je diverse unieke bieren.
Heerlijke hapjes: Geniet tussendoor van smakelijke versnaperingen die perfect bij de bieren passen.
Gezellige sfeer: Een perfecte avond om samen nieuwe smaken te ontdekken en plezier te maken.

Datum: Vrijdag 5 juli
Locatie: ’t Fort, De Kwakel
Kaartverkoop: Bestel tickets via Wakkerbier.nl

Kom en geniet van een avond vol bier en gezelligheid!

 

Door redacteur Jolanda Koppenol

Lees verder

Danspoëzie op Boomkwekerskerkhof Aalsmeer

19 juni 2024


Dit jaar staat de Gedichtentuin van Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) in het teken van ‘Dans’. Voor dit speciale evenement opent het historische Boomkwekerskerkhof aan de Stommeerweg gratis zijn deuren in de eerste drie weekenden van september. Van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Ook mee doen met jouw gedicht?
Schrijf een gedicht over ‘Dans’. Laat je inspireren door sierlijke bewegingen, mystieke dansers of vrolijke sprongen.

Maak het gedicht niet te lang, maximaal 14 regels, geschreven in een Word-document met lettertype Garamond en lettergrootte 24.

Deadline
Stuur jouw bijdrage in vóór 4 augustus 2024 naar poezie@kunstencultuuraalsmeer.nl.

Bundel
Van alle inzendingen worden er 25 gedichten geselecteerd. Deze gedichten worden samengesteld in een bundel. Ook worden zij op 25 standaards tentoongesteld in de Gedichtentuin.

Kom gezellig langs en laat je inspireren door de poëzie van dans in een unieke historische setting.

 

Door redacteur Jolanda Koppenol, foto Kunst en Cultuur Aalsmeer

Lees verder

Burendag en buurtendag in Uithoorn

18 juni 2024


Op zaterdag 28 september is het nationale Burendag, een initiatief van Douwe Egberts om de samenhorigheid in de buurt te vergroten.

De gemeente Uithoorn maakt dit evenement wat groter door van alles te organiseren, zoals ‘Buurtendag’ en het “Sport- en cultuurfestival”.

Het ontmoetingsproject ‘Dit zijn wij Uithoorn’ onder leiding van wethouder José de Robles en Naomi Heidinga organiseren “Buurtendag” en nodigen hiervoor inwoners, instellingen en organisaties uit om de deuren voor elkaar te openen, zodat iedereen bij elkaar kan buurten, praten over passies en elkaar kan leren kennen!

Wethouder
Wethouder De Robles: “Tijdens Buurtendag willen we laten zien dat Uithoorn en De Kwakel veel te bieden hebben. Geniet van het natuurschoon, vind verborgen pareltjes en ontdek de historie van het gebied. We nodigen iedereen van harte uit om mee te doen! Iedereen die meedoet maakt een eigen programma, op zijn of haar erf.”

Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een picknick in hun verborgen theetuin organiseren of een sjoeltoernooi organiseren.

Andere mogelijkheden zijn een groenwandeling door de buurt of samen alpacas's verzorgen. 

Aanmelden
Meld je activiteit via ditzijnwijuithoorn@gmail.com. Er wordt gezorgd voor een interactieve kaart, zodat men weet waar wat te beleven is. 

Maar er wordt nog meer gedaan op Burendag. De sport- en culturele clubs worden de komende tijd door de gemeente uitgenodigd om op Burendag ook hun deuren open te gooien en wel voor het “Sport- en cultuurfestival”.

Doel is om iedereen, uit de buurt of verderop, kennis te laten maken met het sport- en cultuuraanbod in Uithoorn en De Kwakel door mee te doen aan hun activiteiten. 

Lees verder

Zevenhoven on Wheels 2024

18 juni 2024


Van vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september verandert Zevenhoven in een centrum vol crossspektakel tijdens de gloednieuwe editie van Zevenhoven on Wheels 2024. Zet deze data dus alvast in je agenda, want dit wil je niet missen!

De Brommercross
Op vrijdag 13 september om 18:00 uur begint Zevenhoven on Wheel met de Brommercross. Met versierde brommers (max 50cc) en zelfbedachte teamnamen stijden teams van maximaal 2 deelnemers tegen elkaar tijdens een twee uur lange rit.

De Autocross
Zaterdag 14 september om 11:00 uur trapt de Autocross af. Een adembenemende race met auto’s uit verschillende klassen. Dit jaar kun je ook inschrijven voor de Bangerstox-klasse, naast de vertrouwde categorieën Dames, Sprinters en Jeugdklasse.

Motor- Quad- en Zijspancross
Zondag 15 september vanaf 10:00 uur staat in het teken van de Motor-, Quad- en Zijspancross. Een strijd vol spanning om de felbegeerde bekers bij de GP van Zevenhoven.

Muziek en Feest
Naast het crossgeweld is er natuurlijk ook volop feest in een sfeervolle feesttent kun je elke avond genieten van live muziek en DJ's:

Vrijdag 13 september vanaf 21:00 uur laten Boer Harm, Waterproof Shampoo en DJ Menzoo het weekend knallend beginnen.
Zaterdag 14 september vanaf 21:00 uur gaan Johnny & Gangsters of Love, DJ Menzoo, Wimsalabimshow en Hoken met de Heinoos voor een onvergetelijke avond zorgen.
Zondag 15 september vanaf 18:00 uur sluit De Hucksters het feestweekend swingend af.

Algemene Informatie
Zevenhoven on Wheels is een jaarlijks terugkerend evenement, mogelijk gemaakt door hun gewaardeerde sponsors en vele vrijwilligers. Het vindt plaats aan de Achterweg in Zevenhoven.

Inschrijven
Inschrijvingen voor de crossonderdelen verlopen via de website Zevenhoven on Wheels of via de Motoinside App.

