Thamen jeugdspelers doen mee met NL Little League

UITHOORN - Maar liefst acht jeugdspelers en speelsters van Thamen zijn geselecteerd om tijdens het Pinksterweekend deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Little League.

Little League Baseball en Softball (officieel Little League International) is een non-profit organisatie in South Williamsport, Pennsylvania, Verenigde Staten, die lokale jeugd honkbal- en softbalcompetities organiseert in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Er zijn verschillende soorten leagues (leeftijden) in honkbal en softbal voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar.

In Nederland doen wij het net iets anders dan in Amerika. Hier organiseren wij naast onze reguliere competitie voor verenigingsteams een regionaal trainingsprogramma waarvoor je je individueel kunt inschrijven. In Nederland strijden de regio’s om het Nederlands Kampioenschap Little League. Er zijn 10 officiële regio’s (leagues).

Na winst op het NK verspreiden de winnaars zich in Europa begin juli om daar verder te spelen. Mocht je het Europese toernooi winnen dan mag je het hoofdtoernooi spelen in Amerika.

Voor team Amsterdam komen uit de honkballers Ralph Roosendaal en Romein Jongsma, zij spelen hun toernooi in de Senior League in Hoofddorp net als Liam Milburn die meedoet bij de Intermediate League. Jesper Hilgen (Junior League) en Levi Sluyk (Littles) spelen hun toernooi in Rotterdam.

Isabelle Dekker, Tess van Tol en Noa van Rekum spelen mee in de softbal competitie bij de Juniors en gaan met dit team hun toernooi spelen in Almere, zij spelen in een combi-team Noord-Holland/Amsterdam onder de naam Northern Lights.

Bron: persbericht beerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs