Rick FM Twitter feed
We zijn weer los! De Amstelland top 30
En dit is de top 4 van deze week! Tot volgende week. #top30#amstellland#joulijst#uithoorn#dekwakel
De top 3 van deze week. Met een nieuwe nummer 1! Tot volgende week! #amstellandtop30#joulijst#uithoorn#dekwakel#ri… twitter.com/i/web/status/1…
Nu nog nummer 18, straks een nieuwe nummer 1!!!! #amstellandtop30#rickfm#joulijst#uithoorn#dekwakel#lokaal
#Sport&CO van 11 tot 13 uur. We starten met Sabriena stam Stam over de belevenissen van #TeunStam in de… twitter.com/i/web/status/1…
We zitten in het midden! Van de Amstelland top 30.
Zondag 19 januari in Sport & Co Teun Stam in de Dakar Rally en de mannen van de Golfvereniging Uithoorn.
Wie staat er deze week op 1 in de Amstelland top 30? Je hoort het straks rond de klok van 21.00 uur. #amstelland #rickfm #joueigenlijst
Er is veel te doen over de mogelijke verhuizing van de sportparken van @sv_KDO en @uhcquivive, in de studio krijgen… twitter.com/i/web/status/1…
Straks in ons programma Sport & Co Johan Stange van @sv_KDO, o.a. over het niet verlengen van het contract van de l… twitter.com/i/web/status/1…
Straks in onze uitzending Theo Lelieveld over de aanstaande VoetbalQuiz bij @sv_KDO, hoop een vraag van hem te ontf… twitter.com/i/web/status/1…
Rick FM doet mee aan de Rabo ClubSupport actie! Bankier jij bij de @Rabobank ? Stem dan deze week op ons! Meer inf… twitter.com/i/web/status/1…
Mike Peterson - Geloof Me is de Rick FM Nederpop Tip. @MikePetersonMp Videoclip; youtube.com/watch?v=Dp16fD…twitter.com/i/web/status/1…
Rick FM doet mee aan de Rabo ClubSupport actie! Je kan ons steunen door op ons te stemmen, tot en met 11 oktober 20… twitter.com/i/web/status/1…
Luister morgen vanaf 11.00 naar Sport&Co, met live in de studio Raymond de Jong, de langst zittende trainer van… twitter.com/i/web/status/1…

Agenda

Korenmiddag in Kudelstaart

22 februari 2020


KUDELSTAART - Op zondag 8 maart 2020 van 14.00 tot 17.30 uur organiseert shanty- en zeemanskoor “De Brulboeien” uit Aalsmeer een korenmiddag in het dorpshuis van Kudelstaart. Buiten “De Brulboeien” kan het publiek deze middag ook genieten van smartlappenkoor “ Denk a/d/ Buren“ uit Aalsmeer en het Iers folkkoor “ Out Cider ”uit Zaanstad.

Alle koren treden 2 x 25 minuten op, waarna de middag wordt afgesloten met een samenzang, waaraan ook het publiek actief kan deelnemen. Er is bewust gekozen voor verschillende muziekgenres, teneinde een zo een breed mogelijk publiek een leuke muzikale middag te bezorgen. Het belooft dan ook een gezellige middag te worden in dorpshuis ’t Podium en de toegang is GRATIS.

Lees verder

Schrijverscafé heft open microfoon

21 februari 2020


UITHOORN - Schrijverscafé Uithoorn ontvangt zondag 23 februari van 13.30 tot 17.00 uur amateurschrijvers uit de omgeving in proeflokaal de Schans, Schans 21. Vanaf 15.00 uur is er Open Microfoon voor iedereen die iets wil voordragen.

In het Schrijverscafé kan worden kennisgemaakt met andere schrijfliefhebbers, wordt elkaars werk besproken en worden projectjes bedacht. Het gaat om het plezier in schrijven met elkaar delen. Geïnteresseerden kunnen naar de bijeenkomst gaan en zien wat er gebeurt.

Bij de vorige bijeenkomst is afgesproken dat ieder een stukje schrijft over wat hij ziet als hij in de spiegel kijkt. Dat wordt gezamenlijk gelezen en besproken. Aanmelden en info: schrijverscafeuithoorn@hotmail.com Ben Voorend, 06 16275754.

Lees verder

Interview met bestsellerauteur Peter Buwalda

21 februari 2020


AALSMEER - Op woensdag 4 maart interviewt Jasper Henderson (hoofdredacteur Lebowski Publishers) vanaf 20.15 uur Peter Buwalda over zijn werk, met name over zijn laatste boek Otmars zonen, in De Oude Veiling van Aalsmeer.

