Agenda

Schilder en Teken middag Kinderboerderij De Olievaar

20 februari 2024


Is jouw lievelingsdier toevallig een boerderijdier? En wil je die graag schilderen of tekenen? Kom naar onze schilder- en tekenmiddag!

Kinderboerderij De Olievaar
zondag 25 februari
14:00 - 16:00 uur
Johan Enschedeweg 600 in Uithoorn
Meld je aan via de mail: joke@olievaar.nl

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Lezing Crash '40-'45: De geschiedenis van de Fokker D.XXI

20 februari 2024


De originele D.XXI Nr. '229'
De Fokkerfabriek ontwierp op verzoek van het Ministerie van Koloniën in 1935 een eendekker jachtvliegtuig voor het KNIL, de D.XXI. Uiteindelijk werden er 36 Fokker D.XXI ‘s besteld voor de LVA (Luchtvaart Afdeeling) van het Nederlandse leger. Ondanks dat de D.XXI al verouderd was bij indienststelling zou het in de beginfase van de Tweede Wereldoorlog de standaardjager worden in de Nederlandse, Finse en Deense Luchtmachten.


Het toestel speelde een belangrijke rol in de meidagen van 1940.
Sgt. vlieger Koos Roos vloog met de D.XXI in de eerste twee dagen van de Tweede Wereldoorlog vier missies, toen hij op 11 mei 1940 werd neergeschoten door een Duitse Messerschmitt Bf 110. Hij raakte daarbij gewond, overleefde de oorlog wel en overleed in 1956 bij een helikopter ongeluk.


De nieuwe Fokker D.XXI
Enige jaren geleden startte Jack van Egmond in Hoogeveen met zijn team van Egmond Vintage Wings de bouw van een nieuwe Fokker D.XXI. Na een lange bouw tijd kreeg de D.XXI het BvL, Bewijs van Luchtwaardigheid, en maakte een eerste vlucht op 8 juli 2023.


Jack kreeg in 2012 toestemming van de Nederlandse overheid om zijn lang gekoesterde jongensdroom tot werkelijkheid te brengen. Hij wilde een Fokker D.XXI volgens officiële specificaties bouwen. Hij had voor voordien in 40 jaar tijd een verzameling bouwtekeningen aangelegd. Van de 416 ooit gemaakte tekeningen heeft hij maar liefst 397 originele tekeningen bij elkaar gesprokkeld. Niemand geloofde Jack dat hij zo lang na de oorlog in de moderne tijd een echte luchtwaardige D.XXI na zou kunnen bouwen. Toch begonnen Jack en zijn kleinzoon Tom op 6 mei 2014 met het lijmen van de eerste houten delen van de vleugel. Alleen al de bouw van een originele houten vleugel kostte Jack, zijn kleinzoon Tom en later de D.XXI-crew drie en een half jaar tot de voltooiing van het onderdeel. Alles werd tot in de precisie volgens de specificaties gebouwd. Het is dan ook geen replica maar een herbouw.


Vliegenthousiasten van CRASH hebben er bij de bouw een aantal keren met hun neus bovenop gestaan om de stofwolken van het verfijnde schuurwerk op kunnen snuiven. De vormgeving en details van de vele aluminium delen prikkelden de fantasie. Ze creëerden een waar meesterwerk op basis van die bouwtekeningen. Enkele tientallen tekeningen zijn door Jack en zijn crew zelf getekend, aan de hand van foto’s en opmetingen bij CRASH, waar de enige originele wrakdelen ter wereld van de D.XXI staan opgesteld. De bevestiging van de vleugel aan de romp bijvoorbeeld, was niet goed op de bestaande tekeningen terug te vinden. Dankzij 'ons' wrak is het gelukt om dit zo natuurgetrouw na te maken.
De stoere motor, een Wright Cyclone R-1820F, nog geheel nieuw, heeft Jack los weten te peuteren uit het Nationaal Militair Museum te Soesterberg.

Rick Franke vertelt om 13:00 uur over het oorspronkelijke toestel, zijn rol in de Meidagen van 1940 en ook over de nu vliegende in Hoogeveen gebouwde replica van de Fokker D.XXI
Bezoekers van het museum kunnen deze lezing gratis bijwonen. Geef u op om verzekerd te zijn van een plaats. Dat kan op: op www.crash40-45.nl/toegang-reserveren/.


