Optimist on Tour meert voor de derde keer aan in Uithoorn!

Het evenement vindt plaats van 25 mei 2023 t/m 27 mei 2023

Dé kans voor jeugd om gratis kennis te maken met watersport
 

Kinderen die enthousiast worden van activiteiten op het water, zoals suppen, kanovaren of zeilen, kunnen 25 tot en met 27 mei vast in hun agenda zetten. Die dagen komt Optimist on Tour voor de derde keer naar Uithoorn! Ditmaal in de haven aan de Amstel. Ouders, juffen, meesters, opa’s en oma’s kunnen hun kinderen op de terrassen langs de kade onder het genot van een drankje in de gaten houden. Op donderdag en vrijdag, meteen na schooltijd, en zaterdag de hele dag, kan iedereen tussen 8 en 12 jaar gratis watersporten onder begeleiding van ervaren en gecertificeerde instructeurs. Daarnaast leren de deelnemers aan de activiteiten meteen van alles over water. 


Gratis het water op
Optimist on Tour Uithoorn is een initiatief van Stichting Promotie Uithoorn en de Kwakel http://www.uithoornaandeamstel.nl/ met ondersteuning van het Initiatievenfonds Uithoorn en het Ondernemersfonds Uithoorn en wordt georganiseerd door het Watersportverbond. Hoofdsponsor is E-Harbour Uithoorn (beheerder van de jachthaven Aeme-Stelle Uithoorn). Basisschoolkinderen uit de regio komen op donderdag of vrijdag met hun klas naar Optimist on Tour om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest!

Na schooltijd en op zaterdag voor iedereen!
Op donderdag en vrijdag kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, van 15:00 tot 18:00 uur gratis meedoen met Optimist on Tour. Ook op zaterdag kan dit de hele dag, van 9:30 tot 17:30 uur. Aanmelden kan via de website optimistontour.nl/inschrijven of op locatie. In beide gevallen zijn bij de aanmelding toestemming van een ouder/verzorger en zwemdiploma A voorwaarden om mee te kunnen doen. 

Na inschrijving krijgen deelnemers een zwemvest uitgereikt en volgen ze een korte theorieles op de kant. Daarna mogen ze zelf aan het roer zitten van een Optimist, kanovaren of suppen. 

Professor in het Waterlaboratorium

Nadat de kinderen het water op zijn geweest, kunnen ze een bezoek brengen aan het Waterlaboratorium. Ook kinderen die wel fan zijn van watersporten, maar het nog niet aandurven om het zelf te proberen, kunnen zich hier uitleven. In het Waterlab veranderen alle waterfans spontaan in heuse onderzoekers met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst. Het Waterlaboratorium reist met Optimist on Tour mee naar alle locaties.

 
Inschrijven

Schrijf je van tevoren GRATIS in, op onze website, dan ben je zeker van een plek! Aanmelden ter plekke kan uiteraard ook. 


Locatie
Op de steigers ter hoogte van Marktplein 65, Uithoorn.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Hans Busscher en Monique Musch