Thamen honkballers winnen overtuigend van Tex Town Tigers

Foto: Rick FM/ Ron Koppenol

Na de akelige uitslag van zaterdag 13 april waar de Thamen heren tegen een 27-20 nederlaag aanliepen tegen Cromtigers H1, was het tijd om wat recht te zetten. Na een slecht week met veel wedstrijden die niet konden doorgaan door de vele regen hadden de heren mazzel en het publiek ook. De zon scheen, de wind ging liggen en de Thamen heren hadden er zin in.

De eerste bal van pitcher Lars Werkman ging meteen weg voor een homerun, maar toen was het ook meteen klaar voor TTT. Thamen pakte in de gelijkmakende eerste inning één punt, 1-1. In de tweede inning werden er 5 honkslagen en 1 tweehonkslag geslagen en ging Thamen met een 7-1 voorsprong het veld weer in.

Verdediging
Verdedigend kwam Thamen amper in de problemen. Tex Town Tigers kwam onder druk en begon foutjes te maken. Samen met een enorme homerun van Jelger Algra scoort Thamen in de derde inning weer 5 punten, 12-1. Daar kwamen in de vierde inning nog eens 4 punten bij door een GRAND SLAM homerun van Rossini Frolijk, 16-1.

Tex Town Tigers scoorde in de 5e inning nog een puntje, 16-2. In de gelijkmakende zesde inning scoorde Thamen nog vier punten. Frolijk kwam op de honken met een honkslag en wederom sloeg Algra de bal weg voor een homerun, twee punten. Menno Schouten sloeg een honkslag en Wouter Schouten een tweehonkslag waarop Menno kon scoren. Wouter scoorde even later nog op een error, 20-2. 

Komende vrijdag gaan de heren van Thamen op bezoek bij HCAW H3 in Bussum.


Door onze verenigingscorrespondent Linda van Rekum - De Beij