Museum informatie
Openingstijden
De toegang tot het CRASH museum bedraagt gedurende de renovatie van het fortgebouw € 5,00 voor volwassenen en kinderen van 13 jaar en ouder, € 2,50 voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Kinderen jonger dan 7 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.
Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.


Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10:30 tot 16:30 uur.
Met ingang van mei 2024 is CRASH iedere zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur en iedere zondagmiddag van 12:00 tot 16:30 geopend.


Toegang reserveren
Als u reserveert bent u zeker van toegang tot het museum en de lezing.
Reserveren kan via de website op www.crash40-45.nl/toegang-reserveren/.
Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt u de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Open podium in De Kwakel

15 februari 2024


DE KWAKEL - Op zondag 3 maart a.s. organiseert muziekvereniging Tavenu een Open Podium in het dorpshuis in De Kwakel. Heb je een leuke act (instrumentaal, dans, zang of iets anders) meld je dan zo snel mogelijk aan per mail via tavenudekwakel@gmail.com.

Er zullen veel muzikanten optreden, solo of samen. Tavenu hoopt weer op verrassende acts. Iedereen kan op zijn of haar niveau muziek maken en laten zien dat muziek maken meer is dan alleen noten spelen, en een hobby is waar je heel veel plezier aan kan beleven voor jezelf en voor anderen die er naar kijken en luisteren.

De optredens beginnen op 3 maart om 12:30 uur in de grote zaal van het Dorpshuis De Quakel, Kerklaan 16 in De Kwakel. De toegang is gratis.

Lees verder

KCA Cabaret met Tobi Kooiman - Best of 2

13 februari 2024


Bacchus Aktiviteit


Tobi Kooiman is cabaretier en wiskundige. Hij tackelt met zijn gevoel voor logica
levensvraagstukken en alledaagse kwesties en neemt op de koop toe dat het publiek
ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht.

Bij cabaretfestival Cameretten won hij de Publieksprijs, en zijn eerste
voorstelling, Best Of, kreeg meteen ★★★★★ van cabaret.nl, dat sprak van een
verfrissende wind en hits in overvloed.
Nu beginnen de try-outs voor zijn 2e voorstelling, Best Of 2. Daarin gaat hij
proberen zijn imago op te krikken. Want, aldus Tobi: “De reactie die ik na Best
Of het vaakst kreeg kwam van bejaarde vrouwen die dan zeiden: “Ik vond het heel
herkenbaar. Mijn kleinzoon is ook autistisch.””

 

KCA Cabaret begint om: 20:30 // zaal open 20:00
Toegangsprijs:  in de KCA ticketshop.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Volle agenda bij BSPU

09 februari 2024


De BSPU heeft ook voor dit jaar weer een volle agenda.

Zo zijn er de Open Voordrachten, iedere laatste woensdag van de maand; de eerstvolgende is op woensdag 28 februari.

Verder staat er een Forumtafel gepland op 14 februari in Geniet aan de Amstel. Thema: Nepnieuws in de literatuur.

En op woensdag 13 maart een boekpresentatie: “Het coronavirus”, een trilogie door de Uithoornse schrijfster Ineke Siegers. Zij beschrijft hierin gedetailleerd haar lotgevallen in de dagen van de coronacrisis en geeft daarmee op vaak humoristische en luchtige toon een haarscherp beeld van de consequenties van de maatregelen en de reacties van mensen daarop. Bij het lezen merk je hoeveel we alweer vergeten zijn!

