Agenda

Aalsmeer omarmt Ride for the Roses

23 september 2023


Aalsmeer -  Op zondag 1 oktober is Aalsmeer het toneel van een bijzonder fietsevenement: de Ride for the Roses. Na twee eerdere edities is de Ride for the Roses dit jaar weer terug in Aalsmeer en het belooft opnieuw een mooie dag te worden. De fietstocht brengt veel mensen en bedrijven samen met hetzelfde doel: een toekomst met minder kanker, meer genezing en een beter leven voor iedereen na kanker.

De Ride for the Roses heeft de afgelopen maanden een golf van enthousiasme en betrokkenheid ontketend. Zo heeft Loogman deze laatste twee weken voor het evenement de gehele wasstraat in Aalsmeer omgedoopt tot speciale Ride for the Roses wasstraat. Alle klanten krijgen van het bedrijf een bijzondere gift en Loogman betaalt 50% van het inschrijfgeld. Een geweldige bijdrage aan het evenement.

Ook Dutch Flower Group heeft het evenement omarmt en zij gaan met maar liefst 130 collega’s en relatie meefietsen met de Ride for the Roses. Samen met Marjoland verzorgen zij ook de bijzondere finishroos, die elke deelnemer krijgt na deelname.

Daarnaast hebben ook heel veel inwoners uit Aalsmeer en omgeving zich al ingeschreven voor de fietstocht. Ruim 1.100 deelnemers staan er al op te teller en dit aantal groeit elke dag. Veel deelnemers zetten zich met ziel en zaligheid in om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. En met succes, er is al meer dan 100.000 euro opgehaald.

Niemand minder dan Berget Lewis zal bij de start aanwezig zijn om alle deelnemers op gang te helpen. Zij zal dan ‘the Rose’ van Bette Midler live zingen, dit is het lijflied van de Ride for the Roses. Na dit bijzondere moment worden de deelnemers op gang geschoten om 25, 50 of 100 kilometer te gaan fietsen. De routes brengt de deelnemers dwars door het Groene Hart langs mooie plekken als de Langeraarse Plassen, de Westeinderplassen en natuurlijk langs de iconische Watertoren van Aalsmeer. De start en finish zijn bij het nieuwe evenementen terrein, naast zwembad de Waterlelie.

Inschrijven voor deze bijzondere dag is nog mogelijk via de website: www.ridefortheroses.nl. Wacht niet te lang, want de inschrijving sluit op 29 september.

Bron: Hans Busscher, bewerkt voor Rick FM door Marga Kouw

Lees verder

7 oktober Halloween Disco van Kids in the Mix

23 september 2023


UITHOORN - Voor alle kinderen in de leeftijd van 2 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar komt de leukste disco van Uithoorn en omstreken er weer aan! Op zaterdag 7 Oktober gaan we de interactieve gymzaal van De Kuyper weer omtoveren tot een gezellige en een beetje griezelige mini,-en kinderdisco in het thema Halloween. Trek je mooiste, gaafste, leukste, maar ook griezeligste outfit aan en kom ook gezellig meedansen en griezelen!  Er wordt natuurlijk de beste en bekende muziek gedraaid van o.a. TikTok, YouTube en de top 40, kijk voor meer info op: www.kidsinthemix.nl.

Minidisco, 2 t/m 7 jaar, 16.00 tot 17.30 uur.
Kinderdisco, 8 t/m 12 jaar, 19.00 tot 21.00 uur
De Kuyper is een grote moderne gymzaal en buurtkamer in het gebouw, Kuyperlaan 50, 1421 VS, Uithoorn.

Tickets: Voorverkoop € 6.00 bij ReadShop Uithoorn op winkelcentrum Zijdelwaard. Aan de deur € 7.50
All in tickets zijn te verkrijgen via de website: kidsinthemix.nl

Met de All-In ticket  (€ 12.50)ontvang je bij de ingang een kaart en stempels waarmee je onbeperkt limonade, een zakje chips en een zakje snoep kan halen, je kan ermee een (Glitter)tattoo* laten zetten die 3 tot 7 dagen blijft zitten en je krijgt bij de DJ een Gadget.

* Glittertattoo mits aanwezig, anders zal er iets anders leuks te doen zijn zoals bijvoorbeeld haarspray in UV kleur lichtgevend, make-up en/of plaktattoo’s. Of iets extra’s in thema, maar altijd iets leuks en gaafs.

Met een All-In ticket  heb je alles in 1 en is ideaal voor verjaardagsfeestjes of als u uw kind geen geld wenst mee te geven.

 
Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

 

 

De Halloween disco van Kids in the Mix in Uithoorn is op zaterdag 7 Oktober in De Kuyper Uithoorn. Het adres is Kuyperlaan 50 in Uithoorn. De Kuyper is gelegen in het nieuwe gebouw (De Kuyper) achter basisschool Het Duet.

Lees verder

10 NOV | THE RED HOT CHILLI PIPERS @ P60 Amstelveen

21 september 2023


ER WAS NOG NOOIT ZO’N ACT!

Er was nog nooit zo’n act als The Red Hot Chilli Pipers! De afgelopen tien jaar zijn ze uitgegroeid tot de beroemdste doedelzakband ter wereld... ooit! Doedelzakken met attitude, drums met een Schots accent en een show die mensen met een warm hart en een glimlach op hun gezicht achterlaat.

In 2022 begon de band aan een twee jaar durende wereldtournee om hun 20-jarig jubileum te vieren. De tour zal gepaard gaan met de release van het eerste "Best Of" -album van hun carrière, met nieuwe opnames van al hun meest geliefde nummers en liedjes.
De prestaties van de band hebben ongelooflijke hoogten bereikt met hun baanbrekende fusie van traditionele Schotse muziek en rock / pop Anthems, die ze trots "Bagrock" noemen. De Red Hot Chilli Pipers zijn écht een unieke ervaring.

De Chilli's zijn nog nooit zo veelgevraagd geweest voor hun aanstekelijke stijl van feel good muziek die mensen over de hele wereld aanspreekt. Ze hebben een indrukwekkende groep muzikanten, dansers en zangers uit Schotland en daarbuiten verzameld, velen met wereldkampioenschapstitels en allemaal uitzonderlijke artiesten met indrukwekkende referenties en kwalificaties.

10 november staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Meer informatie en tickets via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

17 NOV | SUPERSISTER @ P60 Amstelveen

21 september 2023


CLUBTOUR NAJAAR ‘23

SUPERSISTER, nu al geruime tijd in de ‘supertrio bezetting’ met Rinus Gerritsen, Leon Klaasse en Robert Jan Stips heeft deze zomer niet stilgezeten…

Met het magische concert in samenwerking met het Residentie Orkest in het Haagse PAARD begin dit jaar in de rug is ook gewerkt aan nieuw materiaal, waarmee de groep dit najaar ook met exclusieve concerten live tevoorschijn komt.

De agenda’s van de mannen laten slechts een korte exclusieve clubtour toe, dus wees alert, een tweede kans komt dit jaar niet...

17 november staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Meer informatie en tickets via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

14 OKT | PAIN @ P60 Amstelveen + ENSIFERUM

21 september 2023


PAIN, de band die bekend staat om energieke optredens, is verheugd om hun langverwachte "I AM" Europese Tour aan te kondigen. Met 17 landen en 33 steden op de route - waaronder P60 Amstelveen - belooft deze tour een onvergetelijke ervaring voor fans in heel Europa te worden. Bereid je voor om gefascineerd te worden door de rauwe energie en intensiteit van de shows van PAIN terwijl ze op het podium staan.. Mis dit epische metalavontuur niet!

Na zes jaar wachten is PAIN terug in Europa met hun Tour "I AM". Hun afwezigheid was voelbaar en nu hebben fans de kans om deze explosieve energie opnieuw te ervaren.

Fans kunnen een energieke show verwachten vol met kenmerkende PAIN-hits, waaronder favorieten zoals "Shut Your Mouth", "Same Old Song", "Call Me" en hun recente hit "Party in My Head". En, zoals Peter al heeft beloofd, er komen nieuwe dingen op de setlist!

De support zal enthousiast worden verzorgd door Ensiferum, die hun eigen epische metal aan de tour zullen toevoegen.

14 oktober staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Meer informatie en tickets via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

15 DEC | RONNIE JAMES DIO - THE MEMORIAL CONCERT @ P60 Amstelveen

21 september 2023


LONG LIVE ROCK ‘N’ ROLL… LONG LIVE RONNIE JAMES DIO!

De crème de la crème van de Nederlandse hardrock en metal slaat de handen ineen om Ronnie James Dio (1942-2010) een passend eerbetoon te geven. Tijdens The Memorial Concert worden alle fases van de carrière van de kleine man met de grootse stem belicht. Reken daarom op veel klassiekers van Rainbow, Black Sabbath en de band Dio. Maar er zullen ook verrassende keuzes worden gemaakt uit het omvangrijke repertoire waaraan Ronnie James Dio zijn stem heeft geleend.

De sterbezetting tijdens deze bijzondere avond bestaat uit de vocalisten John Jaycee Cuijpers (Arjen Lucassen’s Ayreon & Supersonic Revolution / Praying Mantis) en Lisette van den Berg (Scarlet Stories / Ayreon), gitarist Ruud Jolie en toetsenist Martijn Spierenburg (beiden van Within Temptation), gitarist Menno Gootjes (Focus / Black Nazareth), bassist Johan van Stratum (Blind Guardian / VUUR / The Gentle Storm / Stream of Passion) en drummer Stef Broks (Textures).

15 december staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Meer informatie en tickets via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Voordrachtavond Schilderen Met Woorden

21 september 2023


Wat een fantastisch succes was het 1ste Boekenbal Uithoorn. Dank aan iedereen die gekomen is en heeft meegewerkt aan de realisatie.
Een diepe buiging voor Jetty Dijkema, met haar prachtige zin, die als winnaar uit de stemming kwam als mooiste zelfgeschreven zin.
"Alles wat je wilt, ligt voorbij de angst"
En wat een mooie zinnen hebben we ontvangen voor de stemming, daar gaan we zeker nog iets mee doen.


Woensdagavond 27 september tussen 19.30 en 21.30 uur organiseren wij weer een voordrachtavond in Geniet aan de Amstel in Uithoorn.
Thema is "Vakantie Blues" (Het mag overal over gaan :-) Ook volledig verzonnen hersenspinsels zijn prima.
Hier ontmoeten dichters, schrijvers, performers, Spoken Word artiesten en stand-up artiesten elkaar in een intieme setting. Motto van de avond is "Alles mag". Vrijblijvend, verrassend, ontroerend, hilarisch en leuk, was de laatste uitvoering in juni.
Het wordt zeer gewaardeerd als je komt om te luisteren of als jij de moeite zou nemen om ook een kleine bijdrage te doen in de vorm van een gedicht (of meerdere).


Laat je aub weten of je komt? Dat kan via schilderenmetwoorden@gmail.com of info@bspu.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

29 september 2023 start seizoen KerkCafé: “Oekraïne; van grensland tot brandhaard”

21 september 2023


Op vrijdagavond 29 september neemt Marc Jansen – schrijver van het boek “Grensland, een geschiedenis van Oekraïne” – ons in het Kerkcafé mee langs de ontstaansgeschiedenis van Oekraïne. Het land dat in 1991 onafhankelijk werd, werd vaak in een adem genoemd (en bekeken) met de Sovjet-Unie. Het bleef lang een land waarvan de meesten van ons maar heel weinig weten.
Maar sinds Oekraïne 9 jaar geleden op schokkende wijze de voorpagina’s haalde met de uit de lucht geschoten vlucht MH17, is dit land meer en meer in de schijnwerpers gekomen. Met als beangstigend nieuw dieptepunt 24 februari 2022, toen Rusland Oekraïne binnenviel! Er ging sindsdien geen dag voorbij dat Oekraïne niet de voorpagina’s haalde.

Er kwamen stromen vluchtelingen en ze werden veelal met open armen ontvangen, ook hier in Uithoorn! Oekraïne werd wereldnieuws en het werd van relatief onbekend land ineens een brandhaard! Een katalysator van een snel veranderende wereldorde lijkt het wel.


Voor KerkCafé Uithoorn redenen genoeg om een avondlang stil te staan bij Oekraïne. Wat is haar geschiedenis door de afgelopen eeuwen heen, wie zijn de Oekraïners, wat is de gedeelde geschiedenis wat haar tot volk maakt? Een avond dus waarin de aandacht meer uit zal gaan naar het land Oekraïne zelf, naar haar bevolking en haar cultuur dan naar de oorlog die nu woedt!


Marc Jansen schreef als Oost Europa deskundige het boek “Grensland”. Hij was voorheen als historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Op 29 september geeft hij in het KerkCafé een lezing n.a.v. van dit boek en geeft hij een kijk op de ontstaansgeschiedenis van Oekraïne vanuit de historische ontwikkelingen uitmondend in de recente gebeurtenissen en de oorlog met Rusland.


We hopen veel belangstellenden te kunnen begroeten in dit eerste KerkCafé van het nieuwe seizoen. Natuurlijk ook een speciaal welkom aan de mensen uit Oekraïne die sinds maart 2022 in Uithoorn wonen! Ze zijn ook via andere kanalen speciaal voor deze avond uitgenodigd.

KerkCafé 29 september over de ontstaansgeschiedenis van Oekraïne
Locatie: De Schutse, De Merodelaan 1, Uithoorn
Aanvang: 20 uur (inloop vanaf 19.45 uur)
De toegang is gratis. Wel vragen wij een vrijwillige bijdrage voor de onkosten en voor de instandhouding van KerkCafé Uithoorn.
www.pkn-uithoorn.nl/kerkcafe

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Jazz and Wine concerts

20 september 2023


UITHOORN - Op zondag 22 oktober 2023 strijkt het Jazz and Wine concert weer neer in de filmtheaterzaal van restaurant GERRIT in Uithoorn.
Jazz and Wine is een zondagmiddag concert voor de levensgenieter…genieten van dat wat u hoort en van dat wat u proeft.

Tijdens dit concert spelen de muzikanten van Jazz and Wine bekende gearrangeerde stukken uit the American songbook maar ook verrassende minder bekende Jazzstukken. Er worden drie prachtige glazen wijn aan u geserveerd, ieder begeleid door een klein gerechtje om de wijn nog meer voor zich te laten spreken. 

De leading lady, Joyce Stevens neemt u telkens mee langs de verhalen die schuilgaan achter de wijnen om weer overgenomen te worden door de heerlijke jazz stukken.  
Wordt verleid en geniet van de mooie dingen in het leven en de magie van dit smaak-, geur-, en luister avontuur.


De Muzikanten van Jazz and Wine: Dit enthousiaste gezelschap muzikanten hebben hun sporen zowel in jazz als andere muziekstijlen, verschillende orkesten, bands en producties ruimschoots verdient. De verstelster en leading lady van Jazz and Wine, Joyce Stevens geeft zich na haar musical carrière van 22 jaar geheel over aan haar passie Jazz en hoe kan het ook anders wijn.

https://youtu.be/GVppnkip5lY

Ga voor tickets naar de website van GERRIT of klik op onderstaand link:

https://jazzandwine.nl/product/22-okt-2023-van-1600-1730-u-jazz-and-wine-concert-mini-bioscoop-gerrit-uithoorn/

http://www.gerrit-uithoorn.nl

 

Bron: Ingezonden bericht - bewerkt voor Rick FM door Jann Tilburgs

 


 

Lees verder

09 NOV | CROSSROAD TRAIL @ P60 Amstelveen

20 september 2023


"BAD NEWS" ALBUM PRESENTATIE

Op donderdag 9 november 2023 komt het debuutalbum van Crossroad Trail, "Bad News", eindelijk uit. Deze zeskoppige band, met een krachtige rhythm sectie, twee getalenteerde gitaristen, een virtuoze toetsenist en de charismatische zangeres Nienke de Jong als frontvrouw, staat klaar om de harten van blues-liefhebbers te veroveren.

Crossroad Trail heeft een unieke benadering van blues, waarbij de krachtige gitaren de basis vormen, maar waarbij traditionele bluesstandaards worden getransformeerd in eigentijdse tracks. Hun eigen composities worden gekenmerkt door pakkende melodieën en aanstekelijke riffs. Geïnspireerd door iconen als Beth Hart, Samantha Fish en Eric Clapton, creëert Crossroad Trail een frisse en moderne interpretatie van blues op het kruispunt van blues, pop en rock.

Verwacht een avond vol soulvolle melodieën, meeslepende gitaarsolo's en teksten die je bijblijven. Zet 9 november 2023 dus in je agenda en bereid je voor op een heerlijke avond in P60, Amstelveen, met Crossroad Trail.

Op 9 november staan zij live op het podium van Poppodium P60 Amstelveen. Kaarten zijn beschikbaar via: p60.nl/crossroad-trail

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

 

Lees verder

Bamboelabyrint Nirwana

20 september 2023


Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober opent Bamboelabyrint Nirwana zijn poorten ook in de avond.
Durf jij met donker in het Bamboelabyrint?
Donker, Desoriëntatie, Geritsel, Onheilspellend, Mistflarden, Adrenaline, Beweging, Verdwaald?

Laat je zintuigen overuren draaien, beleef de sensatie van verdwalen in een groot, duister en onbekend bos.
Vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober opent Bamboelabyrint Nirwana zijn poorten ook in de avond.

Kijk op de website en boek een starttijdstip bij reserveren.
Let op, het wordt pas vanaf 18:30 uur donker.
Pas op, het kan mistig zijn en er kan zomaar iets angstaanjagends voor je opdoemen.
Of nog erger, achter je!

Entree t/m 12 jaar € 6.- en 12+ € 8.-.
www.bamboelabyrint.nl
Steenwycklaan 16, De Kwakel.
Tel. 0638393092

 

Bron: ingezonden bericht via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

14 DEC | DEWOLFF @ P60 Amstelveen

20 september 2023


JONG, VUURSPUWEND HAMMOND-AANGEDREVEN POWERTRIO UIT NEDERLAND

Toen Roger Glover hen live hoorde spelen, dacht hij dat zijn Deep Purple Mark II zonder hem op het podium stond te blazen; Seasick Steve waande zich terug in 1972 en hoorde The Allman Brothers spelen toen hij backstage ontwaakte uit een diepe slaap… Maar wat beiden daadwerkelijk hoorden was natuurlijk DeWolff: een jong en vuurspuwend Hammond-aangedreven powertrio uit Nederland.

Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel zijn enkele van de meest gedreven, energieke en virtuoze muzikanten die je ooit zult tegen komen. Extra gehard door het jarenlange touren. Pablo is zelfs al twee keer verkozen tot de # 1 gitarist van de Benelux.

Ze hebben al meer dan 1000 shows gespeeld door heel Europa, Australië, Indonesië en zelfs Rusland en prediken zo hun explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Ze maken niet alleen muziek, ze ademen muziek. Je hoeft daarom maar 2 minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw.

14 december staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Meer informatie en tickets via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Circus Renz komt naar Uithoorn

20 september 2023


Circus Renz Berlin komt naar Uithoorn. 29 september t/m 8 oktober op het Evenemententerrein aan de Randhoornweg.

Geniet van een 2 uur durende show met clowns, jongleurs, luchtacrobatiek, vele dieren zoals paarden en kamelen, en nog veel meer!

In het programma staan paarden, afkomstig uit de bekende stallen van de familie Renz, centraal. Ook zijn er spectaculaire nummers op de grond van de piste maar ook hoog in de nok van de tent. En zal de clown ook de circustent weten te vinden?

Renz is een zeer bekende naam in de circuswereld. Ze hebben zelfs hun eigen muziek, de Renz mars. In 1842 wordt circus Renz opgericht door Ernst Jaccob Renz. De familie Renz had circusgebouwen in onder andere Berlijn, Hamburg, Bremen en Wenen.

In 1984 werd het huidige circus Renz Berlin opgericht door Bernhard en Therresia Renz in de buurt van Berlijn,
het circus heeft nog steeds hun winterverblijf in de buurt van Berlijn.

In 1990 komt het circus voor de eerste keer naar Nederland en reist daar nog steeds met volle tevredenheid regelmatig rond, ook zijn er diverse andere Europese landen bezocht met het hele circus of met circusacts.

Voorstellingen:
Vrijdag 29 september 17.00 uur

Zaterdag 30 september 14.00 uur

Zondag 1 oktober 13.00 uur

Donderdag 5 oktober 17.00 uur

Vrijdag 6 oktober 17.00 uur

Zaterdag 7 oktober 14.00 uur

Zondag 8 oktober 13.00 uur

De circuskassa is op speeldagen geopend vanaf 1 uur voor aanvang van de show. Meer informatie en online tickets www.circus-renz.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Hans Busscher en Monique Musch

Lees verder

Het (T)rommelt weer in De Kwakel

20 september 2023


Zo ongeveer 2 jaar geleden is TAVENU weer begonnen met een slagwerkgroep. Langzaam maar zeker begint deze vorm te krijgen. Onder leiding van Rein Maassen trommelen de leerlingen er iedere week op los op de dinsdagmiddag of -avond in het dorpshuis in De Kwakel.

TAVENU wil vragen aan ervaren, voormalig slagwerkers of deze weer mee willen gaan doen. Het is de bedoeling, dat deze “nieuwe” starters 1x per 2 weken mee komen trommelen en zo hun oude hobby weer nieuw leven in blazen.

