Rick FM Twitter feed
Zondag 15 mei was @robzorn telefonisch te gast in #RoodWitBlauw Interview gemist? Luister het terug via;… twitter.com/i/web/status/1…
Deze week is Frans Duijts - We Gaan Het Helemaal Anders Doen, de Rick FM Nederpop Tip! 🇳🇱📻🎤🎧🎼 Videoclip;… twitter.com/i/web/status/1…
Rick FM vanavond bij vertrek lopers Atletiekclub @AkuUithoorn en donderdag verslag binnenkomst van loop uit Wagenin… twitter.com/i/web/status/1…
Laterrr! Is een nieuw programma op de dinsdagavond, 21.00 tot 23.00 uur. Programma van #KoenOverbeek waarin muziek… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 1 mei was @femkehengeveld te gast in #RoodWitBlauw, 13.00-14.00 uur. Interview gemist?👉… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 1 mei is #FemkeHengeveld telefonisch te gast in #RoodWitBlauw, 13.00 - 14.00 uur. Deze allround zangeres he… twitter.com/i/web/status/1…
KONINSDAG vandaag zijn we van 9.00 tot 11.00 in de Kwakel en het centrum met impressies van deze feestelijke dag. Z… twitter.com/i/web/status/1…
Deze week is #MartHoogkamer #Vergeetnooitwaarjevandaankomt, de Rick FM #NederpopTip! 🇳🇱📻🎤🎧🎼 Rob de Jonge zou hem gi… twitter.com/i/web/status/1…
Zondag 24 april is #DaanBartels telefonisch te gast in 'Rood Wit Blauw' 13.00 - 14.00 uur. #DaanMaurice treden 15 +… twitter.com/i/web/status/1…
Deze week is #MissenZou van #ThomasAcda, @Rolfsanchez & @kraantjepappie de Rick FM #NederpopTip!🇳🇱📻🎤🎧🎼 Single & cli… twitter.com/i/web/status/1…

Agenda

4e editie van Downtown Ophelia

19 mei 2022


Na twee jaar weg geweest te zijn, wordt DownTown Ophelia weer georganiseerd op zaterdag 11 juni a.s. in de Ophelialaan in Aalsmeer. ‘Een evenement met een boodschap’, waarbij mensen met een verstandelijke beperking die dag in de winkels, bij de kappers, de horeca en op de braderie mogen werken. Ze mogen ook shinen op het podium of in de modeshow. Zo kunnen ze laten zien dat ze meer kunnen dan gedacht wordt. Het evenement was de drie voorgaande edities een groot succes, vooral door het enthousiasme van de deelnemers en ondernemers. Velen werkten hieraan mee en ook nu zal er weer een podium zijn met leuke optredens, een gezellige braderie, foodtrucks, kinderspelletjes, activiteiten en meer.

Heb je een verstandelijke beperking en lijkt het je leuk om die dag ergens te werken, met de modeshow mee te doen of gewoon gezellig langs te komen en te genieten? Schrijf je dan snel in via het aanmeldformulier op de website www.downtownophelia.nl.

KRAAMPJES EN VRIJWILLIGERS
Een belangrijk onderdeel is de braderie. Vind je het leuk om een kraampje te huren vanuit je bedrijf, hobby of vereniging/stichting? Het is altijd gezellig druk in de straat en je krijgt die dag, als je dat wilt, enthousiaste hulp in de kraam. Bij interesse kun je een mailtje sturen naar info@downtownophelia.nl of binnenlopen bij Frank van de Etos.

Ook is de organisatie op zoek naar vrolijke vrijwilligers die het leuk vinden om die dag de handen uit de mouwen te steken. Er is hulp nodig bij het begeleiden van de deelnemers in de winkels, helpen bij activiteiten, kinderspelletjes en modeshow, schminken en het op- en afbouwen van verschillende dingen zoals het podium en de spelletjes.

Kom jij die dag helpen en word je onderdeel van een gezellig team? Het wordt, gezien de ervaringen van voorgaande jaren, een fantastische dag. Meer informatie is te vinden op www.downtownophelia.www.downtownophelia.nl of via de facebookpagina.

Lees verder

Literair Café 102: Filosofeer over het leven met journalist Peter Henk Steenhuis

19 mei 2022


Het belooft een interactieve workshop- en lezingavond te worden in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein waar Peter Henk Steenhuis samen met jou filosofeert over zijn nieuwste werk ‘Zin in het alledaagse’ en jouw levensloop.

Peter Henk Steenhuis
Filosofieredacteur bij dagblad Trouw en publicist van meer dan vijftien boeken, dat is Peter Henk Steenhuis. Zijn boeken Filosofie van het kijken en Denken over dichten kwamen op de shortlist van de Socrates Wisselbeker.

Hoe krijg je zin in het alledaagse?
Hoe maak je zin in het leven van alledag? Drie jaar geleden begon schrijver/journalist Peter Henk Steenhuis met die vraag de rubriek ‘Zin in het alledaagse’ in dagblad Trouw. De meest gelezen gesprekken werden eind 2022 gebundeld in het gelijknamige boek. De serie loopt nog door. Zin in het alledaagse bevat gesprekken met gewone, maar altijd bijzondere Nederlanders over hoe zij hun leven betekenis geven. Peter Henk Steenhuis sprak met hen niet over zingeving in theoretische zin, maar verzamelde verhalen over de manier waarop zij zin doen of maken, elke dag opnieuw.