 

Verder: schrijfavonden in de bieb in Uithoorn van 19.30 – 21.30 uur op  5 mrt – 2 apr – 7 mei – 4 jun

En dichtavonden ‘Schilderen met woorden’, eveneens in de bieb van 19.30 – 21.30 uur op  20 feb – 19 mrt – 16 apr – 21 mei – 18 juni

 

Kijk voor meer informatie en de vollediga agenda op www.bspu.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

23 MRT | SINISTER, THE MONOLITH DEATHCULT & ARAN ANGMAR @ P60 Amstelveen

09 februari 2024


ZWARE METALEN PRESENTS

Zaterdag 23 maart is het tijd om de gitaren uit de kast te halen, want Zware Metalen presenteert, samen met P60, een fantastische Metal-avond! Drie fantastische bands zullen het Poppodium doen beven tijdens deze gruwelijke show. De line-up bestaat deze avond uit:

Sinister
In 1988 ontstond Sinister, in het midden van de Death Metal hype, afkomstig uit Rotterdam in Nederland. Mike, André, Aad en Ron sloegen de handen ineen en de Sinister-sound was geboren. Hun debuut-cd 'Cross the Styx' zag begin 1992 het levenslicht, waarvan wereldwijd vele exemplaren werden verkocht. Vele liveshows in heel Europa volgden.

Vele liveshows en albums later is Sinister terug met een nieuwe line-up! Nederlandse Death Metal bandleden hebben een brandend verlangen om zichzelf verder te pushen dan alles wat ze ooit hebben bereikt, zowel live als in de studio. Ze hopen je op tournee te zien, wanneer de hel is ontketend!

Hail the Beast!

The Monolith Deathcult
The Monolith Deathcult is een bloedstollend superspektakel en het onheilspellende laatste, droevige hoofdstuk in het eens zo trotse muzikale landschap. Hun "muziek" is DE soundtrack van The Great Rese(n)t, een verbluffende oefening in het verbijsteren van muzikale onwetendheid. Onlogisch, spanningsvrij en gevuld met kolossale cut-rate Pro Tools-bewerkingen, maar het mist de preutsheid en onbedoelde lach die het een guilty pleasure zouden kunnen maken.

Wat we beter zullen terugbouwen, is een nieuw artistiek imperium van schokkende verlegenheid en onnodigheid. Hun boodschap is zo bot en brutaal als een loden pijp: Wij, The Monolith Deathcult, zijn de nieuwe onoverwinnelijke goden.

Aran Angmar
Aran Angmar is een Italiaanse black metal band, opgericht in 2020 door gitarist Stavros B. Het eerste opus van de band 'Black Cosmic Elements' werd uitgebracht in 2021. In 2022, met de eerste live-optredens in Italië en Duitsland, ging de band met nieuwe line-up toevoegingen de studio in om het aanstaande 'Atavism & Dying Stars' op te nemen.

Na de release van 'Atavism & Dying Stars' tekende de band een nieuw platencontract bij Soulseller Records en eind november speelde de band voor het eerst in Nederland en nam deel aan de Black Metal Revelation Europese tour met Gorgoroth, Aeternus en Impalement.

Op 23 maart staan zij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/2024/zware-metalen-presents

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

22 MRT | KENNY B @ P60 Amstelveen

09 februari 2024


Na zijn eerste en zeer succesvolle theatertour The Story of Kenny B heeft Kenny B de smaak te pakken. De zanger van de monsterhit ‘Parijs’ laat in zijn nieuwe show met band, al zijn hits voorbij komen. Kom langs, zing mee en geniet van deze muzikale man.

Voorjaar 2024 staat hij op podia met “Den Poku”. Het aantal nummer 1 hits in Suriname is haast niet meer bij te houden. Kenny heeft in 2022 twee songs uitgebracht samen met Kater Karma, "Fa un de ya" en “Faandi". "Fa un de ya" was een grote hit in Suriname. Dit jaar was er een samenwerking met de Vlaamse zanger/presentator Niels Destadsbader. De single “Liefs voor Later” scoorde goed bij onze zuiderburen. En eind vorige maand verscheen het nummer “Never leave” dat nu de hitlijsten in Suriname bestormt.

Zijn verhaal is bekend: van de jungle van Suriname naar Paramaribo naar Nederland. Van soldaat in het leger tot woordvoerder van de binnenlandse guerrilla-strijders. Van vredesonderhandelaar tot asielzoeker. Van talloze nummer 1 hits in Suriname tot monsterhit “Parijs” in Nederland. Bij Kenny’s aanstekelijke pop en reggae kan niemand stil blijven staan.

Vrijdag 22 maart staat hij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/kenny-b

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Kunstmarkt Amstelplein 2024

07 februari 2024


Zaterdag 16 maart aanstaande organiseert Marieke Out van MOK ( Marieke Out Keramiek) weer een kunstmarkt op het Amstelplein.