Wil je mee gaan doen, geef je dan op via slagwerkgroep@tavenu-dekwakel.nl of bel of app naar 06-23211138. Beginnende trommelaars kunnen zich natuurlijk opgeven.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Start training ‘In je kracht’ bij huiselijk geweld

20 september 2023


Voel jij je veilig thuis? Of heb je te maken (gehad) met huiselijk geweld?


Op donderdag 12 oktober a.s. start de (gratis) training 'In je kracht'. Het doel van de training is het stoppen van huiselijk geweld, herhaling voorkomen en het herkennen van patronen in relaties. De training is bedoeld voor mannen en vrouwen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld. Dit kan zowel om lichamelijk als geestelijk geweld gaan en recent of langer geleden gebeurd zijn.


De training bestaat uit 8 bijeenkomsten op donderdagavonden van 19.00-21.00 uur in De Kuyper, Kuyperlaan 50 in Uithoorn. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden kan tot 27 september a.s. via info@uithoornvoorelkaar.nu of 0297 303044, o.v.v. In je kracht.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Duo-expositie van veelzijdige kunstenaars

20 september 2023


Van 21 tot en met 30 september exposeren Ellen Meijer en Nico van Oosten in de galerie van kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. De expositie met aansprekende schilderijen en foto’s kunt u elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 16 uur bezoeken. Op de laatste dag, zaterdag 30 september, is de expositie tot 17 uur geopend en kunt u, onder het genot van een hapje en drankje, met beide kunstenaars in gesprek gaan over hun werk.

Nico van Oosten
Nico van Oosten (1957) fotografeert al vanaf zijn 15de jaar met een kleinbeeldcamera. Hij schilderde van 1991 tot en met 2018 bij Atelier de Kromme Mijdrecht. Daarna volgde hij van 2019 tot 2021 een tweejarige basisopleiding beeldende vorming aan de Nieuwe Academie in Utrecht.
Nico van Oosten toont in de expositie schilderijen en foto’s van landschappen. Voor de schilderijen van landschappen liet hij zich inspireren door het kleurrijke werk van Wim Oepts. Daarnaast zijn er ook schilderijen van natuurlijke en door mensen gemaakte structuren, die hij deels maakte als afstudeerproject aan de Nieuwe Academie. U kunt al zijn werk bekijken op zijn website, www.nicovanoosten.nl.

Ellen Meijer
Ellen Meijer (1961) is professioneel fotograaf, beeldend kunstenaar en docent. Ze houdt van
sprekende, vaak kleurrijke beelden die een verhaal vertellen. Je zou haar het beste kunnen
omschrijven als ‘beeldmaker’. De kunstfoto’s en schilderijen die zij exposeert zijn vol kleur en
expressie en bevinden zich tussen figuratief en abstract in. Soms herken je een mensfiguur, portret, bloemen of vormen van een stilleven. Ook zijn er mixed-media werken te zien, waarin schilderkunst en fotografie gecombineerd worden. Naast haar vrije kunst werkt Ellen ook veel in opdracht. De schilderijen en foto’s kunt u bekijken op haar website www.ellenmeijerkunst.nl.

Meer informatie over KunstRondeVenen en de aangesloten kunstenaars kunt u lezen op de website van de vereniging, www.kunstrondevenen.nl, en op haar Facebook-pagina.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Speciaal radioprogramma met burgemeester Heiliegers

18 september 2023


UITHOORN - Maandagochtend 25 september is burgemeester Pieter Heiliegers te gast in het programma Goedemorgen Amstelland van Rick FM.

Wil jij de burgemeester een vraag stellen? Mail dan voor vrijdag 22 september jouw vraag, onder vermelding van je naam, naar: redactie@rickfm.nl. Dan komt jouw vraag ook langs in dit speciale programma.

Tussen 10.00 en 11.00 uur heeft programmamaker Frank van Agtmaal een gesprek met onze burgemeester over zijn politieke loopbaan. Die startte in Haarlem als raadslid, toen wethouder en daarna was hij burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
In het gesprek een terugblik op 10 jaar burgemeesterschap waarvan nu 5 jaar in de Gemeente Uithoorn. Met o.a. de verschillen tussen de beide gemeentes, hoe was het als burgemeester in de Corona tijd en waar komt zijn passie voor cultuur vandaan? En u hoort natuurlijk zijn eigen verzoeknummers.


Lees verder

Week van de ontmoeting in Uithoorn

18 september 2023


UITHOORN - Van donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. In deze week organiseert Uithoorn voor Elkaar de Week van de Ontmoeting, met een mooi programma van activiteiten voor jong en oud, waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Het is ook een leuke manier om kennis te maken met activiteiten in Uithoorn. De meeste activiteiten zijn gratis.

Op het programma staan onder meer sportieve, creatieve en ontspannende lessen en workshops: wat denk je bijvoorbeeld van een workshop Dikke dames schilderen of een dansavond (Zing & Swing mee)? Ook zijn er wandelingen, open buurtkamers, gratis proeflessen Meer Bewegen voor Ouderen en een gezamenlijke maaltijd.

Het wordt niets zonder jou
Een van de hoogtepunten in de Week van de Ontmoeting is de muzikale theatervoorstelling van Hans de Booij: ‘Het wordt niets zonder jou’. In april verscheen het boek 'Het wordt niets zonder jou' over het leven van zanger Hans de Booij. Met boek en bladmuziek onder de arm gaan De Booij en schrijver Sander van Leeuwen nu samen het theater in. Het is een kwetsbare en tegelijk vrolijke voorstelling, waarom het natuurlijk gaat over roem en succes, maar ook over pijnlijke relaties, bijna-doodervaringen en eenzaamheidsgevoelens. Geniet van De Booijs liedjes en luister naar de door Van Leeuwen voorgelezen verhalen uit het boek. Over hoe de hit Annabel tot stand kwam. Over zijn liefde voor muziek. Over zijn nieuwe lied ‘1000 jaar eenzaamheid’. Gedurende de voorstelling is er de gelegenheid om de zanger vragen te stellen.

De voorstelling vindt plaats in Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1 in Uithoorn, op zondag 1 oktober a.s. van 15.30 - 16.45 uur. De toegang is gratis, in verband met de organisatie is aanmelden verplicht. Dat kan bij het wijkcentrum, tel. 0297-567209 of bilderdijkhof@participe.nu.

In de agenda op de website van Uithoorn voor Elkaar leest u welke activiteiten er allemaal zijn, op welke locaties en welke dagen. We hopen elkaar te ontmoeten! Kijk voor meer informatie ook op www.uithoornvoorelkaar.nu/agenda.  

          PROGRAMMA WEEK VAN DE ONTMOETING

Donderdag 28 september 2023

Bilderdijkhof: Buurtkamer Bilderdijkhof, Koffie Speciaal; gratis proeflessen MBVO, met na afloop koffie en iets lekkers, start Gezelligheidsritje, Zing & Swing mee (i.s.m. VluchtelingenWerk);

’t Startnest: Meideninloop (10 t/m 13 jaar en 14+)

Vrijdag 29 september 2023

Bilderdijkhof: gratis proefles Bodyfit 65+, na afloop koffie; Ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie

Zaterdag 30 september
Picknick voor jonge mantelzorgers (15+) (Amstelveen)

Zondag 1 oktober

Bilderdijkhof: Muzikale theatervoorstelling Hans de Booij en Sander van Leeuwen

Maandag 2 oktober

* Bilderdijkhof: Brei- en Babbelgroep; kaarten maken; gratis proefles Meer Bewegen voor Ouderen, met na     afloop koffie; Ontmoetingsgroepen voor naasten van iemand met dementie;
* De Kuyper: Ouder- en Kindcafé, start Zijdelmeerwandeling.  