Literair Café 102: Filosofeer over het leven met journalist Peter Henk Steenhuis

Datum: donderdag 2 juni, 19:30-21:00

Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Prijzen: Leden €5,00 / Niet-leden €7,50

Meer informatie vind je op www.debibliotheekamstelland.nl

 

url: https://amstelland.op-shop.nl/7579/literair-cafe-102-filosofeer-over-het-leven-met-journalist-peter-henk-steenhuis/02-06-2022

Lees verder

Het Hoge Heemkoor zoekt nieuwe leden

19 mei 2022


Hoera! Het Hoge Heemkoor mag weer zingen na de Corona-stop!

Het koor van het Hoge Heem komt iedere donderdagochtend om 10 uur bij elkaar om na de koffie te werken aan een programma van Nederlandstalige liedjes, voor het optreden op de laatste donderdag van de maand op de Verjaardagviering. Dat is iedere keer weer feest: er zijn taartjes, de jarigen van afgelopen maand worden toegezongen, en krijgen allemaal een roos. Het koor werkt ook mee aan zangmiddagen en Kerstvieringen in het huis. Het is een heel gezellige groep enthousiaste oudere Uithoornaars, vakkundig op piano begeleid door Harry Lichtendahl.

Na de gedwongen stop van meer dan 2 jaar vanwege Covod-19, moet het koor helaas enkele leden missen. Er wordt dus hard gezocht naar versterking! Zingt u graag, en houdt u van gezelligheid, kom dan eens  kijken (en meedoen). Er zijn geen kosten verbonden aan het koorlidmaatschap.

Wij starten weer op donderdag 2 juni, om 10 uur is er koffie in het restaurant van het Hoge Heem, daarna gaan we van half 11 tot half 12 aan het werk in een zaaltje van De Schutse, achter het Hoge Heem.

Wilt u meer weten? Bel dan Gerda Bronkhorst, 568709, of Anne Marie Odijk, 562198. Wij kijken naar u uit, u bent van harte welkom!

Lees verder

Laatste dagen van ‘Wonderland’ in Flower Art Museum

18 mei 2022


De tentoonstelling Wonderland in het Flower Art Museum is deze week voor het laatst te zien. Nog tot en met zondag 22 mei kunnen bezoekers de sprookjesachtige schilderijen en bloemsculpturen komen bekijken.

Wonderland bestaat uit zestig schilderijen van de Maltese-Iraanse kunstenares Lida Sherafatmand en een aantal reusachtige bloemsculpturen van Alisa Lis. Samen vormt het werk een magische wereld vol kleur en diepere lagen. Lida Sherafatmand groeide op in Iran ten tijde van de oorlog met Irak. Als kind tekende zij fantasiewerelden om te ontsnappen aan het geweld. Dit legde de basis voor haar latere werk als kunstenaar. Het werk van Sherafatmand biedt een overrompelende ervaring. Als kijker word je naar binnen gezogen in een wereld vol beweging, diepte en emotie.

Alisa Lis ontwikkelde zich vanuit een achtergrond als bloemist tot kunstenares. Zij maakt metershoge bloemen van papier en textiel, die doen denken aan de sfeer van haar favoriete jeugdboek Alice in Wonderland. De kleurrijke bloemen vormen een prachtige combinatie met de schilderijen. Naast de tentoonstelling Wonderland is er werk te zien van het duo Rob de Heer en Marion Karremans (mixed media) en een enorm mozaïek van Lian de Gier.

De tentoonstellingen zijn deze week nog te bezoeken van donderdag tot en met zondag, 13 tot 17 uur. Op zondag 22 mei sluit het museum om 15.30 uur in verband met een concert. Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer. Meer info: www.flowerartmuseum.nl.

 

Lees verder

KUNSTROUTE ZIJDELVELD

18 mei 2022


Zaterdag 11 & zondag 12 juni 2022, een heel weekend kunst en gezelligheid op het Zijdelveld!

 

De bewoners van het Zijdelveld in Uithoorn organiseren ‘Kunstroute Zijdelveld’ nu voor de 8e keer. Het is een weekend voor alle leeftijden met kunst, optredens en kinderactiviteiten in 45 (voor)tuinen.

Er zijn schilders, beeldhouwers en fotografen, kunstenaars met sieraden, tassen en toegepaste kunst in metaal en steen. Maar je komt ook ambachtelijk gesmede messen en beschilderd servies tegen.

Dorpsdichter Peter Borghaerts organiseert workshops ‘gedichten schrijven’.

 

Kinderen kunnen bij CREA pottenbakken en schilderen. Onze Schmink-Koningin maakt de mooiste snoetjes, het poppentheater treed op en er is een niet te missen kunstzinnige kinderspeurtocht. 

 

Optredens zijn er op zaterdag en zondag van onder andere het Meezingkoor Uithoorn, Laat Maar (2021 in de finale van de popprijs van Amstelland), Clear Horizon, Drake 5, Voices & Friends en het Groovy duo Anja en JP.