Verschillende lokale makers bieden op deze dag hun zelfgemaakte producten aan. O.a. macramé, gehaakte knuffels, keramiek, beeldhouwwerk, schilderijen en sieraden zijn er te zien.

Afgelopen september was de eerste editie van deze kunstmarkt. Het was een groot succes met veel leuke reacties van het winkelend publiek. Het uitgangspunt van de kunstmarkt is de kunstenaars een kans te geven om tegen een redelijke kraamhuur hun producten te kunnen verkopen. Om zo weer te kunnen investeren in hun hobby. Ook kunnen de kunstenaars elkaar inspireren en tips geven.

Wil jij ook nog meedoen. Wellicht samen met een vriend of vriendin? Dan kan je je nog opgeven tot eind februari bij: mariekeout@gmail.com
Kom allemaal gezellig even kijken 16 maart op het Amstelplein. De creatieve makers vertellen u graag over hun passie. Met de Pasen in aantocht vindt u hier wellicht een leuk cadeau voor uzelf of voor familie en vrienden.
Tot ziens 16 maart op het Amstelplein!

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Kwakel Open Air Festival

02 februari 2024


 

Save the date: zaterdag 8 juni.
Dan is het weer tijd voor de 5e editie van het Kwakel Open Air Festival.

De Line-up is compleet en de voorbereidingen zijn weer begonnen.
De eerste namen van de bands van deze jubileum editie zijn: Solid Ground en Soulquake.

Check de Facebookpagina voor meer informatie: www.facebook.com/maandagavondcomite

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Landschappen en meer

01 februari 2024


MIJDRECHT – Kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen slaagt er al ruim drie jaar in om in haar pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht interessante exposities in te richten met werk van haar leden. Zij zijn allen kunstenaars uit De Ronde Venen.
Van 8 tot en met 24 februari zullen Tiny Mens en Gosia Kowalska hun schilderijen tentoonstellen. De onderwerpen lopen uiteen van landschappen en dierportretten tot stillevens. De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 12 tot 16 uur.

Autodidact
Gosia Kowalska tekent al sinds haar vroege jeugd, Hoewel zij zich autodidact noemt, heeft zij diverse cursussen gevolgd om zich in het tekenen en schilderen te bekwamen en een eigen stijl te ontwikkelen. Het werken op papier of doek vraagt om verschillende technieken. Om een onderwerp vorm en kleur te geven, moet je deze technieken beheersen en daarbij je persoonlijke manier van waarnemen tot uitdrukking brengen. Zij volgt nog af en toe een cursus om een nieuwe techniek te ontdekken.
Gosia’s hoofdthema’s zijn landschappen en bloemstillevens, maar ze maakt ook andere stillevens, dier- en mensportretten en abstract werk. In haar schilderijen wil zij de schoonheid van de natuur op haar eigen wijze tot expressie laten komen. Tijdens de expositie zal Gosia regelmatig zelf aanwezig zijn en dan ook actief aan het werk zijn.

Realistische schilderijen
Tiny Mens is gaan schilderen nadat zij haar werkzame leven had afgerond en meer tijd voor hobby’s kreeg. Als jong meisje had ze ook tekenen al heel leuk gevonden en ze heeft toen ze meer tijd kreeg enkele jaren lessen gevolgd en ze schrijft zich ook nu nog wel eens voor een cursus in om haar schildertechniek te verfijnen. Zij werkt zowel met olieverf als met acrylverf. Van olieverf vind zij het voordeel dat dit kleuren beter tot hun recht laat komen. Tiny schildert voornamelijk realistische afbeeldingen, zoals landschappen en vogels. Zij haalt haar inspiratie uit haar omgeving door foto’s te maken tijdens vakanties of fietstochten. Zij zegt: ‘In de natuur is zoveel moois te ontdekken en door te schilderen leer je ook anders naar de natuur te kijken.’ Tiny neemt af en toe aan een expositie deel en ook tijdens de tweejaarlijkse AtelierRoute van KunstRondeVenen is zij een van de vaste deelnemers. Tijdens de expositie zal ook Tiny regelmatig persoonlijk aanwezig zijn.
Voor meer informatie over KunstRondeVenen, de aangesloten kunstenaars en deze expositie kunt u terecht op www.kunstrondevenen.nl en www.facebook.com/kunstrondevenen
Bron: Rick FM Nieuws - Hans Busscher

