Twee dagen struinen tussen de weidevogels in de Rondehoep 

Het evenement vindt plaats van 01 juni 2019 t/m 02 juni 2019

OUDERKERK- Rondehoep is een fraai stuk Noord-Holland waar kieviten nog in ‘ouderwetse’ aantallen broeden. Op zaterdag 1 juni van 10:00 tot 12:00 uur kan je ze bekijken samen met de vogelwachter van Landschap Noord-Holland. Dit vogelreservaat in het midden van de polder is doorgaans afgesloten voor publiek, dus dit is een unieke kans! Momenteel hebben de weidevogels kuikens en wie weet krijg je tijdens de wandeling ook enkele kleintjes in het vizier. Het is sowieso heel bijzonder om deze grote open polder eens van binnenuit te bekijken, dus je hoeft geen specifieke vogelliefhebber te zijn om te kunnen genieten van deze wandeling.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek op www.gaatumee.nl

Wanneer: zaterdag 1 juni 2019 van 10:00 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel, 300 meter ten oosten van de boerderij op nr. 32.
Reserveren: meld je aan op www.gaatumee.nl

Tijdens de Amstellanddag op zondag 2 juni staat de streek ten zuiden van Amsterdam bol van de activiteiten. Het is dé kans om het gebied en haar bewoners te leren kennen. Landschap Noord-Holland verzorgt die dag twee wandelingen door de Rondehoep. 

Boswachter Lothar Valentijn neemt je mee de polder in, normaal een afgesloten gebied voor wandelaars. Hij vertelt over de geschiedenis van de polder, de weidevogels en de samenwerking met de boeren. Je ziet grutto, kievit, tureluur, veldleeuwerik  en nog veel meer.

Wanneer: zondag 2 juni 2019 van 11:30 uur tot ca. 13:00 uur

              zondag 2 juni 2019 van 14:00 uur tot ca. 15:30 uur

Vertrekpunt: Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel, 300 meter ten oosten van de boerderij op nr. 32.
Reserveren: Aanmelden is niet nodig. Er kunnen maximaal 20 personen per wandeling mee.