Bouw nieuw politiebureau Aalsmeer-Uithoorn gestart

UITHOORN/AALSMEER – Vrijdag 16 juni is officieel gestart met de bouw van het nieuwe politiebureau aan de Koningin Máximalaan voor het basisteam Aalsmeer-Uithoorn. Deze keer niet met het slaan van de eerste paal, maar met het ingraven van een tijdcapsule met foto’s, politiebadges en een brief over de politie anno 2023 onder de fundering. De handeling werd verricht door de twee langst dienstdoende agenten van het bureau.

In 2022 is de kavel aan de rand van Uithoorn verkocht aan de politie en werd overeenstemming bereikt over de bouwplannen. Nadat het terrein bouwrijp werd gemaakt, is nu begonnen met de bouw. Bij de officiële start waren Burgemeester Oude Kotte van Aalsmeer en burgemeester Heiliegers van Uithoorn aanwezig. “Een fysiek politiebureau lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het in deze tijd niet. Wij zijn blij dat inwoners van Uithoorn en De Kwakel ook in de toekomst het politiebureau kunnen binnenlopen”, aldus burgmeester Heiliegers.

Ook wijkteamchef Tanja Höing is blij dat nu met de bouw is gestart: “Het huidige politiebureau in Uithoorn is sterk verouderd en vertoont steeds meer mankementen. Wij kijken ernaar uit om de inwoners van dienst te kunnen zijn in een nieuw en modern pand.” Het pand ligt op een centrale, goed bereikbare plek voor inwoners uit beide gemeenten. Het ontwerp is nadrukkelijk afgestemd op het groene karakter van het gebied. Het nieuwe politiebureau is over ongeveer een jaar klaar voor ingebruikname.

Bron: Gemeente Uithoorn, bewerkt voor Rick FM door Marga Kouw