KDO nieuwe trainer

DE KWAKEL - Lex van der Horst is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van KDO. De tweedeklasser uit de Kwakel en de oefenmeester zijn een contract van één jaar overeengekomen. Van der Horst wordt de opvolger van Edwin Reder van wie eind vorig jaar bekend werd dat zijn contract bij de roodwitten na één seizoen niet wordt verlengd.

De 55-jarige Lex van der Horst, een bekende naam in deze regio, is nu nog trainer bij tweedeklasser DSOV. Bij de zondagclub uit Vijfhuizen stapte Van der Horst begin 2022 in nadat Edward Metgod op een zijspoor was gezet. Tegelijkertijd had Van der Horst op zaterdag tweedeklasser DVVA onder zijn hoede.

In die dubbele rol eindigde Van der Horst in seizoen 2021/2022 met DVVA op de negende positie.

in Vijfhuizen slaagde de trainer er niet in DSOV in de eerste klasse te behouden. Van der Horst en DVVA gingen eind dat seizoen uit elkaar, bij DSOV mocht de oefenmeester ook dit seizoen aan de slag.

Twee weken geleden werd bekend dat eind dit seizoen de wegen tussen Van der Horst en DSOV zich gaan scheiden.

Zeven punten verschil
In 2B staat Van der Horst met DSOV momenteel op de achtste positie, zeven punten meer verzameld dan zijn toekomstige werkgever KDO.
De onderlinge confrontatie begin november in Vijfhuizen eindigde in 2-2. Over een paar maanden, eind maart, ontmoeten beide clubs elkaar in de Kwakel.

Verder terug in het verleden was Van der Horst vanaf 2010 vier jaar hoofdtrainer bij derdeklasser SCW in Rijsenhout en in 2003 één seizoen bij toen nog RKAV in Aalsmeer. Die club ging bijna tien jaar geleden op in fusieclub FC Aalsmeer.

Bron: Voetbal in Aalsmeer - door Klaas Leegwater