Lees verder

CLUB TROPICANA FT. WHAMANIA! @ P60 Amstelveen

30 januari 2024


WHAMANIA! is een 12-koppige band die de gloriejaren van George Michael en Andrew Ridgeley doet herleven, inclusief blazers en de onmisbare aanwezigheid van Pepsi & Shirlie. De avondvullende show van Club Tropicana markeert het 40-jarig jubileum van het debuutalbum Fantastic, uitgebracht op 1 juli 1983 door WHAM!

Het concert eert niet alleen de hits van WHAM!, maar belicht ook de bijzondere vriendschap tussen George Michael en Andrew Ridgeley, wat resulteerde in iconische nummers zoals Club Tropicana, Wake Me Up Before You Go Go, Freedom, en de solohits van George Michael.

WHAMANIA! is niet alleen een live concert, maar omvat ook een zelf geproduceerde documentaire op groot scherm als eerbetoon aan WHAM! De band, onder leiding van Jordan Roy als George Michael, brengt niet alleen de bekende WHAM!-nummers ten gehore, maar ook de solosuccessen van George Michael, zoals Careless Whisper en A Different Corner. Met vijf #1 hits in Engeland, vier in Nederland en honderden miljoenen fans wereldwijd, blikt WHAMANIA! terug op het tijdperk waarin George en Andrew niet weg te denken waren uit de hitlijsten.

Naast het muzikale eerbetoon biedt WHAMANIA! ook pre- en afterparties verzorgd door DJ Alex van Oostrom en Bert van Gulik van 40up events. De preparty omvat hits uit de periode 1975-1982, terwijl de afterparty de beste late 80's en vroege jaren 90 plaatjes draait, inclusief swingbeat en early house op video. Het jaar 2023 wordt gekenmerkt als het jaar van WHAMANIA!, met SONY die de hits opnieuw uitbrengt ter ere van het 40-jarig bestaan van WHAM! en NETFLIX die een documentaire over WHAM! uitbrengt als dé zomerhit.

Tijdschema*
19:30 | Zaal open
20:00 | Aanvang pre-party met DJ
21:00 | Aanvang WHAMANIA!
22:00 | Aanvang after-party met DJ
* Alle tijden zijn onder voorbehoud.

Op 09 maart staat dit spektakel live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/club-tropicana-ft-whamania

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

15 MRT | GRUPPO SPORTIVO

30 januari 2024


LET’S AGE ON STAGE

Met als slogan 'Let’s Age On Stage' verwelkomen we Gruppo Sportivo. De van oorsprong Haagse band, bekend van popklassiekers als Hey Girl, Beep Beep Love, Tokyo, Rock ’n Roll en Disco Really Made It, treedt sinds een aantal jaren weer met veel succes op.

De bezetting bestaat nog altijd uit frontman en songwriter Hans Vandenburg (zang/gitaar) en de andere oerleden Peter Calicher (keyboards) en Max Mollinger (drums). Ook zijn de charming blikvangers Lies Schilp & Inge Bonthond (beiden zang) als de Bombitas van de partij. Tim Barning (bas) maakt sinds het album Great het gezelschap compleet. Met deze plaat maakte de band in 2018 een bejubelde comeback. “Gruppo’s beste sinds Back to ‘78”, schreef muziekmagazine OOR.

Gruppo Sportivo gaat deze avond een aantal tracks van een nieuw te verschijnen album spelen. De 13 oktober jongstleden verschenen single P.S. I Love You is hiervan het eerste wapenfeit. Verder komen vanzelfsprekend de nodige hits aan bod. Zo ook andere favorieten van het publiek en/of de band zelf.

Op 15 maart staan zij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/gruppo-sportivo

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Gezellige bingo bij Brownies & Downies

30 januari 2024


Brownies&downieS Uithoorn organiseert op zondag 3 maart aanstaande een bingo middag.
De bingo start om 14:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Er zijn 3 rondes met leuke, mooie en nuttige prijzen.
Tussen de rondes door zijn er lekkere hapjes. Er is plek voor maximaal 50 personen.
De inloop is vanaf 13:30 uur en de kosten zijn 25,- p.p. (incl. de bingokaarten en de hapjes).

