Bacchus da Musica - MUSHER

Het evenement vindt plaats op 14 juni 2024

De liedjes van de Nederlandse singer/songwriter René Köhler uitgevoerd met zijn Finse band. De countrybluesrock is gecombineerd met aanstekelijke deuntjes, waardoor de muziek toegankelijk is voor jong
en oud. 

In Finland ontstaan de beste ideeën in de bar of in de sauna. Ook het ontstaan van MUSHER in 2009 is begonnen met een bezoek van de Nederlandse liedjesschrijver René Köhler aan de lokale bar hoog boven de poolcirkel in Fins Lapland.

De Lapse sneeuw blijkt de verbindende factor te zijn die de muzikanten bijéén brengt in het skigebied van Pyhä waar zij allen werkzaam zijn. Antti Rikkilä (drums/percussion) prepareert ‘s nachts de piste, Lasse Harma (bas) is barman, geluidsman Visku werkt in de skiverhuur en René organiseert met zijn reisorganisatie reizen naar Lapland.

Omgebouwde lodge
Er wordt in 2009 besloten om gezamenlijk een album op te nemen in de tot studio omgebouwde oude houthakkers lodge Ukonhattu. In twee weken tijd heeft dit geresulteerd tot het volwaardige album “The Ukonhattu Sessions”.

De liedjes van Köhler worden uitgewerkt in een mix van Blues, Country en Rock. Soms akoestisch, soms versterkt. De naam MUSHER is voor dit project gekozen vanwege het arctische gevoel en is het Engelse woord voor de bestuurder van de hondenslede (‘Traveller with dogs’).

Het debuut album wordt goed ontvangen en smaakt naar meer. In 2012 verschijnt een nieuw album getiteld ‘Just Because’. Net als bij ‘The Ukonhattu Sessions’ is er ook dit keer gekozen voor opname sessies in Lapland. Verschil dit keer is dat de liedjes gezamenlijk uitgewerkt zijn waardoor een steviger bandgeluid is ontstaan. Ook dit album wordt goed ontvangen en levert mooie recensies, live optredens en een top 10 notering in de Dutch Indie Charts op.

Verschillende formaties
In de afgelopen jaren heeft MUSHER al heel wat verschillende formaties gehad, zowel in binnenland als in het buitenland. Muzikale grenzen van verschillende genres zijn verkend. Al veel gastmuzikanten hebben een
bijdrage geleverd aan producties of live optredens.

Er is film muziek gemaakt. Met de komst van een kindje, kwamen er ook ineens Nederlandstalige kinderliedjes en uiteindelijk verschijnt in Augustus een geheel nieuw MUSHER album waarbij ook partner José de Bloois vocaal een belangrijke bijdrage levert wat resulteert in wederom een nieuw geluid.

René is sinds 2014 woonachtig in Aalsmeer, maar heeft nog niet eerder een podium binnen de gemeente grenzen opgezocht. Hoogste tijd dat daar nu verandering in wordt gebracht met de komst van de Finse muziekvrienden naar Nederland. Natuurlijk staat een bezoek aan Bacchus dan als eerste op het lijstje!

MUSHER is een band die zich niet gemakkelijk in een hokje laat plaatsen. Een band met een avontuurlijke en onafhankelijke instelling. Een band met goede vriendschap en gedeelde passie. En een band die geoon doet... Just Because!

Toegangsprijs € 5,00

Koop hier een ticket!

Bacchus da Musica begint om: 21:00 // zaal open 20:30

 
Door redacteur Monique Musch