Tickets voor zowel het dag- als avondprogramma zijn (binnenkort) verkrijgbaar via de vertrouwde webshop van JustTickets.

 


Door redacteur Jolanda Koppenol, foto van Arie Bon, fotograaf bij Zevenhoven on Wheels.

Lees verder

Cultuurmarkt in Uithoorn

17 juni 2024


Op de laatste dag van het driedaagse Marktfestival in Uithoorn wordt de Cultuurmarkt georganiseerd.

Het programma op zondag 7 juli begint om 10.30 uur met een openlucht optreden door de professionele gospelgroep G-Roots.

Daarna is er een optreden van de Uithoornse zangeres NinaLynn. Om 12.00 uur wordt de Cultuurmarkt officieel geopend.

Het vindt allemaal plaats bij de evenementensteiger aan de Amstel in Uithoorn.

Lees verder

Filmladder Gerrit voor de maand juni

17 juni 2024
 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Activiteitenoverzicht Uithoorn voor Elkaar Juni

16 juni 2024


Elkaar ontmoeten, leren kennen, meedoen, plezier maken en elkaar – indien nodig - ondersteunen. Dat is het doel van de activiteiten van Uithoorn voor Elkaar. Er zijn veel wekelijks terugkerende activiteiten, voor jong en oud, op verschillende locaties in Uithoorn: De Kuyper, Wijkcentrum Bilderdijkhof, ’t Buurtnest en De Scheg. Een overzicht is te vinden op uithoornvoorelkaar.nu/agenda.

Uitgelicht in juni:


Zomerbingo Bilderdijkhof, vrijdag 21 juni 14.00-16.30 uur
De kosten bedragen € 4,00, inclusief een kopje koffie/thee en een pauzehapje.
Bingokaartjes kosten € 0,50. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Aan Tafel met… Het Oventje, dinsdag 25 juni 18.00 uur
Eet je mee? Op het menu: een voorgerecht, kipstoofschotel met een frisse salade en een toetje. Kosten € 10. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1. Aanmelden? bilderdijkhof@participe.nu of in het wijkcentrum (uiterlijk vrijdag 21 juni 12.00 uur).

Turks Burenontbijt, zaterdag 29 juni 10.00-11.30 uur
Gezamenlijk ontbijt in Wijkcentrum Bilderdijkhof. Samen eten en elkaar beter leren kennen. De kosten bedragen € 2,50 p.p. Aanmelden? bilderdijkhof@participe.nu of in het wijkcentrum.

Kijk op de website voor meer informatie en eventuele wijzigingen in het programma: www.uithoornvoorelkaar.nu/agenda

 

Door redacteur Monique Musch

Lees verder

Feestelijke opening Tramlijn 25 Uithoorn

16 juni 2024


Op zaterdag 20 juli viert Uithoornlijn samen met vervoerder GVB de feestelijke opening van de nieuwe tramlijn 25. Deze langverwachte uitbreiding verbindt Amstelveen met Uithoorn, en biedt een belangrijke uitbreiding van het openbaar vervoer in de regio.

Feestelijkheden bij de nieuwe haltes
Van 10.00 tot 14.00 uur worden er op de drie nieuwe tramhaltes in Uithoorn – Aan de Zoom, Uithoorn Station en Uithoorn Centrum – diverse festiviteiten georganiseerd.

Bezoekers kunnen genieten van verschillende activiteiten en lekkernijen op de haltes. Het belooft een gezellige dag te worden.

Officiële start op 21 juli
Hoewel de feestelijkheden op 20 juli plaatsvinden, zal de nieuwe tramlijn 25 officieel in gebruik worden genomen op zondag 21 juli.

Vanaf dan zullen de trams dagelijks rijden volgens het reguliere schema, waardoor Uithoorn volledig verbonden is met het uitgebreide tramnetwerk van de regio.

 

 

Door redacteur Jolanda Koppenol, foto’s Ron Koppenol

Lees verder

Braderie Stadshart Amstelveen

16 juni 2024


In het weekend van 6 en 7 juli organiseert winkelcentrum Stadshart Amstelveen in samenwerking met Blonk Markten een gezellige braderie. De braderie biedt een scala aan kraampjes met een breed assortiment aan producten. Of je nu op zoek bent naar unieke ambachtelijke items, kleding, accessoires, of heerlijke etenswaren, je vindt het allemaal hier.

Hoogtepunten van de braderie:
Diverse kraampjes
Culinaire verwennerij
Entertainment
Kinderactiviteiten

Kom langs en beleef een gezellig weekend met vrienden en familie in het hart van Amstelveen.

Adres:
Winkelcentrum Stadshart Amselveen
Rembrandtweg 41
1181 GE Amstelveen

Tijden:
Zaterdag 6 juli 10:00 - 17:00 uur
Zondag 7 juli 11:00 - 17:00 uur

 

Door redacteur Jolanda Koppenol

Lees verder

Over Repair Café Uithoorn

16 juni 2024


Het Repair Café Uithoorn is een vrijwilligersinitiatief dat zich inzet voor duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid. De ervaren vrijwilligers helpen bij het herstellen van kapotte spullen en bevorderen zo een cultuur van hergebruik en milieubewustzijn.

Ze geloven in de kracht van samenwerking en delen, en streven ernaar om een positieve verandering teweeg te brengen in onze lokale omgeving.

Elke eerste en derde woensdag houden zij zitting in de Sporthal de Scheg, Art. van Schendellaan 100A.
En elke tweede woensdag in Ponderosa in de Plesmanlaan 27 in het Thamerdal.

Meer informatie: www.repaircafeuithoorn.nl 

Reparaties kosten niets. Slogan is voor wat het u waard is*. (* Richtbedrag 5 euro omdat ze zelf de kosten voor de huur moeten ophoesten.) 

Sport en Activiteiten Centrum. " de Scheg", De Buurtkamer .
Arthur van Schendellaan  100A

1e èn 3e woensdag van de maand(2023/24) van 13.00 - 16.00 uur:

19 jun !

---------------
BuurthuisPonderosa, Plesmanlaan 27, 1421 XM, Uithoorn


2e Woensdag van de maand(2023/24) van 13.00-16.00 uur

10 juli    ! Bron:ingezonden bericht, verwerkt voor Rick FM door Marga Kouw

Lees verder

Sportinstuiven De Scheg en De Kuyper

16 juni 2024


De sportinstuif in de Scheg is iedere woensdagmiddag van 14:00u tot 15:15u. Behalve in de schoolvakanties. De sportinstuif  in de Kuyper is iedere maandagmiddag van 14:30u tot 15:30u.

Kom lekker sporten samen met al jouw klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes.
Iedereen van 7 t/m 12 jaar welkom om lekker te komen sporten. 

De sportinstuiven zijn iedere week met uitzondering van de schoolvakanties


Bron: Nieuwsbrief - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

 

Lees verder

Marktplein Festival Live

11 juni 2024


Na de start op vrijdagavond 5 juli met het concert van het orkest van de Nederlandse Douane en musicalster Brigitte Heitzer is er zaterdagavond 6 juli vanaf 19.30 uur Het Marktpleinfestival LIVE.

Een avond met live muziek. Geniet van fantastische optredens van diverse artiesten en laat je meevoeren door de leukste nummers.

Kom gezellig samen met je vrienden en familie om te zingen en te dansen op de grootste hits uit binnen- en buitenland.

Het programma.

19:45 uur Edo Barends
20:30 uur Angelina Garcia
21:10 uur Quincy
21:40 uur Glenn Palm
22:10 uur Het Meezingteam
22:45 uur Eddy Walsh
DJ Larita


Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Evenementensteiger aan de Amstel
Entree: GRATIS

Meer informatie op de website van het Marktpleinfestival.

www.marktpleinfestival.nl/programma

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Fietstochten van natuurorganisatie IVN

11 juni 2024


Ook dit jaar organiseert de IVN-afdeling De Ronde Venen en Uithoorn weer fietstochten. En dit jaar niet alleen drie avonden maar ook twee middagen.

De tochten zijn ongeveer 25 kilometer lang en de route is in de directe omgeving. Iedereen kan meefietsen , want het is een rustig tempo en ook geschikt voor mensen die geen elektrische fiets hebben.

Verder is er halverwege ook een pauze waar een van de natuurgidsen een natuurpraatje zal houden.

Avond of middag
Wel moet je zelf iets te drinken meenemen. De avondfietstochten zijn op dinsdag 9 juli en 6 augustus. Er wordt om 19.15 uur gestart vanaf het Raadhuisplein tegenover het Kruidvat in Mijdrecht.

De middagfietstochten zijn op vrijdagmiddag 23 augustus en 6 september. Op 23 augustus wordt er om 13.30 gestart vanaf het Spoorhuis in Vinkeveen; Op 6 september om 13.30 vanaf het Spoorhuis in Uithoorn.

Opgaven is niet nodig. Info: Anja de Kruijf 06-58924521.

 

Door redacteur Marco Koeleman

Lees verder

Gratis concert aan De Amstel in Uithoorn

11 juni 2024


 

Als spectaculaire opening van het driedaagse Marktpleinfestival in Uithoorn is er op vrijdagavond 5 juli  het blaasorkest van de Nederlandse Douane en musicalster Brigitte Heitzer op het podium aan De Amstel in Uithorn.

Het concert bij de evenementensteiger is gratis en begintg om 19.30 uur.

Je kunt genieten van muziek uit de musical Evita, medleys van iconische bands zoals Queen, en een selectie van geliefde Nederlandse popmuziek.

Brigitte Heitzer
Brigitte Heitzer veroverde Nederland met haar vertolking van Evita. Ze schitterde in talloze andere musicals en wordt geprezen om haar indrukwekkende talent en charisma.

Haar optredens zijn een garantie voor een avond vol passie en muzikaliteit. Elke dag van het driedaagsse festival brengt een nieuwe en unieke ervaring.

 

Door redacteur Marco Koeleman

Lees verder

Bandjesavond in Aalsmeer

06 juni 2024


Er is dit jaar weer een bandjesavond in Aalsmeer. Als vanouds, met zes podia in de winkelstraten in het Centrum.

De ondernemersvereniging en de horecazaken hebben de afgelopen maanden verschillende vergaderingen gehad en inmiddels zijn verschillende bands, zangers en zangeressen en deejays getekend.

Zij treden op in de horeca-gelegenheden in onder meer de Dorpsstraat, Punterstraat, Weteringenstraat en de Zijdstraat.

De bandjesavond gaat plaatsvinden op zaterdag 29 juni tussen 20.00 en 01.00 uur en deelnemende horeca zijn: De Jonge Heertjes, Wapen van Aalsmeer, Legends, Joppe, De Oude Veiling, de Gouweteen en De Praam.

 

Lees verder

Nieuw! Inloopspreekuur voor vrijwillige inzet

05 juni 2024


Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Uithoorn voor Elkaar organiseert op donderdag 13 juni tussen 10.00 en 11.00 uur in De Kuyper, Kuyperlaan 50 in Uithoorn een inloopspreekuur: Wat te doen na je pensioen? Het spreekuur is bedoeld voor gepensioneerden of mensen die bijna met pensioen gaan.

