Training: lastige gesprekken met vrijwilligers

25 januari 2023

Training: lastige gesprekken met vrijwilligers

UITHOORN  - "Lastige gesprekken met vrijwilligers" is een training die het Steunpunt Vrijwilligerswerk organiseert, speciaal voor vrijwilligerscoördinatoren werkzaam in Uithoorn en De Ronde Venen, op dinsdag 4 april van 9.00 tot 12.30 uur op een goed bereikbare plek in Mijdrecht.

Het begeleiden van vrijwilligers in je organisatie kan soms best een uitdaging zijn. Het kan gebeuren dat een vrijwilliger zich in een bepaalde situatie anders gedraagt dan je zou wensen, ondanks zijn of haar goede bedoelingen. Misschien ben je zelfs op het punt beland dat het beter is om afscheid te nemen. Dit zijn moeilijke situaties, want hoe ga je hierover het gesprek aan?

Inhoud

Je krijgt theorie over communicatie en je leert verschillende gespreksvaardigheden (en dan heel praktisch uitgelegd). Je kan je eigen knelpunten rondom lastige gesprekken inbrengen. De training is interactief en ieder leert op zijn of haar niveau. De training wordt verzorgd door Katja Budde.

Resultaat

Na afloop heb je praktische handvatten om makkelijker het gesprek aan te gaan met je vrijwilliger. Je voelt je steviger in gesprekken staan en je hebt tools tot je beschikking. 

De training krijg je kosteloos aangeboden door het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang met aanmelden. Stuur een mail aan: s.ridderhof@sdtb.nl

 

Bron: Persbericht Steunpunt Vrijwlligerswerk - bewerkt Jan Tilburgs