Sport

Femke van Roij te gast in Sport & Co

10 februari 2024

De 16-jarige Kwakelaarse Femke van Roij was bij ons te gast om te spreken over haar sport Eventing. Deze scholiere zit in het talentenplan van de KNHB, de paardensportbond. Ze is vrijwel elke dag in de manage te vinden om één van haar drie paarden te trainen. Haar hoogtepunt moet dit seizoen het EK voor junioren in juni gaan worden. Zoals ze veel meisjes begon Femke in een manage als waar ze reed en verzorgpony's had. Toen ze eenmaal haar eigen pony Blue Moon had nam ze in 2020 uit nieuwsgierigheid ook deel aan een crossclinic en dat beviel goed. zowel voor het paard als voor Femke. Inmiddels heeft Femke drie paarden een zit ze in het talentenprogramma van de KNHS. Wil je het interview met Femke terugluisteren klik dan op Femke van Roij.

 

Lees verder...

Rens Grömmel te gast bij Sport & Co

14 januari 2024

De 18-jarige Rens Grömmel uit Uithoorn won goud en zilver op het NK Baanwielrennen 2023.

Rens begon acht jaar geleden zijn wielerloopbaan op de BMX. Het springen schrok hem toch wat af en hij besloot in de voetsporen van zijn opa te treden, die ook gewielrend heeft. Afgelopen jaar reed hij voor WPGA uit Amsterdam, een samenwerkingsverband van wielerclubs uit de regio, waaronder het Uithoornse UWTC, waar Rens lid van is. Hij rijdt vooral wegwedstrijden. Daar bleek hij het goed te doen als het op sprinten aan kwam. Daar werd ook het idee geboren dat hij het maar eens moest proberen op de wielerbaan. Ter voorbereiding deed hij ook een aantal trainingen bij de nationale baanselectie en dat beviel hem goed.

Gezien zijn resultaten bij het NK Baanwielrennen moet hij komende tijd een keuze gaan maken, want Rens wil bij de besten gaan horen. Het wielrennen op de baan en op de weg kan hij niet met elkaar combineren.

Zondag 14 januari tussen 12.00 en 13.00 uur sprak Peter Zijerveld, de wielerspecialist van Rick FM en voorzitter van de wielerafdeling van UWTC, met Rens over de opbouw van zijn wielrencarrière in het programma Sport & Co van Rick FM (www.rickfm.nl) Het interview is terug te luisteren via deze link Rens Grömmel

Ook te beluisteren bij Radio Aalsmeer tussen 19.00 en 20.00 uur.

 



Lees verder...

Rob Straathof teammanager bij Greenpark Handbal Aalsmeer

07 januari 2024

Op 7 januari 2024 hadden we een handbal special met Rob Straathof. Rob is al vele jaren actief bij Greenpark Handbal Aalsmeer. Zo is hij ruim 7,5 jaar jeugdvoorzitter bij de Bloemendorpers geweest. En sinds deze zomer is hij zowel secretaris van het bestuur van GPA, als teammanager van de Heren 1. Zij spelen op het hoogste niveau in de Beneleague en zijn vol in de slag om  de Final Four te halen. We hebbem hem dit uur uitgebreid aan de tand gevoeld.

Wilt u dit interview terugluisteren klik dan op Rob Straathof

Lees verder...

Meer Sport