Legmeervogels twee keer van de nul af

Zondagvoetbal

Legmeervogels heeft zondag op het veld van Fortuna Wormerveer uitstekende zaken gedaan in de eerste klasse A. De Uithoornse ploeg 'poetste' twee nullen weg in de stand: Het aantal gewonnen wedstrijden en het aantal doelpunten. Jasper Burgers opende na zes minuten de score en zorgde daarmee voor de eerste Legmeervogels-treffer dit seizoen. Drie minuten later was het alweer gelijk, maar Legmeervogels kon dankzij een kopdoelpunt van Kenneth van der Nolk van Gogh toch met een 1-2 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft moest doelman Folke Maenhout flink aan de bak, maar hij hield zijn doel schoon. Quint Piris besliste vlak voor tijd de wedstrijd door de 1-3 te scoren, hetgeen ook de eindstand werd. Legmeervogels stijgt door de winst naar de zevende plaats.

KDO pakte op eigen veld een punt tegen het sterke PVCV uit Vleuten. Met de felle wind in de rug nam KDO op slag van rust een 1-0 voorsprong dankzij een benutte strafschop van Mathijs van Rijn. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen en kwam de ploeg uit Vleuten verdiend op 1-1. KDO hield het punt vast en staat daarmee op de vijfde plaats in 2B. PVCV is door het gelijke spel in De Kwakel en het verlies van Pancratius de nieuwe koploper.

RKDES pakte in Delft een punt bij SEP. Na een snelle achterstand was het Maarten van Putten die een kwartier voor rust de 1-1 scoorde. Na rust kwam in deze stand geen verandering meer. Doordat SVH verloor bij Alphen is RKDES alleen koploper in 3A. FC Aalsmeer verloor in Leidschendam met 1-0 bij Stompwijk'92 en staat daardoor zesde in de stand.

Programma komende week:

Donderdag 8 oktober

2B 20.30 uur: Hooglanderveen - KDO (In Hooglanderveen, inhaalduel uit ronde 2)

Zondag 11 oktober

1A 14.00 uur: Legmeervogels - Hoofddorp

2B 14.00 uur: VVIJ - KDO (in IJsselstein)

3A 14.00 uur: RKDES - Nicolaas Boys

3A 14.00 uur: FC Aalsmeer - Madestein

 

Zaterdagvoetbal

Legmeervogels ging in 4D thuis met 2-3 onderuit tegen HBC. FC Aalsmeer versloeg in 2A FC Zaandam met 3-1 en is daarmee koploper. Argon speelde niet, het uitduel met Forum Sport is verplaatst naar dinsdag 13 oktober.

Programma komende week:

 

Zaterdag 10 oktober

1A 14.30 uur: Argon - Zwaluwen'30

2A 14.30 uur: ASV Arsenal - FC Aalsmeer (in Amsterdam)

 

4D 15.00 uur: Atletico Club Amsterdam - Legmeervogels (in Amsterdam)