Misschien ben je aan het nadenken hoe je na je pensioen een zinvolle dagbesteding kunt hebben en hoe je een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij. In Uithoorn zijn er veel mogelijkheden om je vrijwillig in te zetten. Samen met de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk kun je vrijblijvend in gesprek. Je vrijwillig inzetten is waardevol voor jezelf, een ander en de maatschappij.

Verschillende doelgroepen
Voor verschillende doelgroepen komt er een inloopspreekuur om te kijken naar mogelijkheden voor vrijwillige inzet. Hier hoef je geen afspraak voor te maken. Zo is er ook een inloopspreekuur voor jongeren/studenten en voor iedereen in het algemeen.

De daaropvolgende inloopspreekuren zijn:

Voor iedereen op woensdag 3 juli tussen 15:30 en 16:30.

Locatie: De Kuyper, Kuyperlaan 50

Neem contact op voor meer informatie: vrijwilligerswerk@stdb.nl, 0297-230 280 of kijk op www.steunpuntvrijwilligerswerkuithoorn.nl of uithoornvoorelkaar.nu

 

Door Jolanda Koppenol en Jan Tilburgs

Lees verder

Ook dit jaar weer Speel Mee Week Uithoorn

05 juni 2024


De Speel Mee activiteitenweek, die alweer voor de 52e keer georganiseerd wordt door Stichting Speel Mee Uithoorn, vindt dit jaar plaats in de laatste week van de zomervakantie: van maandag 26 augustus tot en met vrijdag 30 augustus en is voor alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 uit Uithoorn en omstreken. 

Activiteitenprogramma 
Maandag 26 augustus en dinsdag 27 augustus is er een keuze tussen huttenbouwen en creatief bezig zijn. Woensdag 28 augustus is er dan een keuze tussen poldersport en sport & cultuur.

Op donderdag 29 augustus wordt er een vossenjacht georganiseerd en de week zal eindigen met een kinderkermis op vrijdag 30 augustus.

Inschrijven
Alle informatie om in te schrijven is te vinden op de website www.speelmeeuithoorn.nl. Inschrijven kan tot en met zaterdag 24 augustus. Na deze tijd toch nog inschrijven?

Neem dan telefonisch contact op. Helaas is de stichting genoodzaakt een maximum te stellen aan het aantal deelnemers. Het maximum aantal kinderen is onder andere afhankelijk van het aantal volwassen leiding, welke die dag beschikbaar is.

Wilt u graag meehelpen als vrijwilliger? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwilliger via dezelfde website en dit kan al vanaf 15 jaar.


Door Esther Vermeule 

Lees verder

60'S radar XL

04 juni 2024


YELLOWGREEN, BAZES, KASTEO & THE KRUUK

Deze avond nodigen wij vier acts uit die op P60’s Radar staan. Acts, die langzaam maar zeker uitgroeien tot sterren in hun veld, nemen tijdens dit evenement ons podium over om een fantastische show weg te geven. De acts die deze keer op P60’s Radar staan zijn: yellowgreen, Bazes, KASETO en The Kruuk!

Over yellowgreen
yellowgreen bestaat uit Samme en Marit die zelfstandig muziek schrijven, producen en uitbrengen. Als singer-songwriters delen zij via pakkende teksten hun ervaringen met liefde, vriendschap en opgroeien. Begeleid door gitaar, ukulele en piano creëren zij pop-ballads waar elke jongvolwassene zichzelf in kan herkennen.

Over Bazes
Zijn naam is Bas, en hij is een rapper gevestigd in Amsterdam. Zijn passie voor muziek begon toen hij de gitaar oppakte. Na een paar jaar trok rap ook zijn aandacht, en hij wilde graag een lied schrijven. Aanvankelijk verliep dat niet al te best. Hij probeerde gitaar te spelen terwijl hij rapte, maar dat liep helemaal vast. Toen zocht hij een willekeurige beat op internet, en plotseling viel alles op zijn plek. Hij was verbaasd over hoe het uitpakte en had de wens om dieper in het rapgenre te duiken. Hij deelde een paar covernummers op zijn Instagram-account.

Over KASETO
Indierock-kwartet KASETO vindt dat je het leven niet al te serieus moet nemen. Met 90’s rock als voornaamste inspiratiebron hebben zij het doel dat je danst. Hun sound? Scheurende rock gecombineerd met een eigen touch van energieke funk. Bestaande uit Vincent op drums, Stan op leadgitaar, Dante op basgitaar, en Thijs op ritmegitaar & vocalen. Ben je er klaar voor? OK, let’s dance!

Over The Kruuk
Geboren in Cruquius, rockend in Zwaanshoek: The Kruuk rockt het hele podium bij elkaar! De band bestaat uit vier vrienden die bij elkaar gekomen zijn om muziek te maken en mensen te entertainen. Trots op de muziek die ze schrijven, geïnspireerd door hun grote helden Bruce Springsteen, Oasis, Red Hot Chili Peppers en The Clash. De muziek van The Kruuk kenmerkt zich door funky basloopjes, scheurende gitaren, ritmische drumriffs en melodische zanglijnen.

Op donderdag 27 juni staan zijn live in P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor meer informatie en tickets, kijk op: p60.nl/2024/radar-jun

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

The beat feat. Ranking jr in P60

04 juni 2024


Er zijn weinig even succesvolle vader-zoon duo’s geweest, in de geschiedenis van de popmuziek, zoals die van The Beat's Ranking Roger en Ranking Jnr.

Fans over de hele wereld keken toe hoe Roger - een van de meest geliefde frontmannen van het Verenigd Koninkrijk - de wereldwijde hits van de band uitvoerde met een jonge Ranking Jnr aan zijn zijde, waarmee hij zijn strepen verdiende. Tegenwoordig treedt Ranking Jnr in de voetsporen van zijn vader als leadzanger van de baanbrekende ska-pop-outfit achter Mirror In The Bathroom, Too Nice To Talk To en Hands Off... She's Mine en brengt hij zijn eigen kenmerkende, individuele stijl en geluid op het podium.

Over The Beat:
Ontleend aan de dansvloervriendelijke ska- en reggaemuziek van Jamaica, samengesmoord met een rommelige en luide punkrockcultuur die uitbarstte in Britse steden, ontpopte Brummie zeskoppige The Beat zich als een authentieke en energieke representatie van de arbeidersklasse in het Groot-Brittannië van de late jaren 70. Door dit uitstekende muzikale DNA te omarmen en de substantiële erfenis van de band te vieren, wordt The Beat featuring Ranking Jnr nu erkend voor een briljant nieuw geluid, geliefd bij fans van alle generaties.

Geboren in 1983 in een familie voor wie muziek alles was, keek Ranking Jnr als kind toe hoe zijn vader schreef en optrad met een groeiende vastberadenheid om zijn geluid en carrière uit te bouwen. Twintig jaar later, in 2003, werd de oorspronkelijke line-up van The Beat, minus twee stichtende leden, hervormd om een eenmalige uitverkochte show te spelen in de Royal Albert Hall, voor een VH1-programma genaamd Bands Reunited. Naast het markeren van een ongelooflijk belangrijk moment voor de band en hun fans, zou het ook het ultieme livedebuut zijn van Roger's zoon, Ranking Jnr, voor een publiek van 5.000 mensen.

Toen zijn carrière bij The Beat van de grond kwam, verzekerde Ranking Jnr zich van meer popsuccessen nadat hij in 2005 een couplet had bijgedragen aan het nummer Boys Will Be Boys van de Ordinary Boys, waarmee hij nummer drie in de hitlijsten bereikte. Na bijna twintig jaar samen te hebben opgetreden, waaronder het opnemen van twee The Beat-albums, Bounce (2016) en Public Confidential (2018), nam Ranking Jnr zijn rechtmatige plek in zich als frontman van de innemende Britse band na het overlijden van zijn vader.

Nu, als The Beat featuring Ranking Jnr, wordt de zanger ondersteund door een groep eersteklas muzikanten die decennialang met The Beat en Ranking Roger speelden, waaronder Mark Hamilton (sax), Neil Deathridge (gitaar) en Dave 'Blockhead' Wright (toetsen). Doordrenkt met de energie en ambitie van zijn vader en gevormd door zijn thuisstad Birmingham - de stad die was en zal zijn - is de ster vastbesloten om de erfenis die hij heeft geërfd te ontwikkelen. Met Ranking Jnr hebben ze meer dan 200 shows gespeeld in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Duitsland en Italië. Voor 2025 staan tournees in de VS en Zuid-Amerika gepland.

Op zaterdag 21 september staan zijn live in P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor meer informatie en tickets, kijk op: https://p60.nl/2024/the-beat

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

All American Sunday

24 mei 2024
 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Amsterdamse Bos Golftoernooi

17 mei 2024


Op dinsdag 25 juni gaat het weer gebeuren, dan wordt de 12e editie van het AMSTERDAMSE BOS GOLF gehouden.

Dit unieke evenement wordt georganiseerd door de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn en is inmiddels een begrip in de regio.

Wij mogen met recht spreken over een uniek evenement, want in menig opzicht wordt zelfs de meest doorgewinterde golfer hier geconfronteerd met een combinatie van omstandigheden en ervaringen die hem of haar voor altijd bij zullen blijven.

Aanmelden
Meld je aan voor het Amsterdamse Bos Golf Toernooi en steun daarmee de Stichting Beat Batten. De opbrengst van dit toernooi draagt bij aan het financieren van hoopgevend onderzoek naar de ziekte van Batten. Batten is een nu nog dodelijke stofwisselingsziekte die vooral kinderen treft.

Gelet op het unieke karakter en de sfeer is het Amsterdamse Bos Golf een prachtig netwerk evenement voor bedrijven. Bedrijven die met een team willen deelnemen, kunnen dit doen met een flight van 4 personen of als sponsor.

Diner
De verrassende verzorging gedurende de gehele dag en het diner en de drank zijn inbegrepen in de prijs van € 1.250,- (voor een flight van 4 personen). Deelname of sponsoring kan opgegeven worden via de website www.amsterdamsebosgolf.nl of door een email te verzenden aan info@amsterdamsebosgolf.nl

Lees verder

THE BB & Q BAND

07 mei 2024


PRESENTED BY FLORA PALACE

Bereid je voor op een onvergetelijke avond vol funky beats en disco vibes, want de legendarische 80’s disco formatie The BB & Q Band, ook wel bekend als de Brooklyn Bronx and Queens Band, komt live optreden bij Poppodium P60, te Amstelveen, op zaterdag 29 juni a.s. De band, beroemd om hun iconische hits zoals “Dreamer”, “Genie”, “Ricochet” en “On the Beat”, zal het publiek laten dansen en feesten als nooit tevoren.

Over The BB & Q Band:
De groovy klanken en aanstekelijke ritmes van The BB & Q Band zullen je meenemen op een reis terug in de tijd naar de hoogtijdagen van de disco. Dit magische concert is een must-see voor liefhebbers van dansmuziek en nostalgische deuntjes.

Op zaterdag 29 juni staan zij live op het podium van P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor kaarten, kijk op: p60.nl/29-06-2024/bb-q-band

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

1349 & KAMPFAR

07 mei 2024


SPECIAL GUEST: AFSKY

Metal in P60! Deze avond zullen we niet één, niet twee, maar drie van de meest geweldige blackmetalbands hosten. Mis je kans niet om deze drie iconen live te zien bij onze venue in Amstelveen.

Over 1349:
Titanen van de Noorse black, 1349, zijn terug met hun langverwachte zevende langspeler: 'The Infernal Pathway'. Het album belooft een reis door chaos en waanzin, duisternis en gevaar, terreur en vernietiging.

1349 is AURAL HELLFIRE. Dat was én is nog steeds het primaire concept, al standvastig sinds de band in 1997 voor het eerst uit de as van Alvheim herrees. Na een vurige show op het Noorse Inferno-festival, begon 1349 met opnemen in de Amper Tone-studio's en Studio Nyhagen met technicus Jarrett Pritchard. Zo werd 'The Infernal Pathway' geboren, een sonische parallel met het oproepen en ontketenen van het beest van de afgrond in al zijn angstaanjagende, woeste en krachtige pracht.

Over Kampfar:
Nu de band bijna 30 jaar bestaat en uitgegroeid is tot een van de belangrijkste live-outfits van extreme muziek, terwijl ze albums uitbrachten die de eindejaarslijsten zouden domineren en zelfs een Noorse "Spellemann" Grammy-prijs in de wacht sleepten voor hun 'Profan'-album, lijkt Kampfar klaar om de komende jaren te gaan domineren.

'Ofidians Manifest' vertegenwoordigt Kampfar anno nu. 25 jaar na hun oprichting, alleen bereid om nieuwe muziek uit te brengen als ze het gevoel hadden dat het alles zou overtreffen wat ze eerder hadden gedaan, is het een samenvatting van de immense strijd van de afgelopen jaren. Alles wat achter de muziek en de live-optredens schuilgaat, wordt blootgelegd, maar verteld op de enige manier waarop de band zichzelf kan portretteren, door middel van liedjes. Het is enorm eerlijk, maar toch verpakt in hun eigen folklore, de slangentongen splitsen elke waarheid in twee diepere waarheden, elk gezongen woord wordt gedomineerd door het gewicht van al het woord dat eerder is gezongen.

Over Afsky:
Afsky is het soloproject van Ole Luk, dat gebaseerd is op traditionele black metal, vermengd met elementen uit volksmuziek en doom en een mengeling van wildheid en melancholie.

Afsky is niet gemaakt met de bedoeling een live project te zijn, maar meer een persoonlijk project voor Ole. Een plek waar alle creatieve ideeën samen konden komen en werkelijkheid konden worden. Later, op verzoek, is Afsky een liveband geworden. De afgelopen jaren heeft Afsky podia gedeeld met bands als: Wolves in the Throne Room, Winterfyltteth, Uada, Mork, Spectral Wound, Mayhem, Panopticon etc.

Op vrijdag 25 oktober staan zij live op het podium van P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor kaarten, kijk op: p60.nl/2024/1349-and-kampfar

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

SOWULO

07 mei 2024


VIKING- EN ANGELSAKSISCHE SOUNDS

Sowulo is het werk van multi-instrumentalist en componist Faber Horbach, en is geïnspireerd door Viking- en Angelsaksische mystiek en filosofie. Gefascineerd door het cyclische karakter van het bestaan en een animistisch wereldbeeld, is Faber vastbesloten om zijn spirituele pad uit te drukken door middel van zijn muziek.

Met teksten in Angelsaksische en historische instrumenten creëert Sowulo een meeslepend sonisch universum dat zowel de maker als de luisteraar uitdaagt om op een innerlijke reis te gaan en cyclische wijsheid van diep binnenuit op te roepen.

Over Sowulo:
Sowulo betekent 'Zon' in het proto-Germaans. De muziek volgt onze verbinding met de zon en vertelt het verhaal van onze innerlijke en uiterlijke cycli van dag en nacht, de vier seizoenen, geboorte en dood.

Sowulo heeft in de loop van de afgelopen tien jaar vier verschillende conceptalbums en verschillende singles en EP's uitgebracht en treedt momenteel live op als een 'Vikingorkest' in heel Europa.

Op zaterdag 26 oktober staat hij live op het podium van P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor kaarten, kijk op: p60.nl/2024/sowulo

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Fleetwood Maco: Gold Dust Women

07 mei 2024


A TRIBUTE TO STEVIE NICKS & CHRISTINE MCVIE

Stevie Nicks behoeft eigenlijk geen introductie. Vanaf het moment dat de zangeres zich in 1973 aansloot bij Fleetwood Mac groeide zij uit tot de absolute superster die zij vandaag de dag nog steeds is.

Met haar songs (Landslide, Rhiannon, Dreams) gaf ze de band een nieuwe impuls en ook een succesvolle solocarriere (Edge of Seventeen) kon daarna niet uitblijven.

Op Fleetwood Mac’s grootste succesalbum ‘Rumours’ was het echter niet Stevie Nicks, maar die andere frontvrouw van Fleetwood Mac, Christine McVie, die de meeste nummers afleverde.

Don’t Stop, Oh Daddy, You Make Loving Fun en natuurlijk Songbird. De onlangs overleden McVie was al vanaf de bluesdagen betrokken bij Fleetwood Mac en ontwikkelde zich langzaam maar zeker tot een begenadigd songwriter en vocaliste en de ‘lijm’ van Fleetwood Mac.

Hoog tijd voor een eerbetoon aan de twee grand dames van Fleetwood Mac. Na meer dan 150 voorstellingen met live documentaire ‘The Incredible Story’ zijn The Cosmic Carnival & Friends nu toe aan een volgend Fleetwood Mac avontuur: Gold Dust Women!

Op vrijdag 22 november staan zij live op het podium van P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor kaarten, kijk op: p60.nl/2024/fleetwood-mac-gold-dust-women

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Nacht van de Nederpop

07 mei 2024


MET HENK WESTBROEK, ALIDES HIDDING, ERIK MESIE, NOL HAVEN, MONIQUE EN SUZANNE KLEMANN & HANS DE BOOIJ!

2024 is hét jaar van de Nederpop! De bekendste en leukste Nederpop zangers én muzikanten gaan samen los tijdens de Nacht van de Nederpop clubtour!

Over de Nacht van de Nederpop
De Nederpop All Stars nemen de grote namen achter de Nederpop mee voor een knallend feest in de coolste clubs. De boegbeelden van Het Goede Doel, The Time Bandits, Toontje Lager, VOF de Kunst, Loïs Lane en Hans de Booij storten een denderende waterval aan hits uit onder de zinderende begeleiding van de Nederpop All Stars!

Stil blijven staan is geen optie, meezingen is onvermijdelijk. Henk Westbroek, Alides Hidding, Erik Mesie, Nol Havens, Monique & Suzanne Klemann en Hans de Booij samen op één podium, dat staat garant voor een fenomenale Nederpop Nacht die je niet wilt missen!

Deze gasten zijn zeker Specialized, dus Live it up met je Best Friend, vier je Vriendschap met Suzanne, hou het bij Één kopje koffie, vergeet België en kom Stiekem dansen met Annabel bij De Nacht van de Nederpop!

Op vrijdag 20 september staan zij live op het podium van P60 Amstelveen en jij kan daarbij zijn! Voor kaarten, kijk op: p60.nl/2024/nacht-van-de-nederpop

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

ABBA gold Europe

07 mei 2024


CHRISTMAS SPECIAL SHOW | + AFTERPARTY DOOR DJ APPELMOES

ABBA had alles wat een band zich wensen kan: fantastische liedjes, geweldige muzikanten en dito show, plus twee mooie dames met gouden strotten! Logisch dat ABBA populairder is dan ooit, meer dan dertig jaar nadat de formatie op het wereldtoneel is verschenen! Niet voor niets dat zo veel muzikanten repertoire van ABBA hebben gespeeld. Het is een masterclass in popmuziek.

Niet veel zangeressen halen de hoge en lage tonen die Agnetha en Frida wisten te bereiken. En zeker niet met de souplesse en kwaliteit die zij hadden en die ook hun muziek bezat. Het was indertijd baanbrekende muziek die overigens nog steeds volop gekopieerd en ‘geleend’ wordt in hedendaagse popliedjes.

Over ABBA Gold Europe:
ABBA Gold Europe is een hommage aan de muziek van ABBA in zijn originele vorm: twee vrouwen, fantastische liedjes en een rock-‘n-rollband die niet te versmaden is ! De bandleden zaten eerder in de cast van Mamma Mia op West End in Londen.

Voor de Christmas Special Show zal bij het bekende ABBA repertoire diversen Christmas Songs toegevoegd worden zoals: Merry Christmas en natuurlijk de afsluiter Happy New Year!

Over DJ Appelmoes:
Wat moet je ermee? Van de nieuwste trends heeft ‘ie geen idee maar hij is zeker geen skihut-dj. Wat doet DJ Appelmoes dan wel? Verdomd fijne dansplaatjes uit de laatste drie decennia draaien. En wonderwel trekt hij daarmee volle zalen. Omdat het mixtechnisch allemaal geen ruk voorstelt, fleurt hij zijn sets op met wat entertainment. Het liefst zo actueel mogelijk. Zo maakte DJ Appelmoes het mogelijk om Theo van Gogh een maand na zijn dood nog plaatjes te laten draaien en plande hij een Tiroler Porn Star-feest tijdens de hoogtijdagen van Ex-Porn Star.

Op 28 december staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/2024/abba-gold-europe

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Keti Koti Tafel in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

25 april 2024


Bibliotheek Amstelland en de Gemeente Amstelveen organiseren op dinsdag 4 juni de Keti Koti Tafel. De tafel is een ontmoeting tussen 100 witte en zwarte mensen en alle kleuren daar tussenin. Tafelgenoten gaan met elkaar in gesprek en staan stil bij de hedendaagse gevolgen van het slavernijverleden.

Ook is er zang en een rituele maaltijd die herinneren aan het koloniale slavernijverleden. De dialoogtafel vindt plaats in het kader van het landelijke Herdenkingsjaar Slavernijverleden en in samenwerking met stichting Keti Koti Tafel. Deelname is gratis, aanmelden kan via bibliotheekamstelland.nl

Wederzijds begrip
“Bibliotheek Amstelland is een plek waar iedereen welkom is en waar verbinding en ontmoeting een belangrijke rol spelen. En ook voor de gemeente is dit essentieel, niet in de minste plaats vanwege de vele nationaliteiten die hier wonen.

Met het organiseren van de Keti Koti Tafel, waarbij alle aanwezigen alle ruimte krijgen naar elkaar te luisteren en hun gedachten te delen, hopen de bibliotheek en de gemeente mensen dichter bij elkaar te brengen,” aldus Hiske Deinema, programmamaker bij de Bibliotheek Amstelland.


Door redacteur Jan Tilburgs

Lees verder

Ozric Tentacles

16 april 2024


SUPPORT: SILAS & SASKI

Ozric Tentacles wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke bands die voortkwam uit de Britse festivalscene, gevormd tijdens de zonnewende op het Stonehenge Free Festival 1983 en vervolgens een psychedelische staple op Glastonbury en andere festivals. De creatieve visie van multi-instrumentalist Ed Wynne, de unieke trippy soundscapes van de Ozrics verbinden fans van progressieve rock, psychedelica en dansmuziekcultuur.

Over Ozric Tentakels
In de jaren ‘80 bouwde de band een fanbase op in het festivalcircuit en maakte een reeks cassette-releases, verkocht tijdens optredens en via een fanclub. In 1993 had de band meer dan drie miljoen dollar opgebracht en hun Jurassic Shift-album bereikte de top tien van de Britse albumhitlijsten. De band heeft veel bezettingswisselingen doorgemaakt, waarbij alleen Ed Wynne (gitaar en keyboards) constant aanwezig bleef. De sonische excursie door de muzikale rijken die de band heeft verkend, heeft tot nu toe geresulteerd in 17 albums, met hun laatste, Lotus Unfolding, uitgebracht in hun 40-jarig jubileumjaar. De band behoudt hun identiteit en blijft wereldwijd touren en intrigerende albums produceren.

Over Silas & Saski
Silas & Saski verenigen zich in een zangerige mix van hemelse harmonie en onschuldige schoonheid, en voegen muzikale werelden samen om een nieuw superras van Space Folk te vormen. Ze klimmen consequent naar nieuwe vergezichten van bewustzijn door middel van muziek.

Silas Neptune is een unieke muzikant die bekend staat om zijn rol als synthspeler voor de invloedrijke psychedelische rockband Ozric Tentacles. Saskia Maxwell is een zangeres, gitarist en fluitiste uit een andere wereld. Muzikaal opgegroeid in een wereld van folk, vertelt Saski geheimen en tijdloze verhalen met liedjes die de esoterische kant van de natuur verkennen en de waarheid achter de illusie zoeken.

Silas & Saski hebben een prachtige EP met drie nummers uitgebracht, The Power Of Three, die veel bijval oogstte; het Progressieve Aspect beschrijft het als "ontspannend en reinigend spul (...) Een echt tonicum in moeilijke tijden."

Op 19 september staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: https://p60.nl/2024/ozric-tentacles

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Red Hot Chili Pipers

16 april 2024


ER WAS NOG NOOIT ZO’N ACT!

Er was nog nooit zo’n act als The Red Hot Chilli Pipers, van hun formatie in 2002 en een cameo-optreden op T in the Park in 2004 met de Darkness tot een eigen optreden op het hoofdpodium in 2014. De afgelopen tien jaar zijn de Red Hot Chilli Pipers uitgegroeid tot de beroemdste doedelzakband ter wereld... ooit! Doedelzakken met attitude, drums met een Schots accent en een show die mensen met een warm hart en een glimlach op hun gezicht achterlaat.

Over de Red Hot Chilli Pipers:
In 2023 +2024 gaat de band op wereldtournee om hun 20-jarig jubileum te vieren. De tour gaat gepaard met de release van een eerste Best Of Live-album in het voorjaar van 2023, met nieuwe opnames van al hun meest geliefde nummers.

De prestaties van de band hebben ongelooflijke hoogten bereikt met hun baanbrekende fusie van traditionele Schotse muziek en rock / pop Anthems, die ze trots "Bagrock" noemen. De Red Hot Chilli Pipers zijn écht een unieke ervaring.

De Chilli's zijn nog nooit zo veelgevraagd geweest voor hun aanstekelijke stijl van feel good muziek die mensen over de hele wereld aanspreekt. Ze hebben een indrukwekkende groep muzikanten, dansers en zangers uit Schotland en daarbuiten verzameld, velen met wereldkampioenschapstitels en allemaal uitzonderlijke artiesten met indrukwekkende referenties en kwalificaties.

In 2014 brachten The Chilli Pipers een live DVD en CD uit getiteld 'Live at the Lake'. In een explosieve avond vol entertainment is deze voorstelling vastgelegd op deze live DVD en CD, waarbij ze 16 muzikanten en dansers over de Atlantische Oceaan brachten om op te treden op Milwaukee Irish Fest, de spirituele thuisbasis van de band in de VS. Ze legden de unieke en explosieve kracht van de Chilli Pipers vast in een onvergetelijke avond aan de oevers van Lake Michigan. Tracks zijn onder andere: Insomnia, Gimme All Your Lovin', Thunderstruck, Everybody Dance Now, Amazing Grace, Fix You, Chasing Cars, Wake Me Up, Don't Stop Believin en We Will Rock You.

Op 31 oktober staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: https://p60.nl/2024/red-hot-chilli-pipers

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

The Doors in concert

16 april 2024


DÉ AUTHENTIEKE TRIBUTE BAND

De onovertroffen tributeband The Doors in Concert brengen een hommage aan de legendarische The Doors, waarvan zanger en icoon Jim Morrison in 1971 overleed, nu 50 jaar geleden.

Over The Doors In Concert:
The Doors in Concert nemen je mee naar de hoogtijdagen van de band, eind jaren ’60, met nummers als Light my Fire, Love her Madly, L.A. Woman en Riders on the Storm. De zanger heeft de looks en stem van Jim Morrison, de toetsenist vertoont verbluffende gelijkenis met Ray Manzarek, de gitarist speelt en klinkt als Robby Krieger en de drummer kan John Densmore tot in de finesses benaderen.

Authenticiteit is het handelsmerk van de muzikanten. Er worden uitsluitend originele instrumenten gebruikt om de sound van de live-concerten van The Doors te evenaren, zoals de Vox Continental, Gibson G-101 en de Gibson SG. Vanzelfsprekend speelt de toetsenist de baspartijen met zijn linkerhand op een historisch correcte Fender Rhodes Piano Bass met silver- of goldtop, net als Ray Manzarek. Hiernaast gebruikt de band oude Fenderversterkers en originele microfoons.

‘Het geluid van The Doors op het podium was vaak interessanter en puurder dan dat van de studio-uitvoeringen’, aldus de tributeband. De bandleden laten zich inspireren door de verschillende live-cd’s van de concerten Live at the Aquarius Theatre, Live in Pittsburgh, Live in New York, Live in Stockholm, Live at the Matrix en In Concert.

Op 12 september staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/2024/doors-concert

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder