Verbouwing Dorpshuis begint binnenkort

Foto: Rick FM/Marco Koeleman

De renovatie van het dorpshuis in De Kwakel gaat volgens de gemeente nog voor de zomer beginnen. Er is een aannemer gevonden (Heemraad). In het dorpshuis zal op korte termijn een informatieavond worden georganiseerd om het nieuwe ontwerp te laten zien.

Het is de bedoeling dat begin 2025 de verbouwing af is en het vernieuwde dorpshuis in gebruik kan worden genomen. Overigens blijven de activiteiten ook tijdens de verbouwing zoveel mogelijk doorgaan. 

Het dorpshuis in De Kwakel moet na de verbouwing duurzamer zijn. Verder zal het gebouw door een nieuwe, transparante gevel beter aansluiten op het vernieuwde dorpsplein.

Beperking
Ook wordt er aandacht besteed aan de toegankelijkheid voor mensen met een beperking, de indeling zal praktischer zijn en ook het binnenklimaat beter. Volgens het bestuur van het dorpshuis kan het gebouw dan weer 25 jaar mee.

De gemeente heeft samen met het dorpshuis de handen ineen geslagen om de financiering van de verbouwing rond te krijgen. Naast bijdragen van het dorpshuis, de gemeente en de provincie heeft Stichting Leefomgeving Schiphol ook geld gegeven om de verbouwing mogelijk te maken.


Door redacteur Marco Koeleman

 

 

 

Aad Rekelhof, voorzitter Stichting Dorpshuis De Quakel, is heel blij met de (extra) financiële steun. “Door de verbouwing kunnen de beheerskosten omlaag, en kunnen we door blijven gaan met het aanbieden van activiteiten voor de gemeenschap zonder dat we mensen hoeven buiten te sluiten. Door verduurzaming wordt bovendien het binnenklimaat sterk verbeterd. We kunnen na de verbouwing ten minste 25 jaar vooruit.“

Voor de verbouwing is een aannemer gezocht en gevonden. Met de aannemer