De klas wordt een kas

Greenport Aalsmeer bouwt klaslokalen in Aalsmeer om tot kassen. Dat is onderdeel van een project om leerlingen meer in aanraking te laten komen met de sierteelt. Dat zei Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer in Goedemorgen Amstelland op RickFM.

De organisatie komt met een racecar vol tulpenbollen naar de klassen. Dan moeten de kinderen de bollen water geven en ook wordt er belichting boven gehangen, zoals in echte kassen. Ook zit er bij het project een lesprogramma. De kinderen moeten zorgen dat er genoeg licht en warmte is, zodat de tulpen goed groeien. Meestal kan er na ongeveer drie weken worden geoogst. De tulpen mogen dan door de leerlingen worden verkocht of weggegeven. Ook mogen de scholen de opbrengst houden, waarmee ze een uitje voor de kinderen kunnen organiseren.

In Aalsmeer doen vijftien klassen mee aan dit project. Ook mogen de kinderen mee naar de bloemenveiling en zelf op de knop drukken voor het veilingproces. De organisatie wil niet alleen basisschoolleerlingen enthousiast maken voor het vak, maar ook middelbare scholieren tot aan de universiteit aan toe, zegt Van Weerdenburg. Allemaal in de hoop dat een deel van de leerlingen later in de bloemenbranche gaat werken.

RickFM Nieuws - verslaggever Marco Koeleman