Bruidsparen vieren 50-jarig jubileum met burgemeester Heiliegers

De gouden bruidsparen met burgemeester Heiliegers.

UITHOORN – In het Spoorhuis ontmoette burgemeester Pieter Heiliegers vorige week zes bruidsparen die 50 jaar getrouwd zijn. De echtparen stapten in de periode januari-mei 1973 in het huwelijksbootje. Onder het genot van zoete lekkernijen en een kopje koffie maakte burgemeester Heiliegers met iedereen een praatje. Over de huwelijksdag, de kinderen en kleinkinderen en over het leven in Uithoorn of De Kwakel.

In zijn welkomstwoord noemde de burgemeester enkele gebeurtenissen uit ‘het huwelijksjaar’ 1973. Zoals de opening van het World Trade Center in New York, de zogenaamde Twin Towers. En over het debuut dat Johan Cruijff in dat jaar maakte bij FC Barcelona.: “Enkele jaren terug,” zo besloot hij, “zijn we begonnen om de gouden bruidsparen gezamenlijk uit te nodigen, in etappes. Veel paren kennen elkaar en dat maakt het extra gezellig. De bijeenkomsten zijn inmiddels een traditie geworden.”
De bruidsparen kregen na afloop een schilderij van Uithoorn en een bos bloemen. Ook zij waardeerden de ochtend enorm: “Fantastisch dat de burgemeester hier tijd voor vrijmaakt.”

Bron": Persbericht gemeente Uithoorn, bewerkt voor Rick FM door Marga Kouw