Opgave voor deelname kan in het restaurant van Brownies&downieS Uithoorn aan het Zijdelwaardplein 62.

Komt u ook gezellige bingo’en?

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Drie Forten Wandeltocht

30 januari 2024


Zondag 17 maart a.s. kun je deelnemen aan de Drie Forten Wandeltocht.

Een wandeling die je langs en bij de forten voert.

Fort De Kwakel en het Fort bij Uithoorn (Amstelhoek) waar je normaal niet kan komen, maar voor deze gelegenheid zelfs om het binnen fort mag wandelen. En Het Fort a/d Drecht in Uithoorn, waar dat omheen wandelen wegens de broedende IJsvogels helaas maar begrijpelijk niet kan. 

Het Drechtfort, Bar 't Fort en Poldersport zijn open voor een hapje en een drankje. 

De afstand is ongeveer 11 kilometer en de starten kan bij het Fort en bij Poldersport, beiden in De Kwakel

Het inschrijfgeld is € 6,- per persoon. Starten kan op 17 maart tussen 10:00 en 13:00 uur bij Poldersport, Boterdijk 91, De Kwakel en Fort De Kwakel, Fort 55. 

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Tentoonstelling Stille Schoonheid.

25 januari 2024


AALSMEER - Ook in 2024 staan de tentoonstellingen in het Oude Raadhuis van KCA in het teken van Kunst uit Aalsmeer. Ria Scheewe (fotografie) en Henry Calvetti (olieverf schilderijen) bijten het spits af met hun tentoonstelling Stille Schoonheid.

De een komt uit Amsterdam, de ander uit Marseille maar allebei wonen ze al jaren in Aalsmeer waar ze iedere dag opnieuw geboeid raken door de schoonheid die ze in en rond Aalsmeer tegenkomen. En beide hebben ze een bijzonder talent om die schoonheid te vertalen in kunst, de een met de camera, de ander met verf en penseel.

De kunstenaars zijn gedurende de expositieperiode geregeld aanwezig om uitleg en rondleidingen te geven aan bezoekers.

Adres en openingstijden Oude Raadhuis.
Het Oude Raadhuis,
Dorpsstraat 9, 1431 CA Aalsmeer.
Telefoon 0297-344318 (tijdens openingsuren)

Gratis toegang: uw gift is welkom.
Openingstijden: vr, za, zo 14 - 17 uur.
www.kunstencultuuraalsmeer.nl

 

Bron: persbericht - verwerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

Lees verder

01 MRT | JULIAN SAS @ P60 Amstelveen

19 januari 2024


30 JAAR JULIAN SAS BAND

30 jaar Julian Sas Band wordt gevierd met een uitgebreide tour, waarin de band put uit het gehele repertoire dat deze ras muzikant in 30 jaar en zestien albums opbouwde. 30 jaar Julian Sas Band is een concert dat geen enkele échte muziekliefhebber mag missen.

Over Julian Sas:
Het is eind 1994 als de jonge Julian Sas zijn eigen band te formeert. Julian heeft er dan al zo’n slordige 10 jaar opzitten als lid van diverse bands, als begeleider van oudere, Amerikaanse blues legendes en vooral als aanstormend gitaar-talent. In korte tijd bouwde de Julian Sas Band een reputatie op als live act die je moet gaan zien en vooral moet horen.

Een ongeëvenaard sterke live band toen en nu. Anno 2024, 30 jaar later, is de Julian Sas Band wereldwijd een band van naam en faam met een grote schare toegewijde fans in de Benelux, in de Verenigde Staten, in Duitsland, in Brazilië, in Groot-Brittannië, in Oost-Europa en elders.

Op 01 maart staan zij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/julian-sas

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Filmladder Gerrit Filmtheater Uithoorn

18 januari 2024


Filmladder februari 2024

Op verzoek van veel gasten is de toegankelijkheid van de filmzaal verbeterd d.m.v. trapleuningen.