Otmars zonen vertelt het verhaal van de jonge Shell-employé Ludwig Smit, die na een bezoek aan de illustere Johan Tromp op het Siberische eiland Sakhalin strandt in een sneeuwstorm. Juist nu, wanneer onderzoeksjournalist Isabelle Orthel hem het deksel komt overhandigen van een beerput, begint Tromps daverende carrière in de oliebusiness te wankelen. Tromp – hedonist, alfaman, kroonprins van Shell, en in alles het tegenbeeld van Ludwig – schat zijn twee bezoekers volkomen verkeerd in.

Deze Boekenweeklezing is in samenwerking met Boekhuis Aalsmeer en KCA. Kaartjes zijn te bestellen via de website van de Bibliotheek en te koop bij Boekhuis Aalsmeer.

 

 

 

 Lees verder

Gemeenteraadsvergadering

19 februari 2020


UITHOORN - Donderdag 27 februari vanaf 19.30 vergadert de gemeenteraad van Uithoorn over o.a. de wijze waarop er een omgevingsvisie voor Uithoon tot stand moet komen, veranderingen in de rechtspositie van de eigen raadsleden en de verordening op de maatschappelijke ondersteuning.

De vergadering van de gemeenteraad is vrij toegankelijk voor het publiek.

Lees verder

CRASH Radio Weekend

18 februari 2020


Draadloze communicatie nam in de Tweede wereldoorlog letterlijk een grote vlucht. Er werd steeds meer gebruik gemaakt van radiocommunicatie tussen vliegtuigen onderling en tussen de vliegtuigen en de bases. Ook op de grond werd tussen legeronderdelen steeds meer gebruik gemaakt van draadloze communicatie via zendontvangers. Het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum ’40-’45 heeft een uitgebreide collectie vaak nog werkende radio sets. Bezoekers van het museum kunnen op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart a.s. tijdens het CRASH Winter Radioweekend een aantal van deze sets in werking zien.

Dit jaar is als thema gekozen: “WO2 Leger Wireless Sets”.

 

 

Lees verder

Vogelbeurs in de Baccara

17 februari 2020


AALSMEER - De grootse vogelbeurs wordt georganiseerd door Vogelvereniging Aalsmeer en Omstreken in de Baccara, Baccarastraat 1, 1431 RN  te Aalsmeer op zondag 23 februari 2020. De beurs is open van 10.00 tot 12.30 uur.

De vogelvrienden van Aalsmeer bezitten het keurmerk van de Nederlandse bond van vogelliefhebbers, voor het diervriendelijk behandelen van onze vogels met in acht neming van de milieu eisen die tot heden van kracht zijn.

Iedere vogelliefhebber is welkom om vogels te kopen, verkopen te ruilen of rond te kijken en vragen te stellen over hun hobby betreffende vogels, voedsel en huisvesting.

De entree bedraagt   €   1,00  voor iedereen die komt kijken of kopen.

Tevens maakt u kans, op een leuke attentie,  met uw entree bewijs.

Verkoop van uw eigen vogels is gratis, zowel voor leden als bezoekers.

Aanwezig zijn diverse soorten vogels zoals; tropische vogels, kanaries en kromsnavels.

Ook diverse soorten voer zoals zaden en zaadmengsels en vogelkooien.

Lees verder

Kampioenschap van Uithoorn

17 februari 2020


UITHOORN - Zondag 23 februari wordt er bij UWTC, afdeling wielren, gestreden om het Kampioenschap van Uithoorn. Dit is traditie getrouw weer de eerste wegwedstrijd die bij UWTC verreden wordt. Alle categorieën zullen van start gaan. Publiek is van harte welkom, op het mooie complex op sportpark Randhoorn, om de renners aan te moedigen.


Starttijden:

10.00 uur jeugd

11.30 uur nieuwelingen en nieuwelingen meisjes, junior vrouw, belofte vrouw en elite vrouw

13.00 uur: sportklasse, amateurs, junioren, beloften en elite.


 

foto: Familie Hopman

Lees verder

Sjoelen met hindernissen

14 februari 2020


DE KWAKEL - Op 14 maart organiseert KBO – de Kwakel, onder de vlag van Uithoorn 200”, de eerste kampioenschappen sjoelen met hindernissen.

Dit evenement start om 14.00 uur in het Dorpshuis de Quakel en duurt 200 minuten. Het is de bedoeling dat je met een groepje (wel zo gezellig) de bakken afloopt en in competitieverband zoveel mogelijk stenen in de vakken krijgt. Dat dat niet vanzelfsprekend is, mag duidelijk zijn! Het evenement is niet leeftijdsgebonden, dus jong en oud kan het “gevecht” met de stenen aangaan.

