Doe mee aan het woononderzoek 2023

Sinds welk jaar woont u in uw huidige woning? In welke gemeente woonde u voordat u uw huidige woning betrok? In wat voor soort woning woont u? Dit zijn een paar vragen die staan in de vragenlijst van het WIMRA 2023. Dit staat voor “Wonen In de Metropool Regio Amsterdam”. Dit onderzoek wordt elke 2 jaar uitgevoerd. Binnenkort valt deze uitgebreide vragenlijst bij circa 4000 mensen in de gemeente Uithoorn op de mat.

 

Onderzoek

In mei wordt dit grootschalig onderzoek uitgevoerd onder inwoners van alle gemeenten in deze regio. Ook in de gemeente Uithoorn krijgt ongeveer één derde van alle huishoudens dit onderzoek thuisgestuurd. De gemeente wil graag weten hoe u denkt over uw woning, woonomgeving, woongeschiedenis en woonwensen.

 

Woonbehoefte

Wethouder Ferry Hoekstra, portefeuillehouder wonen: “Ik hoop dat veel van onze inwoners deze vragenlijst over woonbeleving en woonwensen willen invullen. Zo krijgen we als gemeente een goed beeld van de woonbehoefte in onze gemeente én in de regio. Op dit moment zijn we als gemeente Uithoorn ook bezig met het opstellen van een nieuwe woonvisie. Het zou dus zomaar kunnen dat u de afgelopen periode al een online vragenlijst heeft ingevuld. Toch zou u de gemeente erg helpen om ook deze enquête in te vullen. De uitkomsten van beide onderzoeken kan de gemeente goed gebruiken bij het opstellen en vernieuwen van woonbeleid.”

 

Brief met enquête

De vorm van het onderzoek is een enquête. Door middel van een steekproef worden huishoudens in de gemeente Uithoorn geselecteerd om mee te doen. De brief met de vragenlijst wordt per post verzonden, maar de vragen kan men ook op internet invullen. De resultaten worden anoniem verwerkt.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch