44e Dorpentocht op Zondag 4 juni

25 mei 2023

44e Dorpentocht op Zondag 4 juni

AMSTELLAND - Op zondag 4 juni organiseert de Stichting Dorpentocht alweer voor de 44e keer de Dorpentocht.

De dorpentocht wordt vaak de gezelligste fietstocht van Nederland genoemd. Zeker is dat het een hele goede manier is om te (her)ontdekken hoe mooi de omgeving, waarin we wonen, is. Wat dat betreft is het ook een geweldige kans voor alle ouders om samen met hun kinderen de dorpentocht te fietsen en dit prachtige deel van het land te leren kennen. Zeker dit jaar. Er is weer een prachtige tocht uitgezet, waarbij grotendeels wordt gefietst door polders en langs riviertjes. Ook voor degenen die voor de kortere route van 35 km kiezen, is het gelukt een route uit te zetten om te genieten van het prachtige rivier- en polderlandschap.

Na 2 coronajaren werd vorig jaar vol verwachting uitgekeken naar de 43e Dorpentocht. Door de zeer slechte weervoorspellingen durfden veel fietsers het echter niet aan om op de fiets te stappen. De vroege vogels hebben echter de tocht toch nog grotendeels droog met zelfs af en toe een zonnetje kunnen uitfietsen.

Door deze lage deelname was de opbrengst voor het goede doel ongewoon laag. Daarom is ook dit jaar weer  Stichting Opkikker het goede doel waarvoor de tocht wordt georganiseerd.

Kosten voor deelname zijn gering. Bij voorinschrijving € 4,-- (via de boekhandel of internet) en op de dag zelf € 5,--.  Opstapplaatsen/stempelposten zijn dit jaar in: Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, Ouderkerk ad Amstel, Abcoude en Vinkeveen.

Voor meer informatie: www.dorpentocht.net

Mocht U het goede doel extra willen steunen dan kan dat natuurlijk. Kijk ook dan op onze website. 

Startplaats Uithoorn: Roei en Kanovereniging MdR, Amsteldijk Zuid 253

Voorverkoop: Bruna Uithoorn, Amstelplein 81

Bron: Persbericht verwerkt voor Rick FM door Jan Tilburgs