 Dinsdag 3 oktober

* De Kuyper: Ontmoeten en Bewegen, met na afloop koffie, Buurtkamer De Kuyper

* Bilderdijkhof: Zanginstuif, RGM 55+, Aan Tafel met De Eetclub, Workshop Dikke dames schilderen,               Ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie

Woensdag 4 oktober

* Bilderdijkhof; wandelgroep met na afloop koffie, Ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie

* Ponderosa en De Quakel: gratis proeflessen Meer Bewegen voor Ouderen Fit & Vitaal

* Uithoorn voor Elkaar zorgt in deze week voor iets lekkers bij de koffie.

 

 Bron: Uithoorn voor Elkaar, bewerkt voor Rick FM door Marga Kouw

 

 

 

 

 

Lees verder

Open dagen Club Amstelring

14 september 2023


Amstelring Inloop en Dagbesteding opent de deuren tijdens de Week van de Ontmoeting 2023

 

Amstelring Inloop en Dagbesteding nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan de Open Dagen, die samenvallen met de Week van de Ontmoeting van 28 september tot en met 6 oktober 2023. Gedurende deze week, voorheen bekend als de Week van de Eenzaamheid, willen we een warm welkom bieden aan iedereen die op zoek is naar gezelligheid, inspiratie en nieuwe vriendschappen.


Tijdens onze Open Dagen zullen we een scala aan activiteiten en evenementen aanbieden, allemaal met als doel om mensen samen te brengen en een gevoel van gemeenschap te creëren. We geloven dat sociale interactie en betrokkenheid een positieve invloed hebben op het welzijn van mensen. Daarom hebben we een gevarieerd programma opgesteld waarbinnen voor ieder wat wils te vinden is. 


Enkele hoogtepunten van onze Open Dagen zijn: 

Workshops: Leer nieuwe vaardigheden en ontdek creatieve hobby's.

Koffie Inloop: Geniet van een gezellige babbel en een kopje koffie met anderen.

Stoelyoga: Verbeter uw gezondheid en welzijn met ontspannende stoelyoga.

Bingo: Test uw geluk en win geweldige prijzen.

Live Muziek: Laat u betoveren door live optredens van getalenteerde artiesten.

En nog veel meer! Er zijn tal van andere activiteiten en verrassingen te ontdekken.


Iedereen is welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen en deel te nemen aan de activiteiten die hen aanspreken. Het maakt niet uit of u jong of oud bent, waar u vandaan komt, of wat uw achtergrond is; bij Amstelring Inloop en Dagbesteding is iedereen welkom.


Kom langs, maak nieuwe vrienden, en ervaar de warme en gastvrije sfeer van Amstelring Inloop en Dagbesteding. Samen kunnen we de Week van de Ontmoeting 2023 onvergetelijk maken.


Voor meer informatie en het volledige programma kunt u terecht op onze website www.amstelring.nl of bekijk onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/amstelringdagbesteding 


Amstelring Inloop en Dagbesteding is een toonaangevende zorgorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van sociaal welzijn en de kwaliteit van leven van ouderen. Onze inloop- en dagbestedingscentra bieden een breed scala aan activiteiten en diensten met zorg en begeleiding zodat men ook op hoge leeftijd van betekenis kan blijven.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Zondagochtend concert Juuzz

14 september 2023


​Op zondagochtend 1 oktober zal de Uithoornse Judith Beuse een optreden verzorgen in De Balletzaal.
Onder de naam Juuzz zingt zij bekende jazzstandards in de stijl van de zwoele jaren '50, waarin iconen als Julie London, Ella Fitzgerald en Billie Holiday hoogtij vierden. In haar presentatie steekt ze haar voorliefde voor de mode uit die tijd niet onder stoelen of banken. Meer informatie over Juuzz en haar muziek kunt u vinden op www.juuzz.nl

​Aanvang van het optreden is 11 uur en zal tot ca. 13 uur duren. Kaarten kosten € 12,50 per stuk, inclusief twee drankjes. Zorg dat u bijtijds reserveert om zeker te zijn van een plekje. Dit intieme concert biedt plaats aan slechts 24 bezoekers!


Kaarten reserveren via www.deballetzaal.nl

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Open dag brandweer Uithoorn

14 september 2023


Op zaterdag 7 oktober is er een Open Dag bij de Brandweer in Uithoorn.   


Tijdens deze fantastische veiligheidsdag zullen diverse voertuigen aanwezig zijn van onder andere de brandweer, politie, ambulance en nog veel meer. Daarnaast worden er meerdere demonstraties gegeven, zodat je kunt zien hoe deze diensten in actie komen. 

Ook kun je informatie ophalen bij de verschillende diensten, zodat je meer te weten kunt komen over hun werkzaamheden.

De veiligheidsdag vindt plaats bij de Brandweer Kazerne op de Zijdelweg 1 in Uithoorn en duurt van 11:00 tot 16:00 uur. En het beste nieuws van alles? De toegang is gratis voor iedereen!

Ben jij nieuwsgierig naar het werk van de brandweer, politie, ambulance en andere veiligheidsdiensten? Of wil je gewoon een leuke dag beleven met de hele familie? Dan mag je deze veiligheidsdag niet missen!

Dus noteer de datum alvast in je agenda en nodig gerust ook je vrienden en familie uit. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat deze dag een groot succes wordt!

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Hans de Booij in Bilderdijkhof

14 september 2023


Zanger Hans de Booij ontmoeten in zijn muzikale theatervoorstelling in Wijkcentrum Bilderdijkhof, Uithoorn.


Dit jaar verscheen het boek 'Het wordt niets zonder jou' over het leven van zanger Hans de Booij. Met boek en bladmuziek onder de arm gaan De Booij en schrijver Sander van Leeuwen nu samen het theater in. Kom naar deze kwetsbare en tegelijk vrolijke voorstelling waar het natuurlijk gaat over roem en succes, maar ook over pijnlijke relaties, bijna-doodervaringen en eenzaamheidsgevoelens. 

In de zomer van 1983 werd Hans de Booij in één klap beroemd met de hitsingles Annabel en Thuis ben. Het was het begin van een turbulente muziekcarrière en een nog turbulenter leven. 

Over dit leven verscheen in april dit jaar een biografisch portret. Geniet van De Booijs liedjes en luister naar de door Van Leeuwen voorgelezen verhalen uit het boek. Over hoe de hit Annabel tot stand kwam. Over zijn liefde voor muziek. Over zijn nieuwe lied 1000 jaar eenzaamheid. 

Gedurende de voorstelling is er de gelegenheid om de zanger vragen te stellen. 

Datum: Zondag 1 oktober
Tijd: 15.30 - 16.45 uur
Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof
Toegang is kosteloos. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden kan bij Wijkcentrum Bilderdijkhof: 0297 567209 of per e-mail bilderdijkhof@participe.nu

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

 


De voorstelling wordt georganiseerd door Uithoorn voor Elkaar in kader van het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid, in de week van de Ontmoeting. 

Lees verder

13 OKT | BLAUDZUN @ P60 Amstelveen

14 september 2023


MET NIEUWE MUZIEK DE NEDERLANDSE CLUBS IN
Zanger en songwriter Blaudzun kondigt een nieuwe Nederlandse clubtour aan met heel veel nieuwe muziek.

Afgelopen jaar stond voor Blaudzun in het teken van een albumclubtour door Nederland, België en Duitsland, een reeks van 18 shows in Koninklijk Theater Carré samen met Scapino Ballet en momenteel tourt hij langs de Nederlandse theaters. Deze zomer werkt Blaudzun in de studio verder aan nieuwe muziek dat moet resulteren in zijn zevende langspeler. Een verschijningsdatum van het album is nog niet bekend.

Voor de aangekondigde Nederlandse clubtour in oktober 2023 neemt Blaudzun zijn voltallige band mee op het podium. Hij belooft een show met veel nog niet eerder uitgebrachte) muziek gecombineerd met hoogtepunten uit zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre.

13 oktober staat Blaudzun op het podium van P60 Amstelveen. De kaartverkoop staat 10 april. Tickets zijn beschikbaar via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Kwakelse Dijkentocht 2023

13 september 2023


DE KWAKEL - Wil je het veenweidegebied zien vanuit een heel ander perspectief?  Dan zou ik zeker meedoen! Poldersport De Kwakel en Bamboelabyrint Nirwana organiseren op zondag 15 oktober een wandeltocht met twee afstanden: 12 en 19 km. Deze voeren u weer voor een groot deel over de dijken van De Kwakel en  omgeving: deels verhard maar voor een flink deel onverhard, grasland. 

Let op: De dijken en de doorsteek vanaf de Vuurlijn zijn particulier eigendom en derhalve niet vrij toegankelijk. Alleen voor deze speciale gelegenheid maken de eigenaren een uitzondering. 
En helaas, honden zijn niet welkom wegens de rondlopende schapen.  Houd er ook rekening mee dat je op de dijken diverse keren middels opstapjes over de hekken zult moeten klauteren.

Start en finish is bij boerderij Leeuwarden, Poldersport, Boterdijk 91 De Kwakel.
Daar is na afloop gelegenheid om deze Kwakelse Dijkentocht gezellig na te beschouwen.

Starten: tussen 9:00 en 11:00 uur

Afstanden: 12 en 19 km

Inschrijving € 6,- pp, onder 16 jr gratis.

Graag voorinschrijven, dat voorkomt voor ons verrassingen en voor u mogelijk een teleurstelling. https://www. dekwakel-actief.nl/ Inschrijfformulier- Dijkentocht/index.php/

 

Bron: Ingezonden bericht - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

Lees verder

Samen aan de Amstel bij het Pannenkoekenfort

13 september 2023


UITHOORN - Op woensdagavond 4 oktober zijn inwoners van Uithoorn en De Kwakel uitgenodigd om te komen eten bij restaurant Het Pannenkoekenfort, Grevelingen 50, in Uithoorn. Wij hebben er weer ontzettend zin in om u te ontmoeten.

Een menu kost €15,00 en vanaf 17.45 uur bent u van harte welkom.

Samen aan de Amstel heeft tot doel de sociale verbondenheid tussen inwoners te versterken en in beeld te brengen. Eén van de projecten is: Koken aan de Amstel. Kent u nog iemand die een samenzijn nodig heeft maak dat dan kenbaar via de website. Elke bijeenkomst eten een aantal personen mee op kosten van de stichting.

Inschrijven via https://samenaandeamstel.nl/samen-aan-de-amstel-bij-het-pannenkoekenfort/

 

Bron: Ingezonden bericht - bewerkt voor Rick FM door Jan Tiburgs

 

 

 

Lees verder

ROB & EMIELS MAGIC CABARET THEATER DINER

13 september 2023


UITHOORN - Zin in een avond vol entertainment, magie en lekker eten? Dan zit u met het Magic Cabaret Theater Diner helemaal goed! Rob en Emiel hebben een unieke show samengesteld, vol cabaret, magie, stand-up comedy en mentalisme. Terwijl zij hun magische show geven in het theater van GERRIT bereid onze chef een heerlijk meergangen menu voor u.

Als duo hebben Rob en Emiel opgetreden bij onder meer De Wereld Draait door, Pauw & Witteman, Street Magic en The Magic Battle.Daarnaast werden ze uitgeroepen tot de beste in hun vakgebied op het WK Magic & Mentalisme.

Het Magic Cabaret Theater Diner is een avond waar magie, humor, persoonlijke aandacht en lekker eten centraal staan. Een kaartje voor show en diner kost € 75,- (exclusief dranken). Evenement data: 18 september en 27 november 2023 om 18.00

 

Bron: Ingezonden bericht - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

Lees verder

Patiënten informatieavond over palliatieve zorg

13 september 2023


AMSTELLAND - Maandag 9 oktober is er een informatieve avond over palliatieve zorg in Ziekenhuis Amstelland. Als beter worden niet meer mogelijk is, heeft palliatieve zorg als doel een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te realiseren voor patiënt en zijn of haar naasten. Dat kan weken, maanden of jaren nodig zijn.

Deze avond gaat het gesprek over de mogelijkheden in de regio, over levensvragen, maar ook over hoe het stervensproces uiteindelijk gaat. Het team palliatieve zorg nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Iedereen is welkom.

Maandag 9 oktober: 19.00 – 21.00 uur in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland. Graag inschrijven via communicatie@zha.nl. Onder vermelding van uw naam en met hoeveel personen u komt. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Dat het leven zo prettig mogelijk is door het voorkómen en/of verminderen van klachten, ondanks ziekte. De palliatieve fase begint op het moment dat duidelijk is, dat iemand waarschijnlijk sterft aan een ziekte. Het kan zijn dat iemand maar kort te leven heeft maar dat hoeft niet. Hoelang de palliatieve fase duurt, verschilt per persoon. 
Palliatieve zorg wordt vaak verward met terminale zorg. Terminale zorg is de zorg in de laatste drie maanden van iemands leven. Palliatieve zorg richt zich niet op sterven, het richt zich op het leven.

 

Bron: Ingezonden bericht - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

Lees verder

Cursus Rouwmantel voor ex-mantelzorgers start 4 oktober

11 september 2023


Op woensdag 4 oktober start bij Uithoorn voor Elkaar een cursus voor mensen die rouwen om het verlies van hun dierbare voor wie zij langere tijd hebben gezorgd.

Opnieuw inhoud geven aan je leven na het overlijden van een naaste valt niet mee en zeker niet na een lange periode van zorg. De cursus ‘Rouwmantel’ maakt mantelzorgers bewust van wat het zorgen met ze heeft gedaan en kan ook helpen om het rouwproces beter te begrijpen.

Inhoud van de cursus: In de cursus halen deelnemers samen mooie – en minder mooie – herinneringen op en krijgen ze de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. De cursus geeft informatie en is gericht op het doorbreken van isolement en het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en zinloosheid. Daarnaast (her)ontdekken en vergroten deelnemers hun eigen kracht en regie.

Data en locatie: De cursus bestaat uit 8 woensdagochtenden op 4,11,25 oktober en 1,8,15,22 en 29 november van 10.00 – 12.00 uur.
De cursus wordt gegeven in het kantoor van Mantelzorg & Meer, Dr. Willem Dreesweg 2, Amstelveen (2e etage). Naast een ervaren rouwtherapeut is er een medewerker van Mantelzorg & Meer aanwezig.

De cursus is voor ex-mantelzorgers die wonen in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

Meer informatie opvragen en aanmelden kan via de website mantelzorgenmeer.nl, info@mantelzorgenmeer.nl of 020-512725.

 
Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Wijnfestival in de Thamerkerk

01 september 2023


UITHOORN - Op zondag 1 oktober tovert De Wijnschuur de Thamerkerk in Uithoorn om tot een heus Wijnwalhalla. Een zondagsmis om nooit te vergeten met live muziek, lekker eten en natuurlijk hemelse wijnen!

Kaarten zijn alléén bij De Wijnschuur te verkrijgen voor €10,- p.s. Wees er snel bij: er zijn maar 200 kaarten beschikbaar. Reserveren is niet mogelijk!⁠

Het Wijnschuur Wijnfestival⁠
- Zondag 1 oktober van 14:00 tot 21:00⁠
- In de Thamerkerk: Amsteldijk Noord 1 in Uithoorn⁠
- Lekkere happen te koop⁠
- 80 wijnen per glas/fles te koop⁠
- Alleen pinnen⁠
- Alleen toegang voor 18+⁠

In samenwerking met @bruist.evenementen

Ingezonden bericht via Hans Busscher, bewerkt voor Rick FM door Marga Kouw

 

Lees verder

Picknick voor jonge mantelzorgers

29 augustus 2023


Uithoorn voor Elkaar organiseert regelmatig activiteiten voor en met jonge mantelzorgers. In september sluiten we de zomer gezellig af met een picknick voor jonge mantelzorgers van 15 tot 25 jaar.

⦁ Datum en tijd: Zaterdag 30 september,  van 16:30 tot ± 20:30 uur.
⦁ Locatie: Dr. Willem Dreesweg 2, 1185 VB Amstelveen
⦁ Voor wie?: Voor jonge mantelzorgers van 15 tot 25 jaar oud, die wonen in de gemeente Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

Bij slecht weer is de picknick binnen.

Je kan je kosteloos aanmelden of meer informatie opvragen via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250. Aanmelden kan ook via het aanmeldformulier op mantelzorgenmeer.nl.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Activiteitenoverzicht september Uithoorn voor Elkaar 

28 augustus 2023


UITHOORN -Ook bij Uithoorn voor Elkaar, de welzijnsorganisatie van Uithoorn en De Kwakel, start in september een nieuw seizoen. Voor jong en oud is er weer van alles te doen! De activiteiten op een rij:

 * Cursus Meer Bewegen voor Ouderen 65+, Fit & Vitaal en Bodyfit 50+ en 65+, op diverse tijden en locaties in Uithoorn en De Kwakel. De cursussen zijn maandag 11 september gestart. Een proefles is altijd gratis! Kijk voor meer informatie over de lestijden, locaties en kosten op https://www.uithoornvoorelkaar.nu/cursusaanbod-meer-bewegen-voor-ouderen of kijk in de folder (onder meer verkrijgbaar in Wijkcentrum Bilderdijkhof, Buurtkamer De Kuyper en de bibliotheek). Liever telefonisch? Bel dan 020 5430441.

 * NIEUW Zet je brein in beweging met RGM (55+), start dinsdag 19 september 13.00-14.00 uur,
Beginnerscursus RGM van 10 lessen voor € 99,50. RGM (Ronnie Gardiner Methode) is geen aerobics of dansles maar wel een vrolijke en intensieve oefenmethode voor de hersenen, van jong tot oud. We doen in groepsverband oefeningen op het ritme van muziek. Deze oefeningen leiden tot verbetering van geheugen, concentratie, coördinatie, balans, spraak, energie en stemming. Locatie: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1 in Uithoorn. Daar kunt u zich ook aanmelden.

 * Week van de Ontmoeting, donderdag 28 september tot en met woensdag 4 oktober
Met onder andere:Zing & Swing mee met DJ Dennis, i.s.m. VluchtelingenWerk, donderdag 28 september 17.00-20.00 uur. Kom je mee zingen en swingen? Met muziek van DJ Dennis! De organisatie van deze avond is in handen van VluchtelingenWerk en Uithoorn voor Elkaar. Entree: € 10,00, inclusief maaltijdsoep, volkoren tosti en twee consumpties. Locatie, aanmelden en betalen: Wijkcentrum Bilderdijkhof, Bilderdijkhof 1 in Uithoorn.

 

Lees verder

Cello sonates bij SCAU

17 augustus 2023


15 oktober Cellosonates van Debussy, Poulenc en Vermeulen, Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano)

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom spelen al bijna tien jaar samen en traden op in veel grote zalen en op vooraanstaande festivals zoals Wonderfeel en het Grachtenfestival. Ook maakten zij hun opwachting in enkele theaterproducties. ‘Wij zijn een goede match omdat wij altijd de muziek de verhalen willen laten vertellen. Tijdens repetities kunnen we elkaars gedachten lezen en spreken we vaak in beelden, kleuren en filmische scènes’. Ook als solist zijn ze succesvol. Zo was Tobias winnaar van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award en won Lidy in 2020 twee Edisons voor haar debuutalbum ‘Journeyers’ (‘Reizigers’).

Zij is een oerkracht op de cello. Muziekjournalist Mischa Spel zegt in het juryrapport over haar spel: ‘Het is rauw, gewaagd en eigenzinnig. Ze laat de muziek echt spreken. Risico’s neemt ze, pizzicati geselen als bijna knappende snaren je oor, je ruikt de hars bijna. Ze grijpt diep in de timbre-bibliotheek van haar instrument, de kleuren, sferen, geuren, vondsten spatten je tegemoet’. Tobias Borsboom trad al eens eerder zeer succesvol op bij de SCAU in april 2022.

Samen brengen zij een schitterend Frans getint programma. Het recital wordt geopend met drie stukken van haar CD ‘Journeyers’: delen uit Daphnis et Chloé en uit Rapsodie Espagnole, beide van Maurice Ravel, door Lidy Blijdorp gearrangeerd voor cello en piano. Verder spelen zij cellosonates van Claude Debussy en Francis Poulenc. De Cellosonate van Poulenc is een van de eerste werken die het duo instudeerde. ‘Dat is lang geleden, hoor. Fijn om dit vrolijke maar ook rare stuk weer te spelen. Poulenc is een geniale componist'.

Ook de meeslepende, eerste cellosonate van de Nederlandse componist en muziekpublicist Matthijs Vermeulen (1888 – 1967) staat op het programma. Hij liet zich inspireren door diezelfde Debussy en Poulenc. Zijn werken worden gekenmerkt door heftige, compromisloze emoties.

INFORMATIE
STICHTING CULTURELE ACTIVITEITEN UITHOORN (SCAU)
Thuisbasis van de SCAU is multifunctioneel kerkgebouw De Schutse. Het adres is: De Mérodelaan 1, 1422 GB Uithoorn. De concerten en evenementen van de SCAU vinden één keer per maand plaats op de zondagmiddag om 14.30 uur; de deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open.