Dit maakt het betreden van zaal comfortabeler voor wie een steuntje nodig heeft.

De trapleuningen zijn “in stijl van het Gerrit Rietveld pand” gemaakt.

De stalen onderdelen zijn handmatig gelast, geverfd en aangebracht door vrijwilliger Simon Verberg.

Dit alles is mogelijk gemaakt door steun van Veldsink AVA/Regiobank Aalsmeer.

Filmtheater Gerrit is erg blij met deze voorziening en donatie.

 

 

Lees verder

22 FEB | P60'S RADAR

16 januari 2024


P60 kondigt een nieuwe editie van P60’s Radar aan! Drie opkomende acts zullen ons podium overnemen om een onvergetelijke voorstelling te geven.

Maak kennis met de Acts op de Radar van P60:

KASETO
Indierock-kwartet KASETO vindt dat je het leven niet al te serieus moet nemen. Met 90’s rock als voornaamste inspiratiebron hebben zij het doel dat je danst. Hun sound? Scheurende rock gecombineerd met een eigen touch van energieke funk. Bestaande uit Vincent op drums, Stan op leadgitaar, Dante op basgitaar, en Thijs op ritmegitaar & vocalen. Ben je er klaar voor? OK, let’s dance!

MLHA
MLHA is een jonge producer uit Amstelveen. In 2022 is ze begonnen met produceren en sinds kort heeft ze haar eigen act opgezet. Ze combineert elektronische muziek zoals deep house, psytrance en techno met symfonische invloeden waardoor er een meeslepende en energieke sfeer ontstaat. Ze neemt je mee in een ontdekking van verschillende klanken en harmonieën, toch vormt alles een eenheid en zorgt ze voor een gehele ervaring.

Until We Meet Again
Until We Meet Again is een rockband die talloze podia heeft veroverd met hun energieke optredens. Afkomstig uit verschillende muzikale achtergronden, hebben deze vier jongens zich verenigd om een geluid te creëren dat zowel krachtig als emotioneel opwindend is. Na de release van hun debuutsingle 'Girl No. 15', die in de eerste maand meer dan 20.000 streams verzamelde, is het momentum van de band in volle gang!

Mis de kans niet om deze acts te zien! Sluit je aan bij ons in P60 voor een avond vol muzikaliteit die belooft je betoverd achter te laten.

Op 22 februari staan zij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/p60s-radar-jan

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Golden Earring Undercover in De Kwakel

04 januari 2024


DE KWAKEL - Golden Earring is de grootste rockband die Nederland ooit gekend heeft en waaraan helaas na vijftig jaar abrupt een einde is gekomen. Wat in 2018 begon als Undercoversessie van Golden Earring resulteerde in 2021 uiteindelijk in de oprichting van de band Golden Earring Undercover. De vijf muzikanten van Golden Earring Undercover die allemaal hun roots in de Hofstad hebben liggen en beschikken over een gezonde portie Haagse bluf, kunnen bogen op een grote en respectabele staat van dienst én werken regelmatig samen met een aantal van de oerleden van de Earring. Met andere woorden: zij zijn de
aangewezen personen om het omvangrijke repertoire van onze nationale rocktrots
voortaan live te vertolken. Geen tribute-band dus, maar een waardige en terechte hommage aan (de muziek van) Golden Earring die wij op zaterdagavond 9 maart 2024 mogen verwelkomen in
Dorpshuis de Quakel.


Alle grote hits worden gespeeld, maar ook minder bekende nummers en repertoire
uit de begintijd van (toen nog) ‘The Golden Earrings’ zullen de revue passeren.
Golden Earring Undercover bestaat uit: Martin van der Starre (Jan Akkerman Band,
The Analogues) – zang Ron Knoester (The Clarks, Pioniers van de Nederpop, Billy
The Kid) – gitaar/zang Dave Bordeaux (Diesel, La Bomba, Billy The Kid) – bas/zang
Dennis van Hoorn (Najib Amhali, Twarres, Erikah Karst) – drums Bas Knoester (Sem
Rozendaal Band) – gitaar.

Lees verder

Regenboog Café in Amstelhoek

02 januari 2024


Donderdag 15 februari Regenboog Café bij Café Kaatje in Amstelhoek.

