Officiële Opening Honkbalveld Thamen

UITHOORN - De datum lag vast, de wedstrijd stond gepland en de gasten hadden er zin in: 12 mei de officiële opening van ons mooie veld! De hele avond stond in het teken van ons gerenoveerde honkbalveld.

Deze bijzondere avond werd geopend met mooie woorden van onze voorzitter Linda van Rekum-de Beij. En na een speech van wethouder Hazen mocht Burgemeester Heiliegers, voor een volle tribune, de eerste bal van de wedstrijd gooien. Perfect in de handschoen van de catcher, een “strike” en een goed voorteken voor een prachtige avond!

Ook werd er nog 1 minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Thamen speelster Joyce Sjouwerman en Ellen Mäkel, vrouw van de overleden ere-voorzitter Frans Mäkel. De clubliefde van beide dames voor de vereniging Thamen was groot.

Het Thamen veld was na vele jaren toe aan een grondige renovatie. Door covid en het 60-jarig jubileum van Thamen in 2022 was er besloten dit uit te stellen tot het najaar van 2022.  De vereniging kon dus al vanaf half augustus 2022 niet meer van het veld gebruik maken.  Dit zorgde zeker voor een aantal teams dat zij al heel lang geen thuiswedstrijd meer hadden gespeeld, en niet konden trainen op een veld waar zij normaal ook de wedstrijden op spelen.

De deadline vrijdag werd nog spannend. Mede door het regenachtige weer van de afgelopen weken was er wat achterstand, echter om 18.00 uur was de laatste aannemer klaar. De hele dag was er ook nog een groep vrijwilligers bezig om de laatste zaken af te ronden en op te ruimen, zodat om 19.30 uur de wedstrijd kon beginnen.

Een honkbalveld renoveren kost veel geld, maar met dank aan de Gemeente Uithoorn is dit alles mogelijk gemaakt. Het is een sportveld geworden waar wij nog heel lang van mogen genieten en ook super trots op kunnen zijn, en dat voldoet aan de richtlijnen van de Bond.

Thamen heeft met dank aan een aantal sponsoren, het Burgemeester Kootfonds en de opbrengst van de Grote Clubactie ook meteen een mooi scorebord kunnen laten plaatsen bij het veld.

De avond stond in het teken van terugblikken en vooruitkijken naar een hele mooie toekomst. Het was een intensieve periode voor een aantal leden die dit project intens hebben begeleid. We zijn enorm dankbaar voor het resultaat. Het was werken en nog eens werken. Wij noemen dat liefde voor de club. En dat maakt het ook zo ontzettend leuk. #samenThamen

 

Bron: Ingezondenbericht bewerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs