Weekendafsluiting brug Vrouwenakker (N231) bij Uithoorn

Het evenement vindt plaats van 01 april 2023 t/m 03 april 2023

UITHOORN / DE KWAKEL - De provincie Noord-Holland treft voorbereidingen om de brug Vrouwenakker op afstand te bedienen vanaf de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen wordt de N231 ter hoogte van de brug Vrouwenakker afgesloten en gaat de brug het weekend uit de bediening.
In het weekend van zaterdag 1 april vanaf 06.00 uur tot maandag 3 april 06.00 uur is brug Vrouwenakker tussen Vrouwenakker en De Kwakel in beide richtingen afgesloten voor zowel wegverkeer als voor scheepvaart, incliusief kleine boten. Verkeer op de N231 tussen Kudelstaart/De Kwakel en Vrouwenakker wordt omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. Op de website www.vaarweginformatie.nl is meer informatie te vinden over de beschikbaarheid van de vaarweg.

Voor het wegverkeer geldt er een omleiding ten westen van de brug via de N207 en de A4 en ten oosten van de brug via de N463 en de N212. Al het verkeer wordt via omleidingsborden omgeleid. Ook het openbaar busvervoer van Arriva (www.arriva.nl) volgt gedurende deze periode een omleidingsroute. Weggebruikers en buspassagiers zullen dus te maken krijgen met extra reistijd.

Voor fietsers worden twee fietsbussen ingezet om de extra reistijd te beperken. Tussen 8.00 en 19.45 uur vertrekt de bus elk heel uur en elk half uur later. Fietsers kunnen met hun fiets opstappen aan beide zijdes nabij de brug.

Met de werkzaamheden zorgt de provincie Noord-Holland ervoor dat brug Vrouwenakker bediend kan worden vanuit de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. Om de brug Vrouwenakker hiervoor klaar te maken, worden communicatie- en bedieningssystemen en software van de brug aangepast en uitgebreid. De provincie voert testen uit om alle systemen goed af te stellen en te controleren of de brug veilig op afstand bediend kan worden. Ook vervangt de provincie camera’s en plaatst hogere cameramasten voor beter zicht en een veiligere bediening. Totdat de brug aangesloten is op de bediencentrale in Heerhugowaard wordt de brug lokaal bediend. Naar verwachting wordt de brug Vrouwenakker na goede testresultaten na de werkzaamheden aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard.

Door bediening van de bruggen in Noord-Holland steeds meer vanuit één punt te organiseren, is het open-stellen van bruggen beter op elkaar afgestemd voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer. Hierdoor ont-staat een betere doorstroming en stimuleert de provincie Noord-Holland het vervoer over water én de weg.

Heeft u vragen of klachten? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. U kunt de werkzaamheden volgen op www.noord-holland.nl/centralebediening en via de regionale Facebookpagina Amstelland en Meerlanden (@AmstellandMeerlanden).

 

Bron: Provinciale Staten bewerkt voor Rick FM door Marga Kouw