Amstelveens Stadsplein omgetoverd tot heus winterwonderland

AMSTELVEEN - Het Stadsplein in Amstelveen is tot 8 janauari omgetoverd tot een heus winterwonderland. zaterdag 3 december hebben de talentvolle kunstschaatsers van Figure Skating Amsterdam de iconische schaatsbaan, samen met het koor Victoria Vocal Studio, Winter Village op magische wijze ingereden. De komende periode kunnen bezoekers van Winter Village naast vrij schaatsen, rekenen op activiteiten waaronder discoschaatsen en schaatslessen door Roko Sport. Ook brengen de beroemde ijsprinsessen van Frozen en superhelden een bezoekje aan de schaatsbaan. Nieuw dit jaar is de sfeervol ingerichte Winter Village Bar. Hier kan men terecht voor diverse drankjes en winterse snacks. Met de opening van Winter Village is Stadshart Amstelveen vanaf nu volledig in de feestsferen. Voor meer informatie zie: www.stadshartamstelveen.nl.

“Als gemeente zijn we blij dat na jaren dat niets kon, dit jaar de Winter Village met ijsbaan wel kan”, zegt Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken). “We willen graag dat onze inwoners en bezoekers van het Stadshart kunnen genieten van de ijsbaan en onze horeca en winkels rond het Stadsplein. Daarnaast brengt Winter Village ook een gezellige kerstsfeer in Stadshart Amstelveen tijdens de feestelijke decembermaand.”

Eduard Helwig, Winkelcentrum Manager van Stadshart Amstelveen, vult aan: “Als winkelcentrum bieden we niet alleen shopplezier, we zijn ook een ontmoetingsplek. Met de komst van Winter Village wordt dit extra versterkt. Ik kijk ernaar uit om jong en oud weer samen plezier te zien hebben op de schaatsbaan en ze wat lichtpuntjes mee te kunnen geven.”

Elke inwoner die zijn Amstelveenpas laat zien, mag van maandag tot en met vrijdagtijdens de gehele periode twee keer gratis schaatsen. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Werk en Inkomen): “In deze moeilijke tijd voor gezinnen met een laag inkomen vonden wij het als college van B en W belangrijk dat iedereen mee kan doen met een leuke activiteit als schaatsen. Daarom willen we samen met Winter Village deze actie steunen.” Ook Stadshart Amstelveen draagt haar steentje bij. Bij vertoning van de Personal Shopping Card, krijgt men op doordeweekse dagen €2,- korting op het schaatsen.

De vrijdagmarkt blijft op het Stadsplein. Wel zullen een aantal kramen op een iets andere locatie staan.