Rick FM Twitter feed
Morgen weer 2 uur Sport & Co op Rick FM. Op de agenda div. sport en ook andere interessante onderwerpen en intervie… twitter.com/i/web/status/1…
Morgen, zondag, 5 juli, heeft Rob de Jonge in zijn programma Rood Wit Blauw (13.00-14.00 uur) een telefonisch inter… twitter.com/i/web/status/1…
Morgenmiddag,16.00-17.00 uur het wekelijkse verzoekplatenprogramma “Van juni-oor tot seni-oor” op Rick FM. Een prog… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 5 juli is het 21e programma Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen. @Gem_Uithoorn Speciale uitzending,… twitter.com/i/web/status/1…
Gisteren de 20e uitzending gemist van het programma 200 jaar samen; Uithoorn, De Kwakel en Thamen. @Gem_Uithoorntwitter.com/i/web/status/1…
Dwight Dissels nieuwe single “Echte Nederlander” is deze week de Nederpop Tip van Rick FM. rickfm.nl
Morgenmiddag,16.00-17.00 uur het wekelijkse verzoekplatenprogramma “Van juni-oor tot seni-oor” op Rick FM. Een prog… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 28 juni is het 20e programma Uithoorn, De Kwakel en Thamen 200 jaar samen. @Gem_Uithoorn . Wekelijkse uit… twitter.com/i/web/status/1…

Agenda

Gijs Scholten van Aschat en Eric Vaarzon Morel exclusief samen op tournee

02 juli 2020


De Meerse in Hoofddorp is sinds juni zeer succesvol met haar Zomer Specials. Deze voorstellingen staan los van onze reguliere programmering en hebben als doel onze zalen in te zetten waarvoor ze bestemd zijn. Daarbij komen de inkomsten geheel ten goede aan de artiest. We hebben met tafeltjes en stoelen een intieme zomersetting gecreëerd waarbij het bijwonen van een voorstelling exclusief en speciaal is. Ook wisten zij de zeer bijzondere voorstelling van acteur Gijs Scholten van Aschat en flamencogitarist Eric Vaarzon Morel te boeken. In de voorstelling Duende duelleren de vrienden met elkaar op het scherpst van de snede, met hun sterkste wapens: Eric met zijn muziek, Gijs met zijn taal. Woorden worden ritme, muziek wordt taal, grenzen vervagen.

 

In Duende begeven de twee Hollanders zich naar het zuiden, op zoek naar een andere cultuur. Eric speelt op zijn flamencogitaar, een ander Gijs leest. Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden en komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië, waar ze Lorca, flamenco, duende,  Pessoa, saudade en Drummond de Andrade ontmoeten: meer dan ze op een avond kunnen vertellen.

 

De Meerse kleine zaal
Vrijdag 10 juli  – 19:30 uur
www.demeerse.nl

Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 700 of via www.demeerse.nl.

Lees verder

DOE MEE MET DE LANDELIJKE TUINVLINDERTELLING

30 juni 2020


Op zaterdag 4 juli 2020 begint de Landelijke Tuinvlindertelling. Deze telling wordt voor de 12e keer door De Vlinderstichting georganiseerd en duurt 4 weken. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via www.vlindermee.nl.

Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest geteld. In de jaren ervoor stond de kleine vos op nummer 1, maar die is in het zuiden en midden van het land steeds minder te zien.

 

Vlinders herkennen en melden
Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin of op het balkon direct doorgeven via de app Vlindermee of de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.

 

Effecten van de droogte
De zomers van 2018 en 2019 waren extreem warm en droog. En dat zagen we aan de aantallen vlinders! Het waren er veel minder dan normaal. Veel voedselplanten waren verdroogd. Er werden voornamelijk koolwitjes gezien, die goed tegen hitte kunnen. De Vlinderstichting is benieuwd naar de cijfers van 2020. Want door de vlinders te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat die beter beschermd kunnen worden. Iedereen die van vlinders houdt kan tijdens de tuinvlindertelling bijdragen aan die kennis.

 

Maak je tuin vlinderklaar!
Tuinen zijn belangrijk leefgebied voor vlinders. Wat moet je doen om vlinders naar je tuin te lokken?

✔ Plant nectarrijke bloemen voor vlinders
✔ Zorg voor voedselplanten voor rupsen
✔Gebruik geen gif

 

Kijk voor alle informatie en meer tuintips op www.vlindermee.nl. De Tuinvlindertelling wordt gehouden van 4 t/m 26 juli 2020.

Lees verder

10e editie van het Amsterdamse Bos Golf

30 juni 2020


Op 30 Juni 2020 zou de 10e editie van het Amsterdamse Bos Golf “first Amsterdamse Rough Tournament” worden gespeeld. 

Helaas, zoals zo vele evenementen, kon ook dit evenement in 2020 niet plaatsvinden vanwege het coronavirus. Natuurlijk vinden de organisatoren, Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn, dit heel erg jammer. Men was in januari alweer gestart met de voorbereidingen om u een mooi evenement te bieden.

 

I.p.v. 2020 wordt 2021 nu het lustrumjaar en men zou het geweldig vinden als ook U dan weer aanwezig zult zijn. Zet 29 juni 2021 alvast in uw agenda!

 

Voor de komende 3 jaar heeft Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn besloten om de opbrengst van het toernooi te besteden aan FTP (Frontotemporale Dementie).  

De opbrengst van deze drie jaar komt volledig ten goede aan een nieuw onderzoek van Prof. Dr. J.C. van Swieten van het Erasmus MC in Rotterdam. Dit onderzoek richt zich vooral op de rol van ontstekingen in de hersenen bij erfelijke FTD. Een onderzoek waarbij hij zowel genetische FTD patiënten als hun gezonde familieleden gaat volgen. Dit bijzonder belangrijke werk wordt dus in 2021, 2022 en 2023 door het Amsterdamse Bos Golf ondersteund.

 

Men zal u voor het a.s. Amsterdamse Bos Golf 2021 uiteraard uitgebreid op de hoogte houden middels de vernieuwde website www.amsterdamsebosgolf.nl, Facebook, Instagram en LinkedIn.

Lees verder

Speeltuin Boerenvreugd langer open!

29 juni 2020


Sinds 16 mei ging de speeltuin van kinderboerderij Boerenvreugd in Aalsmeer beperkt open op zaterdag en zondag. Het was spannend hoe dat zou gaan maar het gaat goed! Het maximum aantal van 30 volwassen bezoekers blijkt goed uit te pakken in de praktijk.

De volwassen bezoekers nemen een sleutelhanger mee naar binnen en hangen deze (gedesinfecteerd) terug bij vertrek. Zijn de sleutelhangers op dan moet er even gewacht worden tot er iemand weg gaat. Het is fijn te zien dat bezoekers rekening met elkaar houden en zich aan de afspraken houden.

Het bestuur is trots op de bezoekers. Dankzij hun medewerking kan de boerderij verantwoord open te zijn. Het bestuur heeft daarom besloten de openingstijden te verruimen. De gebouwen op het terrein zijn nog steeds gesloten voor publiek evenals de grote weides, maar een bezoek aan de speeltuin is mogelijk op zaterdag en zondag van 11 uur tot 16 uur. Beide dagen 2 uur langer! Weer een klein stapje vooruit!

Wie meer informatie wil over de coronamaatregelen op de kinderboerderij kan op de facebookpagina kijken of op de site www.boerenvreugd.nl

Lees verder

Een sociale huurwoning zoeken verandert

29 juni 2020


UITHOORN - Vijftien gemeenten en veertien corporaties in de regio’s Amstelland-Meerlanden, Amsterdam en Zaanstreek-Waterland werken samen aan een nieuwe verdeling van sociale huurwoningen. Er wordt een puntensysteem geïntroduceerd waarbij naast inschrijftijd ook  actief zoeken en specifieke omstandigheden een rol gaan spelen. Daarmee willen gemeenten en corporaties woningzoekenden een extra steun in de rug geven.

De verandering is nodig om huishoudens met een dringende verhuiswens meer kans op een woning te geven. Het voorstel bevat nieuwe regels die beter rekening houden met woningzoekenden die hard een woning nodig hebben. De nieuwe manier van verdelen geeft deze woningzoekenden een extra steun in de rug, maar we lossen de schaarste aan woningen er niet mee op.

In Uithoorn en de Kwakel worden daarom in de komende jaren ook ongeveer 250 sociale huurwoningen bijgebouwd. Daarnaast zet de gemeente in op het vergroten van het aanbod sociale huurwoningen door het bevorderen van de doorstroming. “Dit doen wij door bijvoorbeeld bij nieuwe sociale huurwoningen voorrang te geven aan inwoners uit de gemeente Uithoorn en ouderen uit de gemeente voorrang te geven op een passende woning met behulp van de regeling “van groot naar beter”. Daarnaast beogen wij de doorstroming te bevorderen door in te zetten op de realisatie van middeldure huurwoningen en goedkope koopwoningen”, geeft wethouder Hans Bouma aan.

Het nieuwe systeem werkt met punten. De huidige inschrijftijd wordt omgezet naar wachtpunten. Wachtpunten zijn de basis en lopen altijd door. Nieuw zijn straks de zoekpunten en situatiepunten. De bedoeling van zoekpunten is om mensen die actief zoeken meer kans te geven. Hiermee wordt de kans, om in aanmerking te komen voor een woning, voor starters en jongeren vergroot. Situatiepunten bouwt iemand alleen op als diegene voldoet aan specifieke omstandigheden. De omstandigheden zijn: relatiebreuk met kinderen , met je kinderen bij een ander huishouden inwonen en problematisch thuiswonende jongeren. Op basis van inschrijftijd, zoekduur en omstandigheden wordt een puntenaantal opgebouwd. Dit puntenaantal is bepalend voor de toewijzing van de woning.

