Proef de fortengeschiedenis bij CRASH en het Fort bij Aalsmeer

Het evenement vindt plaats op 03 juni 2023

AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ‘40-’45 is op 3 juni geopend van 10:30 tot 16:30 uur. Ontdek op het mooie terrein van het Fort bij Aalsmeer een mooi stuk erfgoed dicht bij huis, een oase van rust op een steenworp afstand van Schiphol

Bezoekers kunnen een rondleiding over het fortterrein en door de ongebruikte delen van het fort gebouw volgen. De rondleiding wordt begeleid door twee gidsen van de MEGA (Militair Erfgoed Groot Amsterdam), Gijs en Reinier. Mega wil evenals CRASH het militair en geschiedkundig erfgoed in ere houden. Daarom werken beide organisaties samen in en om het fort.

De rondleiding wordt voorafgegaan door een korte lezing over het Fort bij Aalsmeer en de Geniedijk. U komt in delen van het fort die normaal niet toegankelijk zijn voor de bezoekers van het museum. De niet gebruikte delen van het fort zijn niet schoon en zijn koud, dus trek geen nette kleding aan en stevig schoeisel. Als u een zaklamp heeft, neem die dan mee. Ook komt het fort terrein uitgebreid aan bod tijdens deze rondleiding.

De rondleidingen beginnen om 11:00 uur, 13:00 uur en 14:30 uur.
Daarvoor of daarna kunt u het museum bezoeken.

Wij vragen u zich aan te melden voor een van de tijdstippen omdat er en maximumaantal deelnemers per rondleiding geldt.

Geef u op door bijgaande link te volgen: crash40-45.nl/toegang-reserveren

 

Toegang en Openingstijden
De toegang tot het museum bedraagt € 7,50 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder en
€ 4,00 voor kinderen van 7 tot 12 jaar.


Als u meedoet met de fort rondleiding bedraagt de toegang tot het museum inclusief de rondleiding
€ 10,00 voor volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder en
€ 5,00 voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De deelnemers aan de rondleiding krijgen bij de kassa 1 consumptie muntje, in te leveren in onze “CRASH Mess”.
Kinderen jonger dan 6 jaar, donateurs en veteranen hebben gratis toegang.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is gevestigd in het fort bij Aalsmeer, Aalsmeerderdijk 460, 1436 BM te Aalsmeerderbrug bij Rijsenhout.

Het museum is geopend op zaterdag en iedere 2e zondag van de maand van 10.30 tot 16.30 uur.

Per rondleiding kan een beperkt aantal deelnemers worden toegelaten, dus geef u snel op.

Voor meer informatie over het museum en het werk van het CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum ’40- ‘45 kunt U de website www.crash40-45.nl, Instagram of onze Facebookpagina raadplegen.

Bron: Ingezondenbericht bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs. Foto: Opening van het fortenseizoen 2023 door Jan Aukes.