4 juni open dag tuin Bram de Groote

18 mei 2023

4 juni open dag tuin Bram de Groote

Zondagmiddag 4 juni is er Open middag in schitterende natuurtuin Bram de Groote in Uithoorn. 13.00 tot 16.00 uur.


Lente in de tuin.
Zondag 4 juni staan de vrijwiligers klaar voor diverse toelichtingen. De wilde hyacinten lopen op hun eind.Een heel bijzondere bloeier dit jaar is de ‘vaantjesboom’ of ‘zakdoekenboom’. Hij staat voor de werkschuur en is al vanaf de Boterdijk goed te zien. Het is dan ook meteen duidelijk waaraan deze boom zijn merkwaardige naam dankt. De bolvormige bloeiwijze wordt omgeven door twee geelwitte schutbladen van wel 10 cm die enigszins doen denken aan fris gewassen zakdoeken. De rododendron en azalea's staan prachtig in bloei! Kortom, er valt weer veel te genieten.


Het weiland zal dit jaar geen kalfjes of schapen huisvesten, maar wordt met sinusbeheer (een innovatieve maaimethode) omgevormd tott een bloemrijk hooiland, waar voor insecten veel lekkers is te vinden.
De Tuin Bram de Groote ligt aan de Boterdijk in Uithoorn en is sinds 1994 als natuurgebied in beheer bij Landschap Noord-Holland. De tuin omvat onder meer een boomgaard, een bloemenweide, een moerasbos, een flink aantal borders en een weiland. De werkgroep Tuin Bram de Groote is wekelijks bezig met het onderhoud van de tuin.


Op de eerste zondag van april tot en met september is de tuin open voor bezoekers. Naast de open dagen is het mogelijk om op woensdagmorgen (de wekelijkse werkochtend van de vrijwilligers) tussen 9:00 en 12:00 uur in de tuin rond te kijken.


De tuin ligt in Uithoorn op de hoek van de Boterdijk en Elzenlaan en is op 7 Mei open van 13.00 tot 16.00 uur. De vrijwilligers ontmoeten je daar graag. Je kunt naar binnen via de zijingang van de tuin tegenover de werkschuur aan de Elzenlaan. Fietsen kunnen worden gestald bij de werkschuur. De toegang is gratis.

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Hans Busscher en Monique Musch