 

Het evenement speelt zich af tussen de Watsonweg (Brandweer) en restaurant Black Pepper (Politiebureau).

Het is een leuke en inspirerende wandeling van 1 km en misschien loop je de straat wel uit met een kunstwerk of sieraad! Onderweg tref je de ijscoman en horecagelegenheden. Wil je een langere wandeling maken, dan kun je een rondje Zijdelmeer lopen (3 km). 

Hou er rekening mee, dat met uitzondering van bestemmingsverkeer, auto’s dat weekend geen toegang tot het Zijdelveld zullen hebben. 

 

Kunstroute Zijdelveld - Uithoorn

11 en 12 juni 2022 van 12.00 – 17.00 uur

Vrij entrée

 

https://www.facebook.com/KunstrouteZijdelveld

email: kunstroutezijdelveld@gmail.com

Lees verder

Uithoornse Joki Beerendonk in de Finale van het Ouderensongfestival

18 mei 2022


Joki Beerendonk uit Uithoorn, die opnieuw een finaleplaats in het Ouderen Songfestival veroverd heeft moest helaas nog even wachten op de Finale. Die was door Corona maatregelen uitgesteld.

Zondagmiddag 12 december zou Joki Beerendonk samen met zestien finalisten op het podium van het DeLaMar Theater staan. Die Finale is nu zondagmiddag 22 mei in het Theater De LaMar.
http://www.ouderensongfestival.nl/grande-finale.asp

Als geboren Amsterdamse zingt ze ‘Amsterdams parfum’, het lied, bekend geworden door Jenny Arean, waarin op subtiele wijze de immense liefde voor de hoofdstad wordt bezongen.

Joki is o.a. bekend van de Dinnershow “Mam, waar zijn mijn rooie schoenen”.
En ook van haar andere muzikale activiteiten, zoals de Canta KaraJoki. Als zangeres en comédienne zit ze al dertig jaar in het vak en was o.a. jurylid bij RTL All Together Now. Ze werkt samen met het Nationaal Ouderenfonds en zamelt geld in met haar lila Canta als rijdende karaokebar.

Lees verder

Schaapscheerdersfeest op Boerenvreugd

18 mei 2022


De schapen van kinderboerderij Boerenvreugd mogen hun winterjas weer uit!

Op vrijdag 20 mei worden de schapen geschoren. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken bij dit evenement.

Spinster Ellen zal demonstreren hoe de wol met het spinnenwiel wordt gesponnen, er wordt van alles verteld  over schapen en hun wol en in de tent kunnen schaapjes worden geknutseld.

Een kijkje nemen bij de jonge dieren is altijd leuk! Er zijn jonge lammetjes, konijntjes, cavia’s en kuikentjes op de boerderij.

Het schaapscheerdersfeest is van 13.30 tot 15.30 aan de Beethovenlaan 118 in Aalsmeer (de Hornmeer).

Meer informatie over Boerenvreugd is te vinden op www.boerenvreugd.nl

Lees verder

Online Training ‘Omgaan met dementie’ voor kinderen van een ouder met dementie

16 mei 2022


UITHOORN - Op donderdag 2 en 9 juni organiseert Uithoorn voor Elkaar een tweedelige online training ‘Omgaan met dementie’. Deze training is voor kinderen van een ouder met dementie.

 Als je vader of moeder dementie heeft wil je waarschijnlijk graag weten hoe je hier het beste mee kunt omgaan en wat je beter niet kunt doen. ‘

 Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe je hier het best op kunt inspelen, is van groot belang. De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met je vader of moeder. 

 

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn:

·        Vormen van dementie

·        Werking van het geheugen

·        De belevingsgerichte benadering

·        Wat betekent dit voor jou

·        Hulpmogelijkheden

 

Aanmelding

De training vindt plaats op donderdag 2 en 9 juni van 19.30 tot 21.30. Na aanmelding ontvang je via de mail een link voor de online bijeenkomst.

 Voor vragen of aanmelden kun je contact opnemen met Mantelzorg & Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

 

Lees verder

Schrijversavond verschoven

16 mei 2022


VOLGENDE SCHRIJFBIJEENKOMST: 31 mei, 19.30 - 21.30 uur in de bieb, Dorpsstraat 43.

Er kunnen nog mensen bij. Heb je interesse? Neem dan even contact op via 

schrijverscafeuithoorn@hotmail.com We sturen je dan eerder behandelde stof toe.

Lees verder

JAAP KRANENBORG “OH NEE, MET PENSIOEN!?”

12 mei 2022


We leren Jaap Kranenborg kennen: hij is schrijver van de nieuwe, ontroerende en ook humoristische roman De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde. Hij zal proberen uit te leggen wat hij bedoelt met: ‘Zorg dat je geen oude brompot wordt!’

Zondag 22 mei geeft Jaap een lezing in gebouw De Kuyper, signeert hij zijn nieuwe boek van 15.00-16.30 uur én zal hij worden geïnterviewd door een Uithoornse schrijver. Het BSPU (Boek- en SchrijfPlatform Uithoorn) is de club die deze middag organiseert.

