Spannende 2-1 zege voor Nederland tijdens de Hollandse Avond in Uithoorn.

Terwijl ’s middags nog wat buien vielen en een zeer krachtige wind de takken uit de bomen blies, brak op zaterdagavond 6 juli 2024 de zon door tijdens de Hollandse Avond van het Marktpleinfestival.

Het plein vulde zich snel met feestgangers, klaar voor een avond vol muziek en voetbal.

Muzikaal startschot door Edo Barends
De avond werd afgetrapt door de Amsterdamse zanger Edo Barends. Edo bracht het publiek al snel in feeststemming met een reeks populaire nummers, zoals “Country Road,” “Jij denkt maar dat je alles mag,” en “Amalia”.

Angelina Garcia, een veelbelovende zangeres
Na Edo was het de beurt aan Angelina Garcia, een veelbelovende zangeres die in 2021 doorbrak bij "The Voice of Holland".

Met haar krachtige stem liet ze een mix van Engelstalige en Nederlandstalige nummers aan het publiek horen. Haar uitvoeringen van “Roling” van Tina Turner, “De Italiaan” van Marianne Weber, “This is my life” van Shirley Bassey en “Ik leef mijn leven” van Andre Hazes werden met luid applaus ontvangen.

Quincy bracht het publiek in stemming
Terwijl bij het publiek de spanning steeg voor het naderend begin van de kwartfinale tussen Nederland en Turkije, bracht Quincy, bekend van zijn hit “Morgen Weer Een Dag” en zijn rol in de musical Ciske de Rat, het publiek alvast in de stemming met het bekende lied “De Engelbewaarder”.

Kwartfinale Nederland - Turkije: Een spannend duel
Het hoogtepunt van de avond was de kwartfinale tussen Nederland en Turkije, die live werd uitgezonden op een groot scherm op het plein. De eerste helft was spannend. Turkije domineerde het spel, waardoor Nederland de rust inging met een 0-1 achterstand.

Tijdens de pauze wist Quincy de stemming erin te houden met een paar extra feestelijke nummers, waardoor de teleurstelling van de eerste helft even vergeten werd.

In de tweede helft maakte het Nederlands Elftal een come back, terwijl de regen weer met bakken uit de hemel viel op het Marktplein. Het team was continu aan de bal, en ook de verdediging was sterker dan in de eerste helft.

Twee doelpunten zorgden voor een spectaculaire 2-1 overwinning. Het gejuich van het publiek was overweldigend, toen Nederland zich verzekerde van een plek in de halve finale.

Feestelijke afsluiting Hollandse avond met Het Meezingteam
Na de spannende wedstrijd was het tijd voor Het Meezingteam om de avond feestelijk af te sluiten. Ze brachten klassiekers zoals “Van Voor, Naar Achter”, “Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen”, “Jij Bent De Zon” en “Zakken, Zakken, Zakken” ten gehore. Het publiek danste en zong uitbundig mee, en de polonaise ging over het hele plein, zelfs over het podium.

Terugblik op een onvergetelijke Hollandse Avond
De Hollandse Avond in Uithoorn was een perfecte mix van muziek, voetbal en feest. De overwinning van Nederland maakte de vreugde compleet, en de muziek zorgde ervoor dat de sfeer op het plein fantastisch was.

 

Door redacteur Jolanda Koppenol en fotograaf Ron Koppenol