Koningsdag in Uithoorn en De Kwakel

Foto: RickFM/Ron Koppenol

Het was een mooie Koningsdag in Uithoorn en De Kwakel. De dag begon vroegbij verschillende cafés, zoals De Gevel, Café Drinken en Zo en ook bij Gerrit. Daar was er een speciale editie van DANSEN.

Koningsdag zelf waren er op veel plekken vrijmarkten. In Uithoorn op het Amstelplein, niet in het winkelcentrum. Verder in het dorpscentrum, Dorpsstraat, Marktplein en de Wilhelminakade.

In De Kwakel was er ook een vrijmarkt. Verder konden kleuters hun fiets versieren en een rond je door het dorp rijden. Ook was er een kleuterprogramma vanaf 11.00 uur. Op dezelfde tijd begonnen de kinderspelen voor groep 3 t/m 5.

Zeskamp
Voor de iets oudere kinderen was er een Zeskamp. En in de middag een Panna Voetbaltoernooi, horizontaal bierkratten stapelen. 

Ook was er voor iedereen voor het Dorpshuis in De Kwakel livemuziek. 

Ook in Uithoorn traden er artiesten op. Van 14.00 tot 20.00 uur op het Marktplein, een samenwerking van verschillende horecabedrijven. Er waren optredens van: Robert Leroy, Edo Barends, Tim van Leijenhorst, Kelsey Verbrugge, Marciano Metz, Ray Benjamin en de DJ’s Berry Zarzamora en Maarten Verhoef.

Ondanks de regen in de ochtend was het ook in Uithoorn en De Kwakel groot feest.


Door redacteur Marco Koeleman