Schiphol: werkzaamheden aan de Kaagbaan

In verband met onderhoudswerkzaamheden is de Kaagbaan tussen zondagavond 24 februari en maandagochtend 11 maart buiten gebruik. Hierdoor wordt het vliegverkeer overdag verdeeld over de Aalsmeerbaan, de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. In de nacht zal het verkeer bij voorkeur gebruik maken van de Zwanenburgbaan. Schiphol laat weten dat bewoners voor meer informatie en vragen contact op kunnen nemen met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). Dit kan via telefoonnummer (020) 601 5555 of het raadplegen van de website.



 

Schiphol voert tussen zondagavond 24 februari en maandagochtend 11 maart geplande onderhoudswerkzaamheden uit bij de Kaagbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Kaagbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. De Kaagbaan en de Polderbaan zijn zogenoemde ‘preferente banen’ en worden bij voorkeur altijd ingezet, omdat de aan- en uitvliegroutes minder over dicht bewoond gebied komen dan andere banen. Om de overlast tot een minimum te beperken, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan de baan uit. Daardoor is de Kaagbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik.

Aangepast baangebruik tijdens de werkzaamheden

Door buitengebruikstelling van de Kaagbaan wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van deze baan tijdens de werkzaamheden overdag verdeeld over de Aalsmeerbaan, de Buitenveldertbaan en de Zwanenburgbaan. In de nacht zal het verkeer bij voorkeur gebruik maken van de Zwanenburgbaan. Voor het aangepaste baangebruik heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een ontheffing verleend.