Uithoorn Open Kanopolo Toernooi

Het evenement vindt plaats op 10 mei 2024

Kanopolo trekt elk jaar honderden bezoekers naar het Amsterdam Open in Uithoorn, maar heb je de sport zelf wel eens beleefd? Kanovereniging Michiel de Ruyter geeft jong en oud nu de kans. 

Michiel de Ruyter in Uithoorn organiseert op vrijdag 10 mei van 16:00 tot 18:00 uur een nieuw instaptoernooi: het Uithoorn Open Kanopolo Toernooi. En het is toegankelijk voor iedereen die kan zwemmen. Het is helemaal gratis en je neemt deel onder begeleiding van ervaren poloërs. De inschrijving gaat via kanopolo@mdr.nu

Het nieuwe instaptoernooi wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt, dankzij een bijdrage van Initiatievenfonds Uithoorn. In plaats van de gebruikelijke polokano’s - die voor de beginner een beetje wiebelig kunnen zijn - liggen er speciale sit-on-top kajaks klaar. Varen gaat daarmee een stukje makkelijker.

Jong en oud
Het Uithoorn Open is geschikt voor alle leeftijden, zolang je maar een zwemdiploma hebt. Alles wat je mee hoeft te nemen is sportkleding, een handdoek en een droog setje kleren. MDR zorgt voor de rest. Uiteraard zijn vrienden en familie ook welkom om vanaf de kant te komen kijken. 

Door redacteur Jan Tilburgs