Hoekstra wil minder vluchten bij baanonderhoud

Foto: gemeente Uithoorn

Inwoners vn de gemeente Uithoorn kunnen zich opmaken voor meer geluidsoverlast de komende tijd. Van 19 februari tot en met 25 april zal de Kaagbaan buiten gebruik zijn vanwege onderhoud en dat betekent dat de Aalsmeerbaan zwaarder belast zal worden.

Wethouder Hoekstra van Uithoorn vindt dat dit niet kan. Volgens hem moet baanonderhoud voortaan worden meegenomen in de operationele planning. Dat betekent dat als er onderhoud aan een baan is er in die tijd minder kan worden gevlogen en niet, zoals nu dat de vluchten worden verschoven naar een andere baan. 

Hij heeft dit ook aangegeven bij de minister van Verkeer en Waterstaat, maar op korte termijn zullen er geen veranderingen plaatsvinden. '" Het ligt allemaal vast in wet en regelgeving waar het kabinet een besluit over moet nemen", aldus Hoekstra in het programma Goedemorgen Amstelland op RickFM.

Ook heeft de wethouder met Schiphol gesproken over het baanonderhoud. Hij heeft aangegeven dat er een alternatief moet komen voor mensen die thuiswerken. Want nu hinder je mensen al in hun privésituatie, maar worden thuiswerkers ook nog eens belemmerd in hun werk.

Volgens Hoekstra wordt hier wel door de luchthaven naar gekeken, maar heeft hij geen reactie gekregen of het ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd.

 

Door redacteur Marco Koeleman