Stoelyoga voor Mantelzorgers

Het evenement vindt plaats van 07 mei 2024 t/m 09 juli 2024

Mantelzorgen kan dankbaar en verrijkend zijn maar doet ook vaak een groot beroep op je. Het is belangrijk om zelf zo lekker mogelijk in je vel te blijven zitten, zodat je de zorg voor je naaste op een positieve manier kunt volhouden. De workshop “Stoelyoga voor mantelzorgers” geeft je hierbij een steuntje in de rug. De yoga wordt gegeven door een gecertificeerd stoelyoga docent.

Inhoud
Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Geschikt voor iedereen, jong, oud, lenig of stram, ervaren of geheel onervaren; iedereen kan meedoen. We bewegen naar vermogen met respect voor wat je eigen lichaam wel of niet kan. In deze workshop brengen we op een milde manier het lichaam in beweging en staan we in het bijzonder stil bij de plekken waar zich vaak spanning ophoopt. Door middel van rek- en strekoefeningen proberen we de spieren en gewrichten soepeler te maken. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen brengen het lichaam en brein tot rust.
Na afloop van de workshop is er gelegenheid om gezamenlijk koffie/thee te drinken en ervaringen uit te wisselen. Zorg voor gemakkelijk zittende kleding.

Datum en tijd
7 mei en 9 juli in Amstelveen bij Uithoorn voor Elkaar, kantoor Mantelzorg & Meer, Dr. Willem Dreesweg 2, Amstelveen.

Als u zich wilt aanmelden, kunt u een mail sturen naar info@mantelzorgenmeer.nl of bel met 020 5127250. Aanmelden kan ook via het formulier op de website. In onze agenda op de website vindt u ook meer informatie over deze gespreksgroepen.


Mantelzorg & Meer maakt deel uit van Uithoorn voor Elkaar

 

Bron: ingezonden bericht

Bewerkt voor Rick FM: Monique Musch