Op 15 & 16 maart 2024: NLdoet

Het evenement vindt plaats van 15 maart 2024 t/m 16 maart 2024

Op 15 & 16 maart 2024 is het weer tijd voor NLdoet.

Deze dagen staan in het teken van vrijwilligerswerk onder de aandacht brengen. Door middel van verschillende acties worden inwoners uitgenodigd om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen. Ook kunnen inwoners kennismaken met vrijwilligerswerk en wie weet blijven ze zich wel inzetten.

Dit is een mooie kans om als vrijwilligersorganisatie mee te gaan met deze landelijke actie en mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven.

In dit bericht worden tips gedeeld en beschreven welke rol het Steunpunt vrijwilligerswerk kan spelen.

 

Financiële bijdrage aanvragen
Het is tot 31 januari 2024 mogelijk om een financiële aanvraag in te dienen bij het Oranjefonds voor een NLdoet activiteit. 350,- is het maximaal aan te vragen bedrag. Er geldt wel: op = op!


Activiteiten
NLdoet heeft op hun website veel ideeën en tips staan met betrekking tot het bedenken en uitvoeren van activiteiten. Neem een kijkje in de verschillende draaiboeken voor wat inspiratie.

 

Promotie
Wat betreft de promotie van activiteiten deelt NLdoet ook tips. Daarnaast zijn er verschillende communicatiemiddelen gratis te downloaden.

 

Wat kan het Steunpunt Vrijwilligerswerk voor jullie betekenen?
Voor NLdoet is het belangrijk om te weten dat vrijwilligersorganisaties zelf verantwoordelijk zijn voor het bedenken, promoten en uitvoeren van de activiteit.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk kan meedenken over de activiteit en helpen in de promotie. Zo zal er een pagina op de website komen, waarop alle aangeboden activiteiten in Uithoorn voor NLdoet komen te staan. In de loop naar 15 & 16 maart toe, zullen er meerdere berichten op de sociale media geplaatst worden. Als jullie hiervan gebruik willen maken, is het belangrijk dat je op tijd alle informatie van de activiteit naar ons stuurt (vrijwilligerswerk@stdb.nl). Ook zal er vanuit het Steunpunt Vrijwilligerswerk een algemeen persbericht geschreven worden over NLdoet. Deze wordt naar de kranten gestuurd.

 

Belangrijk: Wat het Steunpunt Vrijwilligerswerk doet qua promotie is extra. Vergeet dus niet om ook eigen promotie in gang te zetten.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch