Petitie over busvervoer Uithoorn aangeboden

Foto: Google Maps

Er leven in de gemeente Uithoorn veel zorgen onder inwoners over het busvervoer als straks de Uithoornlijn gaat rijden op 21 juli.

Zo begon Kimberley van Hattem een petitie onder bewoners van Uithoorn en Amstelveen waarin werd opgeroepen om te onderzoeken wat de gevolgen zijn van het schrappen van de buslijnen 347, 348 en 358 voor Uithoorn en Amstelveen.

Die petitie werd 7.559 maal getekend en is aangeboden aan wethouder Jan Hazen.

Directe verbinding
Volgens Van Hattem is buslijn 347 een directe verbinding naar centrum Amsterdam, via het VU ziekenhuis, de VU campus en moet straks worden overgestapt. "Dat duurt langer en dat vindt niet alleen ik erg."

 

Wethouder Hazen zei dat er goed is nagedacht over het traject en de consequenties voor het bestaande net. Zo heeft hij zich hard gemaakt voor een goede bereikbaarheid van het Stadshart en het ziekenhuis in Amstelveen en ook het Leidseplein in Amsterdam.

"Daarom blijft er één buslijn (174) naar het Stadshart Amstelveen behouden en zijn er overstapmogelijkheden naar Amsterdam gecreëerd. Hoewel Hazen toegeeft dat overstappen niet altijd leuk is, en soms extra reistijd kost, is de bereikbaarheid wel gegarandeerd."

Reiskosten
Volgens de wethouder hangt het af van het traject of de reiskosten toenemen;  reizigers betalen per kilometer en het traject met de tram is korter dan de buslijn, zegt hij

Ook gaf de wethouder aan dat na een gewenningsperiode de Vervoersregio de reisbewegingen gaat evalueren. Dat gebeurt via een analyse van de de in- en uitstapgegevens per halte.

 

Door redacteur Marco Koeleman