Raad akkoord met verlenging vluchtelingenopvang

Foto: RickFM/Ron Koppenol

De gemeenteraad van Uithoorn heeft ingestemd met een langer verblijf van dertig vluchtelingen in ’t Buurtnest in Uithoorn.

Die mogen nu blijven tot 1 oktober volgend jaar. Dat was tot november van dit jaar. Daarna was het de bedoeling dat 't Buurtnest werd gebruikt door basisschool De Vuurvogel, die een nieuw gebouw gaat neerzetten.

Maar die werkzaamheden zijn uitgesteld, waardoor 't Buurtnest anders leeg zou staan. Ook zijn er in Uithoorn op dit moment geen andere opties voor de opvang van vluchtelingen.

VVD
Zo zegt fractievoorzitter Nick Bergman van de VVD: “We zijn kritisch wat betreft onze opvangsituaties. Maar erkennen het ook als dingen goed gaan, zoals de opvang bij ’t Buurtnest. Daarom zijn we voor verlenging.”

In ‘t Buurtnest wonen sinds het voorjaar van 2023 gezinnen en stellen. De kinderen gaan in de buurt naar school en doen mee aan activiteiten.

De volwassenen doen vrijwilligers- én betaald werk. Door de verlenging kunnen de kinderen naar hun inmiddels vertrouwde school blijven gaan.

 

Door redacteur Marco Koeleman