De entree is gratis en je wordt verwelkomd met een kopje koffie/thee.  

We hopen op een leuke gezellige middag, waar meedoen belangrijker is dan winnen!

Lees verder

 Rollator Wandelclub

12 februari 2020


UITHOORN - Vanaf 3 maart start de Rollatorwandelclub in Uithoorn. Elke dinsdag van 10.30 - 11.30 uur kan je voor € 2,- per keer mee wandelen. Aan het eind van de wandeling staat er koffie en thee klaar. Het start- en eindpunt is bij Wijkcentrum Bilderdijkhof. Op dinsdag 11 februari is er een informatieochtend van 10.30 - 11.30 op bij het Wijkcentrum. Bel voor meer informatie naar 0652770494. 

Lees verder

Jazz aan de Amstel met Ronald Douglas

12 februari 2020


UITHOORN Zondag 23 februari zijn jazz-zanger Ronald Douglas en trompettist/pianist/zanger Paul Poulissen speciaal te gast bij de februari editie van Jazz aan de Amstel. U kunt genieten van een muzikale middag bij Sjiek, met een bijzondere mix van jazz, easy listening, soul en popmuziek. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet kunt u luisteren naar bekende Jazz standards, eigen songs en nieuwe versies van bekende liedjes.

Muziek werd de geboren Hagenees Ronald Douglas met de paplepel ingegoten. Hij speelde, klarinet, tenorsax, maar pas op latere leeftijd besloot hij te gaan zingen en te studeren aan het conservatorium. Inmiddels is hij vele cd’s en optredens op verschillende festivals, waaronder het North Sea Jazz festival, verder. Ook trad hij met het Metropool Orkest, de Skymasters op en stond in het concertgebouw samen met Greetje Kauffeld en Ack van Rooyen. Ook won hij als eerst Europeaan een Jazz Vocal competitie en geeft hij les op het conservatorium in Zwolle en Amsterdam.

Paul Poulissen is een ras entertainer, een muzikale duizendpoot die zingt, maar ook trompet en piano speelt. Hij schreef diverse TV tunes voor o.a. Service Salon van de Avro en Hier en Nu. Daarnaast was hij ook dirigent van Avro’s Kinderkoor, 10 jaar klankregisseur bij de NPS en presentator van een radioprogramma.

Uw gastvrouw, presentatrice en zangeres Shyla Zoet, onder andere te horen in commercials op radio en televisie zoals het nieuwste programma van Linda de Mol ‘Deze quiz is voor jou’, werkte met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album ‘Come Listen to me’ uit en onder de naam Sweet & Co, de EP ‘Listen 2 me’. Aan de EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen. Van Leeuwen zal ook dit seizoen weer een aantal keren te beluisteren zijn op de piano en is daarnaast bekend als producer en toetsenist van vele artiesten en tv- programma’s, zoals Het Mooiste Liedje van Nederland, It Takes Two, Dancing on Ice, The Passion, Thank You for the Music en vele andere.

Tijdens het 8e seizoen van Jazz aan de Amstel, nodigt Shyla vanaf november tot en met maart elke 4e zondag van de maand verschillende artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren. 

Jazz aan de Amstel is een initiatief van Shyla Zoet en Sjiek aan de Amstel. Door de variatie van artiesten, muziekkeuze en prettige sfeer is het elke keer weer verrassend en zeer toegankelijk voor een breed publiek. 

Neem ook eens een kijkje op de website van Jazz aan de Amstel. Hier vindt u nog meer informatie over dit seizoen, foto- en videomateriaal en geeft de website een impressie van de sfeer. www.jazzaandeamstel.nl

 

Locatie: Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11 Uithoorn tussen 15.30-18.00 uur. Entree 5 euro. Zaal opent om 15.15u!

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij binnenkomst. Het is dit seizoen niet meer mogelijk om online te reserveren of tickets te kopen.

 

Lees verder

Canto Ostinato op vier virtuele vleugels in FAM

12 februari 2020


AALSMEER - Computerkunstenaar AlexP geeft donderdag 27 februari een unieke uitvoering van de Canto Ostinato in het Flower Art Museum in Aalsmeer. Kaarten zijn vanaf heden te reserveren.

Canto Ostinato is de bekendste compositie van de eind 2012 overleden componist Simeon ten Holt. Het is geschreven voor toetsinstrumenten en wordt meestal uitgevoerd op twee of meer vleugels. Het werk bestaat uit een groot aantal secties, die door spelers naar believen herhaald kunnen worden. Verder hebben musici de vrijheid om te kiezen welke partijen ze spelen, en hoe ze deze interpreteren. Hierdoor is elke uitvoering anders.

