Yuverta studenten bouwen insectenhotel voor Boerenvreugd

Begin januari werd op kinderboerderij Boerenvreugd het insectenhotel omvergeblazen door storm Henk. Het hotel was flink vernield door de storm.

Yuverta MBO Aalsmeer zag op social media het bericht van het omvergewaaide insectenhotel voorbij komen en nam contact op met het bestuur van Boerenvreugd. De school wilde graag met een groep studenten een nieuw insectenhotel bouwen voor de boerderij. Een idee dat meteen omarmd werd door de Boerenvreugd boeren en boerinnen.

De brokstukken van het oude insectenhotel werden naar Yuverta gebracht en onder leiding van groendocent Peter van Baal gingen de studenten vol enthousiasme aan de slag. 

Deze week kwamen de leerlingen naar de kinderboerderij om het nieuwe insectenhotel te plaatsen. Het is een prachtig insectenhotel geworden. De studenten mogen trots zijn op het resultaat.

Het bestuur van kinderboerderij Boerenvreugd is ontzettend blij met deze actie. Het insectenhotel staat weer op zijn vertrouwde plek bij de vijver.

Meer informatie over kinderboerderij Boerenvreugd is te vinden op www.boerenvreugd.nl en via de Facebook pagina van de boerderij.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch