Burendag en buurtendag in Uithoorn

18 juni 2024

Burendag en buurtendag in Uithoorn

Op zaterdag 28 september is het nationale Burendag, een initiatief van Douwe Egberts om de samenhorigheid in de buurt te vergroten.

De gemeente Uithoorn maakt dit evenement wat groter door van alles te organiseren, zoals ‘Buurtendag’ en het “Sport- en cultuurfestival”.

Het ontmoetingsproject ‘Dit zijn wij Uithoorn’ onder leiding van wethouder José de Robles en Naomi Heidinga organiseren “Buurtendag” en nodigen hiervoor inwoners, instellingen en organisaties uit om de deuren voor elkaar te openen, zodat iedereen bij elkaar kan buurten, praten over passies en elkaar kan leren kennen!

Wethouder
Wethouder De Robles: “Tijdens Buurtendag willen we laten zien dat Uithoorn en De Kwakel veel te bieden hebben. Geniet van het natuurschoon, vind verborgen pareltjes en ontdek de historie van het gebied. We nodigen iedereen van harte uit om mee te doen! Iedereen die meedoet maakt een eigen programma, op zijn of haar erf.”

Zo kunnen mensen bijvoorbeeld een picknick in hun verborgen theetuin organiseren of een sjoeltoernooi organiseren.

Andere mogelijkheden zijn een groenwandeling door de buurt of samen alpacas's verzorgen. 

Aanmelden
Meld je activiteit via ditzijnwijuithoorn@gmail.com. Er wordt gezorgd voor een interactieve kaart, zodat men weet waar wat te beleven is. 

Maar er wordt nog meer gedaan op Burendag. De sport- en culturele clubs worden de komende tijd door de gemeente uitgenodigd om op Burendag ook hun deuren open te gooien en wel voor het “Sport- en cultuurfestival”.

Doel is om iedereen, uit de buurt of verderop, kennis te laten maken met het sport- en cultuuraanbod in Uithoorn en De Kwakel door mee te doen aan hun activiteiten.