Onder muziekliefhebbers en musici in Nederland heeft ‘de Canto’ de laatste decennia een legendarische status verworven. Het stuk wordt regelmatig uitgevoerd in concertzalen en op grote evenementen. Ook verschenen er een film en een boek over de invloed van dit muziekstuk.

De Uithoornse computerkunstenaar AlexP raakte gefascineerd door de Canto Ostinato. Hij bedacht een unieke manier om de compositie ten gehore te brengen: met vier virtuele vleugels. In plaats van traditionele muzikanten bewerkt AlexP instellingen in zelfgeschreven software, die precies bepalen hoe iedere virtuele vleugel wordt bespeeld. Alle beslissingen die tijdens een normaal concert van toepassing zijn, worden ter plekke ‘live’ door de kunstenaar genomen. Om de kijk- en luisterervaring te versterken, wordt het geluid ondersteund met een synchroon gegenereerde beeldanimatie.

Lichtprojecties
AlexP voerde dit werk al op bijzondere plekken uit, zoals tijdens het Oranjewoudfestival, in het Openluchttheater Valkenburg en in ANNA, Amstelveen. Ook is hij bekend van zijn lichtprojecties, die te zien waren tijdens Amsterdam Light Festival en bij lichtfestivals in Finland en de VS. Vorig jaar ontwikkelde hij een 45 meter lange Fotoboulevard in Uithoorn en was hij met een bloemrijke video-installatie aanwezig bij Aalsmeer Flower Festival.

Donderdag 27 februari geeft deze veelzijdige kunstenaar een unieke uitvoering van de Canto Ostinato in het Flower Art Museum. Een voorstelling die bezoekers kunnen ondergaan omgeven door prachtige kunst. De uitvoering begint om 20.00 uur en duurt ca. anderhalf uur. Onderuit zakken in een luie stoel mag, ondertussen een drankje halen ook. Het is zelfs toegestaan een eigen zitzak mee te nemen!

Toegang voor deze avond is € 12,50 en kaarten bestellen kan via een mail naar info@flowerartmuseum.nl. Museumvrienden betalen € 10. Het museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1, tegenover de watertoren in Aalsmeer. Er is gratis parkeerruimte voor de deur. Zie ook: www.flowerartmuseum.nl.

Lees verder

Juridisch spreekuur

11 februari 2020


UITHOORN - Heeft u juridische hulp nodig, dan bent u welkom bij het Juridisch Spreekuur van Uithoorn voor Elkaar in het Waterlinie gebouw, Koningin Maximalaan 30, 1421 LC Uithoorn. Tijdens het spreekuur in Uithoorn kunt u terecht met vragen over bijvoorbeeld contracten, scheiden, wet- en regelgeving. Een roulerende poule van advocaten geeft advies, helpt u verder of verwijst u naar een expert die u kan helpen. U kunt gratis en vrijblijvend gebruik maken van het juridisch spreekuur.
 
U hoeft zich niet aan te melden vooraf. Meldt u zich bij aankomst voor 9:30 uur.

 

Meer weten wat er te doen is in Uithoorn ga dan naar

https://www.uithoornhelpt.nl/is/agenda?query=&c1=month

  

Lees verder

Leer vogels kennen met IVN

10 februari 2020


UITHOORN -  Kijkt u wel eens naar vogels in de tuin? Vraagt u zich wel eens af welke vogel u zo prachtig hoort zingen? Wilt u meer weten over weide-, water- en tuinvogels?

Elke twee jaar organiseert de vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een cursus die u vertrouwd maakt met de meest voorkomende vogels in onze omgeving. De cursus "Vogels in de kijker" is geschikt voor iedereen met belangstelling voor vogels. U hoeft geen voorkennis te hebben. Na afloop bent u in staat veel algemene vogels te herkennen op grond van uiterlijk, geluid en gedrag. Ook weet u hoe u uw tuin vogelvriendelijker kan maken en waar u informatie vindt over vogels (internet en boeken).

We vertellen u in drie avonden welke vogels er leven in tuin en park, de polder en moeras en welke in bos- en duingebied. Dit doen we zoveel als mogelijk interactief waarbij u niet alleen leert kijken maar ook leert luisteren. Zodat u straks in de lente veel sneller weet welk vogeltje u nu ziet en hoort of hoe u daar achter kan komen.

De cursus bestaat uit drie maandagavonden (16 en 30 maart en 20 april) en drie excursies (21 maart, 4 en 25 april). De avonden beginnen om 20.00 uur en eindigen om 22.00 uur. Locatie: NME centrum 'De Woudreus', Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis.