Kaarten bestellen via www.scau.nl/tickets

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Kunstroute Kunst in De Kwakel

14 augustus 2023


 

De 22e editie van Kunst in De Kwakel wordt op zaterdag 28 en zondag 29 oktober gehouden.

Op 10 locaties laten 24 zelfstandig opererende kunstenaars en 3 groepen kunstenaars hun werk zien. Allerlei kunstvormen passeren de revue: schilderkunst, houttechnieken, sieraden, (bronzen) beelden, tekeningen, wandborden, etc. en een kerstshow. Dit alles in een landelijke omgeving.

Langs de hele route vindt men altijd wel ergens een hapje en/of drankje. Op verschillende locaties zijn er ook speciale activiteiten voor kinderen. De locaties zijn makkelijk bereikbaar en te herkennen aan de Beach vlag.

Toegang en parkeren zijn gratis.

Kijk op de website voor meer informatie en de interactieve routekaart: kunstindekwakel.nl

 

Bron: via Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

Food La Route weer in Uithoorn!

09 augustus 2023


UITHOORN  -Er wordt weer wat leuks georganiseerd in Uithoorn! Een hele speciale manier van uiteten gaan, waarbij je op 1 avond in 4 verschillende toprestaurants komt. Dat wordt genieten! Het is ook een gezellige avond uit, want veel mensen uit de omgeving doen mee. De restaurants waar je elk een gang krijgt met een bijpassende wijn, zijn: Geniet aan de Amstel, Esplanade di Due Tempi, Sjiek aan de Amstel en Restaurant Thessalia.

Zo kun je op één avond van 4 verschillende restaurants proeven. Je start in een van de restaurants, waar je jezelf heerlijk laat verrassen met een zalig gerecht die de chef-kok speciaal voor jou bereidt. Hierna wandel je door de sfeervolle straten. Om je heen zie je mensen met een grote glimlach op hun gezicht omdat zij, net als jij, ook zo genieten. Bij elk restaurant waar je komt word je gastvrij ontvangen en is er meteen een warme sfeer. Het is echt een bijzondere avond uit met heerlijk eten, waarbij elk restaurant zich enorm uitslooft.

Het wordt georganiseerd op donderdag 5 oktober 2023.

Deelnemen
Voor deze gezellige en bijzondere avond uit, lekker dichtbij huis, betaal je 69,90 euro en krijg je naast deze onvergetelijke en leuke ervaring een heerlijk 4-gangendiner, inclusief 3 bijpassende wijn en koffie/thee bij het nagerecht. De aanmeldingen gaan snel, dus met je snel aan met jouw vrienden en/of geliefde voordat alle plekken uitverkocht zijn op: www.FoodLaRoute.nl

 

Bron: Ingezonden bericht - bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

Lees verder

Fototentoonstelling Seringen in de Historische Tuin

02 augustus 2023


AALSMEER - In het kader van het Jaar van de Sering vroeg museum Historische Tuin Aalsmeer aan de kunstfotografen Yvon van Haaften en Monic Persoon om de sering en de seringenteelt in beeld te brengen. Het prachtige resultaat is nu te zien in twintig grote foto’s die een scala aan emoties oproepen. Het is de sering zoals die nog niet eerder te zien was!

De Historische Tuin heeft 2023 uitgeroepen tot het Jaar van de Sering. Al vanaf maart zijn er diverse activiteiten in het museum die de unieke seringenteelt in Aalsmeer belichten. Twee Aalsmeerse fotografen, Yvon van Haaften en Monic Persoon, kregen de opdracht om dit thema op hun eigen manier vast te leggen. Zij staken hun licht op bij onder andere kwekerijen, in de Historische Tuin en op andere, verrassende plaatsen.

Van beide fotografen selecteerde de Historische Tuin tien afbeeldingen. Deze zijn op groot formaat afgedrukt en worden nu tentoongesteld in het museum. De foto’s zijn zowel binnen als buiten te vinden. Bestuurslid Anton Temme is trots op het resultaat: ‘Yvon en Monic zijn erin geslaagd de sering op kunstzinnige wijze vast te leggen, zonder de specifieke kenmerken van de teelt uit het oog te verliezen. Zij hebben allebei een geheel eigen stijl. De foto’s van Yvon hebben een mysterieuze sfeer, terwijl Monic de schoonheid en nostalgie van de sering weet te vatten. Ik hoop dat veel mensen hier de komende tijd van komen genieten.’

Museum Historische Tuin is open van dinsdag t/m zondag, 10.00 – 16.30 uur. De entree bevindt zich aan het Praamplein in Aalsmeer-Centrum. De fototentoonstelling is tot eind oktober te zien. Meer informatie: www.historischetuinaalsmeer.nl.

Bron: Ingezonden bericht - Bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs

Lees verder

HANG YOUTH @ P60 Amstelveen

20 juli 2023


Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband.

In 2020 brachten de Amsterdammers de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als 'WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?', 'IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV' en 'BELASTINGDIENST’. Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan. Zo speelden ze meerdere primetime televisie en radiomomenten aan gort alswel een illegale bezetting van de Zuid As en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen. In het voorjaar van 2023 bracht de band hun EP BEN JE BANG? uit en in najaar van 2023 tourt de band langs de grotere popzalen in Nederland, en zullen ze - aangezien het kapitalisme nog steeds niet is gevallen - genoodzaakt zijn om nieuwe muziek uit te brengen.

29 september staan zij live op het podium van P60 Amstelveen. Meer informatie en tickets via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

 Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder

MATT SCHOFIELD @ P60 Amstelveen

20 juli 2023


Matt Schofield, geboren in Engeland en nu in de VS gevestigd, blijft de grenzen verleggen en de grenzen van de Britse Blues-traditie hervormen. Een meermaals bekroonde gitaarvirtuoos, zanger, songwriter, producer en bandleider, na meer dan 30 jaar optreden is Schofield z’n impact als een van de meest invloedrijke en onderscheidende gitaristen van zijn generatie onbetwistbaar. 28 september is hij live te zien bij Poppodium P60 te Amstelveen.

Wat altijd indrukwekkend blijft, is Schofield live. Van hoofdpodia op prestigieuze festivals zoals Montreal en North Sea Jazz, tot volle huizen in legendarische clubs zoals Iridium in New York of 100 Club in Londen, Schofield z’n vermogen om onmiddellijk en diepgaand contact te maken met het publiek is onvergetelijk. Zijn authenticiteit, beheersing van gitaar, emotionele zang en improvisatietalent worden tot leven gebracht in zijn innovatieve originele composities.

Als gerenommeerd muzikaal docent bracht Matt in 2018 "Blues Speak" uit, zijn veelgeprezen TrueFire-instructieserie. Als clinicus heeft hij lesgegeven van Tokio tot aan Texas en alle punten daartussenin. Matt z’n aankomende plaat herenigt hem met zijn originele en geliefde orgeltrio line-up met Jonny Henderson en Evan Jenkins, ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het album en de band die zijn solocarrière lanceerde.

28 september staat Matt Schofield op het podium van P60 Amstelveen. 

Tickets zijn beschikbaar via de website: www.p60.nl

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch

Lees verder