Peter de Wit is eerste erelid RickFM

Peter de Wit op lokatie

Op een speciale medewerkersbijeenkomst van RickFM is Mark van Bemmelen, bekend onder zijn radionaam Peter de Wit, postuum benoemd tot eerste erelid.

Broers en andere familieleden kregen een korte toespraak met beeld en geluidsfragmenten. Peter de wit was een enthousiaste programmamaker bekend van zijn programma's "De weekdoorzaagshow" en op zaterdagmiddag "Terugblikken", jouw vriendje van de zaterdagmiddag.

Peter begon in de piratentijd met uitzendingen maken en stond bekend om zijn enthousiasme, lange verhalen en jinglegebruik. Vooral het kopen van professionele jingles bij bedrijven als Topformat en Ziaja en Dorst vond hij heel belangrijk. Het programma en het hele radiostation moest een professionele uitstraling hebben. Ook na zijn dood heeft hij RickFM een professioneel custom made pakket van stationjingles geschonken.

Peter overleed in 2012 op 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Van secretaris Trudy Hogenboom ontvingen zijn familieleden bloemen en in de studio werd het erelidbord opgehangen.