De eerste twee excursies zijn op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur. We gaan op zoek naar de tuin en parkvogels rond het Zijdelmeer in Uithoorn, de polder en moerasvogels in de Groene Jonker bij Zevenhoven en de bos en duin vogels gaan we zoeken in de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Die laatste excursie zal tot 14 uur duren voor een mooie afsluiting waarbij we alle soorten nog goed kunnen herhalen.

Voor de cursus, inclusief koffie, thee en de zakgids "Vogels van Nederland en België", wordt een bijdrage gevraagd van 40 euro. Bovendien wordt de cursus mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum De Huifkar waarvan u een bon krijgt om te besteden voor het vogelvriendelijker maken van uw tuin.

Voor vragen mail naar vwg.ivn.rvu@gmail.com, aanmelden kan via de website tot 2 maart 2020. Er zijn maximaal 20 plaatsen en de cursus gaat door bij 8 aanmeldingen. De ervaring leert dat veel mensen zich aanmelden dus wees er snel bij.

U kunt zich opgeven voor de cursus via het daarvoor bestemde aanmeldingsformulier. Ga naar:  https://www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn en klik boven in de menuregel op NIEUWS, daar vind u verdere informatie en het aanmeldingsformulier ”Vogels in de Kijker”.

Na aanmelding volgt een ontvangstbevestiging en een uitgebreide cursusbrief.

 

Lees verder

Marion van Berkum, bruggenbouwer · creatief organisator, de leek die preekt

05 februari 2020


 

UITHOORN -   Ouders met een groot sociaal hart en levenservaring hebben Marion van Berkum (1959) gevormd tot de mens die ze is geworden.

Toch heeft ze haar vorming gedurende haar leven enigszins aan moeten passen. En geleerd om niet altijd de ander op de eerste plaats zetten. Aanvankelijk vond ze dit een egoïstische houding... Ze leerde echter door eerst goed voor zichzelf te zorgen, er dan pas voor de ander te kunnen zijn. Voor de volle 100%.

Positief als ze is, stak ze haar handen uit de mouwen. In haar (vrijwilligers)werk, in het zorgen voor de kwetsbare medemens. Zoals in Jacobus staat: ‘een lichaam is dood zonder ziel, net als je geloof zonder daden’. Je kunt natuurlijk een girootje uitschrijven en geloven dat het zo wel goed komt. Soms kan dit door omstandigheden ook niet anders, maar daadwerkelijk iets voor een ander doen, dát geeft (haar) pas voldoening.

In haar vrije tijd uit ze zich graag op creatieve wijze, o.a. door te schilderen. Als je denkt: ‘Nou, nou, ze lijkt wel een engel’... Zet er gerust een ‘b’ voor!

De Preek van de Leek vindt plaats in De Schutse, De Mérodelaan 1, Uithoorn, om 16.00 uur. Na afloop kunt u bij een hapje en een drankje napraten. De toegang is vrij.

www.preekvandeleekuithoorn.nl

Lees verder

Ilse Hogerwerf houdt preek van de leek

05 februari 2020


UITHOORn - Ilse Hogerwerf verzorgt op zondag 8 maart de preek van de leek met het thema Even stilstaan Ilse Hogerwerf - van Dam is 39 jaar en heeft altijd met haar gezin in De Kwakel en Uithoorn gewoond. Zij werkt als jeugdarts bij de GGD Amsterdam- Amstelland, voor jongeren die in Uithoorn naar school gaan. Ook volgt Ilse een studie, geeft zij training aan de jeugd van Badmintonvereniging De Kwakel en is zij leidster bij Hobbyclub De Kwakel.

Nederlandse jongeren behoren al jaren tot de meest gelukkige jongeren van Europa. Maar er zijn ook zorgen over stress gerelateerde problemen zoals burn-out, angsten en depressie bij jongeren. Komt hun geluk onder druk te staan?

Niet alleen jongeren lijken met deze problemen te maken te hebben. Het lijkt wel alsof iedereen steeds vollere agenda’s heeft. Een groeiende stroom aan informatie komt via vele wegen onze kant op.

Is dat wel echt zo en is dat dan erg? Staan we nog wel eens stil en weten we nog hoe we ons moeten vervelen? Daar wil Ilse in deze Preek van de Leek bij stilstaan.

Preek van de Leek vindt plaats in De Schutse, De Mérodelaan 1, Uithoorn, om 16.00 uur. Na afloop kunt u bij een hapje en een drankje napraten. De toegang is vrij.

Lees verder

Freedom Festival in Amstelveen op Internationale Vrouwendag 2020.

