11 juni 3e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam

20 april 2023

11 juni 3e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam

Zondag 11 juni vindt de 3e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam plaats langs een ring van forten.

Fiets jij op zondag 11 juni de zomerse toertocht van 65, 120 of 170 km?Bij de Ronde van de Stelling van Amsterdam op 11 juni heb je de keuze uit 3 afstanden over verschillende routes. Starten kan in Uithoorn of Uitgeest

De routes nemen je mee door het weidse en groene waterlandschap in en om Amsterdam. Over de liniedijken en langs forten, sluizen en vestingsteden. De langste afstand, 170 km, gaat over de volledige linie en passeert alle 46 forten die de stelling rijk is. Ook moderne waterwerken zoals de Liniebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal zijn opgenomen in de route.Goede doel.
De Ronde van de Stelling van Amsterdam brengt de deelnemers door het weidse en groene landschap van Noord-Holland. Omdat de organisatie ook graag iets terugdoet voor de mooie natuur waar doorheen gefietst wordt, is natuurorganisatie Landschap Noord-Holland ook dit jaar het goede doel van het fietsevenement.

Het project dat dit jaar de aandacht krijgt is de natuuroase rondom Fort aan de Sint Aagtendijk teruggeven aan de vogels.

 

Inschrijving voor de 3e editie van de Ronde van de Stelling van Amsterdam kan via https://bit.ly/Inschrijven-SVA23

Kijk voor meer informatie op https://www.facebook.com/rondevandestellingvanamsterdam

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Hans Busscher en Monique Musch