Samantha Steenwijk neemt op in Amstelhoek

Zangeres Samantha Steenwijk is een nieuwe weg ingeslagen, zei ze in het programma Rood Wit Blauw op RickFM. Ze was lang zoekende naar een stijl die goed bij haar past. Uiteindendelijk is ze uitgekomen op kroegmuziek, zei ze.

Daarom is ze overgestapt naar Cornelis Music in Amstelhoek dat zich op deze stijl richt. Ook onder anderen Wolter Kroes, Mike Peterson en John West zitten daarbij.

De overstap heeft ook geleid tot een nieuwe single, die net uit is. Die heet "Wij zijn twee vrienden". Dat is het oude nummer van Dennie Christian. Samantha heeft warme gevoelens bij dit liedje, want ze zong het vroeger voor haar nichtjes.

Rappen
Het liedje klinkt nu wel heel anders dan de oorspronkelijke versie. "Het is veel meer van nu", zegt Steenwijk. In de plaat zit ook een rapstukje. Daar is geen rapper voor ingehuurd, maar Samantha doet het gewoon zelf.

Rood Wit Blauw is een programma van Rob de Jonge en is iedere zondag van 13.00 tot 14.00 te horen op RickFM, vol Nederlandstalige muziek en ook wordt elke week daar de nieuwe Nederpoptip gekozen.