03 februari 2020


AMSTELVEEN - In Amstelveen is het een traditie om Internationale Vrouwendag te vieren. Het comité heeft dit jaar een mooi programma samengesteld van vrouwen voor vrouwen rondom het thema vrijheid. Houd de datum en de plaats alvast vrij!  

Zondag 8 maart in Platform C

 Verspreid over het hele gebouw wordt er die dag een gevarieerd programma aangeboden rond het thema "Vrouw en vrijheid", uitgewerkt in de subthema’s gezondheid, financiële onafhankelijkheid en sensualiteit. 

Er zijn interactieve workshops, presentaties, een talkshow en een markt “Vrouwenzaken”, waar vrouwelijke ondernemers zich presenteren. 

 Het Freedom Festival start om 11.30 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De officiële opening vindt om 12.00 plaats door Wethouder Floor Gorden.

 Informatie over het Freedom Festival is te vinden op www.participe-amstelland.nu/vrouwendag  

De dag wordt georganiseerd door het Comité Internationale Vrouwendag Amstelveen en ondersteund door Participe en meerdere vrijwilligers.

 Meedoen?

·       Het comité zoekt nog enkele dames die zich als vrijwilliger willen inzetten.

·       U kunt een kraampje huren op de markt “Vrouwenzaken”

 Toegang is gratis!

 

 Voor informatie: vrouwendag2020@gmail.com

Lees verder

Colleges Oud geleerd, Jong gedaan: 75 jaar bevrijding

31 januari 2020


Amstelveen, 26 januari 2020 – In februari 2020 organiseert de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein voor het eerst een 4-delige collegereeks speciaal voor ouderen. Het onderwerp dat deze maand centraal staat is: ’75 jaar bevrijding, operatie Market Garden.’


Het is misschien lang geleden dat je voor het laatst plaatsnam op de collegebanken, maar dit betekent natuurlijk niet dat jouw nieuwsgierigheid enbehoefte aan nieuwe kennis verdwenen zijn. Er zijn heel veel studenten en starters die het leuk vinden om de kennis uit hun vakgebied te delen met geïnteresseerden.
Stichting ‘Oud geleerd, jong gedaan’ zag hierin de mogelijkheid om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Een student die vol passie over zijn vakgebied vertelt voor een zaal vol ouderen die ontzettend nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal bekend is over dit onderwerp.


Schrijf je in voor de gehele reeks en kom vanaf vrijdag 7 februari, vier weken lang elke vrijdagochtend college volgen in de Bieb. Leer alles over het onderwerp ’75 jaar bevrijding’ en ontmoet mensen die hier net als jij in geïnteresseerd zijn. Eén kaartje geeft toegang tot alle vier de colleges. Uiteraard is het niet verplicht om alle vier de colleges te bezoeken. De colleges zijn op 7, 14, 21 en 28 februari van 11:00 - 12:00 uur in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Leden van de Bieb betalen €10,- en niet-leden €15,-.


Kaartjes zijn te koop via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl
Praktische informatie:
- Bibliotheek Amstelveen Stadsplein
- Vrijdag 7, 14, 21 en 28 februari van 11.00 uur tot 12.00 uur.
- Kosten: leden €10,- en niet-leden €15,- euro.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lees verder

Cursus Digisterker, werken met de e-overheid  

31 januari 2020


 

Amstelveen, 30 januari – Online communiceren met de overheid. Hoe doe je dat? Binnenkort komt de belastingaangifte er weer aan. Voor wie hier digitaal niet helemaal uitkomt, organiseert Bibliotheek Amstelveen de 4-delige cursus Digisterker.

De cursus Digisterker is bedoeld voor mensen die enige ervaring met de computer hebben, maar wat onzeker zijn in het online regelen van overheidszaken. Hierbij kun je denken aan de belastingaangiftes of het aanvragen van verschillende soorten toeslagen.

De cursus start op dinsdag 3 maart. Dinsdag 10, 17 en 24 maart zijn de vervolgdagen, telkens van 19.00 tot 21.00 uur. Met deze cursus op zak ga je voortaan zelfstandig aan de slag met het online regelen van je overheidszaken. Geen onzekerheid meer over welke formulieren je nodig hebt en waar je die kunt vinden en een hoop tijdsbesparing doordat je niet meer heen en weer naar het gemeentehuis hoeft.

Meer informatie over de cursus is te vinden op de website van de Bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl. De cursus is gratis, graag even aanmelden via de website.

 

Cursus Digisterker, werken met de e-overheid

Locatie: Bibliotheek Stadsplein Amstelveen

Organisator: Bibliotheek Amstelland
Tijden: 19.00 tot 21.00 uur
Deelname: Gratis

 

 

 

Lees verder

Weergaloze bomen en kleurrijk mozaïek in Flower Art Museum

21 januari 2020


 

AALSMEER - Vanaf 26 januari zijn in het Flower Art Museum in Aalsmeer twee nieuwe tentoonstellingen te zien. In ‘Bomen in Beeld’ brengen kunstenaars op verschillende manieren de schoonheid en kracht van bomen tot uitdrukking. Daarnaast biedt ‘Bloem, de natuurlijke verleider’ een verrassend kijkje in de kleurrijke wereld van de mozaïekkunst. Beide exposities zijn tot en met 5 april elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken.

Bomen zijn niet alleen de ‘longen van de aarde’, ze staan ook voor rust, tijdloosheid en bezitten een grote esthetische waarde. Bomen staan symbool voor kracht en wijsheid, maar ook voor mysterie, kwetsbaarheid en verbinding. Elk seizoen bieden ze een andere, boeiende aanblik. Daarmee zijn bomen niet alleen een bron van leven, maar ook een eindeloze inspiratiebron voor de verbeelding van de mens.

In de tentoonstelling ‘Bomen in Beeld’ zetten kunstenaars de boom op een voetstuk. Van driedimensionale bomen van draad tot indrukwekkende installaties van vilt en leem, en van sfeervolle fotografie tot een echte boom om in weg te dromen. Aan deze tentoonstelling wordt deelgenomen door Iris Hartman, Gerard Heijmen, Zsuzsanna Györgyövics, Jacqueline van Kester, Edward Otten, Anna J. van Stuijvenberg en Anne-Riet Vugts.

Het museum vraagt bij deze tentoonstelling aandacht voor het werk van Trees for All. Deze stichting draagt bij aan een gezond klimaat door het planten van bomen en het beschermen van bossen. En dat is, met de recente bosbranden in de Amazone en Australië op het netvlies, belangrijker dan ooit.

Mozaïek
De tweede tentoonstelling, getiteld ‘Bloem, de natuurlijke verleider’, stelt een kunstvorm centraal met een lange traditie: mozaïek. Bij mozaïeken wordt een afbeelding opgebouwd uit grote aantallen gekleurde steentjes of glas. Bloemen en de natuur lenen zich bij uitstek als onderwerp voor dit kleurrijke werk. In het Flower Art Museum is werk te zien van (gast)leden van het Mozaïekgilde, een vereniging van professionele kunstenaars uit heel Nederland.

Aan de hand van verschillende technieken tonen zij dat mozaïek als kunstvorm ook in deze tijd volop in beweging is en talloze mogelijkheden biedt qua vorm en expressie. De deelnemende kunstenaars zijn Monique Boncz, Henny Borra, Elsbeth Fokker, Jeanine Gerlofsma, Lily van Nunen, Nanne Wilders en Diklah Zohar.

Naast de groepstentoonstellingen presenteert het museum twee (bloem)kunstenaars met een groeiende reputatie. De fotocollages van Aleksander Willemse knallen van de muur en hebben een hoog ‘feel good’ gehalte. Van Joris Kuipers worden wandreliëfs en installaties getoond; zijn opbollende wolken, mineralen en bloeiende bloemen weerspiegelen de vitaliteit van de natuur. Ook het werk van kunstenaarscollectief Tropisme is in het museum te bekijken.

De tentoonstellingen beginnen zondag 26 januari en duren tot en met 5 april. Het Flower Art Museum is gevestigd aan Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer (tegenover de watertoren). Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor groepen ook op afspraak. Entree is € 6,- euro p.p., kinderen t/m 14 jaar gratis. Meer informatie: www.flowerartmuseum.nl.

 

Lees verder

Poppenkastvoorstellingen op Boerenvreugd

07 januari 2020


Sinds 2018 verzorgt poppentheater Zelen leuke voorstellingen op kinderboerderij Boerenvreugd in Aalsmeer. Veel kinderen hebben deze voorstellingen al bezocht.

Ook in 2020 staan er weer poppenkastvoorstellingen op de agenda.

De voorstellingen vertellen allemaal een uniek verhaal waar de kinderen actief bij betrokken worden. Er is leuke muziek en er worden vrolijke liedjes gezongen.

De voorstellingen zijn iedere 1e zondag van de oneven maand en starten op zondag 1 maart 2020.

Er is een voorstelling om 11.00 uur en een voorstelling om 15.00 uur. Het bezoeken van de voorstellingen is gratis maar varken Beer staat klaar om donaties in ontvangst te nemen.

 

Kinderboerderij Boerenvreugd is te vinden aan de Beethovenlaan 118 in Aalsmeer.

Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 9.30-16.30u, zaterdag en zondag van 10.00-16.30u.

Op maandag is de kinderboerderij gesloten.

Lees verder

Repair Café

03 januari 2020


UITHOORN - Een aantal bewoners van Uithoorn zitten elke woensdag klaar met koffie en thee(cafe sfeer) om met bezoekers, ook inwoners van Uithoorn e.o., uit te zoeken of en hoe een reparatiepoging kan worden ondernomen. Bezoeker en vrijwilliger leren hierbij veel over reparatie, vinden van onderdelen, en ontdekken dat vaker dan je denkt dit geldt :  "Weggooien , mooi niet".

Het Repair Café is op 11 maart in:

Repair Cafe Uithoorn Oude Raadhuis
Vergaderuimte restaurant
Marktplein 2
1421AC Uithoorn

En op 19 februari in

Repair Cafe Uithoorn
locatie Buurtnest
Buurtlokatie
Arthur van Schendellaan 59
1422LB Uithoorn

Weten wat er nog meer te doen is in Uithoorn ga dan naar

https://www.uithoornhelpt.nl/is/agenda?query=&c1=month

 

Lees verder

Financieel Café

03 januari 2020


UITHOORN - Wilt u financieel (weer) in balans zijn? Weet u waar u recht op hebt? Weet u hoe u geld kunt besparen? Voor alle vragen over geldzaken en administratie kunt u terecht bij het Financieel Café.

Elke dinsdag tussen 9:00 en 11:00 uur staan medewerkers en getrainde vrijwilligers van Uithoorn voor Elkaar klaar voor al uw vragen over geldzaken en administratie. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig met het invullen van papieren, het sorteren van de post of wilt u advies bij schulden? Kom langs in Gezondheidscentrum De Waterlinie aan de Koningin Máximalaan 30. Een afspraak maken is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. En een kopje koffie of thee staat voor u klaar. Wij leggen geen gegevens vast; uw privacy is dus gewaarborgd. U kunt gratis gebruik maken van telefoon, internet, kopieerapparaat en printer.

  

 Weten wat er nog meer te doen is in Uithoorn ga dan naar:

 https://www.uithoornhelpt.nl/is/agenda?query=&c1=month

 

Lees verder

Harry Slinger met Drukwerk naar Poppodium P60

02 januari 2020


Op vrijdag 15 mei komt Drukwerk² naar P60 met de 40 jaar Drukwerk- tour! De band, bekend van hits als 'Je Loog Tegen Mij' en 'Hee Amsterdam', is nieuw leven ingeblazen door Bram Slinger. Na een succesvolle comeback komt de band ook richting Amstelveen!

 

Lees verder

Provincie zoekt rolmodel voor vrouwen in de politiek

19 december 2019


De provincie Noord-Holland zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning: Welke vrouw verdient deze onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek?

De penning is vernoemd naar de eerste vrouwelijke Noord-Hollandse gedeputeerde Liesbeth Ribbius Peletier, die in 1946 aantrad en daarmee de eerste vrouwelijk bestuurder in de provincie werd. Provinciale Staten hebben de onderscheiding vorig jaar ingesteld vanwege 100 jaar vrouwenkiesrecht. Iedereen kan kandidaten aanmelden. Een jury onder leiding van Sybilla Dekker, minister van Staat, reikt de Ribbius Peletier-penning vrijdag 6 maart 2020 uit. Dekker: “We zoeken een vrouw die zich onderscheidt, een vrouw die een rolmodel is voor andere vrouwen.” Vorig jaar won Devika Partiman, oprichter van de Stichting Stem op een Vrouw, de penning.

 

Lees verder

viertallen klaverjassen.

01 januari 1970


Buurthuis Ponderosa organiseert op 6 maart a.s. viertallen klaverjassen.

Daarbij kunt u zich als team van 4 personen inschrijven en meespelen. De deelnemers spelen onafhankelijk van elkaar, daarna worden de punten opgeteld en het team met de meeste punten wint fraaie prijzen.

Vindt u het leuk om als bedrijf, familie of kaartvrienden een avond gezellig te klaverjassen, schrijf u dan in als team. Het kost 12 euro per viertal.

Opgeven kan via e-mail, pauwclaudia@hotmail.com of telefonisch op 06-54332127. Let op : de inschrijving sluit op 16 februari a.s.

Na afloop is er ook een tombola met mooie prijzen. De zaal gaat open om 19 uur en om 20 uur starten de eerst wedstrijden. Buurthuis Ponderosa is te vinden aan de Plesmanlaan 27 in Uithoorn.

    

Lees verder