16 jaar cel voor Uithoornaar

Foto: Facebook politie Uithoorn

Een 52-jarige man uit Uithoorn heeft zestien jaar cel gekregen voor het doden van zijn ex-vriendin en het dumpen van haar lichaam.

Het lichaam werd vorig jaar gevonden, toch hield de man maandenlang vol niets met de dood te maken te hebben. Volgens het Openbaar Ministerie voerde de man in de maanden na de dood van zijn ex "een toneelstukje op." Naar de nabestaanden toe hield hij de vrouw in leven door uit haar naam berichten naar familieleden en vrienden te sturen. Ook loog hij tegen de tuinman over de afwezigheid van de vrouw. 

Pas toen hij maanden na zijn eerste aanhouding met bewijsmateriaal werd geconfronteerd, gaf hij toe dat hij betrokken was bij haar dood. Ze zouden in haar huis in Apeldoorn ruzie hebben gehad, en bij een worsteling zou ze gewond zijn geraakt. Onderweg naar het ziekenhuis zou hij in paniek zijn geraakt en besloten hebben om het lichaam te dumpen.

De officier van Justitie gelooft dat verhaal niet, omdat er in het huis geen sporen van geweld zijn gevonden. Volges het OM heeft de Uithoornaar zich als een parasiet aan de vrouw vastgeklampt en haar leeggezogen. "En toen er niks meer uitkwam, heeft hij haar afgedankt, vermoord en gedumpt."

Door redacteur Maro Koeleman