“Het mooie van het nieuwe toewijzingssysteem is de balans die ontstaat tussen de verschillende groepen woningzoekenden. Nu is het zo hoe ‘langer je wacht’. Straks is het ook ‘hoe harder je zoekt ’en ‘hoe harder je de woning nodig hebt”, aldus Bert Halm, bestuursvoorzitter Eigen Haard

Het systeem met urgentie blijft bestaan. Ook de passendheidscriteria (inkomen en gezinsgrootte) en de voorrangslabels veranderen niet.

Van 2 juni tot en met 28 juli 2020 kunnen inwoners een reactie geven op het voorstel. Alle informatie over het voorstel is te vinden op socialehuurwoningzoeken.nl. U kunt een eventuele zienswijze sturen naar gemeente@uithoorn.nl of per post aan Gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Graag onder vermelding van 2020-045962.

Daarnaast ligt het voorstel tevens ter inzage in het gemeentehuis. Alleen op afspraak kunnen deze worden ingezien.

Lees verder

Wall of Flowers gaat door: foto’s insturen nu mogelijk

28 juni 2020


Het Flower Art Museum in Aalsmeer krijgt er binnenkort een bijzonder kunstwerk bij: Wall of Flowers. Vorige maand startte het museum samen met kunstenaar AlexP een crowdfundingactie om dit opvallende werk te realiseren. De actie loopt nog, maar inmiddels is zeker dat het kunstwerk er gaat komen.

Wall of Flowers is een zogenaamde photile: een kunstwerk opgebouwd uit kleine beelden. Van dichtbij zijn duizenden fotootjes te zien, van veraf vormen alle foto’s samen een nieuw kunstwerk met bloempatronen. Het Flower Art Museum en mediakunstenaar Alex Prooper lanceerden het plan om een positieve draai te geven aan de lastige coronatijd. Zij willen hiermee een saaie muur op het buitenterrein van het museum omtoveren in een bloemenzee.

 

 

Lees verder

Ontmoeten en bewegen in de wijk (senioren)

25 juni 2020


UITHOORN - Vanaf dinsdag 16 juni kunnen senioren iedere dinsdag van 11.00 tot 11.30 uur meedoen met een gevarieerde beweeg les. De les vindt plaats in de wijk Thamerdal, naast de Ponderosa, Plesmanlaan 27, 

 

Zorg voor een veilige beweegomgeving
Beweeg mee op uw eigen niveau
Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM
Zorg voor goede hygiënemaatregelen

Lees verder

CRASH opent op 6 juni, D-Day, de deuren van het museum weer  

12 juni 2020


Aalsmeerderbrug -  Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is er klaar voor om haar deuren weer voor publiek te openen. Wij hebben de datum van 6 juni gekozen omdat samenvalt met een andere belangrijke historische datum, de datum waarop “Operation Overlord” 76 jaar geleden alweer, van start ging.

Wij kijken enorm uit naar de mogelijkheid om onze collectie weer aan het publiek te kunnen tonen. In de afgelopen weken is door onze vrijwilligers hard gewerkt aan een goede routering met eenrichtingsverkeer. Het moge duidelijk zijn dat wij ons strikt aan de regelgeving van de regering en het RIVM houden.

De ingang tot het museum is verplaatst naar een andere ruimte die de mogelijkheid geeft de route zodanig te maken dat bezoekers in een richting door het museum gaan en eenvoudig afstand kunnen houden van anderen. Tot onze spijt kunnen bij onze bezoekers niet rondleiden. Daarom krijgen de bezoekers bij de receptie het routeboekje “Op Ontdekking door het Museum” uitgereikt. Bij de verschillende objecten is het verhaal van dat object te lezen. Ook is bij verschillende objecten een kaart geplaatst met een QR-code. als die QR-code wordt gescand zal een PDF document op de telefoon worden gedownload met informatie over het betreffende object.

Omdat het aantal bezoekers dat wij maximaal tegelijkertijd mogen toelaten aan een maximum is gebonden moeten toegangskaartjes vooraf worden besteld. Er zijn drie tijd slots geregeld: van 11:00 tot 12:30 uur, van 13:00 tot 14:30 uur en van 14:30 tot 16:00.

Wij gaan voorlopig alleen op zaterdag en de tweede zondag van de maand open.

Wij zijn woensdag dus tot nader order gesloten.

Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd door:

·        u op de website aan te melden op: https://www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/

·        te bellen naar 0297321408

Afrekenen kan uitsluitend per PIN betaling bij de kassa van het museum.
Geef de naam op waaronder u heeft gereserveerd en u kan afrekenen.

 

Lees verder