Na het succes van vorig jaar organiseert Servicepunt & Tympaan-De Baat ook dit jaar weer in Café Kaatje in Amstelhoek het maandelijkse Regenboog Café. Iedereen is op de derde donderdag van de maand welkom om er vanaf 20.00 uur een gezellige avond van te maken.

Gemeente De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen in de samenleving. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is vorig jaar op 1 januari 2023 het project Inclusieve gemeente gestart. Met als doel dat De Ronde Venen een inclusieve gemeente wordt, voor alle inwoners, ongeacht beperkingen, gender, achtergrond etc.

De uitvoering van dit project ligt bij Stichting Tympaan De Baat. Het Regenboog Café is in Café Kaatje aan de Mijdrechtse Zuwe 69 in Amstelhoek. Iedereen uit de LHBTIQ+ community of die het omarmt is welkom op deze avond, vanaf 20.00 uur. Om er samen een ongedwongen en gezellige avond van te maken, waar iedereen zichzelf kan en mag zijn!

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Sportinstuiven De Scheg en De Kuyper

26 oktober 2023


UITHOORN - De sportinstuif in de Scheg is iedere woensdagmiddag van 14:00u tot 15:15u. Behalve in de schoolvakanties. De sportinstuif  in de Kuyper is iedere maandagmiddag van 14:30u tot 15:30u.

Kom lekker sporten samen met al jouw klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes.
Iedereen van 7 t/m 12 jaar welkom om lekker te komen sporten. 

De sportinstuiven zijn iedere week met uitzondering van de schoolvakanties


Bron: Nieuwsbrief - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

 

Lees verder

Over Repair Café Uithoorn

16 oktober 2023


UITHOORN - Het Repair Café Uithoorn is een vrijwilligersinitiatief dat zich inzet voor duurzaamheid en gemeenschapsbetrokkenheid. De ervaren vrijwilligers helpen bij het herstellen van kapotte spullen en bevorderen zo een cultuur van hergebruik en milieubewustzijn.
Ze geloven in de kracht van samenwerking en delen, en streven ernaar om een positieve verandering teweeg te brengen in onze lokale omgeving.

Elke eerste en derde woensdag houden zij zitting in de Sporthal de Scheg, Art. van Schendellaan 100A.
En elke tweede woensdag in Ponderosa in de Plesmanlaan 27 in het Thamerdal.

Meer informatie: www.repaircafeuithoorn.nl 

Reparaties kosten niets. Slogan is voor wat het u waard is*. (* Richtbedrag 5 euro omdat ze zelf de kosten voor de huur moeten ophoesten.) 

Sport en Activiteiten Centrum. " de Scheg", De Buurtkamer .
Arthur van Schendellaan  100A

1e èn 3e woensdag van de maand(2023/24) van 13.00 - 16.00 uur:

 7-21 feb| 6-20 mrt| 3-17 apr| 1-15 mei| 5-19 jun !

---------------
BuurthuisPonderosa, Plesmanlaan 27, 1421 XM, Uithoorn


2e Woensdag van de maand(2023/24) van 13.00-16.00 uur

14 feb|13 mrt| 10 apr|8 mei|12 jun     ! Bron:ingezonden bericht, verwerkt voor Rick FM door Marga Kouw

Lees verder

Kookworkshop voor jongeren

16 oktober 2023


UITHOORN - Wil jij “Gewoon te lekker” leren koken voor familie of vrienden? Dan is dit DE workshop voor jou!
Voor jongeren van 13 tot 18 jaar.

Voor iedereen die van lekker eten houdt, heerlijke recepten die allemaal met groenten worden bereid
Iedereen zal geïnspireerd raken en genieten van de smaken zonder invloed van vlees. De recepten variëren van salades, soepen, sushi en nog veel meer. Het worden gezonde creatieve workshops

Om de week op dinsdag. Eerst volgende:
Dinsdag 6 februari van 16:30u tot 18:30u in De Kuyper, Kuyperlaan 50, 1421 VS Uithoorn
 

Inschrijven kan via: German@videt-uithoorn.nl

Er zijn 10 plekjes beschikbaar, dus vol = vol!
 
Bron: Nieuwsbrief - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

Lees verder