Met ervaringen uit zijn eigen ‘eerste jaar’, opgetekend via het personage Maarten, en voor zijn gevoel zo ingrijpend als de ‘geboorte van eerste kind’, vliegt hij langs de lijnen van zijn nieuwe leven en voert hij zijn publiek met zich mee. Hij weet dat zijn toekomst korter wordt, dus wil er alles uithalen, maar beseft tegelijkertijd dat hij iets onder ogen moet zien: hoe bereik ik zingeving? Is met pensioen gaan werkelijk één lange vakantie, of moet je ook afkicken van alles wat ooit moest, verplicht was en nooit iets kon? Het is vast herkenbaar. Op zijn eigen wijze neemt hij zijn toehoorders mee op reis, laat ze nadenken en geeft ze tips mee. Baadt het niet, dan schaadt het niet.

Tot 2016 was Jaap Kranenborg werkzaam als docent aardrijkskunde in het voorgezet onderwijs. Hij debuteerde in 1999 met de roman De laatste horizon, kwam in 2000 met zijn tweede roman Warenhuis van het verleden en publiceerde vele verhalen in literaire tijdschriften. Twee verzamelbundels volgden Mooi meegenomen en Goed gebundeld. De laatste jaren schrijft hij artikelen, columns en verhalen over vogels voor diverse media, onder andere regelmatig de IVN-column Natuur dichtbij Huis in de Nieuwe Meerbode.

Ben u geïnteresseerd in Jaaps verhaal? Kom dan gezellig langs!
Kuyperlaan 50, 1421 VS Uithoorn.
U ontvangt bij binnenkomst (entreeprijs van €3) een gratis kopje koffie/thee. De bar is geopend om na te praten en voor uw overige consumpties.

Graag even aanmelden bij Conny Vos, mail haar via: connyvos-schouten@hotmail.com
Meer informatie vindt u op www.bspu.nl

Lees verder

Overweldigend aantal aanmeldingen Rommelroute Uithoorn en De Kwakel

10 mei 2022


Op zaterdag 21 mei a.s. wordt het feest in Uithoorn voor iedereen die het leuk vindt om op zoek te gaan naar een koopje of te snuffelen tussen spulletjes die in een ander huishouden overbodig zijn geworden. Tijdens de Rommelroute, tussen 11.00 en 15.00 uur, zijn de dorpen Uithoorn en De Kwakel dé plek om tweedehands en/of zelfgemaakte koopjes en schatten te vinden.

 

Meer dan 230 inwoners hebben zich aangemeld om vanuit hun eigen tuin, schuur of oprit gebruikte en/of zelfgemaakte spulletjes te verkopen. Deze adressen worden verwerkt op een kaart, die zowel digitaal als op papier beschikbaar komt voor belangstellenden. Zo kun je zelf je route bepalen langs de verkopers.

 

De organisatie van de Rommelroute is in handen van Susanne, inwoonster van Uithoorn, in samenwerking met Uithoorn voor Elkaar en mede mogelijk gemaakt door Amstelidee. Susanne bezocht vorig jaar in september tijdens Burendag de Rommelroute in de wijk Thamerdal en zag direct mogelijkheden om dit op grotere schaal te gaan organiseren. ‘Behalve dat een Rommelroute bijdraagt aan het hergebruik van spullen en materialen en dus duurzaamheid, is het ook een ontzettend leuke manier om je buren, buurtgenoten en dorpsgenoten te ontmoeten!’ Susanne en Uithoorn voor Elkaar zijn verrast door het grote aantal aanmeldingen en leuke reacties, die vooral via de mail en de Facebookpagina van de Rommelroute binnen zijn gekomen.

 

De wijkcentra Bilderdijkhof (Bilderdijkhof 1) en De Kuyper (Kuyperlaan 50) in Uithoorn vormen tijdens de Rommelroute een plezierige uitvalsbasis: hier is de routekaart verkrijgbaar (natuurlijk gratis!) en kan een kopje koffie of thee worden gedronken. Ook zijn hier toiletten aanwezig. De organisatie stimuleert bezoekers om zoveel mogelijk lopend of met de fiets de adressen van de Rommelroute te bezoeken. We hopen op veel bezoekers, dus nodig gerust iedereen uit! Meer informatie, contactgegevens en later de routekaart vind je op www.uithoornvoorelkaar.nu/rommelroute en Facebook: @rommelrouteuithoorn

Lees verder

Lezing: De luchtslag om Nederland in de meidagen van 1940

10 mei 2022


In de meidagen van 1940 gebeurde er veel in en boven Nederland. Nederland werd verrast door de aanval van de Duitsers en moesten vechten tegen een overmacht van Duitse grondtroepen, parachutisten en tegen de Luftwaffe. Dick Weber neemt u op 21 mei om 11:00 mee door de dertiger jaren, de aanloop naar de meidagen 1940 en de wetenswaardigheden over de opbouw van de Nederlandse verdediging, de krachtmetingen en onenigheid in de leiding van de krijgsmacht. Vervolgens worden de gebeurtenissen tijdens de meidagen belicht. Het is een lange lezing, ca. 2 uur. Daarom is er een pauze ingelast. Tijdens de pauze wordt een film vertoond over de Nederlandse ’Luchtmacht’ in de meidagen.

Openingstijden
De toegang tot het CRASH museum bedraagt € 7,50 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder, € 4,00 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen jonger dan 6 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout. Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.

Toegang reserveren
Als u reserveert bent u zeker van toegang tot het museum en de lezing.

Reserveren kan via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren.

 

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt u de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Lees verder

Internationale scootertreffen Heinkelklub de Kwakel

10 mei 2022


Met Pinksteren, van 3 t/m 6 juni, organiseert Heinkelklub "de Kwakel" voor de 13e keer het Internationale Scootertreffen. Deze keer zal deze gehouden worden op het Evenemententerrein in De Kwakel, naast voetbalvereniging K.D.O.

 

Men verwacht 130 deelnemers uit Nederland en Duitsland, en eentje zelfs uit Liechtenstein. Het Treffenprogramma is voor de deelnemers goed gevuld: vrijdag is er ontvangst en in de avond een korte rit door de omgeving, gevolgd door een feestavond, welke door de burgemeester van Uithoorn geopend wordt.

Zaterdag staat er een rit naar het Nederlands Transportmuseum in Nieuw Vennep op het programma, waar eenieder geruime tijd heeft om rond te snuffelen. Na terugkomst is er 's middags onderdelenmarkt en men hoopt dat er een aantal oldtimersclubs hun voertuigen komen showen. 

's Avonds is er na een barbecue wederom een feestavond.

Zondag is er een grote puzzelrit in de omgeving, en ook deze dag wordt afgesloten met een feestavond.

Maandags is het na het ontbijt helaas alweer tijd om afscheid te nemen.

Lees verder

3e editie Kwakel Open Air Festival

09 mei 2022


DE KWAKEL - Top acts en lokaal talent op het podium tijdens derde editie Kwakel Open Air Festival (KOAF), zaterdag 11 juni. Vanaf 15.00 uur staan er 7 bands op het podium op het evenemententerrein.

Zoals gebruikelijk is er tijdens het festival ruimschoots aandacht voor lokale en regionale muzikanten en bands. Zo staat onder meer Kwakelaar Jim van Schaick met zijn band Total Seclusion op de planken. Daarnaast zijn nog drie van de in totaal zeven optredende bands regionaal gebonden. De band van Kwakelaar Wim Bartels; After the Break, de band Super Friday met leden uit Kudelstaart en de donderdagavondband oftewel #DAB uit Hoofddorp!

Total Seclusion
De aftrap van het Kwakel Open Air Festival is in handen van Total Seclusion, waarmee Kwakelaar Jim van Schaick terugkeert op het podium van KOAF. Total Seclusion is een jonge hardcore skatepunkband met invloeden uit de vroege jaren ’80. De band trakteert het publiek op hardcore punk, moderne metal en een vleugje krankzinnigheid.

ABBA Tribute
Als headliner van het derde Kwakel Open Air Festival komt ABBA Tribute naar De Kwakel om de bezoekers mee terug te nemen naar de jaren ’70 en ’80. Iedereen kent klassieke hits als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia’, ‘Voulez vous’ en ‘The winner takes it all’. Dat wordt dus een ‘trip down memory lane’ op het evenemententerrein in De Kwakel

Drukwerk
Meer dan drie decennia geleden kwam ‘Je loog tegen mij’ al uit. Tijd voor vader Harry en zoon Bram Slinger om Drukwerk nieuw leven in te blazen. De band toert onder de naam Drukwerk weer volop door Nederland. Ooit opgericht om protestsongs tegen de sluiting van jeugdhonken in Amsterdam-Noord en atoomenergie te zingen en de krakers te ondersteunen, staan vader en zoon Slinger 11 juni op het podium om een lichtje op De Kwakel te schijnen. Tijdens de tweede editie van Kwakel Open Air Festival moest Harry vanwege ziekte nog verstek laten gaan, maar nu hij is klaar voor revanche!

Amy Winehouse Undercoversessie.
De band, onder leiding van bandleider Chris van der Meer brengt een ode aan de muzikale nalatenschap van de legendarische Britse zangeres Amy Winehouse. Van der Meer vond in Renske de Boer de perfecte vertolkster van het repertoire van Amy, onder begeleiding van The Originators blaast zij de liedjes nieuw leven in. Deze band stond al eens in de grote Undercovertent op de Zwarte Cross en komt nu naar De Kwakel.

After the Break.
De band met Kwakelaar Wim Bartels Frontman Bartels en zijn kompanen spelen ‘de mooiste nummers uit de popgeschiedenis. De helft staat in de Top 2000, van de andere helft heb je nog nooit gehoord’. Voor Bartels is het niet de eerste keer op het podium in De Kwakel, hij trad eerder al op met zijn band Hollands Diep.

Super Friday Music.
Bij de lokale band Super Friday Music voelt iedereen zich super dankzij het muzikale vrijdaggevoel waar zij voor zorgen. Van de lekkerste classics tot de grootste hits van dit moment: Super Friday speelt het allemaal. De band voelt zich dan ook elke dag als een vrijdag, de mooiste dag van de week.

DonderdagAvondBand #DAB
Waarom je band niet vernoemen naar de avond dat je normaal repeteert? #DAB deed het, want de afkorting staat voor DonderdagAvondBand. De band speelt voornamelijk covers van de muziek waarmee de leden zijn opgegroeid. Reken op liedjes uit de jaren ’70, ’80 en ’90. De nadruk ligt op rock, maar ook soul en funk zijn onderdeel van het repertoire.

Vier jij het feestje mee? Kaarten zijn verkrijgbaar bij Supermarkt Quakel in De Kwakel en Coop Rehorst in Nieuwveen en online https://justtickets.nl/5588/Kwakel_open_air_festival_2022

Lees verder

Extra cursus ‘Omgaan met Dementie’ voor partners

09 mei 2022


UITHOORN -  Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Uithoorn voor Elkaar biedt daarom jaarlijks twee keer een cursus ‘omgaan met dementie’. Voor deze cursus bestaat een grote belangstelling en daarom wordt deze nog een extra keer aangeboden in mei.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en een terugkomdag. De dagen zijn woensdag 25 mei en 1/8/15 en 22 juni. De terugkomdag is gepland op woensdag 3 augustus.

De bijeenkomsten zijn van 10.30 tot 12.30 aan de Bouwerij 4-d in Amstelveen.

De cursus is voor mantelzorgers in het werkgebied van Mantelzorg & Meer (regio Amstelland / Haarlemmermeer).


Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Vormen van dementie, Werking van het geheugen, De belevingsgerichte benadering,

Wat betekent dementie voor u als mantelzorger, beschikbare hulpmogelijkheden.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan via de website van Mantelzorg & Meer of telefonisch.
Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen via 020-5127250 of via info@mantelzorgenmeer.nl

Lees verder

Tuin Bram de Groote

04 mei 2022


 

Zondagmiddag 5 juni is weer de maandelijkse Open middag in schitterende natuurtuin Tuin Bram De Groote in uithoorn.

De Tuin Bram de Groote ligt aan de Boterdijk in Uithoorn en is sinds 1994 als natuurgebied in beheer bij Landschap Noord-Holland. De tuin omvat onder meer een boomgaard, een bloemenweide, een moerasbos, een flink aantal borders en een weide, waar in de zomer kalfjes grazen.

De werkgroep Tuin Bram de Groote is wekelijks bezig met het onderhoud van de tuin. Op de eerste zondag van april tot en met september is de tuin open voor bezoekers.

Een bezoek aan deze schitterende tuin vol bloeiers, die met zoveel liefde en kennis bijgehouden wordt, is zeer de moeite waard. Hoor het boeiende verhaal over Bram de Groote die zijn woonboot steeds iets verlegde om er een bijzondere tuin aan te leggen. De tuin ligt in Uithoorn op de hoek van de Boterdijk en Elzenlaan. De toegang is gratis.

De tuin is de eerste zondag van de maand open, van april t/m september, 13.00 - 16.00 uur.

Ingang: via de zijingang van de tuin tegenover de werkschuur aan de Elzenlaan.

Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur

https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten

 

Lees verder

Dames van Uithoorn & De Kwakel save the date!

03 mei 2022


Op zondag 22 mei organiseert de Lionsclub Uithoorn weer een Ladies Rally. Een recreatieve toertocht voor het goede doel in oude klassieke auto’s of cabrio’s met aan het stuur en aan boord uitsluitend vrouwen.

Het thema dit jaar is 'Relight my Fire'. Een tocht met leuke opdrachten en prijzen voor de winnaars, waaronder originaliteit prijzen voor het mooiste team plaatje onderweg en de leukste auto in het decor van het thema.
Het goede doel deze editie is:
SAMEN VOOR DE BESTE BRANDWONDENZORG
(Brandwondenzorg Nederland)

PROGRAMMA:
11.30: ONTVANGST
12.00: LUNCH MET UITLEG OVER DE RALLY
13.00: START
16.00: BORREL EN PRIJSUITREIKING

INSCHRIJVEN PER E-MAIL: LIONSRALLYUITHOORN@GMAIL.COM
De start en finish: Geostick, Amsterdamseweg 26, 1422 AD Uithoorn.
Inschrijfgeld: € 65,00 p. p.

Lees verder

Geluks Route Aalsmeer ZATERDAG 28 EN ZONDAG 29 MEI

02 mei 2022


AALSMEER - De eerste Geluksroute Aalsmeer wordt een inspirerend ontmoeten met mooie, verrassende geluksmomenten op sfeervolle en gastvrije locaties.

Centraal staat de vraag; Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen? Denk aan het uitwisselen van stekjes, samen kunst beleven, een gedicht schrijven, complimentjes uitdelen, een mooi gesprek hebben over jouw hobby of beroep of vrijwilligerswerk. Geluk delen brengt altijd meer geluk teweeg. Er ontstaan nieuwe verbindingen waar Aalsmeer mooier van wordt!

WIL JE DELEN WAAR JIJ GELUKKIG VAN WORDT? DAN IS DIT EEN UITNODIGING VOOR JOU. VAN KLEIN TOT GROOT.

Deel jouw geluk precies zoals het jou past.

Mocht je op zoek zijn naar een plekje dan heb je geluk: er is ruimte beschikbaar bij onder andere de KunstKas (www.kunstkas.org), Art Centre Aalsmeer (www.artcentreaalsmeer.nl) en bij De Oude Veiling, de huiskamer van Aalsmeer (www.deoudeveiling.nl). Maar je kunt natuurlijk ook jouw eigen plek toevoegen aan de route.

Voel je welkom en deel jouw geluk serieus of speels er is plek voor allerlei gelukservaringen. Voor het geval je wel graag mee wilt doen maar nog niet weet hoe – bedenk dan; “less is more” We kijken naar je uit!

https://www.geluksroute.nu/editie/aalsmeer

 

Lees verder

Rommelmarkt UITHOORN

02 mei 2022


Zaterdag 21 mei a.s. om 11:00 uur start de Rommelroute Uithoorn & De Kwakel. Vanuit je eigen tuin of schuur kun je je tweedehands en/of zelfgemaakte spulletjes verkopen. Voor snuffelaars, schatzoekers en kopers komt er een kaart beschikbaar met alle adressen in Uithoorn én De Kwakel.

Alle informatie vind je op;
https://www.uithoornvoorelkaar.nu/nieuws-c115/rommelroute-uithoorn-n2936/

 

Lees verder

Gespreksgroepen voor Mantelzorgers

26 april 2022


In mei organiseert Uithoorn voor Elkaar verschillende gespreksgroepen voor mantelzorgers. In deze gespreksgroepen ontmoet u anderen die ook mantelzorg verlenen. U vindt er herkenning, erkenning en steun en u krijgt tips van elkaar. De gesprekken worden geleid door een mantelzorgconsulent.

 
Gespreksgroepen rond dementie, Parkinson en psychische problemen

In mei starten de volgende groepen:

·         16 mei – Gespreksgroep voor partners en kinderen van iemand met dementie

·         18 mei – Gespreksgroep voor mantelzorgers van iemand met Parkinson

·         23 mei – Gespreksgroep GGZ (de maandaggroep)

 

De gespreksgroepen vinden plaats in Amstelveen maar zijn ook toegankelijk voor inwoners van Uithoorn. Meer informatie over locaties en tijden vindt u in de agenda op de website van Mantelzorg & Meer.

 

Aanmelden
Als u zich wilt aanmelden, kunt u een mail sturen naar info@mantelzorgenmeer.nl of bellen bel met 020 5127250. Aanmelden kan ook via het formulier op de website.

 

 

Mantelzorg en Meer maakt deel uit van Uithoorn voor Elkaar

Lees verder

Webinar ‘Hoe maak je jouw organisatie aantrekkelijk voor (nieuwe) vrijwilligers?’

26 april 2022


Is jouw organisatie of initiatief op zoek naar nieuwe vrijwilligers en is het soms lastig om ze te vinden? Zou je nieuwe én bestaande vrijwilligers langer aan jouw organisatie willen binden? Meld je dan aan voor dit webinar op dinsdag 31 mei van 10.30 tot 12.00 uur, georganiseerd door zes vrijwilligerscentrales in de regio Utrecht, waaronder Steunpunt Vrijwilligerswerk Uithoorn/De Ronde Venen.

Voor wie?

Organisaties en initiatieven in de regio Utrecht die met vrijwilligers werken en nieuwe inspiratie willen opdoen voor het werven van vrijwilligers.

Inhoud

In deze interactieve online bijeenkomst reflecteren we, samen met diverse gastsprekers, kritisch op de cultuur binnen de eigen organisatie en krijg je inzicht in de veranderingen die mogelijk nodig zijn. Ook delen we geleerde lessen over wat voor vrijwilligers belangrijk is om zich voor een organisatie in te (blijven) zetten. We sluiten af met tips voor in de praktijk. Maar, we horen natuurlijk ook graag jouw ervaringen en tips!

De aanmeldingen verlopen via de vrijwilligerscentrale Zeist. Na aanmelden ontvang je een link voor deelname.

 

UPDATE: ER ZIJN NOG PLAATSEN VRIJ!!

 

Lees verder

Hoefse toneelvereniging speelt 'De oprechte amateur

26 april 2022


DE HOEF - Vrijdag 20 en Zaterdag 21 mei speelt Toneelvereniging De Opregte Amateur de klucht DE RUIGE RITSELAAR. 

Bezoek voor informatie, reserveren en historische foto's www.opregteamateur.nl

Lees verder

Optreden Ditiswatutis zondag 22 mei

26 april 2022


Zondagmiddag 22 mei, 14:00 uur Dorpshuis De Kwakel.
Optreden Ditiswatutis speelt het levensverhaal. Van geboorte tot de dood en alles er tussen.

Ditiswatutis speelt het betere Nederlandse luisterlied. Met een mix van eigen werk en "geleende" nummers nemen we het publiek mee in de verhalen rondom de muziek.. Zo speelt Ditiswatutis graag de voorstelling het levensverhaal. Nummers die het leven beschrijven van de geboorte tot de dood en alles ertussenin. Ook de "boekenlijst", een serie nummers geschreven naar aanleiding van bekende boeken wordt veel gevraagd. Een goed boek laat altijd iets bij de lezer achter en dat hebben we op muziek gezet. Ditiswatutis bezingt naast veel eigen werk ook de grote der Nederlandse muziek bodem. Ramses Shaffy, Toon Hermans, BLØF, Boudewijn de Groot en natuurlijk Bram Vermeulen ontbreken niet op een avond Ditiswatutis.

Kortom een leuke middag voor mensen die een kijkje willen nemen in de rijke keuken van het Nederlandse luisterlied.

Toegang: 5 euro voor de muziek, consumptie en de gage band is voor een goed doel.

Kaarten bestellen;
https://ditiswatutis.jouwweb.nl/optreden

Lees verder

Live in Het Fort In De Kwakel

14 april 2022


Op de zondagmiddagen 15 en 22 mei treden Daan & Maurice op in Bar het Fort in De Kwakel. Ze spelen en zingen liedjes uit hun programma Zo Dichtbij.

De Kwakelaar en Zanger Daan Bartels en gitarist Maurice Couvée brengen in Bar ’t Fort hun liedjesprogramma Zo Dichtbij, met daarin veel nieuwe luisterliedjes, die zij samen hebben geschreven. Deze liedjes wisselen zij af met bekende nummers uit de Nederlandse kleinkunst, fraaie solo’s en gedichten.

Onder de bezielende leiding van muzikant en producer Ton Snijders werken Daan & Maurice aan de release van hun eerste EP: Zo Dichtbij. De lancering van dit kleinood staat gepland voor 20 mei 2022.

De voorstellingen beginnen om 15.00 uur, de entreeprijs bedraagt 15 euro. Reserveren vooraf is noodzakelijk en kan per mail via; daan@daanenmaurice.nl

Lees verder

Agenda van De Kwakel Actief

14 april 2022


Agenda van De Kwakel Actief

26-05-2022
Hemelvaartsdag:
Kids Adventure Walk
Evenals vorig jaar organiseert de horeca van De Kwakel de avontuurlijke Kids Aventure Walk met onderweg klimmen en klauteren, cup-cakes versieren en pannenkoekenbakken. En natuurlijk is ook voor de volwassenen iets lekkers te krijgen onderweg.
Gezellige wandeltocht met op 3 locaties iets lekkers te koop.
Deelnemende locaties: Theetuin en bamboelabyrint Nirwana , Bar Het Fort, Grand cafe La Base en Kookstudio In den Ossewaerd
Fotoverslag vorig jaar: dekwakel-actief.nl/KidsAdventureWalk

11-06-2022
Kwakel Open Air Festival
De derde editie van het Kwakel Open Air Festival
Stichting Maandagavondcomité.
www.kwakelopenairfestival.nl

Lees verder

Repair Café Uithoorn

30 maart 2022


UITHOORN - Het Repairt Café Uithoorn is weer geopend.

De vrijwilligers helpen u met kapotte en nog steeds waardevolle spullen, zoals kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen en speelgoed.


Openingstijden en locaties:

1e en 3e woensdag van de maand van 13:00 tot 16:00 uur:

Buurtnest Uithoorn

Arthur van Schendellaan 59, 1422 LB

 

2e woensdag van de maand van 13:00 tot 16:00 uur:

Buurthuis Ponderosa

Plesmanlaan 27, 1421 XM

 

Meer informatie: sites.google.com/site/repairuithoorn

Lees verder

Amstellanddag 2022 - 12 juni 2022

02 maart 2022


AMSTELLAND - Door de corona-beperkingen in 2020 en 2021 kon de Amstellanddag de afgelopen 2 edities niet doorgaan. We hopen op 12 juni 2022 weer een mooie dag neer te kunnen zetten en het Amstelland in al haar glorie aan het publiek te kunnen presenteren. 

Tijdens de Amstellanddag kan genoten worden van het fraaie cultuur-historische landschap waarin boerderijen, natuur, kunst en recreatie hun plek hebben. Het programma is altijd zeer gevarieerd en leuk voor jong tot oud.

​Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

Lees verder

Elke Dinsdag Financieel Café

12 mei 2021


UITHOORN - Wilt u financieel (weer) in balans zijn? Weet u waar u recht op hebt? Weet u hoe u geld kunt besparen? Voor alle vragen over geldzaken en administratie kunt u terecht bij het Financieel Café.

Elke dinsdag tussen 9:00 en 11:00 uur staan medewerkers en getrainde vrijwilligers van Uithoorn voor Elkaar klaar voor al uw vragen over geldzaken en administratie. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig met het invullen van papieren, het sorteren van de post of wilt u advies bij schulden? Bezoeklocatie is verplaats naar de Molenlaan 63 in Uithoorn.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is een afspraak maken nu verplicht. U kunt dit doen via Info@uithoornvoorelkaar.nu of bel  0297 562955

Er zijn geen kosten aan verbonden. En een kopje koffie of thee staat voor u klaar. Ze leggen geen gegevens vast; uw privacy is dus gewaarborgd.

Lees verder