Nils Eekhoff te gast bij Rick FM-Sport & Co

02 januari 2024

Nils Eekhoff te gast bij Rick FM-Sport & Co

De in Rijssenhout geboren Nils Eekhoff is één van de beloftevolle wielrenners uit de regio. Nils rijdt nu al een aantal jaren voor de DSM World tourploeg.

Dit jaar ging hij voor het derde achtereenvolgende jaar mee naar de Tour de France. Hij kwam daar onder andere in beeld bij een tussensprint waarin hij Wout van Aert wist te kloppen, die daar niet blij mee was. Hij reed dit jaar ook mee in de tours van; Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Reden voor Rick FM om hem uit te nodigen voor een gesprek met Peter Zijerveld, de wielerdeskundige van Rick FM. Peter is zelf oud-profwielrenner en tot voor een paar jaar de talentcoach van de KNWU (De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie). Hij heeft in die tijd ook Nils gewerkt. Peter en Nils hebben het over zijn ontwikkeling van jeugdrenner, tot nu renner in de topcompetitie.

Het gesprek met Nils is de vierde in een reeks die Rick FM deze maand uitzendt over beloftevolle sporters in de regio. Enzo Leijnse, wielrenner bij DSM, Mike Groen, honkbal international en Owen Gelijn, wielrenner bij Jumbo-Visma gingen hem voor. Hun interviews zijn terug te luisteren via de website van Rick FM https://www.rickfm.nl/sport/content/page?4174

Het interview met Nils Eekhoff is op zondag 31 december  uitgezonden op Rick FM en Radio Aalsmeer in het programma Sport & Co. Je kunt het terugluisteren via deze link Nils Eekhoff


Foto: Team dsm-firmenich

 

Bron: eigen bericht Hans Busscher

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch