Kortere aflosperiode schuldregelingen

UITHOORN - Vanaf 1 juli 2023 wordt de aflosperiode voor schuldregelingen korter: van 3 jaar naar 1,5 jaar. Dat geldt voor zowel wettelijke schuldregelingen (Wsnp) als minnelijke schuldregelingen (Msnp).

De kortere aflostijd geldt voor schuldregelingen waarvoor het voorstel op of na 1 juli naar de schuldeisers is gestuurd. Voor mensen met lopende schuldregelingen verandert er niets. Door de kortere aflosperiode hebben inwoners in een hulptraject sneller zicht op een leven zonder schulden. Als dat nodig is, blijven begeleiding en nazorg beschikbaar nadat de schuldregeling is beëindigd.

Met de verkorte aflosperiode hoopt de overheid meer mensen over de streep te halen die worstelen met dreigende problematische schulden. Wethouder De Robles (sociaal domein): ”Vaak zien mensen hun betalingsachterstanden oplopen, maar weten ze niet hoe ze dat moeten tegenhouden. Terwijl er dan nog genoeg mogelijk is om schulden te voorkomen. Bijvoorbeeld, als ergens de huur of energierekeningen lang blijven liggen, krijgt de gemeente een melding. Dan nemen wij contact op om te helpen. Met advies, financiële steun of met zo’n schuldregeling. De kortere looptijd van 1,5 jaar maakt zo’n traject minder zwaar. En hoe eerder u in actie komt, hoe beter de kans om weer rust en overzicht te krijgen in uw geldzaken!“

Geldzorgen? Schulden? Wij helpen!

Bel bij geldzorgen of schulden met het Sociaal Loket van de gemeente: (0297) 513 111, maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 10.30. Of mail naar: schuldhulpverlening@uithoorn.nl.

Bel voor hulp bij geldzaken en financiële administratie met Uithoorn voor Elkaar: (0297) 303 044, of mail naar info@uithoornvoorelkaar.nu.

U kunt ook langsgaan bij het Financieel Café, iedere dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur in De Kuyper, Kuyperlaan 50. In even weken ook op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek, Marktplein 65.

Bron: persbericht gemeente Uithoorn, bewerkt voor Rick Fm door Marga Kouw