Legmeervogels heeft een nieuw jeugdbeleid

Foto: RickFM/Ron Koppenol

De Uithoornse voetbalvereniging Legmeervogels heeft een nieuw jeugdbeleid. Het hoofd daarvan is Ayoub Zagdoud en hij heeft onlangs het nieuwe beleid uitgelegd.

Zo komen er elke maand trainersbijeenkomsten, waar trainers de voortgang van hun teams bespreken en feedback met elkaar delen.

Ook zal Zagdoud elk kwartaal met zijn technische staf individuele evaluaties uitvoeren met spelers en hun ouders om de ontwikkeling te bespreken en doelen te stellen.

Speciaal programma
Daarnaast heeft Ayoub Zagdoud ook een speciaal programma opgezet voor de trainers, een JVC light versie. Dit programma heeft als doel de trainers op te leiden en hun vaardigheden verder te ontwikkelen, zodat zij op hun beurt de jeugdspelers beter kunnen begeleiden.

De kernpunten van dit programma zijn: train de trainer-sessie. Mentorfunctie van Zagdoud voor andere trainer, regelmatige workshops en clinics.;l

Het is volgens Zagdoud de bedoeling dat trainers niet over elkaar, maar met elkaar praten. Op maandag 19 augustus beginnen bij Legmeervogels de trainingen voor de jeugd weer.

 

Door redacteur Marco Koeleman