KDO walst over Aalsmeer heen in derby

08 april 2024

Voor de wedstrijd had KDO-trainer Lex van der Horst nog tegen zijn mannen gezegd dat dit de laatste kans was voor FC Aalsmeer en dat Aalsmeer dus honderd procent zou geven. Maar dat viel uiteindelijk tegen.

Van der Horst vond het allemaal "armoedig en voetballend matig", zei hij bij RickFM.

Het verschil is volgens de trainer van KDO, Jesse Stange. Dat is zo'n slimme speler, hij heeft binnen vijf minuten al gezien waar er wat valt te halen, zegt Van der Horst. Stange scoorde in de eerste helft al drie keer.

"Alleen al het feit dat hij in het veld staat is voor de tegenstander genoeg om niet door te dekken. Zelfs als hij geblesseerd is, zou hij nog van waarde zijn in het veld."

Complimenten Aalsmeer
Ook trainer Bas Groenveld van FC Aalsmeer zei in 'Het Tussendoortje Live Sport op RickFM' dat hij op dit punt niet anders kon doen dan zijn collega gelijk te geven. "Als je weet dat Stange meedoet, moet je je als team anders opstellen. Niet zo hoog gaan staan, en niet zoveel ruimte weggeven", zei Groeneveld.

In de tweede helft deed KDO het wat rustiger aan. De wedstrijd eindigde in 0-6 voor KDO.

Competitie
FC Aalsmeer staat nu op de laatste plaats in de derde klasse C, West 1. KDO op de zesde plaats.

Volgende week speelt KDO zijn laatste thuiswedstrijd op de zondag.