Sport

Jade Linthorst voetbaltalent uit Uithoorn wil naar Oranje

20 juni 2024

Foto: Sparta

De 18-jarige Jade Linthorst uit Uithoorn blijft nog een jaar voetballen bij Sparta. Dat zei ze in Sport&Co op Rick FM.

Jade speelt haar hele voetballeven al als spits en was dit seizoen bij Sparta goed voor 20 goals en 8 assists. Dat is niet onopgemerkt gebleven.

Er was wel veel belangstelling van andere clubs, onder meer uit België en Spanje, maar in overleg met haar zaakwaarnemer heeft ze toch besloten om nog een jaar bij Sparta door te gaan.

Doorgroeien
"Ik heb daar veel speeltijd en kan verder doorgroeien dan wanneer ik bij een hogere club vooral op de bank komt te zitten."

Jade begon haar sportieve carriëre bij de ateltiekvereniging AKU, maar maakte op haar 10e jaar de overstap om te gaan voetballen bij Legmeervogels.

Daar maakte ze deel uit van het 0-generation project. Via Aalsmeer, TOG, Buitenveldert en ADO kwam ze in het seizoen 23/24 terecht bij Sparta.

Eredivisie
Ze speelden dit seizoen in de B-poule van de Eerste Divisie en werden er tweede. Hiermee promoveerden ze naar de A-poule en ze hopen volgend seizoen de overstap naar de Eredivisie te kunnen maken. Haar doel is een plek bij de Oranjeleeuwinnen.

Wil je het interview uit ons sportprgramma Sport & Co met haar terugluisteren klik dan hier. Jade Linthorst

 

Door redacteur Jan Tilburgs, foto: Sparta/Jade Linthorst

Lees verder...

Guido Smit de eerste backyard ultraloper in De Kwakel

17 juni 2024

De Kwakel heeft voor het eerst ook een backyard ultraloper. Het is Guido Smit. Backyard ultralopen is een extreme sport, waarbij je zoveel mogelijk rondjes van 6,7 kilometer rent. Dat zei hij in Sport & Co op Rick FM.

"Het is een afvalrace, je loopt 6,7 kilometer binnen een uur. Haal je dat niet dan val je af. Lukt het wel, dan ga je het volgende uur weer voor 6,7 kilometer, totdat er nog maar 1 loper over is.

Oude man
Onlangs heeft hij gelopen in België. Die race ging twee dagen door en in totaal liep hij bijna 215 kilometer.

"De dag erna liep ik als een oude man te strompelen. Na tien dagen kon ik weer een beetje hardlopen."

Als voorbereiding op een wedstrijd probeert hij zoveel mogelijk te hardlopen. Maar de ene week is het iets meer dan de andere week. Dat ligt eraan of zijn lichaam pijntjes heeft. Gemiddeld loopt Guido honderd kilometer per week.

Verder werkt hij als video-editor bij de veiling in Aalsmeer en wil hij volgend jaar gaan studeren.

Op zichzelf
Guido is pas dit jaar begonnen als backyard ultraloper en wil er nog lang mee doorgaan. "Ik probeer nu nog alles op mezelf te doen, maar mogelijk sluit ik me later aan bij een club. Ik wil wel prestaties neerzetten."

Vroeger heeft hij ook gevoetbald bij KDO en bij FC Aalsmeer, maar dit gaat hem beter af, zei hij. Wil je meer weten over Guido luister naar het interview dat we met hem hadden in ons programma Sport & Co


Door redacteur Jan Tilburgs, foto: Guido Smit

Lees verder...

Femke van Roij te gast in Sport & Co

10 februari 2024

De 16-jarige Kwakelaarse Femke van Roij was bij ons te gast om te spreken over haar sport Eventing. Deze scholiere zit in het talentenplan van de KNHB, de paardensportbond. Ze is vrijwel elke dag in de manage te vinden om één van haar drie paarden te trainen. Haar hoogtepunt moet dit seizoen het EK voor junioren in juni gaan worden. Zoals ze veel meisjes begon Femke in een manage als waar ze reed en verzorgpony's had. Toen ze eenmaal haar eigen pony Blue Moon had nam ze in 2020 uit nieuwsgierigheid ook deel aan een crossclinic en dat beviel goed. zowel voor het paard als voor Femke. Inmiddels heeft Femke drie paarden een zit ze in het talentenprogramma van de KNHS. Wil je het interview met Femke terugluisteren klik dan op Femke van Roij.

 

Lees verder...

Meer Sport