Seminar Frontotemporale dementie

Het evenement vindt plaats op 16 februari 2023

AMSTELLAND - In het kader van 100 jaar Rotary organiseren de clubs in de regio Aalsmeer, Uithoorn, Mijdrecht en Haarlemmermeer een Seminar Frontotemporale dementie op 16 februari 2023 - 20.00 uur
in de Gasterij De Kwakel, Vuurlijn 78, De Kwakel
 
Naast het behandelen van frontotemporale dementie (FTD), dat op jongere leeftijd voorkomt, wordt ook dementie in bredere zin besproken, waarbij onderwerpen, zoals hersenfuncties, sociale cognities en erfelijkheid aan de orde komen. Dementie is een ziekte waar we helaas zelf of in onze omgeving mee te maken hebben of krijgen.
 
De sprekers:

Prof. em. dr. J.C. (John) van Swieten
Hersenfuncties en dementie, Erfelijkheid en DNA, 25 jaar onderzoek naar frontotemporale dementie (FTD)
 Specialisme: Neurologie Gerelateerd aan: Alzheimercentrum, Expertisecentrum Frontotemporale dementie.

John van Swieten stond aan de wieg van het Alzheimercentrum van het Erasmus MC in Rotterdam. De afgelopen 20 jaar leidde hij onderzoek gericht op genetica en pathologie bij frontotemporale dementie.
 
“Het is zo belangrijk dat we meer gaan weten over deze ziekte, opdat we het in de toekomst beter kunnen behandelen en liever nog voorkomen.”

Dr. L.C. (Lize) Jiskoot
Sociale cognitie bij dementie. Specialisme: Neurologie Aandachtsgebied: dementie

Als neuropsycholoog en postdoctoraal onderzoeker heb ik specialistische diagnostiek en nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen in het dementieveld hoog in het vaandel, waarbij ik optimale patiëntenzorg en een persoonlijke benadering nastreef.

Prof. dr. M.W. (Meike) Vernooij
Beeldvorming dementie Specialisme: Radiologie Aandachtsgebied: Neuroradiologie, hoofd-halsradiologie

Als neuroradioloog en hoofd-hals radioloog gebruik ik een breed scala aan beeldvormende technieken (o.a. echo, CT, MRI) om voor iedere patiënt tot een zo accuraat mogelijke diagnose te komen. Door het intensief combineren van patiëntenzorg met onderzoek probeer ik een bijdrage te leveren aan het vergroten van kennis over ontstaan van neurologische ziekten zoals beroerte en dementie en het voorkomen hiervan.

Dr. H. (Harro) Seelaar
Toekomst onderzoek en medicijnstudies. Specialisme: Neurologie

Als neuroloog werkzaam in het Erasmus MC en bij het Alzheimercentrum Erasmus MC, expertisecentrum. Ik richt me met name op patiënten met cognitieve stoornissen en zie patiënten met frontotemporale dementie (FTD), ziekte van Alzheimer en primair progressieve afasie (PPA). 


De entree bedraagt € 25,- per persoon, inclusief koffie en een drankje. Met dit bedrag steunt u het onderzoek naar frontotemporale dementie. Ook is de Stichting Alzheimer Nederland op de avond aanwezig.
 
MIS HET NIET! U kunt zich aanmelden en betalen via de link: https://dementie.eventgoose.com/